2014-01-05

Trijų šokoladų tortas (kartais gali būti ir dviejų :))

Kažkada ragautas, bet niekad nebuvo išbandytas trijų šokoladų tortas :) atrodo gražiai, darbo su juo ne per daugiausia, o skonis - geras, kam patinka šokoladas :) nes šokolado tikrai daug :) Naudojausi receptu iš saulėtos virtuvės lobyno.. Kadangi nesusidraugavau su baltu šokoladu..tai mano tortas tapo dviejų šokoladų :) bet nukentėjo gal tik spalvinė gama..skonis tikrai neprastesnis :)



Taigi torto pagrindui reikės (dariau į 23 cm kepimo formą):
1. 200 g šokoladinių sausainių (naudojau "Aha")
2. 50 g tirpinto sviesto

Juodo šokolado sluoksniui:
1. 200 g juodo šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos

Pieniško šokolado sluoksniui:
1. 200 g pieniško šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos

Balto šokolado sluoksniui
1. 200 g balto šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos

Želatinai išbrinkinti 50 g grietinėlės

Gaminimo eiga:
1. Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Dėti masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Atidėti į šalį.
2. Visą želatiną užpilti 50 g grietinėlės ir leisti išbrinkti.
3. Visą sluoksniams skirtą grietinėlę išplakti viename inde, po to ruošiant konkretaus šokolado sluoksnį reikės tik įsidėti padalinus į tris dalis.
4. Juodo šokolado sluoksnio gaminimas - šokoladą su sviestu ištirpinti vandens garų vonelėje. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti trečdalį želatinos, labai gerai išmaišyti. Įmaišyti likerį ir po to trečdalį grietinėlės.
5. Paruoštą kremą uždėti ant sausainių, gražiai išlyginti ir dėti šaltai, kad sustingtų.
6. Kartoti 4 punktą tik su pienišku šokoladu :) kol jis ruošiamas, pirmasis juodojo šokolado sluoksnis turėtų sustingti. Reikėtų ant jo su šakute padaryti nedideliu griovelius, kad geriau sukibtų sluoksniai tarpusavyje, ir uždėti pieniško šokolado sluoksnį. Vėl dėti šaltai.
7. Kartoti 4 ir 6 punktus su baltu šokoladu . Paruoštą tortą dėti šaltai.
8. Aš palaikiau apie 3 valandas po to apliejau tirpintu juodu šokoladu :)


!! Pastebėjimai kitam kartui - sausainių sluoksnis gavosi atskiras..dėl to kitą kartą sudėjus sausainius sumaišytus su sviestu, nedėsiu šaltai, o tiesiog leisiu kambario temperatūroje sutvirtėti, kadangi tortas gavosi tik dviejų sluoksnių - tikrai nebedraugauju su baltu šokoladu..tai kitą kartą gal net nemėginsiu daryti trečiojo sluoksnio..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą