2014-03-18

Šokoladinis kava kvepiantis tortas

Šis torčiukas gavosi netikėtai. Pirmąjį bandymą dariau savo gimtadieniui, nebuvau išsirinkusi jokio konkretaus recepto, tad teko suktis iš padėties ir pačiai greitai begaminant sugalvoti kaip paskaninti maskarponės kremą :) Pasirinkau paprastą variantą tirpią kavą. Gavosi nuostabus, labai šokoladinis kavos skonio tortas :)


Biskvitą dariau, šiuo metu itin pamėgtą ir labai skanų, šokoladinį, tik šios porcijos sunaudojau 2/3.

O kremui naudojau:
1. 500 g maskarponės
2. 2 a. š. tirpios kavos (ištirpintos 4 - 6 v. š. karšto vandens, pradžioje geriau sumaišyti su 4 v. š., kadangi kavą pyliau po truputi tai pastebėjusi, kad kremas per kietas, įpyliau dar šiek tiek vandens į kavą)
3. ~ 100 g rudojo ir balto cukraus (arba pagal skonį)

Kremo gaminimas:
1. Maskarponę išplakti, po to supilti cukrų ir šiek tiek kavos. Išplakus vėl supilti dalį kavos ir vėl išplakti, taip plakti iki norimos konsistencijos.

Surinktą tortą apliejau šokoladiniu glajumi:
1. 300 g juodo šokolado
2. 300 g grietinėlės
3. 50 g sviesto

Glajaus gaminimas:
1. Visus produktus ištirpinti ant vandens garų - ant puodelio su vandeniu dėti dubenį ir sudėti visus produktus ir maišant visus produktus ištirpinti. Gaunasi vientisas šokoladinis glajus. Jeigu per skystas galima įdėti dar šokolado.
2. Glajų šiek tiek atvėsinti ir užpilti ant surinkto torto.

Kadangi tortas skirtas 70-mečio progai papuošiau skaičiukais, o pakraščiukai apelsino žievele :) Skanautojai tikino, kad buvo labai skanu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą