O rezultatas nustebino, nes tortas buvo purus ir minkštas, ir visai nepersaldus, ir neperriebus :)
Darydama tortą naudojausi špargalke iš saulėtos virtuvės.lt, kol kas tai geriausias blogas su receptais :)
Taigi, biskvitams naudojau:
1. 5 kiaušinius
2. 230 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus (neturėjau esencijos..)
4. 65 g aliejaus
5. 230 g miltų
6. 20 g kepimo miltelių
Kremas daromas iš:
1. 1 indelio kondensuoto pieno (saldinto, 385 g)
2. 180 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 450 g riebios grietinėlės (35 proc. riebumo)
4. 2 pakeliai grietinėlės standiklio
5. 50 g kokoso drožlių
Papuošimams:
1. ~50 g baltų ir šiek tiek raudonų kokoso drožlių
2. raffaello saldainių
Biskvitų ruošimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (vanile), kol masė padidės ir pasidarys baltesnė.
2. Plona srovele, plakant į kiaušinių masę supilti aliejų.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palengva įmaišyti į kiaušinių masę.
4. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (23 cm). Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 30-35 min.
5. Iškepus biskvitui pilnai atvėsinti ir perpjauti į tris ar keturias dalis.
Kremo paruošimas:
1. Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti standiklį ir gerai išplakti. Padėti į šaldytuvą.
2. Sviestą išplakti su kondensuotu pienu, sudėti kokoso drožles ir dar kartelį gerai išmaišyti. Dėti į šaldytuvą šiek tiek sušalti.
3. Po 30 min. sviesto masę sumaišyti su grietinėle.
Sulaistymui - sumaišyti visus produktus:
1. 200 g vandens
2. 2 citrinų sultys
3. 2 a. š. cukraus
Torto surinkimas:
1. Ant padėklo dedam pirmąjį biskvitą, sulaistom ir aptepam kremu ir kartojam. Uždėjus paskutinį biskvitą kremu aptepam visą tortą, išlyginam ir papuošiam :) Naudojau kokoso baltas ir raudonas drožles bei raffaello saldainius.
2. Plona srovele, plakant į kiaušinių masę supilti aliejų.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palengva įmaišyti į kiaušinių masę.
4. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (23 cm). Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 30-35 min.
5. Iškepus biskvitui pilnai atvėsinti ir perpjauti į tris ar keturias dalis.
Kremo paruošimas:
1. Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti standiklį ir gerai išplakti. Padėti į šaldytuvą.
2. Sviestą išplakti su kondensuotu pienu, sudėti kokoso drožles ir dar kartelį gerai išmaišyti. Dėti į šaldytuvą šiek tiek sušalti.
3. Po 30 min. sviesto masę sumaišyti su grietinėle.
Sulaistymui - sumaišyti visus produktus:
1. 200 g vandens
2. 2 citrinų sultys
3. 2 a. š. cukraus
Torto surinkimas:
1. Ant padėklo dedam pirmąjį biskvitą, sulaistom ir aptepam kremu ir kartojam. Uždėjus paskutinį biskvitą kremu aptepam visą tortą, išlyginam ir papuošiam :) Naudojau kokoso baltas ir raudonas drožles bei raffaello saldainius.
Labai skanus tortukas. Savo vaikams gaminau gimtadienio proga ir i svecius su siuo tortuku keliavau. Visi isgyre. Aciu uz receptuka ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū! Labai smagu, kad patiko! :)
Panaikinti