Artėjo kolegės gimtadienis ir jau galvojau kuo gi nustebinti šį kartą.. Jubiliatė vis pasakojo prisiminimus kokie buvo skanūs keksiukai su šokoladiniu kremu, kuriuos kažkada ragavo..Tad ilgai negalvojusi nusprendžiau padaryti keksiukų tortą :)
Išvaizda galvojau, kad bus jo kitokia, tačiau padėklas buvo per mažas įgyvendinti savo norui :) nors kremo rožytes taip pat visada norėjau labai išmokti daryti, tad manau viskas pavyko šauniai :)
Tortčiuką sudariau iš dviejų rūšių keksiukų - šokoladinių ir paprastų :)
Šokoladiniams keksiukams sunaudojau:
1. 125 g juodojo šokolado
2. 125 g sviesto
3. 2 kiaušinius
4. 100 g cukraus pudros ir šiek tiek pudrinių saldainukų (užtenka tik pudros)
5. 1 a. š. vanilinio cukraus
6. 115 g miltų
7. 1 a. š. kepimo miltelių
Paprastiems keksiukams sunaudojau:
1. 180 g miltų
2. 1 a. š. kepimo miltelių
3. 0,5 a. š. druskos
4. 58 g sviesto
5. 100 g cukraus
6. 3 kiaušinius
7. 0,25 puodelio pieno
8. 0,5 vanilinio cukraus
Šokoladinių keksiukų paruošimas:
1. Šokoladą su sviestu ištirpinti karšto vandens vonelėje. Atidėti kol šiek tiek pravės.
2. Gerai išplakti kiaušinius, po to supilti pudra ir vanilinį cukrų, dar kartelį gerai išplakti.
3. Palengva supilti šokoladą ir išmaišyti.
4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į šokoladinę masę. Viską labai gerai išmaišyti, paskirstyti į keksiukų formeles ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių iki 30 min (aš kepiau turbūt apie 15 min, nes šokoladiniai keksiukai dar išimti šiek tiek pakepa :) keistas dalykas, bet tikrai perkepti jų nereikia ;) ).
Paprastus keksiukus reikia paruošti panašiai:
1. Sviestą išplakti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti ir gerai išplakti kiaušinius.
2. Supilti pieną, vanilinį cukrų ir taip pat gerai išmaišyti.
3. Supilti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišyti.
4. Padalinti į keksiukų formeles ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių iki 20 min (kepiau irgi apie 15 min.)
Iškepus keksiukam reikia juos gerai atvėsinti ir tada dekoruoti kremu.
Kremus naudojau du - šokoladinį ir kavos.
abiem kremams naudojau:
1. 500 g maskarponės
2. 450 g grietinėlės
3. šiek tiek cukraus pudros
4. 2 a. š. citrinos sulčių
5. 100 g tirpinto ir atvėsinto juodojo šokolado
6. 2 a. š. tirpios kavos
1. Grietinėlę gerai išplakti.
2. Kitame inde išplakti maskarponę su cukraus pudra ir sultimis. Sudėti grietinėlę, viską gerai išmaišyti ir padalinti į dvi dalis.
3. Į vieną dalį įpilti šokoladą ir gerai išmaišyti, o į kitą kavą.
4. Sudėti kremus į konditerinius maišelius ir dekoruoti keksiukus :)
Kadangi dariau tortą, tai pirmame aukšte sudėliojau paprastus keksiukus, viduryje šokoladinius, o ant viršaus visus šokoladinius.
Keksiukų receptai iš keksiukai.lt ir saulėtavirtuve.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą