2014-01-05

Bananų duona

Dar rudenį įsigijau kepinių knygą - "Beatos virtuvė: kepinių knyga", tačiau nebuvo kada išbandyti knygoje siūlomų receptų, vis pavartydavau, pavartydavau ir atidėdavau..Šiandien vėl vartydama, galvojau kokį skanumyną būtų galima iškepti.. Visada norėjosi pabandyti bananų duonos receptus, (dažnai matydavau kituose bloguose), knygoje bananų duonos receptą pateikia ir Beata, tad susiviliojau jį išbandyti :) rezultatu - nenusivyliau - bananų duona gavosi nuostabi - drėgnas ir minkštas pyragas prie kakavos puodelio..! :)

Žinoma kaip visada pakoregavau pagal save cukraus kiekį, bei įmaišiau šokolado gabaliukų - buvau kažkur mačius kad taip daro, tad nebijojau, kad pagadinsiu :) Taip pat neturiu gvazdikėlių, tad jų nebuvo mano pyrage..

Receptas itin paprastas ir greitai paruošiamas, rekomenduoju, jeigu tingų sekmadienio pavakarį užsimanote kažko saldaus prie arbatos - sugaišite tik apie valandą laiko, bet ant stalo turėsite nuostabiai kvepiantį, šiltą pyragą :)


Bananų duonai reikės:
1. 130 g tirpinto sviesto
2. 150 g cukraus (naudojau 65 g, mano ragautojams tikrai nebuvo per mažai.. :) )
3. 2 kiaušinių
4. 4 nedidelių bananų (apie 350-400 g be žievelių)
5. 200 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 1 a. š. cinamono
8. 0,5 a. š. gvazdikėlių (nenaudojau)

Paruošimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti sviestą, gerai išmaišyti.
2. Bananą sutrinti šakute ir sudėti į kiaušinių masę (aš sudėjau supjaustytus bananus ir sutryniau su blenderiu)
3. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais. Persijoti į kiaušinių masę.
4. Viską gerai išmaišyti (čia aš dar įdėjau smulkaus šokolado).
5. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir dėti kepti į įkaitusią iki 180-190 laipsnių orkaitę. Kepti apie 35-40 min.
6. Iškepus galima ragauti šiltą arba leisti atvėsti. Mes ragavome šiltą..nesulaukėme kada atvės :)


Skanaus!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą