2014-02-08

Šokoladiniai keksiukai su 3D širdele viduje

Pastaruoju metu pradėjau "sekti" vieną youtube blogą "How to cook that", jame randu įdomių idėjų. Kai kurios atrodo ne itin lengvai įgyvendinamos, tačiau vieną  pačią naujausią pamėginau įgyvendinti (originalų receptą galite rasti čia ir čia). Kadangi viskas labai aiškiai parodyta video bloge, nebuvo sunku atkartoti :)


Keksiuko vaizdu esu patenkinta, tačiau ar keksiuko skonis tenkino.. čia jau kitas klausimas..ir sakyčiau, kad nevisai..

Blogo kūrėja kepiniams naudoja želatina (atrodo tikrai keistai ir neįprastai), tad keksiukai su želatina man pasirodė ne itin skanūs..tokie šiek tiek guminiai :) na aišku gi su želatina :)) Bet pabandyti buvo verta, kitą kartą 3D keksiukus bandysiu daryti su įprastesne tešla :)


Taigi keksiukams naudojau (dariau puse porcijos, nei nurodyta originale):
1. 150 g miltų
2. 110 g cukraus (per puse naudojau balto ir rudojo)
3. 0,5 v. š. kepimo miltelių
4. 0,5 a.š. druskos
5. 0,75 a. š. želatinos
6. 65 ml aliejaus
7. 3 kiaušinius
8. 125 ml šalto vandens
9. raudonų dažų arba raudonos uogienės (naudojau šiek tiek vyšnių uogienės ir dažų)
10. 2 v. š. kakavos (originalus receptas buvo be kakavos, bet aš norėjau šokoladinių keksiukų :) )

Gaminimo eiga:
1. Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir želatiną.
2. Dubenyje su miltais padaryti duobutę, į ją sudėti kiaušinių trynius, supilti aliejų ir vandenį. Atidėti dubenį į šalį.
3. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo.
4. Su plaktuvu išplakti miltų mišinį iki vientisos masės, per tris kartus sudėti baltumus ir atsargiai (mentele) įmaišyti.
5. Iš tešlos pirmiausia reikia iškepti tris keksiukus, taigi į paruoštas tris keksiukų formeles įdėti po du v.š. tešlos ir dėti kepti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipnių apie 10 -15 min.
6. Iškeptus keksiukus sudėti į dubenį ir suminkyti, įdėti 1 v. š. tešlos ir uogienės bei dažų (vietoje uogienės galima įpilti vandens, kad tešla geriau suliptų), norimai spalvai išgauti. Iš gautos tešlos imti po arbatinį šaukštelį tešlos formuoti rutuliukus, po to kūgius. Kūgio viduryje padaryti įdubimą - atrodo lyg avietė :)
7.  Į likusią tešlą sudėti kakavą, gerai išmaišyti ir paskirstyti į 12 keksiukų formelių. Pirmiausią įdėti po 1 v. š. ir kepti orkaitėje apie 5 minutes, tada įdėti širdutes į keksiuko vidų ir uždėti likusią tešlą (vėl gausis po 1 ar 1,5 v. š.). Kepti apie 7 -10 min. Iškeptus keksiukus atvėsinti ir papuošti kremu.


Kremui naudojau:
1. 100 g maskarponės
2. 100 g grietinėlės
3. 100 g riešutų kremo
4. 1 a. š. vanilės

Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę išplakti ir dėti į šaldytuvą.
2. Maskarponę išplakti su riešutų kremu. Įdėti vanilę, grietinėlę ir gerai išmaišyti.
3. Gautu kremu papuošti keksiukus ir skanauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą