2013-04-29

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ("Juodasis princas")

Dar vienas torčiukas su daug karamelinio kremo, šiek tiek saldokas, bet priderinus prie puodelio kavos ar arbatos - skonis puikus! :)

Šį tortą dariau antrą kartą :) Nuo pirmo skyrėsi tuo, kad šį kartą naudojau ne "Rududu", o "Kondensuotą karamelinį pieną". Abu tortai buvo labai skanūs, tačiau skirtingi - pirmasis tvirtesnis, o pastarasis - drėgnesnis ir saldesnis.

O biskvitas šio torčiuko tobulas :) minkštas ir purus.. :) Tad ir kitiems tortams bus tikrai panaudotas :)


Taigi šiam puikiam biskvitui reikėjo:
1. 4 kiaušinių
2. 200 g cukraus
3. 2 puodelių (440 ml) miltų 
4. 5 v. š. kakavos
5. 2 a. š. sodos (nugesintos 2 a. š. acto)
6. 400 g grietinės (naudojau 35 proc.)

Kremui:
1. 300 g sviesto, kambario temperatūros
2. 600 g virto kondensuoto pieno (arba "Rududu", kaip minėjau naudojau "Kondensuotą karamelinį pieną")
3. 0,5 puodelio stiprios kavos


Biskvitų ruošimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps ir visa masė padvigubės.
2. Kitame inde sumaišyti grietinę su kakava. Gautą masę supilti į kiaušinius. Išmaišyti.
3. Į masę persijoti miltus, supilti nugesintą sodą. Viską gerai išmaišyti.
4. Padalinti masę į dvi lygias dalis ir kepti 24-26 cm kepimo formoje iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje atskirai apie 10 min arba supilti į vieną kepimo formą ir kepti apie 40 min. Atvėsusį biskvitą padalinti į du biskvitus (jei kepam vieną - į tris/keturis).

Pasiruošiam kremą:
1. Sviestą išplakti su "Rududu" ir lėtai supilti atvėsusią kavą. Viską gerai išmaišyti.

Torto surinkimas - dedam vieną biskvitą sulaistom kava (šiek tiek liko nuo kremo) ir aptepam kremu, dedam kitą biskvitą ir vėl kartojam. Galiausiai uždedam paskutinį biskvitą ir aptepame visą tortą kremu. Leidžiama šiek tiek pastovėti šaltai, kad apstingtų :) Po to belieka tortą papuošti - aš panaudojau likusį biskvitą (susmulkinau ir apdėliojau šonus :)) ir šokoladą.

 Šaltinis: saulėta virtuvė

2 komentarai:

  1. puikus receptas, fantastiškai skanus tortas, aš dar į kremą dedu pakepintų be odelės žemės riešutų. Pabandykit pasigaminti, nesigailėsit :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) su riešutais turėtų būt panašu į snikers tortą turbūt, taip?

      Panaikinti