2014-03-30

Saldainių masės receptas ir dar vienas piktų paukščiukų tortas


Laikas nuo laiko tenka daryti torčiukus mažiausiems valgytojams. Jiems svarbiausia ne skonis, o išvaizda :) Tad ilgai ieškojau ir vis bandžiau daryti apdengimo masę, figūrėles ir pan., kad mažiesiems būtų įdomu.. vis nebuvau patenkinta, nes nesigaudavo taip kaip matydavau įvairiausiuose internetiniuose puslapiuose.. ir darydama tortą galvodavau, kad tai yra paskutinis toks tortas ir daugiau neužsiimsiu daryti tortų su šia mase, nes per daug vargo ir mažai kokybės..tačiau poreikis yra, tad negalėjau nuleisti rankų, reikėjo ieškoti :)
Tad šią savaitę pavyko atrasti naują receptą - kaip paprastai, greitai galima pasidaryti apdengimo masę ir bet kokią figūrėlę iš jos. Netikėtai radau kažkada užrašytą receptą savo užrašuose (gaila, bet nežinau iš kur jis..), kuris suteikė naują norą daryti ir kurti tortus mažiesiems ir ne tik :)

22 cm tortui apdengti reikia:
1. 150 g zefyrų (marshmallow)
2. 0,5 a. š. citrinos sulčių
3. 1 v. š. vandens
4. 1 a. š. sviesto
5. apie 0,5 kg cukraus pudros

Paruošimas:
1. Zefyrus su sultimis, sviestu bei vandeniu ištirpiname vandens garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Vis pamaišant, kad zefyrai tolygiai išsilydytų. Gaunasi vientisa, lipni masė.
2. Gautą masę perdedam į didesnį dubenį ir po kelis šauktus beriam cukraus pudros. Nereikia suberti visos pudros iš karto, geriausia po biški ir tik išmaišius iki vientisos masės berti dar :) Tad vis maišom kol galima su šauktu, po to kai pasidaro per sunku tada išimam masę ir dedam ant stalo (aš naudoju silikoninį kilimėlį) apibarstytu pudra. Tada tešlą vėl apibarstom pudra ir minkom. Kol tešla gaunasi tąsi ir ištempta nesuplyšta. (Kai tešla pradeda lipti prie rankų - rankas papudruojam ir ant stalo ar tešlos beriam pudros ir minkom :) ).
3. Kai tešla paruošta galima dėti norimų dažų ir kočioti reikiamo dydžio plotą tortui apdengti arba daryti įvairias figurėles. Taip pat paruoštą masę galima suvynioti maistinę plėvelę ir laikyti apie mėnesį laiko, geriausia šaldytuve (jeigu iki savaitės tai galima ir kambario temperatūroje), prieš naudojant išimti kad šiek tiek atsileistų :)


p.s. ankščiau naudojau receptą, kuriame nebuvo sviesto ir citrinos sulčių, tad su mase nepavykdavo taip gražiai dirbti kaip su šia :) verta pamėginti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą