2014-02-27

Šokoladinis tortas su maskarponės kremu ir vyšniomis

Vasaris baiginėjasi, liko tik viena dienelė, o kartu ir žiemužė, kuri šiemet kaip niekad buvo draugiška.. Vasaris buvo gan užimtas mėnuo, tačiau ne rašymo prasme.. rašyt ir fotografuot savo kepinius kažkaip vis patingėdavau, todėl nelabai kuom papildžiau savo blogą. Vieną naują torto receptuką išbandžiau gimtadienio proga, išėjo tikrai puikaus skonio tortas..tik va papuošt kažkaipstigo fantazijos, tad ir fotografuoti nesinorėjo.. tačiau receptas užrašytas ir tikrai bus dar ne kartą panaudotas ir kitą kart papublikuotas :) 
Na, o didžiausias vasario darbelis, kuriam ruošiausi ir kaupiausi beveik pusantro mėnesio..Pirmasis dviejų aukštų tortas, tikrai nebegaliu rašyt torčiukas - nes išėjo visas TORTAS :) rezultatas kaip ir džiugina, tačiau dar netobulas :) visada gi yra kur tobulėt! 
Biskvitus kepiau panašius į raudonojo aksomo, tik vietoje kefyro/pasukų naudojau jogurtą. Prieš tai savaitę kepiau keksą, kuriam naudojau būtent tokį receptą ir jis labai maloniai nudžiugino, nes buvo labai skanus - drėgnas ir gan purus, tad nuspręndžiau tokį daryti ir tortą :)

Taigi biskvitams naudojau (26 cm ir 18 cm kepimo formoms):
1. 700 g miltų
2. 400 g cukraus
3. 2 a. š. sodos
4. 2 v. š. kakavos
5. 2 a. š. druskos
6. 2 indeliai natūralaus jogurto (po 375 g)
7. 600 g aliejaus
8. 4 kiaušiniai
9. 2 a. š. vyno acto (šį daiktą pamiršau įdėti.. :(.. bet kaip ir viskas pavyko gerai :) )
10 . vanilės (naudojau 1 a.š. canilinio cukraus ir lašelį ekstrakto)

Gaminimo procesas:
1. Miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską sumaišyti dubenyje.
2. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, plona srovele plakant supilti aliejų. Labai gerai išplakti, kol masė pabaltuoja.
3. Sudėti jogurtą ir vėl išplakti. Įdėti vanilę bei actą. Viską gerai išmaišyti.
4. Miltų mišinyje padaryti duobutę ir į ją supilti kiaušinių masę. Palengva sumaišyti, po to galima ir paplakti, kad geriau išsimaišytų.
5. Gautą masę paskirstyti į abi kepimo formas, kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40-60 min. (patikrinti mediniu pagaliuku, ištrauktas jis turi būti visiškai sausas).
6. Iškeptus biskvitus atvėsinti ir kiekvieną supjaustyti į tris - keturis biskvitus.

Kremą dariau panašų į juodojo miško, kuriam naudojau:
1. 1 kg maskarponės
2. 600 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
3. 1 citrinos sultis 
4. 4 v. š. cukraus pudros
5. 4-6 v. š. natūralaus jogurto

Kremo gaminimo eiga:
1. Grietinėlę išplakti iki lengvo standumo.
2. Kitame dubenyje plakti maskarponę su jogurtu, curkaus pudra bei citrinos sultimis. 
3. Į išplaktą maskarponę sudėti grietinėlę, gerai viską palengva išmaišyti.

Torto įdarui taip pat naudojau šaldytas vyšnias - jų reikia apie 500-600 g. Jas sudėjau į dubenį ir apibarsčiau 3-4 v. š. cukraus ir palikau atšilti.
TORTO SURINKIMAS:
Kai visos sudedamosios dalys paruoštos, galima surinkti tortą :) Pradėti nuo didžiojo - ant padėklo padėti kepimo popieriaus, kad būtų patogiau perkelti tortą. Tada dėti pirmąjį biskvitą, jį aptepti kremu ir išdėlioti vyšnias ant jo (vyšnias dedu tankiai, nes manau, kuo jų daugiau tuo skaniau turėtų būti). Dėti kitą biskvitą ir viską pakartoti, tada uždėti trečiąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, kad tortas būtų tvirtas :) ir biskvitas užsidėtų gerai. Tada pradedant nuo viršaus arba šonų (nėra labai didelio skirtumo, man lengviau nuo viršaus) aptepti visą tortą kremu ir gražiai išlyginti. Taip pat elgtis ir su mažesniuoju torčiuku. 
Paruoštus tortus dėti kur vėsiau ir palikti kiek pastovėti (aš laukiau per naktį, bet užtektų ir kelių valandų), kad kremas sutvirtėtų, šiek tiek įsigertų.

Kai jau esame pasiruošę lipdyti torčiukus vieną ant kito gaminame šokoladinį glajų, kuriam reikės:
1. 300 g juodojo šokolado
2. 200 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
3. 1 v. š. sviesto

Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę su sviestu pakaitinti ant vandens garų, kol sviestas ištirpsta.
2. Sudėti šokoladą ir maišant ištirpinti. Nuimti nuo garų vonelės, kai dar ne visas šokoladas ištirpęs. Maišant jis ištirps ir glajus atvės.
3.Ppravėsusį kremą dėti ant didžiojo torto ir paskirstyti, kad šiek tiek nuvarvėtų ant šonų. Šiek tiek palaukti kol sutvirtės ir uždėti mažąjį torčiuką ant viršaus, jį taip pat aplieti glajumi. (Šį kartą glajus ne itin džiugino, nes gavosi per standus..gal dėl to, kad per daug grietinėlės, o gal, kad per ilgai pakaitinau..)
Kadangi reikėjo tortą papuošti apelsinu ir cinamonu - tai pakraštėlius apibarsčiau apelsino žievelės trupinukais (būna parduotuvėse), o viršų cinamono lazdelėmis bei apelsino griežinėliu (deja foto baigto nepadariau.. ) 
Tikiuosi, kam pavyks šio torto paragauti bus laimingi :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą