Liepos pradžioje ruošiamės eiti į vestuves. Kadangi šiais laikais niekas dovanų nedovanoja, o ir jaunieji prašo nedidelių dovanų, dažniausiai subtiliai parašo, kad tai turėtų būti pinigai :) Nežinau kaip jums, bet man nėra įdomu dovanoti įprastus vokelius su pinigėliais. Nežinau kiek tai svarbu jauniesiems, gal jiems visiškai nesvarbus pateikimas :)) Tačiau pinigėliai pateikiami kitomis formomis, pavyzdžiui smulkiomis monetomis medžiaginiame maišelyje, stiklainiuke, ar taupyklėje, man atrodo linksmiau ir žaismingiau, nei paprastas vokelis įsigytas eilinėje parduotuvėje.. :) O jei maišelis padarytas, stiklainiukas ar taupyklė išpaišytas jūsų rankomis, tai turėtų būt dar didesnė dovana jauniesiems.
Taip pat šiais laikais jaunieji nelabai pageidauja gėlių.. Man gražu, bet iš tiesų yra labai nepraktiška ypatingai tais atvejais, kai jaunieji iš kart po šventės ruošiasi išvažiuoti į kelionę..atsiranda papildomų rūpesčių ir dažniausiai gėles tenka palikti pas vienus ar kitus tėvelius :) Taigi kuo galima pakeisti gėlytes - ogi bet kuo.
Šiemet mes sugalvojome padaryti didelį (4,250 l) stiklainį sausainukų (receptas čia) :) Tai yra graži ir skani dovana, kuria galima pasidžiaugti ilgiau arba net per pačią šventę :) Kiti galimi variantai statinė ar stiklainiukas medaus (tokią dovanėlę dovanojau broliui praėjusiais metais..gaila tik neturiu nuotraukytės..). Manau gėles galima pakeisti bet kuo, tačiau man mieliausios dovanos, kurias padarome patys.. :)
2013-07-24
2013-07-22
Vasariškai gaivus torčiukas su mėlynėmis ir citrina
Šio savaitgalio tortas - gaivus mėlynių, citrinų ir varškės kremo torčiukas. Tikrai gaivus ir skanus, tinkantis bet kokiai progai! :)
1. Miltus, druską ir cukraus pudrą persijoti į dubenį.
2. Sutarkuoti sviestą, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į vientisą tešlą.
3. Suformuoti rutulį, įsukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų.
4. Šiek tiek sušalusią tešlą išimti ir iškočioti.
5. Kepimo formos dugną patiesti kepimo popieriumi ir iškloti tešlą ant dugno ir sienelių.
6. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusį išimti, šiek tiek atvėsinti.
Antrojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Kiaušinio trynius išplakti iki baltumo, supilti likusius produktus ir viską gerai išmaišyti.
2. Gautą masę supilti ant iškepusio pagrindo, išlyginti.
3. Kepti orkaitėje įkaitusioje iki 170 laipsnių apie 20 minučių. Iškepusį gerai atvėsinti.
Trečiojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Mėlynes, cukrų, citrinos sultis ir žievelę bei krakmolą sudėti į puodą.
2. Virti ant mažos ugnies apie 15-20 min, kol masė pasidaryt tiršta. Nuolat maišyti.
3. Kai masė taps tiršta it džemas nuimti nuo ugnies ir užpilti ant iškepusių pirmųjų sluoksnių, išlyginti.
Ketvirtojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.
2. Kreminę varškę sumaišyti su cukrumi, kiaušinių tryniu, citrinos sultimis ir žievele.
3. Želatiną ištirpinti ant garų vonelės, šiek tiek ataušinti ir supilti į varškės masę. Greitai ir gerai išmaišyti.
4. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į vaškės masę.
5. Paruoštą kremą užtepti ant mėlynių sluoksnio, išlyginti ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį.
6. Sustingusį torčiuką apibarstyti mėlynėmis ir uždėti citrinos riekeles.
Skanaus! :)
Šį receptą sudėjau iš dviejų receptų - pirmasis, trečiasis ir ketvirtasis sluoksnis iš čia, antrasis iš čia :)
Taigi kepiau 26 cm torčiuko pagrindą, iš šių produktų:
1. 250 g miltų
2. 65 g cukraus pudros
3. 125 g sviesto
4. 1 kiaušinis
5. žiupsnelis druskos
Antram sluoksniui naudojau:
1. 4 kiaušinių trynių
2. 400 g kondensuoto pieno
3. žaliosios citrinos žievelę ir sultis
Trečiajam sluoksniui naudojau:
1. 460 g mėlynių
2. citrinos žievelę ir sultis
3. 115 g cukraus
4. 65 g kukurūzų krakmolo (kitą kartą bandysiu dėti mažiau, nes šiek tiek jautėsi miltukai..nežinau, gal per mažai paviriau, tačiau konsistencija buvo gera.. )
Ketvirtajam sluoksniui naudojau:
1. 2 a. š. želatinos
2. 5 a. š. šalto vandens
3. 200 g kreminės varškės
4. 65 g cukraus
5. 1 kiaurinio trynys (nenaudojau)
6. citrinos žievelę ir 2 v. š. sultis
7. 300 g plakamosios grietinėlės
Papuošimui sunaudojau sauja mėlynių ir žaliųjų citrinų riekelių.
Pagrindo paruošimo eiga:2. 65 g cukraus pudros
3. 125 g sviesto
4. 1 kiaušinis
5. žiupsnelis druskos
Antram sluoksniui naudojau:
1. 4 kiaušinių trynių
2. 400 g kondensuoto pieno
3. žaliosios citrinos žievelę ir sultis
Trečiajam sluoksniui naudojau:
1. 460 g mėlynių
2. citrinos žievelę ir sultis
3. 115 g cukraus
4. 65 g kukurūzų krakmolo (kitą kartą bandysiu dėti mažiau, nes šiek tiek jautėsi miltukai..nežinau, gal per mažai paviriau, tačiau konsistencija buvo gera.. )
Ketvirtajam sluoksniui naudojau:
1. 2 a. š. želatinos
2. 5 a. š. šalto vandens
3. 200 g kreminės varškės
4. 65 g cukraus
5. 1 kiaurinio trynys (nenaudojau)
6. citrinos žievelę ir 2 v. š. sultis
7. 300 g plakamosios grietinėlės
Papuošimui sunaudojau sauja mėlynių ir žaliųjų citrinų riekelių.
1. Miltus, druską ir cukraus pudrą persijoti į dubenį.
2. Sutarkuoti sviestą, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į vientisą tešlą.
3. Suformuoti rutulį, įsukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų.
4. Šiek tiek sušalusią tešlą išimti ir iškočioti.
5. Kepimo formos dugną patiesti kepimo popieriumi ir iškloti tešlą ant dugno ir sienelių.
6. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusį išimti, šiek tiek atvėsinti.
Antrojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Kiaušinio trynius išplakti iki baltumo, supilti likusius produktus ir viską gerai išmaišyti.
2. Gautą masę supilti ant iškepusio pagrindo, išlyginti.
3. Kepti orkaitėje įkaitusioje iki 170 laipsnių apie 20 minučių. Iškepusį gerai atvėsinti.
Trečiojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Mėlynes, cukrų, citrinos sultis ir žievelę bei krakmolą sudėti į puodą.
2. Virti ant mažos ugnies apie 15-20 min, kol masė pasidaryt tiršta. Nuolat maišyti.
3. Kai masė taps tiršta it džemas nuimti nuo ugnies ir užpilti ant iškepusių pirmųjų sluoksnių, išlyginti.
Ketvirtojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.
2. Kreminę varškę sumaišyti su cukrumi, kiaušinių tryniu, citrinos sultimis ir žievele.
3. Želatiną ištirpinti ant garų vonelės, šiek tiek ataušinti ir supilti į varškės masę. Greitai ir gerai išmaišyti.
4. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į vaškės masę.
5. Paruoštą kremą užtepti ant mėlynių sluoksnio, išlyginti ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį.
6. Sustingusį torčiuką apibarstyti mėlynėmis ir uždėti citrinos riekeles.
Skanaus! :)
2013-07-21
Sausainukai su kava
Paprasti, šiek tiek gal nuodėmingi (į sudėtį įeina visa kondensuoto pieno skardinė), tačiau labai skanūs sausainukai. Juos užmačiau čia ir tik pamačius žinojau, kad būtinai juos darysiu :) Taigi rezultatas :)
Sausainukam reikės:
1. 180 g sviesto, kambario temperatūros
2. 65 g cukraus (dėjau tik 30 g, gal įtakos daug neturėjo, bet saldumo tikrai užteko)
3. 400 g kondensuoto pieno, saldaus
4. 1 a. š. vainilinio cukraus
5. 210 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 2 v. š. tirpios kavos (aš naudojau Jaccobs :) )
8. 1 v. š. kakavos
9. 0,25 a. š. druskos
Tešlos paruošimo eiga:
1. Į dubenį sudėti minkštą sviestą ir suberti cukrų. Išplakti iki vientisos masės.
2. Į sviestą supilti kondensuotą pieną, suberti vanilinį cukrų ir plakti iki kreminės masės (Gaunasi tąsi masė)
3. Atskirai sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, kakavą ir tirpią kavą.
4. Miltus į kondensuoto pieno ir sviesto kremą persijoti per kelis kartus, kiekvieną kart gerai išmaišius.
5. Ant kepimo skardos pakloto kepimo popieriaus su šauktu išdėlioti vienodo kiekio rutuliukus (palikti nemažus tarpus, kad sausainukai nesusiliestų).
6. Dėti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180 laipsnių, kepti apie 15-18 min, kol gražiai paruduos. Iškepusius šiek tiek palikti atvėsti skardoje, nes bus minkšti. Kai sutvirtėja galima perdėti ant grotelių, kad galutinai atvėstų.
7. Pasidaryti arbatos ar kavos ir skanauti :)
Sausainukai išties skanūs, išorėje trapūs, o viduje minkšti, jaučiasi kava ir karamelė. Verta pamėginti :)
Sausainukam reikės:
1. 180 g sviesto, kambario temperatūros
2. 65 g cukraus (dėjau tik 30 g, gal įtakos daug neturėjo, bet saldumo tikrai užteko)
3. 400 g kondensuoto pieno, saldaus
4. 1 a. š. vainilinio cukraus
5. 210 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 2 v. š. tirpios kavos (aš naudojau Jaccobs :) )
8. 1 v. š. kakavos
9. 0,25 a. š. druskos
Tešlos paruošimo eiga:
1. Į dubenį sudėti minkštą sviestą ir suberti cukrų. Išplakti iki vientisos masės.
2. Į sviestą supilti kondensuotą pieną, suberti vanilinį cukrų ir plakti iki kreminės masės (Gaunasi tąsi masė)
3. Atskirai sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, kakavą ir tirpią kavą.
4. Miltus į kondensuoto pieno ir sviesto kremą persijoti per kelis kartus, kiekvieną kart gerai išmaišius.
5. Ant kepimo skardos pakloto kepimo popieriaus su šauktu išdėlioti vienodo kiekio rutuliukus (palikti nemažus tarpus, kad sausainukai nesusiliestų).
6. Dėti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180 laipsnių, kepti apie 15-18 min, kol gražiai paruduos. Iškepusius šiek tiek palikti atvėsti skardoje, nes bus minkšti. Kai sutvirtėja galima perdėti ant grotelių, kad galutinai atvėstų.
7. Pasidaryti arbatos ar kavos ir skanauti :)
Sausainukai išties skanūs, išorėje trapūs, o viduje minkšti, jaučiasi kava ir karamelė. Verta pamėginti :)
2013-06-25
Šokoladinis karamelinis tortas ir šiek tiek apie saldumą :)
Gan paprastas, bet labai skanus šokoladinis karamelinis torčiukas. Nebuvo nei per saldus, nei per riebus. O labai bijojau, kad nebūtų per riebus, nes kreme buvo ir maskarponės, ir šiek tiek grietinėlės ir rududu karamelinio kremo. Tačiau pastarojo nedėjau, kaip buvo nurodyta recepte, viso indelio.. man pasirodė ir puses gana :)
Ir šiaip, kai skaitinėju receptus labai užkliūna cukraus, cukraus pudros ar kitokių saldžių produktų kiekiai receptuose..ir dažniausiai dedu tik puse..ir man užtenka ir kas valgo irgi užtenka..tai tokiais atvejais susimastau, O TAI KAIP BŪTŲ JEIGU SUDĖČIAU VISĄ KIEKĮ?? gi širdis apsaltų ir tortas ar pyragas prarastų savo gerą skonį.. Na gal kitiem patinka saldžiai ir suvartoja daug tiek saldainių, tiek cukraus..
Na bet aš nesu tokia, renkuosi geriau gryną juodą šokoladą ir cukraus kiekį taip pat stengiuosi mažinti visur kur tik galima :) :)
Taigi šokoladinio karamelinio torto biskvitui naudojau "Devil's Food cake" biskvitus, kurie susideda iš:
1. 75 g kakavos
2. 225 g verdančio vandens
3. 150 g pieno
4. 225 g sviesto
5. 305 g miltų
6. 1,5 a. š. kepimo miltelių
7. 0,75 a. š. druskos
8. 300 g cukraus (kaip minėjau galima dėti daugiau, tačiau aš dėjau būtent 300 g)
9. 5 kiaušinių
10. kelių lašų vanilės esencijos
Biskvitų gaminimas:
1. Kakavą užpilti verdančiu vandeniu ir ištirpinti, supilti pieną, viską atvėsinti.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje atskirai išmaišyti kambario temperatūros sviestą, suberti į jį cukrų ir dar šiek tiek pamaišyti, kol cukrus ištirps.
4. Į sviesto masę po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Įpilti vanilės ir išmaišyti.
5. Į sviestą dabar galima dalimis supilti kakavą ir į sijoti miltus. Ir viską gerai išmaišyti. (Aš atskyriau trynius nuo baltymų ir pirmiausia sviestą sumaišiau tik su tryniais, tada sudėjau miltus ir kakavą, gerai išmaišiau ir tik ant galo sudėjau gerai išplaktus baltymus)
6. Tešlą gerai išmaišius supilti į kepimo formą (naudojau 25 cm) padengtą kepimo popieriumi ir dėti į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti apie 40-45 min. Iškepusį biskvitą palaikiau per naktį, tik tada supjausčiau į tris dalis.
Kremui naudojau:
1. 0,5 indelio "Rududu"
2. 500 g maskarponės
3. 150 g grietinėlės
Kremo paruošimas labai paprastas - Maskarponę gerai išplakti su "Rududu", atskirame inde išplakti grietinėlę ir sumaišyti su maskarpone. Originaliame recepte, kuriuo aš naudojausi, buvo parašyta, kad kremą atšaldyti šaldytuve naktį, tačiau aš naudojau iš karto ir tikrai gerai susitepė ir neišskydo.
Sulaistymui naudojau stiprią atvėsusią kavą.
Belieka surinkti tortą - dėti pirmą biskvitą ant padėklo sulaistyti ir užtepti kremu, ir kartoti. Galiausiai visą tortą aptepti likusiu kremu ir dėti į šaldytuvą (laikiau per naktį).
Kitą dieną pasiruošiau šokoladinio ganašo (100 g grietinėlės, 100 g šokolado, 15 g sviesto ir 15 g cukraus - viską pašildyti vandens garų vonelėje, gaunasi puikus šokoladinis kremas).
Paruoštu ganašu apliejau visą atšaldytą tortą ir greitai išlyginau kol kremas nesustingo. Ištirpdžiau apie 70 g balto šokolado ir išpaišiau gėlytę :). Vėl dėjau į šaldytuvą ir laikiau per naktį :) Kitą dieną ragavau su kolegomis - tikino, kad buvo labai skanu.
Man tai pat buvo skanu - kremas puikiai susiliejo su biskvitais, tortas buvo minkštas ir labai gardus :)
šaltinis: Sviesto lydimai
Taigi šokoladinio karamelinio torto biskvitui naudojau "Devil's Food cake" biskvitus, kurie susideda iš:
1. 75 g kakavos
2. 225 g verdančio vandens
3. 150 g pieno
4. 225 g sviesto
5. 305 g miltų
6. 1,5 a. š. kepimo miltelių
7. 0,75 a. š. druskos
8. 300 g cukraus (kaip minėjau galima dėti daugiau, tačiau aš dėjau būtent 300 g)
9. 5 kiaušinių
10. kelių lašų vanilės esencijos
Biskvitų gaminimas:
1. Kakavą užpilti verdančiu vandeniu ir ištirpinti, supilti pieną, viską atvėsinti.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje atskirai išmaišyti kambario temperatūros sviestą, suberti į jį cukrų ir dar šiek tiek pamaišyti, kol cukrus ištirps.
4. Į sviesto masę po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Įpilti vanilės ir išmaišyti.
5. Į sviestą dabar galima dalimis supilti kakavą ir į sijoti miltus. Ir viską gerai išmaišyti. (Aš atskyriau trynius nuo baltymų ir pirmiausia sviestą sumaišiau tik su tryniais, tada sudėjau miltus ir kakavą, gerai išmaišiau ir tik ant galo sudėjau gerai išplaktus baltymus)
6. Tešlą gerai išmaišius supilti į kepimo formą (naudojau 25 cm) padengtą kepimo popieriumi ir dėti į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti apie 40-45 min. Iškepusį biskvitą palaikiau per naktį, tik tada supjausčiau į tris dalis.
Kremui naudojau:
1. 0,5 indelio "Rududu"
2. 500 g maskarponės
3. 150 g grietinėlės
Kremo paruošimas labai paprastas - Maskarponę gerai išplakti su "Rududu", atskirame inde išplakti grietinėlę ir sumaišyti su maskarpone. Originaliame recepte, kuriuo aš naudojausi, buvo parašyta, kad kremą atšaldyti šaldytuve naktį, tačiau aš naudojau iš karto ir tikrai gerai susitepė ir neišskydo.
Sulaistymui naudojau stiprią atvėsusią kavą.
Belieka surinkti tortą - dėti pirmą biskvitą ant padėklo sulaistyti ir užtepti kremu, ir kartoti. Galiausiai visą tortą aptepti likusiu kremu ir dėti į šaldytuvą (laikiau per naktį).
Kitą dieną pasiruošiau šokoladinio ganašo (100 g grietinėlės, 100 g šokolado, 15 g sviesto ir 15 g cukraus - viską pašildyti vandens garų vonelėje, gaunasi puikus šokoladinis kremas).
Paruoštu ganašu apliejau visą atšaldytą tortą ir greitai išlyginau kol kremas nesustingo. Ištirpdžiau apie 70 g balto šokolado ir išpaišiau gėlytę :). Vėl dėjau į šaldytuvą ir laikiau per naktį :) Kitą dieną ragavau su kolegomis - tikino, kad buvo labai skanu.
Man tai pat buvo skanu - kremas puikiai susiliejo su biskvitais, tortas buvo minkštas ir labai gardus :)
šaltinis: Sviesto lydimai
2013-06-16
Keksiukai su bananais ir šokolado gabaliukais
Dar vienas užsilikęs receptukas iš gegužės mėnesio .. keksiukai su bananais ir šokolado gabaliukais :)
Buvo namie bananų (šokolado būna visada :) ), tad ir nusprendžiau paieškoti recepto su jais, išsirinkau iš tinklaraščio gamyklėlė.lt.
Keksiukus kepiau tiksliai gamyklėlėje nurodytą receptą, tik dar aptepiau grietinėlės kremu, kurį padariau iš
1. 4 v. š. grietinėlės
2. 2 v. š. grietinės
3. 125 g švelnaus sūrio kremo
4. 2 v. š. kondensuoto pieno
5. 1 v. š. cukraus pudros
Kremui pirma reikia paplakti grietinėlę, po to sudėti likusius produktus ir gerai išplakti iki vientiso kremo konsistencijos (neperplakti, kad iš grietinėlės nesigautų sviestas.. ). Turint kremą aptepti atvėsusius keksiukus ir apibarstyti šokolado drožlėmis ir skanauti.. :)
2013-06-15
Labai šokoladinis pyragas
Niekad netikėjau kad šokoladinį pyragą galima padaryti su kokia nors daržove.. :) tačiau užsilikus keletui burokėlių iš žiemos ir netikėtai radus receptą kepykloje Nr. 5, žinojau ką kepsiu penktadienio vakarą :)
Galit sakyt, padaryti viską galima, bet ar skanu, turiu pasakyti kad TAIP :) ragautojai net nepajuto ir nepagalvojo, kad ten gali būti įsimaišęs burokėlis:) aš, kadangi žinojau, šiek tiek jaučiau, tačiau jie tikrai skoniui nemaišė :)) Dėl to galvoju, kitą kartą tiesiog reikia burokėlį labiau susmulkinti ir viskas bus dar puikiau :)
Taigi šokoladiniam su burokėliais pyragui reikia:1. 250 g virtų ir smulkiai sutarkuotų burokėlių
2. 180 g miltų
3. 1,5 a. š. kepimo miltelių
4. 200 g cukraus
5. 3 kiaušinių
6. 200 ml aliejaus
7. 60 g kakavos
8. prieskonių - naudojau cinamoną, vanilinį cukrų ir muskatą.
Paruošimo eiga:
1. Atskirti baltymus nuo trynių.
2. Trynius su cukrumi išplakti ir supilti ant burokėlių, gerai išmaišyti. Supilti aliejų.
3. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijoti į burokėlių masę ir viską labai gerai išmaišyti. Sudėti prieskonius.
4. Išplakti baltymus, ir po kelis šauktus dėti į paruoštą tešlą ir atsargiai išmaišyti. Turi gautis vientisas masė :)
5. Į pasiruoštą kepimo formą supilti tešlą (naudojau 24 cm) ir kepti 30-40 min 180 laipsnių orkaitėje. Iškepus leisti gerai atvėsti ir tik tada aptepti kremu bei šokoladu.
Kremui naudojau - švelnų sūrio kremą philadelphia 125 g ir 2 v. š. kondensuoto pieno, abu produktus gerai išplakti.
Šokolado aptepimui naudojau - 50 g šokolado ir 20 g sviesto - ištirpinti vandens garų vonelėje, gerai išmaišyti, leisti šiek tiek atvėsti ir užpilti ant torčiuko :) šiek tiek leisti sustingti ir galima ragauti :)
p.s. Taip pat jau žinau, kad burokėlį, kitą kartą puikiausiai naudosiu, kai reikės raudonų dažų :) išvirę gi jie būna saldūs, tad puikiai tiks prie bet kokio kremo :) pabandysiu ir būtinai parašysiu kaip sekėsi :)
2013-06-14
Sausainukai Tėčiui
Kas gali būti geriau už sausainukus prie rytinio arbatos ar kavos puodelio :) Jau senai praėjusi ir gal pamiršta, tačiau neaprašyta tėčio diena, kurios proga paruošiau saldžią dovanėlę savo tėčiui :)
Sausainukus dariau pagal jau bandytą receptą, tik šį kartą, norėjau padaryti šiek tiek kitokius sausainukus, tad nekočiojau tešlos, o dėjau po šaukštą šokoladinės/vanilinės ir vanilinės/šokoladinės tada į viduriuką įdėjau šokolado gabalėlį arba migdolo riešutą. Tad tešlą dariau šiek tiek skystesnę. Nežinau, gal gavosi ir keistokos išvaizdos, tačiau skoniui tai nesutrukdė :))
Iškeptus sausainukus belieka gerai atvėsinti ir supakuoti pagal norus :) Kadangi manieji turėjo atlaikyti skrydį sudėjau į stiklainiuką :) su kuriuo buvo saugiai pristatyti.
Keksiukai su šilauogėm
Vasariškai gaivūs keksiukai, kuriems naudojau:
(12 vnt.)
1. 240 ml natūralaus jogurto
2. 1 kiaušinį
3. 60 ml aliejaus (saulėgrąžų)
4. 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
5. 260 g miltų
6. 100 g cukraus
7. 1 a. š. kepimo miltelių
8. 0,5 a. š. sodos (negesintos actu)
9. 0,25 a. š. druskos
10. 125 g šilauogių
Grietinėlės kremui:
1. 250 g grietinėlės
2. 80 g cukraus pudros
3. grietinėlės standiklio (šį kartą nenaudojau, bet kitą kartą, jeigu darysiu šiltu metu, bandysiu dėti, nes kitaip grietinėlė nori pabėgti nuo keksiuko :)..)
Papuošimui naudojau - pora arbatinių šaukštelių kakavos, saldainių masės gėlytes ir drugelius :)
Keksiukų paruošimas:
1. Į lengvai išplaktą kiaušinį sudėti jogurtą, aliejų ir vanilę. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitam dubenyje persijoti miltus, sudėti cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Taip pat viską išmaišyti.
3. Į miltų mišinį supilti jogurto mišinį ir viską palengva išmaišyti.
4. Į paruoštas keksiukų formeles išdėlioti po šaukštą tešlos, įdėti po keletą uogų ir vėl ant viršaus šiek tiek tešlos.
5. Kepti 15-20 min 190 laipsnių orkaitėje. Keksiukams iškepus, juos išimti ir padėti, kad atvėstų.
6. Atvėsusius keksiukus aptepti grietinėlės kremu, apibarstyti kakava ir papuošti gėlytėmis bei drugeliais.
7. Pasikviesti draugų ir ragauti :):)
Šių keksiukų receptą aptikau saulėtoj virtuvėj.
(12 vnt.)
1. 240 ml natūralaus jogurto
2. 1 kiaušinį
3. 60 ml aliejaus (saulėgrąžų)
4. 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
5. 260 g miltų
6. 100 g cukraus
7. 1 a. š. kepimo miltelių
8. 0,5 a. š. sodos (negesintos actu)
9. 0,25 a. š. druskos
10. 125 g šilauogių
Grietinėlės kremui:
1. 250 g grietinėlės
2. 80 g cukraus pudros
3. grietinėlės standiklio (šį kartą nenaudojau, bet kitą kartą, jeigu darysiu šiltu metu, bandysiu dėti, nes kitaip grietinėlė nori pabėgti nuo keksiuko :)..)
Papuošimui naudojau - pora arbatinių šaukštelių kakavos, saldainių masės gėlytes ir drugelius :)
Keksiukų paruošimas:
1. Į lengvai išplaktą kiaušinį sudėti jogurtą, aliejų ir vanilę. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitam dubenyje persijoti miltus, sudėti cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Taip pat viską išmaišyti.
3. Į miltų mišinį supilti jogurto mišinį ir viską palengva išmaišyti.
4. Į paruoštas keksiukų formeles išdėlioti po šaukštą tešlos, įdėti po keletą uogų ir vėl ant viršaus šiek tiek tešlos.
5. Kepti 15-20 min 190 laipsnių orkaitėje. Keksiukams iškepus, juos išimti ir padėti, kad atvėstų.
6. Atvėsusius keksiukus aptepti grietinėlės kremu, apibarstyti kakava ir papuošti gėlytėmis bei drugeliais.
7. Pasikviesti draugų ir ragauti :):)
Šių keksiukų receptą aptikau saulėtoj virtuvėj.
2013-06-13
Tortas vaikučiams - "Boružė"
Po ilgos pertraukos atradau laiko vėl prisėsti prie rašymo :) Vasarai prasidėjus atsirado pilna visokių užsiėmimų ir veiklos..
Tačiau kepimo, kad ir kaip daug užsiėmimų būtų tikrai neapleidau. Kartais susimąstau, kad gal seniai ką kepiau, tačiau geriau pagalvojus prisimenu, kad va tik praėjusią dieną kepiau sausainius, keksiukus ar visą tortą :) O atrodo tai taip senei buvo :) Laikas bėga taip greit..
Taigi paskutinis rimtas darbelis buvo skirtas mažiausiems valgytojams - vaikučiams, kurie minėjo vasaros pradžią :) Tikiuosi, kad ir jiems, ir jų tėveliams tortas patiko :)
Biskvitui naudojau (26 cm kepimo formai):
1. 10 kiaušinių
2. 300 g miltų
3. 200 g cukraus
4. 3 a. š. kepimo miltelių
5. 2 a. š. sodos (nugesinta 2 a.š. acto)
Eiga:
1. Trynius atskirti nuo baltymų, ir išplakti su puse cukraus, kol masė patrigubės ir pabals.
2. Baltymus išplakti iki standžių putų, kad iš apversto dubens neišbėgtų nei lašelis.
3. Miltus persijoti kelis kartus su kepimo milteliais ir soda.
4. Dalį (porą šauktų) kiaušinio baltymų sumaišyti su tryniais, tada sudėti miltus. Viską gerai išmaišyti.
5. Į išmaišytą masę atsargiai įmaišyti baltymus, vėl viską gerai, bet atsargiai išmaišyti.
6. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Atsargiai pažiūrėti ar biskvitas iškepęs, jei taip, ištraukti iš orkaitės, palikti atvėsti.
Kremui naudojau:
1. 450 g grietinės
2. 800 g grietinėlės
3. ~200 g cukraus (nemėgstu daryt saldžiai..)
Kremo paruošimas:
1. Šiek tiek paplakti grietinėlę su puse cukraus.
2. Išplakti grietinę su cukrumi, gautą kremą sudėti į grietinėlę. Viską dar kartelį paplakti kol grietinėlė gerai išsiplaka ir gaunasi minkštas kremas. (stengtis neperplakti, nes grietinėlei tai nepatinka, gaunasi gumuliukai, kurie primena sviestą...)
Įdarui naudojau - konservuotus persikus (6 puselės) ir šilauoges (125 g.). Konservuotus persikus smulkiai supjaustyti, o šilauoges tiesiog nuplauti ir nusausinti.
Sulaistymui naudojau - sultys nuo persikų.
Torto papuošimui:
1. 400 g maskarponės
2. 100 g. cukraus
3. keletą lašų raudonų dažų.. (norėjau jų išvengti ir naudoti juodųjų serbentų uogienę, tačiau nepavyko, nes kaip išsiaiškinau uogienė netinka, kitą kartą bandysiu su uogienės sirupu, manau tikrai išeis :) )
4. 100 g juodojo šokolado
5. 1 v. š. grietinėlės
6. 50 g sviesto
Paruošimas:
1. Maskarponę su cukrumi gerai išplakti iki vientisos minkštos masės, sudėti dažus ir vėl gerai išmaišyti.
2. Šokoladą su sviestu ištirpinti vandens vonelėje, įmaišyti pašildytą grietinėlę. Viską gerai vėl išmaišyti ir padėti šiek tiek atvėsti (šokoladą pasiruošiam tada, kai tortas yra apteptas ir šiek tiek pastovėjęs šaldytuve.)
Torto surinkimas
1. Atvėsusius biskvitus susipjaustyti į tris.
2. Imti vieną biskvitą - sulaistyti, apdėlioti persikais ir aptepti kremu. Uždėti kitą biskvitą, sulaistyti, apdėlioti uogomis ir aptepti kremu. Uždėti paskutinį biskvitą ir aptepti paruoštu maskarponės kremu. Gražiai išlyginti ir dėti į šaldytuvą (galima palaikyti net per naktį, kad geriau įsigertų kremas).
3. Atvėsusį tortą aptepame šokoladu - darome galvytę, sparnelius ir taškelius. (akytėms panaudojau saldainių masę, o šypsenai guminuką). Paruoštą tortą vėl dedam į šaldytuvą, kad dar šiek tiek sutvirtėtų.
Po to reikia tik ragauti... :)
Tačiau kepimo, kad ir kaip daug užsiėmimų būtų tikrai neapleidau. Kartais susimąstau, kad gal seniai ką kepiau, tačiau geriau pagalvojus prisimenu, kad va tik praėjusią dieną kepiau sausainius, keksiukus ar visą tortą :) O atrodo tai taip senei buvo :) Laikas bėga taip greit..
Taigi paskutinis rimtas darbelis buvo skirtas mažiausiems valgytojams - vaikučiams, kurie minėjo vasaros pradžią :) Tikiuosi, kad ir jiems, ir jų tėveliams tortas patiko :)
Biskvitui naudojau (26 cm kepimo formai):
1. 10 kiaušinių
2. 300 g miltų
3. 200 g cukraus
4. 3 a. š. kepimo miltelių
5. 2 a. š. sodos (nugesinta 2 a.š. acto)
Eiga:
1. Trynius atskirti nuo baltymų, ir išplakti su puse cukraus, kol masė patrigubės ir pabals.
2. Baltymus išplakti iki standžių putų, kad iš apversto dubens neišbėgtų nei lašelis.
3. Miltus persijoti kelis kartus su kepimo milteliais ir soda.
4. Dalį (porą šauktų) kiaušinio baltymų sumaišyti su tryniais, tada sudėti miltus. Viską gerai išmaišyti.
5. Į išmaišytą masę atsargiai įmaišyti baltymus, vėl viską gerai, bet atsargiai išmaišyti.
6. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Atsargiai pažiūrėti ar biskvitas iškepęs, jei taip, ištraukti iš orkaitės, palikti atvėsti.
Kremui naudojau:
1. 450 g grietinės
2. 800 g grietinėlės
3. ~200 g cukraus (nemėgstu daryt saldžiai..)
Kremo paruošimas:
1. Šiek tiek paplakti grietinėlę su puse cukraus.
2. Išplakti grietinę su cukrumi, gautą kremą sudėti į grietinėlę. Viską dar kartelį paplakti kol grietinėlė gerai išsiplaka ir gaunasi minkštas kremas. (stengtis neperplakti, nes grietinėlei tai nepatinka, gaunasi gumuliukai, kurie primena sviestą...)
Įdarui naudojau - konservuotus persikus (6 puselės) ir šilauoges (125 g.). Konservuotus persikus smulkiai supjaustyti, o šilauoges tiesiog nuplauti ir nusausinti.
Sulaistymui naudojau - sultys nuo persikų.
Torto papuošimui:
1. 400 g maskarponės
2. 100 g. cukraus
3. keletą lašų raudonų dažų.. (norėjau jų išvengti ir naudoti juodųjų serbentų uogienę, tačiau nepavyko, nes kaip išsiaiškinau uogienė netinka, kitą kartą bandysiu su uogienės sirupu, manau tikrai išeis :) )
4. 100 g juodojo šokolado
5. 1 v. š. grietinėlės
6. 50 g sviesto
Paruošimas:
1. Maskarponę su cukrumi gerai išplakti iki vientisos minkštos masės, sudėti dažus ir vėl gerai išmaišyti.
2. Šokoladą su sviestu ištirpinti vandens vonelėje, įmaišyti pašildytą grietinėlę. Viską gerai vėl išmaišyti ir padėti šiek tiek atvėsti (šokoladą pasiruošiam tada, kai tortas yra apteptas ir šiek tiek pastovėjęs šaldytuve.)
Torto surinkimas
1. Atvėsusius biskvitus susipjaustyti į tris.
2. Imti vieną biskvitą - sulaistyti, apdėlioti persikais ir aptepti kremu. Uždėti kitą biskvitą, sulaistyti, apdėlioti uogomis ir aptepti kremu. Uždėti paskutinį biskvitą ir aptepti paruoštu maskarponės kremu. Gražiai išlyginti ir dėti į šaldytuvą (galima palaikyti net per naktį, kad geriau įsigertų kremas).
3. Atvėsusį tortą aptepame šokoladu - darome galvytę, sparnelius ir taškelius. (akytėms panaudojau saldainių masę, o šypsenai guminuką). Paruoštą tortą vėl dedam į šaldytuvą, kad dar šiek tiek sutvirtėtų.
Po to reikia tik ragauti... :)
2013-05-23
Jogurtinis torčiukas su citrina ir šokoladu
Vasara artėja, norisi gaivaus ir lengvo tortuko...
Pirma mintis - jogurtinis tortas - jis lengvas ir turėtų tikti vasarišką dieną.
Antra mintis - jis turėtų būti su uogomis, tačiau kol dar nėra šviežių Lietuviškų uogų, nesinori torto daryti su šaldytomis, nes gi ne tas..norisi šviežių, kvepiančių, ne šaldytų uogų.. :)
Trečia mintis - uogas galima pakeisti citrina! Citrina gal ir nėra labai gudrus pasirinkimas, tačiau su ja tortą galima padaryti taip pat gaivų ir lengvą :)
Taigi pasirinkau pirmą ir trečią mintis - torčiukas ruošiu su jogurtiniu citrininiu kremu! :)
Šio torto pagrindas gali būti iš sausainių arba bet koks keptas biskvitas.
Aš pasirinkau Beatos siūlomą biskvitą be kiaušinių, jis tikrai puikus - lengvai pagaminamas ir taip pat su citrina :)) ir kas svarbiausia, gerai kepa ir yra skanus!
Taigi pirmiausia išsikepam biskvitą arba pasidarom iš sausainių, tada ruošiam kremą.
Kremą, kurį naudojau, taip pat patobulinau pagal tą patį Beatos receptą ir jam naudojau:
1. 800 g natūralaus jogurto
2. 0,5 indelio kondensuoto pieno
3. 250 g rikotos (galima ir nedėti arba pakeisti kitu kreminiu sūriu)
4. 1 citrinos sultis
5. 50 g juodo šokolado (galima ir daugiau :) )
6. 1 pakelį želatinos
Paruošimas:
1. Ištirpinam želatiną 4 valgomuosiuose šaukštuose karšto vandens.
2. Išsukam rikotą, supilam jogurtą, kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Gautą vientisą masę padalinam į dvi dalis (aš dalinau į nelygias - viena didesnė, kita šiek tiek mažesnė).
3. Ištirpinam šokoladą vandens vonelėje, leidžiam šiek tiek atvėsti ir supilam į vieną iš jogurto dalių (aš pyliau į didesnę :) ).
Ant biskvito pirmiausia norėjau dėti šokoladinę masę, tai į ją pilam šiek tiek daugiau nei puse želatinos ir gerai išmaišom. Tada paruoštą masę supilam ant atvėsusio biskvito, papurtom, kad išsilygintų ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai jau pradeda stingti į kitą jogurto masę supilam želatiną, išmaišom ir supilam ant jau pradėjusio stingti šokoladinio kremo. Viską supylus išlyginam ir dedam į šaldytuvą. Laikom per naktį arba kol gerai sustings :) Išėmus šiek tiek papuošiam (aš papuošiau karameliniais riešutukais) ir galima ragauti :)
Kitą kartą ruošdama šį torčiuką dėčiau daugiau šokoladoooo :)) ir citrinos galima gal dėti mažiau, na tai priklauso taip pat ir nuo citrinos dydžio, manoji buvo didelė. Bet čia reikia daryti, ragauti ragauti ir ragauti ir siekti tobulo skonio ! :))
Dabar taip pat laukiu šviežių uogų ir jau žinau, kad tikrai darysiu tokį tortuką su jomis! :)
Pirma mintis - jogurtinis tortas - jis lengvas ir turėtų tikti vasarišką dieną.
Antra mintis - jis turėtų būti su uogomis, tačiau kol dar nėra šviežių Lietuviškų uogų, nesinori torto daryti su šaldytomis, nes gi ne tas..norisi šviežių, kvepiančių, ne šaldytų uogų.. :)
Trečia mintis - uogas galima pakeisti citrina! Citrina gal ir nėra labai gudrus pasirinkimas, tačiau su ja tortą galima padaryti taip pat gaivų ir lengvą :)
Taigi pasirinkau pirmą ir trečią mintis - torčiukas ruošiu su jogurtiniu citrininiu kremu! :)
Šio torto pagrindas gali būti iš sausainių arba bet koks keptas biskvitas.
Aš pasirinkau Beatos siūlomą biskvitą be kiaušinių, jis tikrai puikus - lengvai pagaminamas ir taip pat su citrina :)) ir kas svarbiausia, gerai kepa ir yra skanus!
Taigi pirmiausia išsikepam biskvitą arba pasidarom iš sausainių, tada ruošiam kremą.
Kremą, kurį naudojau, taip pat patobulinau pagal tą patį Beatos receptą ir jam naudojau:
1. 800 g natūralaus jogurto
2. 0,5 indelio kondensuoto pieno
3. 250 g rikotos (galima ir nedėti arba pakeisti kitu kreminiu sūriu)
4. 1 citrinos sultis
5. 50 g juodo šokolado (galima ir daugiau :) )
6. 1 pakelį želatinos
Paruošimas:
1. Ištirpinam želatiną 4 valgomuosiuose šaukštuose karšto vandens.
2. Išsukam rikotą, supilam jogurtą, kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Gautą vientisą masę padalinam į dvi dalis (aš dalinau į nelygias - viena didesnė, kita šiek tiek mažesnė).
3. Ištirpinam šokoladą vandens vonelėje, leidžiam šiek tiek atvėsti ir supilam į vieną iš jogurto dalių (aš pyliau į didesnę :) ).
Ant biskvito pirmiausia norėjau dėti šokoladinę masę, tai į ją pilam šiek tiek daugiau nei puse želatinos ir gerai išmaišom. Tada paruoštą masę supilam ant atvėsusio biskvito, papurtom, kad išsilygintų ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai jau pradeda stingti į kitą jogurto masę supilam želatiną, išmaišom ir supilam ant jau pradėjusio stingti šokoladinio kremo. Viską supylus išlyginam ir dedam į šaldytuvą. Laikom per naktį arba kol gerai sustings :) Išėmus šiek tiek papuošiam (aš papuošiau karameliniais riešutukais) ir galima ragauti :)
Kitą kartą ruošdama šį torčiuką dėčiau daugiau šokoladoooo :)) ir citrinos galima gal dėti mažiau, na tai priklauso taip pat ir nuo citrinos dydžio, manoji buvo didelė. Bet čia reikia daryti, ragauti ragauti ir ragauti ir siekti tobulo skonio ! :))
Dabar taip pat laukiu šviežių uogų ir jau žinau, kad tikrai darysiu tokį tortuką su jomis! :)
2013-05-13
Šokoladiniai keksiukai su sūrio kremu ir karamele
1. 200 g juodojo šokolado
2. 200 g sviesto
3. 4 kiaušinių
4. ~150 g cukraus
5. 1,5 a. š. vanilinio cukraus
6. 185 g miltų
7. 1,5 a. š. kepimo miltelių
Eiga:
1. Šokoladą su sviestu ištirpinam karšto vandens vonelėje ( Į didesnį puodą įpilam vandens, užvirinam, bet stengiamės, kad vanduo labai nekunkuliuotų :). Puodą uždengiam dubenėliu su šokoladu ir sviestu, lengvai pamaišant laukiam kol pasidarys graži vientisa šokoladinė masė, o virtuvė pakvips šokoladu... :)). Atidedam atvėsti.
2. Kiaušinius išplakam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3. Persijojam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir supilam atvėsusį šokoladą. Viską išmaišom ir išdeliojam į keksiukų formeles.
4. Kepam 175 laipsnių orkaitėje, apie 15-20 min., nereikia, kad labai perkeptų, nes bus labai trapūs ir netokie gardūs :) geriau neperkepti :)
Šie šokoladiniai keksiukai puikiai dera su sūrio/giretinėlės kremu.
Kremui naudojau:
1. 125 g minkšto sūrio kremo
2. 300 g grietinėlės
3. ~150 g cukraus pudros
Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su sūriu bei cukraus pudra. Turi gautis tvirtas kremas.
Taip pat aš papuošiau karamele bei migdolų griliažu.
keksiukų receptas pasiskolintas iš www.keksiukai.lt.
2013-05-05
Vienas gimtadienis - tortai du :)
Draugės gimtadienio proga gaminau du tortus - biskvitas, toks kaip ir praėjusio torto, ir skirtingus kremukus - vienas su varške, o kitas su maskarponės sūriu.
Pirmajam kremui naudojau (24 cm tortui):
1. 500 g pertrintos varškės
2. 100 g cukraus pudros
3. 1 v. š. vanilinio cukraus (arba esencijos)
4. 400 g plakamosios grietinėlės (35 proc.)
5. puse citrinos sulčių
Pirmiausia reikia varškę sumaišyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišyti. Kitame inde išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į varškę. Išmaišyti ir supilti citrinos sultis, vėl gerai išmaišyti. Kremas paruoštas :)
Antrajam kremui naudojau (26 cm tortui):
1. 500 g maskarponės sūrio
2. 300 g grietinėlės
3. 100 g balto šokolado (ištirpinto)
4. 100 g cukraus
5. 1 a. š. vanilinio cukraus (arba esencijos)
Maskarponę išplakti su 50 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išplakti grietinėlę su cukrumi. Viską sumaišyti kartu - maskarponę, grietinėlę ir tirpintą šokoladą.
Prieš surenkant tortus dar galima pasiruošti sulaistymui kavos ir tada surinkti - ant lentelės ar grotelių dėti biskvitą, aplieti jį kava ir užtepti kremo ir kartoti iš pradžių. Paskutinis sluoksnis kremo, kuriuo reikia aptepti bei gražiai išlyginti torto šonus.
Leisti tortui šiek tiek sutvirtėti ir tada jau puošti pagal norus ir poreikius :)
Skanaus!!:)
2013-04-30
Citrininis keksas su aguonomis
Puikus keksas jaukiai popietei prie puodelio arbatos.. toks minkštutis, su lengvai jaučiama citrina :)
Keksui reikės:
1. 1,5 puodelio miltų
2. 2 a. š. kepimo miltelių
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 3 kiaušinių
5. 1 puodelio cukraus
6. 0,5 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
7. 0,5 puodelio jogurto
8. 110 g ištirpinto sviesto
9. 2 v. š. aguonų
Glajui:
1. 4 v. š. jogurto
2. 1 v. š. cukraus pudros
3. 0,5 citrinos sulčių
Kekso paruošimo eiga:
1. Išplakti kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps.
2. Supilti citrinos sultis, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, sudėti citrinos žievelę ir jogurtą. Viską gerai išmaišyti.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi ir persijoti į turimą masę bei sudėti aguonas. Viską gerai išmaišyti.
4. Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo formą (išteptą sviestu ir pabarstyta miltais) ir kepti įkaitintoje orkaitėje (iki 180 laipsnių) apie 40 min., kol gražiai apkeps viršus ir dantų krapštukas įkištas į keksą bus sausas.
5. Keksą atvėsinti ir išimti iš formos.
Glajaus paruošimas:
1. Jogurtą sumaišyti su cukraus pudra ir sultimis, viską labai gerai išmaišyti, kad neliktų pudros gabaliukų (geriausia ją persijoti :) )
Atvėsusį keksą apipilti glajumi (aš dar apibėriau kakava ir perliniu cukrumi) ir galima ragauti :)
p.s. Jei keksas nespėtų visiškai ataušti galima glajų dėti ir ant šiek tiek šilto :)
receptuko idėja: saulėta virtuvė, taigi iš šio recepto taip pat puikiai išeitų ir maži keksiukai :)
2013-04-29
Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ("Juodasis princas")
Dar vienas torčiukas su daug karamelinio kremo, šiek tiek saldokas, bet priderinus prie puodelio kavos ar arbatos - skonis puikus! :)
Šį tortą dariau antrą kartą :) Nuo pirmo skyrėsi tuo, kad šį kartą naudojau ne "Rududu", o "Kondensuotą karamelinį pieną". Abu tortai buvo labai skanūs, tačiau skirtingi - pirmasis tvirtesnis, o pastarasis - drėgnesnis ir saldesnis.
O biskvitas šio torčiuko tobulas :) minkštas ir purus.. :) Tad ir kitiems tortams bus tikrai panaudotas :)
Šį tortą dariau antrą kartą :) Nuo pirmo skyrėsi tuo, kad šį kartą naudojau ne "Rududu", o "Kondensuotą karamelinį pieną". Abu tortai buvo labai skanūs, tačiau skirtingi - pirmasis tvirtesnis, o pastarasis - drėgnesnis ir saldesnis.
O biskvitas šio torčiuko tobulas :) minkštas ir purus.. :) Tad ir kitiems tortams bus tikrai panaudotas :)
Taigi šiam puikiam biskvitui reikėjo:
1. 4 kiaušinių
2. 200 g cukraus
3. 2 puodelių (440 ml) miltų
4. 5 v. š. kakavos
5. 2 a. š. sodos (nugesintos 2 a. š. acto)
6. 400 g grietinės (naudojau 35 proc.)
Kremui:
1. 300 g sviesto, kambario temperatūros
2. 600 g virto kondensuoto pieno (arba "Rududu", kaip minėjau naudojau "Kondensuotą karamelinį pieną")
3. 0,5 puodelio stiprios kavos
Biskvitų ruošimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps ir visa masė padvigubės.
2. Kitame inde sumaišyti grietinę su kakava. Gautą masę supilti į kiaušinius. Išmaišyti.
3. Į masę persijoti miltus, supilti nugesintą sodą. Viską gerai išmaišyti.
4. Padalinti masę į dvi lygias dalis ir kepti 24-26 cm kepimo formoje iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje atskirai apie 10 min arba supilti į vieną kepimo formą ir kepti apie 40 min. Atvėsusį biskvitą padalinti į du biskvitus (jei kepam vieną - į tris/keturis).
Pasiruošiam kremą:
1. Sviestą išplakti su "Rududu" ir lėtai supilti atvėsusią kavą. Viską gerai išmaišyti.
Torto surinkimas - dedam vieną biskvitą sulaistom kava (šiek tiek liko nuo kremo) ir aptepam kremu, dedam kitą biskvitą ir vėl kartojam. Galiausiai uždedam paskutinį biskvitą ir aptepame visą tortą kremu. Leidžiama šiek tiek pastovėti šaltai, kad apstingtų :) Po to belieka tortą papuošti - aš panaudojau likusį biskvitą (susmulkinau ir apdėliojau šonus :)) ir šokoladą.
Šaltinis: saulėta virtuvė
2013-04-22
Citrininiai keksiukai su šokolado gabaliukais ir sūrio kremu
Šio savaitgalio keksiukai su citrina ir šokolado gabaliukais.. :)
Tešlai reikėjo:
1. 125 g sviesto
2. 150 ml cukraus
3. 1 citrinos žievelės ir sulčių
4. 3 kiaušinių
5. 600 ml miltų
6. 2 a. š. kepimo miltelių
7. 200 ml natūralaus jogurto
Kremui reikėjo:
1. 250 g maskarponės
2. 100 ml grietinėlės
3. 2-3 v. š. kondensuoto pieno
4. tarkuoto šokolado
Tešlos paruošimas vyksta taip:
Sviestą išsukam su cukrumi ir citrinos žievelėmis iki vientisos masės, supilam sultis ir dar kartą išmaišom. Įmušam po vieną kiaušinius ir taip pat gerai išmaišom. Sijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir pilam jogurtą. Viską gerai gerai išmaišom, gaunasi tąsi tešla :)
Kremo ruošimas vyksta paprastai - sumaišom maskarponę su kondensuotu pienu ir jau išplakta grietinėle (jeigu norime, kad kremas būtų neminkštas ir kietai stovėtų, reikia naudoti cukraus pudra vietoje kondensuoto pieno ;) ). Viską gerai išmaišom iki kremo konsistencijos ir tepam ant atvėsusių keksiukų. Ruošiam kavą/arbatą ir kartu ragaujam :)
Keksiukų idėja iš saulėtos virtuvės.
2013-04-15
Šokoladinis tortas su žemės riešutų sviestu bei avietėmis
Kolegos gimtadienio proga darytas labai šokoladinis tortas su avietėmis.
Šokoladiniam biskvitui naudojau:
Šokoladiniam biskvitui naudojau:
1. 600 ml miltų
2. 2 a. š. kepimo miltelių
3. 1 a. š. druskos
4. 2 v. š. kakavos
5. 100 ml cukraus
6. 125 g sviesto
7. 250 ml natūralaus jogurto
8. 3 kiaušinius
9. cinamono
Kremui:
1. 350 g žemės riešutų sviesto
2. 200 g juodo šokolado
3. 100 g pieniško šokolado
4. 6 v. š. grietinėlės
6 v. š. aviečių uogienės
Glaistui:
1. 4 v. š. natūralaus jogurto
2. 125 g švelnaus sūrio "Philadelpia"
3. 2 v. š. kondensuoto pieno
Biskvito paruošimas:
1. Sviestą su cukrumi išsukti iki purumo, įmušti kiaušinius ir gerai išplakti iki vientisos masės.
2. Miltus, kepimo miltelius, druską ir kakavą sumaišyti ir persijoti į sviesto masę. Išmaišyti ir supilti jogurtą bei cinamoną. Vėl išmaišyti iki vientisos masės.
3. Supilti į kepimo formą (naudojau 25 cm) ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 45 min.
4. Iškepus biskvitui, atvėsinti ir supjaustyti į tris biskvitus.
Kremui - šokoladą ištirpinti vandens vonelėje ir sumaišyti su riešutų sviestu.Supilti grietinėlę ir viską išplakti. Kremo konsistencija turi gautis gan tvirta.
Torto surinkimas - ant pirmo biskvito užtepti aviečių uogienę, dėti antrą biskvitą, užtepti kremu ir uždėti paskutinį biskvitą. Aptepti torto šonus su kremu. Atidėti tortą kad šiek tiek sustingtų. Tuo metu pasiruošti glajų - sūrį išmaišyti su kondensuotu pienu ir jogurtu iki vientisos skystos masės.
Tortui sutvirtėjus apipilti glajumi ir papuošti pagal poreikius :))
Trapios tešlos pyragas-tortas su obuoliais ir spanguolių uogiene
Trapios tešlos juodųjų serbentų pyragas yra vienas gardesnių pyragų, kuriuos prisimenu iš vaikystės.. :)
Neturėdama po ranka juodųjų serbentų uogienės, nusprendžiau pamėginti jį daryti su obuoliais ir spanguolių uogiene. Gavosi puikus, saldžiai rūgštokas pyragas.
Trapiai tešlai reikia:
1. 200 g sviesto
2. 200 g cukraus
3. 500 g miltų
4. 2 kiaušinių
5. 2 a. š. kepimo miltelių
Įdarui:
1. 400 g nuluptų ir pjaustytų obuolių
2. 6 v. š. spanguolių uogienės
3. 2 a. š. cinamono
(galima naudoti ir obuolienę, ir obuolienę su spanguolėmis)
Tešlos paruošimas:
1. Sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės, įplakti kiaušinius ir išmaišyti.
2. Persijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai gerai išminkyti.
3. Tešlą padalinti į tris dalis ir plonai iškočioti. Pirmąjį įtiesti į kepimo formą (naudojau 25 cm) ant viršaus sudėti obuolius ir apibarstyti cinamonu ir cukrumi (jei obuoliai nesaldūs), dėti kitą dalį tešlos (gražiai užkaišioti kraštelius), ant viršaus spanguolių uogienę ir paskutinį tešlos sluoksnį. Gražiai sulyginti paviršių ir padaryti šakute keletą skilučių, kad tešla tolygiai išsipūstų :)
4. Paruoštą pyragą-tortą dėti į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepti apie 45 min.
5. Iškepus atvėsinti ir galima ragauti :) aš dar apliejau šokoladu :) Buvo tikrai skanu!
Trapios tešlos receptas: "Virtuvė.Nuo...Iki..." (2012 m. Nr. 10)
Neturėdama po ranka juodųjų serbentų uogienės, nusprendžiau pamėginti jį daryti su obuoliais ir spanguolių uogiene. Gavosi puikus, saldžiai rūgštokas pyragas.
Trapiai tešlai reikia:
1. 200 g sviesto
2. 200 g cukraus
3. 500 g miltų
4. 2 kiaušinių
5. 2 a. š. kepimo miltelių
Įdarui:
1. 400 g nuluptų ir pjaustytų obuolių
2. 6 v. š. spanguolių uogienės
3. 2 a. š. cinamono
(galima naudoti ir obuolienę, ir obuolienę su spanguolėmis)
Tešlos paruošimas:
1. Sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės, įplakti kiaušinius ir išmaišyti.
2. Persijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai gerai išminkyti.
3. Tešlą padalinti į tris dalis ir plonai iškočioti. Pirmąjį įtiesti į kepimo formą (naudojau 25 cm) ant viršaus sudėti obuolius ir apibarstyti cinamonu ir cukrumi (jei obuoliai nesaldūs), dėti kitą dalį tešlos (gražiai užkaišioti kraštelius), ant viršaus spanguolių uogienę ir paskutinį tešlos sluoksnį. Gražiai sulyginti paviršių ir padaryti šakute keletą skilučių, kad tešla tolygiai išsipūstų :)
4. Paruoštą pyragą-tortą dėti į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepti apie 45 min.
5. Iškepus atvėsinti ir galima ragauti :) aš dar apliejau šokoladu :) Buvo tikrai skanu!
Trapios tešlos receptas: "Virtuvė.Nuo...Iki..." (2012 m. Nr. 10)
2013-04-07
Margi sausainukai
Šiuos sausainukus norėjau išbandyti per kalėdas, bet dėl laiko stokos nebespėjau :) tad dabar prisiruošiau ir išbandžiau :) Paprasti, bet skanūs sviestiniai sausainukai, prie arbatos ar kavos :)
Ragavusieji patikino, kad buvo skanu :) tikiu jais, negi meluos? Gi kitą kartą gali tekti ragauti ir vėl :) Dėl šios priežasties visada prašau neperdedant išsakyti savo nuomonę apie bet kokį mano kepinį :) šiaip ir pati labai kritiškai žiūriu į savo darbelius, ir pasitaiko, kad ne visada būnu patenkinta rezultatu..bet džiaugiuosi, kad yra kur tobulėti :))
Margi sausainukai kepami iš dviejų tešlų - šokoladinės ir vanilinės.
Vanilinei tešlai reikės:
1. 100 g sviesto
2. 100 g cukraus
3. 0,5 a. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
4. 1 kiaušinis
5. 180 g miltų
Šokoladinei tešlai reikės:
1. 100 g sviesto
2. 100 g cukraus
3. 2 v. š. kakavos
4. 1 kiaušinis
5. 170 g miltų
2 v. š. pieno arba vandens tešlai sutepti (nenaudojau)
Abi tešlas gaminame taip:
1. Sviestą išsukam su cukrumi iki vientisos masės. Įmušam kiaušinį ir vėl išmaišom.
2. Į vanilinę tešlą įdedam vanilinio cukraus ar ekstrakto. Į šokoladinę persijojam kakavą.
3. Į abi tešlas persijojam miltus. Išminkom kietą tešlą.
4. Abi tešlas dedam į šaldytuvą, kad šiek tiek sušaltų apie 30 min.
5. Tešlas iškočiojam vienodo dydžio kvadratais. Vanilinę tešlą aptepam pienu ir uždedam šokoladinę tešlą.
6. Susukam į ritinėlį ir vėl dedam atšaldyti apie 30 min.
7. Ištraukiam ritinėlį ir supjaustom riekelėmis, pagal norą. Galima storesnėmis, galima plonesnėmis :)
8. Dedam į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę ir kepam apie 15 min., kol gražiai parus.
Iškepus leidžiam atvėsti, pakuojam ir vežam į svečius :) Gardumėlis!
Vertinu 10 balų :)
šaltinis: "Dovanos iš virtuvės"
Ragavusieji patikino, kad buvo skanu :) tikiu jais, negi meluos? Gi kitą kartą gali tekti ragauti ir vėl :) Dėl šios priežasties visada prašau neperdedant išsakyti savo nuomonę apie bet kokį mano kepinį :) šiaip ir pati labai kritiškai žiūriu į savo darbelius, ir pasitaiko, kad ne visada būnu patenkinta rezultatu..bet džiaugiuosi, kad yra kur tobulėti :))
Margi sausainukai kepami iš dviejų tešlų - šokoladinės ir vanilinės.
Vanilinei tešlai reikės:
1. 100 g sviesto
2. 100 g cukraus
3. 0,5 a. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
4. 1 kiaušinis
5. 180 g miltų
Šokoladinei tešlai reikės:
1. 100 g sviesto
2. 100 g cukraus
3. 2 v. š. kakavos
4. 1 kiaušinis
5. 170 g miltų
2 v. š. pieno arba vandens tešlai sutepti (nenaudojau)
Abi tešlas gaminame taip:
1. Sviestą išsukam su cukrumi iki vientisos masės. Įmušam kiaušinį ir vėl išmaišom.
2. Į vanilinę tešlą įdedam vanilinio cukraus ar ekstrakto. Į šokoladinę persijojam kakavą.
3. Į abi tešlas persijojam miltus. Išminkom kietą tešlą.
4. Abi tešlas dedam į šaldytuvą, kad šiek tiek sušaltų apie 30 min.
5. Tešlas iškočiojam vienodo dydžio kvadratais. Vanilinę tešlą aptepam pienu ir uždedam šokoladinę tešlą.
6. Susukam į ritinėlį ir vėl dedam atšaldyti apie 30 min.
7. Ištraukiam ritinėlį ir supjaustom riekelėmis, pagal norą. Galima storesnėmis, galima plonesnėmis :)
8. Dedam į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę ir kepam apie 15 min., kol gražiai parus.
Iškepus leidžiam atvėsti, pakuojam ir vežam į svečius :) Gardumėlis!
Vertinu 10 balų :)
šaltinis: "Dovanos iš virtuvės"
2013-04-06
Juodųjų serbentų pyragas su varške
Nemeluosiu, kai atradau aistrą kepti, nebesinori valgyti tortų ar pyragų iš parduotuvės.. :) tad kiekvieną kartą ruošiantis į svečius ar laukiant jų namuose ruošiu pyragą ar tortą pati - būna šviežiau, gardžiau ir maloniau valgyti ką tik iškeptą pyragą ar suteptą tortą. :)
Kadangi esu matematikė ir mėgstu analizę, tai prieš ruošiantis kažką kepti išsianalizuoju :), peržiūriu keletą receptų ir išsirenku patraukliausią, dažnai tai užtrunka net kelias dienas :)) Na bet čia kaltas ir blogas bruožas, kurį turiu, t.y. neapsisprendimas :):)
Taigi po ilgų receptų peržiūrų išrinkau šį mėlynių pyrago receptą. Teko pakoreguoti keletą ingridientų - mėlynes pakeičiau juodųjų serbentų uogiene (labai mėgstu šias uogas ir neturėjau šviežių mėlynių, bet vasaros sezonu (jei jis bus šiemet) tikrai išbandysiu ir su mėlynėmis :) ), o varškę pridėjau pati savo nuožiūra, nes buvo šaldytuve :) Mano nuomone, varškė taip pat jokiam pyragui nepamaišė :))
Gavosi puikus, tvirtas ir gaivus pyragas, visiems ragavusiems labai patiko. Yra paprastas ir lengvai gaminamas. Galiu iš kart vertinti 10 balų :)
Pyrago tešla susideda iš:
1. 200 g miltų
2. 1 a. š. kepimo miltelių
3. 115 g kambario temperatūros sviesto
4. 200 g cukraus (dėjau virš 100 g - uogienė saldi, tad nereikia per daug saldumo :) )
5. 3 kiaušinių
6. 240 ml natūralaus jogurto
7. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
Įdaras:
1. 100 ml juodųjų serbentų uogienės
2. 200 g pertrintos varkšės (pamaišyta su šiek tiek kondensuoto pieno, bet nėra būtina)
Eiga:
1. Sviestą išsukam su cukrumi iki purumo. Po vieną mušam kiaušinius ir gerai išplakam.
2. Į sviesto masę supilam jogurtą ir vanilę, gerai išmaišyti.
3. Persijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską vėl gerai išmaišom.
4. Pusę tešlos (ar šiek tiek daugiau) supilam į paruoštą kepimo formą (naudojau 25 cm), uždengiam uogiene ir varške, pilam likusią tešlą, išlyginam paviršių ir padėliojam dar uogienės.
5. Paruoštą pyragą dedam į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepam apie 50-60 minučių.
Iškepusiam pyragui leidžiam šiek tiek atvėsti, išimam iš formos ir laukiam arbatos, o po to tik ragaujam ragaujam ragaujam.. :)
Kadangi esu matematikė ir mėgstu analizę, tai prieš ruošiantis kažką kepti išsianalizuoju :), peržiūriu keletą receptų ir išsirenku patraukliausią, dažnai tai užtrunka net kelias dienas :)) Na bet čia kaltas ir blogas bruožas, kurį turiu, t.y. neapsisprendimas :):)
Taigi po ilgų receptų peržiūrų išrinkau šį mėlynių pyrago receptą. Teko pakoreguoti keletą ingridientų - mėlynes pakeičiau juodųjų serbentų uogiene (labai mėgstu šias uogas ir neturėjau šviežių mėlynių, bet vasaros sezonu (jei jis bus šiemet) tikrai išbandysiu ir su mėlynėmis :) ), o varškę pridėjau pati savo nuožiūra, nes buvo šaldytuve :) Mano nuomone, varškė taip pat jokiam pyragui nepamaišė :))
Gavosi puikus, tvirtas ir gaivus pyragas, visiems ragavusiems labai patiko. Yra paprastas ir lengvai gaminamas. Galiu iš kart vertinti 10 balų :)
Pyrago tešla susideda iš:
1. 200 g miltų
2. 1 a. š. kepimo miltelių
3. 115 g kambario temperatūros sviesto
4. 200 g cukraus (dėjau virš 100 g - uogienė saldi, tad nereikia per daug saldumo :) )
5. 3 kiaušinių
6. 240 ml natūralaus jogurto
7. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
Įdaras:
1. 100 ml juodųjų serbentų uogienės
2. 200 g pertrintos varkšės (pamaišyta su šiek tiek kondensuoto pieno, bet nėra būtina)
1. Sviestą išsukam su cukrumi iki purumo. Po vieną mušam kiaušinius ir gerai išplakam.
2. Į sviesto masę supilam jogurtą ir vanilę, gerai išmaišyti.
3. Persijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską vėl gerai išmaišom.
4. Pusę tešlos (ar šiek tiek daugiau) supilam į paruoštą kepimo formą (naudojau 25 cm), uždengiam uogiene ir varške, pilam likusią tešlą, išlyginam paviršių ir padėliojam dar uogienės.
5. Paruoštą pyragą dedam į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepam apie 50-60 minučių.
Iškepusiam pyragui leidžiam šiek tiek atvėsti, išimam iš formos ir laukiam arbatos, o po to tik ragaujam ragaujam ragaujam.. :)
2013-04-02
Keksiukai - velykoms ir ne tik :)
Štai ir praėjo snieguotos Šv. Velykos :) Man tai buvo pirmos (kiek pamenu) velykos, kai aplinkui vaikai ne kiaušinius ridinėjo, o senius besmegenius lipdė :)
Nepaisant gamtos išdaigų, šventė pavasario, tad ir kepiniai buvo pavasariški :)
Kaip visuomet sunku buvo išsirinkti ką gaminti..na bet nusprendžiau gaminti vanilinius keksiukus (įtakos turėjo tai, kad turėjau nuostabius keksiukų popierėlius su drugeliais... Ačiū draugams!;))
Keksiukų tešlai reikės (apie 16 vnt.):
1. 200 g sviesto
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 4 kiaušinių
5. 200 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
Sūrio kremui naudojau:
1. 200 g maskarponės
2. 2 v. š. cukraus pudros
3. šiek tiek sviesto (apie 2 a.š.)
Šokoladiniam kremui naudojau:
1. 50 g šokolado (ištirpinto)
2. 100 g maskarponės
3. šiek tiek cukraus pudros (pagal skonį ir norimą kremo konsistenciją)
Įdarui - keli šaukštai juodųjų serbentų uogienės
Papuošimui - pabarstukų bei saldainukų
Keksiukų tešlą ruošiame taip:
1. Išsukame sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
2. Įmušame po vieną kiaušinius ir viską išmaišome iki vientisos masės.
3. Persijojame į masę miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišome.
4. Pasiruoštą tešlą išdėliojame į keksiukų formeles ir dedame kepti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180-200 laipsnių. Kepam apie 10-15 min. Kaip ir kitus kepinius ar keksiukai iškepę, galima patikrinti mediniu pagaliuku :)
Kol keksiukai kepa ir aušta pasiruošiam kremą:
1. Sviestą išsukame su cukraus pudra, kol nelieka sviesto gumuliukų.
2. Į sviestą dedam maskarponę ir viską išmaišom iki vientisos masės :)
Šokoladinį kremą ruošiame visiškai paprastai - ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį šokoladą sumaišome su maskarpone ir cukraus pudra. Gaunasi vientisas kremas :)
Kai keksiukai atvėsę galima tepti kremu ir puošti kaip tik norisi :) Tiesa į iškeptus ir atvėsintus keksiukus (padarius skylutes keksiuke) įdėjau po pusę šaukštelio juodųjų serbentų uogienės ir tik tada puošiau kremu.
Pūrus ir gaivus keksiukai. Man keksiukai su sūrio kremais patys skaniausi, nebūna per sausi. Uogienė taip pat prideda gaivumo ir drėgnumo :)
Vertinu 10 balų :) ir rekomenduoju!
šaltinis: Juliet Sear "The cake decorating bible"
Nepaisant gamtos išdaigų, šventė pavasario, tad ir kepiniai buvo pavasariški :)
Kaip visuomet sunku buvo išsirinkti ką gaminti..na bet nusprendžiau gaminti vanilinius keksiukus (įtakos turėjo tai, kad turėjau nuostabius keksiukų popierėlius su drugeliais... Ačiū draugams!;))
Keksiukų tešlai reikės (apie 16 vnt.):
1. 200 g sviesto
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 4 kiaušinių
5. 200 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
Sūrio kremui naudojau:
1. 200 g maskarponės
2. 2 v. š. cukraus pudros
3. šiek tiek sviesto (apie 2 a.š.)
Šokoladiniam kremui naudojau:
1. 50 g šokolado (ištirpinto)
2. 100 g maskarponės
3. šiek tiek cukraus pudros (pagal skonį ir norimą kremo konsistenciją)
Įdarui - keli šaukštai juodųjų serbentų uogienės
Papuošimui - pabarstukų bei saldainukų
Keksiukų tešlą ruošiame taip:
1. Išsukame sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
2. Įmušame po vieną kiaušinius ir viską išmaišome iki vientisos masės.
3. Persijojame į masę miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišome.
4. Pasiruoštą tešlą išdėliojame į keksiukų formeles ir dedame kepti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180-200 laipsnių. Kepam apie 10-15 min. Kaip ir kitus kepinius ar keksiukai iškepę, galima patikrinti mediniu pagaliuku :)
1. Sviestą išsukame su cukraus pudra, kol nelieka sviesto gumuliukų.
2. Į sviestą dedam maskarponę ir viską išmaišom iki vientisos masės :)
Šokoladinį kremą ruošiame visiškai paprastai - ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį šokoladą sumaišome su maskarpone ir cukraus pudra. Gaunasi vientisas kremas :)
Kai keksiukai atvėsę galima tepti kremu ir puošti kaip tik norisi :) Tiesa į iškeptus ir atvėsintus keksiukus (padarius skylutes keksiuke) įdėjau po pusę šaukštelio juodųjų serbentų uogienės ir tik tada puošiau kremu.
Pūrus ir gaivus keksiukai. Man keksiukai su sūrio kremais patys skaniausi, nebūna per sausi. Uogienė taip pat prideda gaivumo ir drėgnumo :)
Vertinu 10 balų :) ir rekomenduoju!
šaltinis: Juliet Sear "The cake decorating bible"
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)