2014-04-07

Tortas "Snickers" pagal mane :)

Taigi atėjo metas išbandyti dar vieną visiems gerai žinomą torto receptą. Ieškant šio torto recepto perskaičiau keistą mintį - "kad į Snikers šokoladuką jis visiškai nepanašus".. tai susimąsčiau:
pirma - kodėl jis taip vadinasi?
antra - gal reikia kažką pakeisti, kad būtų panašesnis?

Dėl šių dviejų iškilusių klausimų, torto receptą bandžiau kažkiek daryti panašesnį į tikrojo šokoladuko :) pavyko turbūt nedaug, na bet vistiek pripažinkim grietinėlė - snikers šokoladukui tikrumo neprideda :) tad pirmiausia atsisakiau aš jos :) Taip pat neturėjau kefyro, tad naudojau jogurtą ir kitus priedus biskvitui :) ir štai kas gavosi :)
 Biskvitas:
1. 2 kiaušiniai
2. 300 g miltų (naudojau šiek tiek mažiau nei visur kitur rašoma)
3. ~100 g cukraus (nes dedasi nemažai "Rududu", kuris yra saldus, cukraus nenorėjau perdėti, kituose receptuose buvo nurodyta 200 g)
4. 0,5 indelio "Rududu" + 2 v. š. žemės riešutų sviesto (kad pasijaustų daugiau riešutų skonio)
5. 1 indelio (370 g) jogurto (kitur nurodyta 1 puodelis grietinės)
6. 1 a. š. nugesintos sodos

Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius išplakti, sudėti jogurtą bei Rududu. Viską gerai išplakti.
2. Miltus sumaišyti su cukrumi ir sudėti į kiaušinių masę. Viską gerai išplakti. Sudėti nugesintą sodą.
3. Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formą (naudojau 18 cm, galima gal 20 cm naudoti, bet didesnei tešlos bus per mažai..)
4. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40 min arba kol įkištas pagaliukas bus sausas :)
5. Iškepus biskvitui leisti jam ataušti ir tik tada išimti iš formos bei supjaustyti į norimą kiekį biskvitų. (pjausčiau į tris, gal reikėjo į keturis..bet tokiu atveju kremo būtų mažai)

Pirmas kremas - šokoladinis ganašas:
1. 200 g juodojo šokolado
2. 200 g grietinėlės (36 proc.)
3. 50 g sviesto

Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę pašildyti vandens garų vonelėje.
2. Šokoladą sulaužyti mažais gabaliukais, sviestą taip pat supjaustyti mažesniais kubeliais.
3. Ant sviesto ir šokolado užpilti šiltą grietinėlę, maišyti kol viskas ištirps ir gausis vientisa masė.

Antrasis kremas - karamelinis:
1. 2/3 skardinės Rududu
2. 100 g sviesto (kambario temperatūros)

Gaminimo eiga:
1. Minkštą sviestą išsukti iki purumo, sudėti Rududu ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

 Kiti priedai - kepinti žemės riešutai:
1. apie 50 g žemės riešutų pakepinti sausoje keptuvėje arba orkaitėje, kol šiek tiek apkeps.

Sulaistymui naudojau kakavą - 1 a. š. kakavos ištirpinau 2 v. š. karšto vandens.
Visos torto dalys paruoštos belieka surinkti:

1. Dedam pirmą biskvitą ant lėkštės ar padėklo, sulaistom su kakava, aptepam karamelės kremu, apliejam šokoladiniu ganašu ir apibarstom riešutais ir uždedam kitą biskvitą. Kartojam nuo pradžių :)
2. Surinktą tortą aptepiau likusiu karameliniu kremu bei šokoladiniu ganašu ir dėjau į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų ir kremas įsigertų :) Laikiau per naktį, bet turbūt užtektų ir kelių valandų.
3. Iš ryto pasiruošiau dar vieną šokoladinio ganašo porciją torto uždengimui (iš tokių pat produktų bei kiekių). Apliejau tortą, palaukiau kol šiek tiek sustings ir tada apibarsčiau likusiais kepintais riešutais.

Buvo skanu, tiek karamelinis kremas, tiek šokoladinis ganašas priminė tikrąjį šokoladuką - tik va biskvito gal buvo per daug :) bus kur tobulinti šį receptą kitam kartui ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą