2014-01-12

Sluoksniuotos tešlos lazdelės

Dar vienas šios savaitės atradimas :) lengvas ir skanus užkandis, tik šį kartą ne prie arbatos ar kavos.. o labiau prie alaus :) Nors labai paprasta, pakeitus prieskonius, padaryti saldžias lazdeles prie arbatos, bet aš šį kartą dariau nesaldžias :) Nusibodo pirktos duonos lazdelės, tad nusprendžiau pabandyti šį receptą :) aišku čia irgi ne visai naminės, nes tešla pirkta.. na bet viskas po truputį.. :) ateis ir sluoksniuotos tešlos eilė kada nors :)


Lazdelėms reikės:
1. 500 g. sluoksniuotos bemielės tešlos
2. 1-2 kiaušinių

Dariau trijų rūšių lazdeles, kurioms naudojau šiuos prieskonius:
1. itališkų žolelių rinkinį
2. česnako granules ir sezamo sėklas
3. druską ir sezamo sėklas.

Lazdelių gaminimas.
1. Lengvai išplakti kiaušinį (Patarčiau naudoti pirmiausia vieną kiaušinį, jeigu matysit, kad reikia ir kito, tada jį ir išsiplaksite, nes aš plakiau iškart du, bet liko..)
2. Sluoksniuotą tešlą iškočioti (pirkau 6 lapelius, tad ėmiau po vieną), aptepti kiaušiniu ir apibarstyti norimais prieskoniais.
3. Perlenkti per pusę, šiek tiek paspausti ir vėl aptepti kiaušiniu bei apibarstyti tais pačiais prieskoniais.
4. Supjaustyti plonomis juostelėmis. Imti po dvi ir susukti :)
5. Dėti ant kepimo popieriumi paklotos kepimo formos ir kepti orkaitėje įkaitusioje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduos. :)

 Ir draugų kompanijoje tai bus nuostabus užkandis! Skanaus!

recepto idėja - knygoje "Dovanos iš virtuvės".

2 komentarai:

  1. Super! Kai turėsiu laisvo laiko būtinai išsikepsiu. Atrodo laaaabai gardžiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū! :) tikiuosi, kad patiks :)

    AtsakytiPanaikinti