2014-04-20

Mano mėgstamiausi I dalis - Tortai

Dažniausiai žmonės daro kažkokias išvadas ar susimąsto, kai praeina ar sueina koks apvalus laiko tarpas nuo darbų ar kitokių veiksmų pradžios, na pvz. mėnuo, pusmetis, metai ir pan. Man su tokiom datom sudėtingiau :) nes ne visada spėju su jomis, jos taip greit praeina, kad net sunku pastebėti, o kartais ir besiruošdama vistiek pavėluoju :)) tokia jau aš..jeigu turiu minčių ir idėjų viskas bus gerai, o jei ne - tai nieko ir nepavyks padaryti.. kitaip sakant galiu daryti kada įkvėpimas ateina, na čia jau beveik kaip menininkei kokiai :) 
Na, bet aš čia ne apie save gi, o apie mano nuveiktus darbelius per šį kūrybingą, šokoladinį, metų ir septynių mėnesių laikotarpį. Taigi pagalvojau šiek tiek perbėgti per prabėgusius mėnesius ir pažiūrėti kiek ir kokių skanėstų, gardumynų, saldėsių esu pridarius :) Panorau susidėlioti šiek tiek savo mėgstamiausius, populiariausius kepinius ir su jumis taip pat pasidalinti. Labai laukiama ir jūsų nuomonė - kas ragavot, o kas tik matėte, tačiau svajojot paragauti :) 

Pirmiausia išrinksiu skaniausius, gražiausius ir dažniausiai darytus tortus.

Taigi pirmiausia, kas šauna į galvą tai - "Velnio maistas".
Tai buvo pirmasis rimtas torto receptas, pagal kurį dariau gimtadienio tortą broliui, po to kolegei..
Nr. 1
(Nuotrauka nekokybiška, nes fotografuota su senu telefonu, dar negalvojant, kad bus kažkur publikuota :)  )
Nr. 2
Tai buvo tortukai, nuo kurių gamybos užsikrėčiau tortų gaminimo manija..
"Velnio maistas" yra labai skanūs, labai šokoladiniai tortai, tad daug neprivalgysi, tačiau prie kavos ar arbatos puodelio, bet kokioje šventėje bus nuostabus atradimas :)

Šį tortuką dariau ir toliau, tik bandžiau improvizuoti, tai pavyko puikiai. Pakeitimams naudojau uogas, šokoladiniui tortui tai suteikė gaivumo - šie tortukai ragavusių tarpe susilaukė labai didelių pagirų:
Nr. 3
Buvo ir panašių tortukų į "Velnio maistą", kai naudojau tik kitokius biskvitus, tačiau kremas buvo su žemės riešutais:
Paskutiniojo "Velnio maisto" skirto mano ir kolegės gimtadieniui dėl laiko stokos nespėjau įamžinti..

Antrasis tortas apie kurį pagalvoju yra Itališkasis šokoladinių ir vanilinių putėsių tortas, kuris buvo šių metų mėgstamiausias ir populiariausias :)
Nr. 1
 Nr. 2
Nr. 3
Nr. 4

Šis tortas taip pat labai skanus, taip pat labai šokoladinis ir kaip sakė ragavusieji - elegantiškas :) nors jame daug grietinėlės, tačiau jis daug lengvesnis nei "Velnio maistas" :)

Trečiaisiais įvardinčiau "Raudonojo aksomo" torčiukus, kurie yra itin minkšti, tirpstantys burnoje :) Tik šiek tiek šokoladiniai su varškės kremu, tad jeigu šokoladas nėra jūsų mėgstamiausias, o varškę skanaujate šis torčiukas kaip tik jums.
Nr. 1
 Nr. 2
 Nr. 3
Ketvirtąją vietą siūlyčiau karameliniams tortukams. vienas jų "Juodasis princas"
Nr. 1
Nr. 2
 Nr. 3 - karamelinis šokoladinis tortas
Nr. 4
Nr. 5 - "Snickers"  
Visi karameliniai tortukai yra skanūs. "Snikers" torto biskvitas neitin man patiko, tad kitus kartus tikrai darysiu su kitokiu šokoladiniu biskvitu. Jeigu jums patinka karamelė šie tortai taip pat patiks.

Penkta vieta tenka - "Raffaelo" tortui - purus ir minkštas, jeigu patinka raffaelo, jums verta rinktis jį! Penkta vieta tik dėl to, kad šį tortuką dariau labai mažai. Tačiau jau žinau, kad darysiu ateinančią savaitę, bus gera prisiminti jo skonį :)
Nr. 1
Nr. 2
Šeštoji vieta lieka - "Juodajam miškui", tiesą sakant šį tortą dariau turbūt daugiausiai kartui, bet ragavau labai seniai..reikėtų kada prisiminti jo skonį, nes gi šiaip tai yra populiarus tortas :) Vyšnios ir maskarponė yra puikus derinys, dabar jau užsinorėjau jo.. :) vyšnių rūgštelės ir maskarponės gaivumo..tikrai skanu turėtų būti :) Na sekantis po raffaelo bus šis :)
Nr. 1 
Nr. 2
Nr. 3
Nr. 4
Nr. 5 itin didelis "Juodasis miškas" "Sietuvos" kolektyvui, ragautas koncertinės programos "Teka upė" pristatymo proga
Nr. 6 boružės torčiukas mergaitei
Nr. 7 pirmasis vestuvinis tortas

Tiesą sakant vis ieškodavau naujų receptų ir bandydavau tortą padaryti kitokiu nei buvau darius, dėl to kai kurie receptai tik dalinai atitinka oficialius receptus :) bet taip gi smagiau, atrandi savo skonį ir juo mėgaujiesi :) 
Aprašiau dažniausiai gamintus torčiukus, liko keletas receptų nepaminėti, kurie buvo pabandyti, tačiau netapo tokiais mėgstamais kaip šie :) Visi tortai daryti namuose, su meile ir dideliu noru tobulėti bei padaryti kažkam gražią šventę :) Tikiuosi išsirinksi savo mėgstamiausią ir tu, mielas skaitytojau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą