Neapsirikau - šis raudonasis aksomas, tikrai skanus, švelnaus, malonaus skonio :) Nors susinaudojo nemažai riebalinių produktų, bet nebuvo per riebus. Buvo drėgnas ir tikrai labai labai skanus. Visiems ragavusiems, o šį kartą jų buvo tikrai nemažai, sakė, kad buvo gardu :)
1. 350 g miltų
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. sodos
4. 1 v. š. kakavos
5. 1 a. š. druskos
6. 2 kiaušiniai
7. 300 g aliejaus
8. 270 g kefyro arba pasukų (naudojau kefyrą)
9. 0,5 a. š. raudonų maistinių dažų (naudojau želinius)
10. 1 a. š. vanilės ekstrakto
11. 1 a. š. vyno acto (neturėjau..naudojau obuolių..skoniui lyg ir nepakenkė)
Produktai kremui:
1. 500 g varškės (naudojau skirtą kepiniams su vanile)
2. 100 g cukraus pudros (naudojau tik apie 15 g, nes varškė buvo saldi)
3. 1 a. š. vanilės ekstrakto (nenaudojau, nes varškė buvo su vanile)
4. 500 g grietinėlės (36 proc.)
5. citrinos sulčių pagal skonį (sunaudojau apie puse citrinos)
Biskvitų gaminimas:
1. Miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską sumaišome.
2. Kitame inde išplakame kiaušinius, plona srovele pilame aliejų (vis plakant), ir kefyrą (pasukas). Gerai išplakame. Dedame maistinių dažų, vanilę ir actą. Gerai viską išmaišome.
3. Į kiaušinių mišinį supilame miltų mišinį ir gerai išmaišome.
4. Į paruoštą kepimo formą pilame tešlą, kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 min. (kol ištrauktas pagaliukas bus sausas).
5. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Tada supjaustom į tris biskvitus.
Kol biskvitas aušta gaminame kremą:
1. Varškės kremą gerai išsukame (aš plakiau su elektriniu plakikliu) su cukraus pudra ir vanile (jei naudojate).
2. Atskirame inde išplakame grietinėlę ir atsargiai sudedame į varškės masę.
3. Išspaudžiam citrinos sulčių, paragaujam ar užtenkamai išspaudėme sulčių :)
Torto surinkimas:
1. Pirmą biskvitą dedame ant padėklo (lėkštės), aptepame kremu. Kartojam su antru biskvitu ir galiausiai dedam trečią biskvitą, aptepame kremu viršų ir šonus. Dedame šaltai pastovėti apie 30 min. (kol šiek tiek kremas apstingsta). Tada galima puošti :)
Ruošiau du torčiukus šį kartą tad vieną puošiau labai paprastai - su raudonom kokoso drožlėm, o antrąjį su triufeliais, kuriuos pasigaminau iš vakaro.
sudedamosios dalys:
1. 50 g grietinėlės
2. 1,5 a. š. tirpios kavos
3. 1 v. š. medaus (naudojau auksaspalvį sirupą)
4. 150 g šokolado
5. 70 g sviesto
6. kakavos apvoliojimui
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę, medų ir tirpią kavą užviriname ant garų vonelės.
2. Šokoladą kitame inde taip pat ištirpiname ant garų vonelės.
3. Tada sumaišome grietinėlę su šokoladu. Šiek tiek masei pravėsus įdedame sviestą ir gerai viską išmaišome.
4. Dedame šaltai ir paliekame kol masė sustings.
5. Masei sustingus imame su šaukšteliu, delnais padarome rutuliukus ir apvoliojame kakavoje. Dedame ant kepimo popieriaus ir dar apibarstome visus kakava. Vėl dedame šaltai.
Torto receptas iš saulėtos virtuvės, o triufeliai iš knygos "Dovanos iš virtuvės".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą