2013-04-02

Keksiukai - velykoms ir ne tik :)

Štai ir praėjo snieguotos Šv. Velykos :) Man tai buvo pirmos (kiek pamenu) velykos, kai aplinkui vaikai ne kiaušinius ridinėjo, o senius besmegenius lipdė :)
Nepaisant gamtos išdaigų, šventė pavasario, tad ir kepiniai buvo pavasariški :)
Kaip visuomet sunku buvo išsirinkti ką gaminti..na bet nusprendžiau gaminti vanilinius keksiukus (įtakos turėjo tai, kad turėjau nuostabius keksiukų popierėlius su drugeliais... Ačiū draugams!;))


Keksiukų tešlai reikės (apie 16 vnt.):
1. 200 g sviesto
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 4 kiaušinių
5. 200 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių

Sūrio kremui naudojau:
1. 200 g maskarponės
2. 2 v. š. cukraus pudros
3. šiek tiek sviesto (apie 2 a.š.)

Šokoladiniam kremui naudojau:
1. 50 g šokolado (ištirpinto)
2. 100 g maskarponės
3. šiek tiek cukraus pudros (pagal skonį ir norimą kremo konsistenciją)

Įdarui - keli šaukštai juodųjų serbentų uogienės
Papuošimui - pabarstukų bei saldainukų

Keksiukų tešlą ruošiame taip:
1. Išsukame sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
2. Įmušame po vieną kiaušinius ir viską išmaišome iki vientisos masės.
3. Persijojame į masę miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišome.
4. Pasiruoštą tešlą išdėliojame į keksiukų formeles ir dedame kepti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180-200 laipsnių. Kepam apie 10-15 min. Kaip ir kitus kepinius ar keksiukai iškepę, galima patikrinti mediniu pagaliuku :)


Kol keksiukai kepa ir aušta pasiruošiam kremą:
1. Sviestą išsukame su cukraus pudra, kol nelieka sviesto gumuliukų.
2. Į sviestą dedam maskarponę ir viską išmaišom iki vientisos masės :)

Šokoladinį kremą ruošiame visiškai paprastai - ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį šokoladą sumaišome su maskarpone ir cukraus pudra. Gaunasi vientisas kremas :)

Kai keksiukai atvėsę galima tepti kremu ir puošti kaip tik norisi :) Tiesa į iškeptus ir atvėsintus keksiukus (padarius skylutes keksiuke) įdėjau po pusę šaukštelio juodųjų serbentų uogienės ir tik tada puošiau kremu.


Pūrus ir gaivus keksiukai. Man keksiukai su sūrio kremais patys skaniausi, nebūna per sausi. Uogienė taip pat prideda gaivumo ir drėgnumo :)
Vertinu 10 balų :) ir rekomenduoju!

šaltinis: Juliet Sear "The cake decorating bible"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą