2014-02-08

Riešutiniai sausainukai

Dar vienas receptas iš "Beatos virtuvė: kepinių knyga" - Riešutų ir kokoso sausainiai, orginalų receptą rasite knygos 129 psl.
Sausainukai gavosi puikūs - traškūs išorėje ir minkšti viduje :) Vietoje baltojo cukraus dėjau puse balto, puse rudojo cukraus, tai suteikė papildomo karamelės skonio sausainiams. Rekomenduoju išbandyti! :)
Sausainiams reikės:
1. 100 g minkšto sviesto
2. 170 g cukraus (naudojau 80 g balto, 90 g rudojo)
3. 120 g žemės riešutų sviesto
4. 1 kiaušinio
5. 120 g miltų
6. 50 kokosų drožlių
7. 100 g sūdytų kepintų žemės riešutų
8. 30 g pieniško šokolado (apliejimui)

Gaminimo eiga:
1. Išmaišyti sviestą, žemės riešutų sviestą, kiaušinį ir cukrų (galima elektriniu plaktuvu bus greičiau, bet galima ir šluotele). Masė turi būti puri ir vientisa.
2. Į masę suberti kokosų drožles, miltus ir riešutus. Viską gerai išmaišyti mentele. Tešla turi gautis kietoka (kad būtų galima imti ir rankomis formuoti kamuoliukus), jeigu manote, kad tešla šiek tiek per minkšta galima dar įdėti šiek tiek miltų (aš dar bėriau apie 1 v. š.)
3. Tešlą kabinti su arbatiniu šaukteliu ir rankomis formuoti rutuliukus, juos dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Rutuliukus dėti reikėtų su didesniais tarpais, nes sausainukai šiek tiek pasiplečia :). Sudėjus, kiekvieną rutuliuką galima paspausti šakute, taip sausainukai įgaus apvalią formą ir bus su ornamentu :)
4. Paruoštus sausainukus dėti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti apie 10-15 min., kol sausainukai gražiai paruduoja, jeigu atrodo kad per minkšti išėmus, nereikėtų jaudintis, nes atvėsę, jie sutvirtėja.
5. Išimti ir sudėti ant grotelių, kad visiškai atvėstų, tuo metu galima ištirpinti šokoladą. Juo galima aplieti sausainukus, jeigu norisi :) Tačiau sausainukai puikūs ir be šokolado :)

Sausainukai be šokolado :

Sausainukai apšlakstyti šokoladu :

Skanaus!!! :)

P.s. sausainukai išties skanūs, paprasti gaminti, o skonis subtilus :) Man buvo įdomu kaip bus su kokoso drožlėmis, tačiau jos beveik nesijaučia, tad nežinau koks jų vaidmuo :)

P.p.s Įtraukiu šiuos sausainukus į savo mėgstamų sausainių sąrašą :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą