1. 200 g juodojo šokolado
2. 200 g sviesto
3. 4 kiaušinių
4. ~150 g cukraus
5. 1,5 a. š. vanilinio cukraus
6. 185 g miltų
7. 1,5 a. š. kepimo miltelių
Eiga:
1. Šokoladą su sviestu ištirpinam karšto vandens vonelėje ( Į didesnį puodą įpilam vandens, užvirinam, bet stengiamės, kad vanduo labai nekunkuliuotų :). Puodą uždengiam dubenėliu su šokoladu ir sviestu, lengvai pamaišant laukiam kol pasidarys graži vientisa šokoladinė masė, o virtuvė pakvips šokoladu... :)). Atidedam atvėsti.
2. Kiaušinius išplakam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3. Persijojam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir supilam atvėsusį šokoladą. Viską išmaišom ir išdeliojam į keksiukų formeles.
4. Kepam 175 laipsnių orkaitėje, apie 15-20 min., nereikia, kad labai perkeptų, nes bus labai trapūs ir netokie gardūs :) geriau neperkepti :)
Šie šokoladiniai keksiukai puikiai dera su sūrio/giretinėlės kremu.
Kremui naudojau:
1. 125 g minkšto sūrio kremo
2. 300 g grietinėlės
3. ~150 g cukraus pudros
Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su sūriu bei cukraus pudra. Turi gautis tvirtas kremas.
Taip pat aš papuošiau karamele bei migdolų griliažu.
keksiukų receptas pasiskolintas iš www.keksiukai.lt.
O kas per surio kremas? :)
AtsakytiPanaikintiČia naudotas Philadelphia, galima naudoti ir maskarponę :)
Panaikinti