Pirmajam kremui naudojau (24 cm tortui):
1. 500 g pertrintos varškės
2. 100 g cukraus pudros
3. 1 v. š. vanilinio cukraus (arba esencijos)
4. 400 g plakamosios grietinėlės (35 proc.)
5. puse citrinos sulčių
Pirmiausia reikia varškę sumaišyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišyti. Kitame inde išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į varškę. Išmaišyti ir supilti citrinos sultis, vėl gerai išmaišyti. Kremas paruoštas :)
Antrajam kremui naudojau (26 cm tortui):
1. 500 g maskarponės sūrio
2. 300 g grietinėlės
3. 100 g balto šokolado (ištirpinto)
4. 100 g cukraus
5. 1 a. š. vanilinio cukraus (arba esencijos)
Maskarponę išplakti su 50 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išplakti grietinėlę su cukrumi. Viską sumaišyti kartu - maskarponę, grietinėlę ir tirpintą šokoladą.
Prieš surenkant tortus dar galima pasiruošti sulaistymui kavos ir tada surinkti - ant lentelės ar grotelių dėti biskvitą, aplieti jį kava ir užtepti kremo ir kartoti iš pradžių. Paskutinis sluoksnis kremo, kuriuo reikia aptepti bei gražiai išlyginti torto šonus.
Leisti tortui šiek tiek sutvirtėti ir tada jau puošti pagal norus ir poreikius :)
Skanaus!!:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą