2013-12-15

Pasiruošimas Kalėdoms ir gardžios dovanėlės

Laikas greit bėga..atrodo dar tik vakar buvo šilta ir saulėta..o jau šiandien kieme pilna sniego, o dar po savaitės sulauksime ir didžiausios, gražiausios, jaukiausios šventės - Kalėdų :)


Šiemet šventinė nuotaika prasidėjo jau nuo gruodžio pradžios, kadangi darbe antrus metus iš eilės vyko jau tradicija tampanti "Pyragų mugė". Jos pagrindas yra įvairiausių kepinių kepimas - gali būti ir saldūs, ir sotūs (sūresni :)). Visus iškeptus pyragus, sausainius ir kitus gardėsius perkame iš savo kolegų, ragaujame juos, o pinigėlius, kuriuos surenkame skiriame labdarai. 


Šiemetiniai mugės kepiniai, kuriuos kepiau, buvo - margi sausainukai (jie paprasti, bet labai skanūs!) ir šokoladiniai keksiukai su sūrio kremo kepurėlėmis :) receptai išbandyti ir patikrinti, tad viskas vyko sklandžiai, išskyrus draugystė su sūrio kremu nelabai nusisekė - nesigavo jis toks tvirtas, kaip atrodė recepte, kuriuo naudojausi.. :) taip pat sužinojau, kad "Skittles" saldainukai netinkami vartoti kartu su kremu - nes tirpsta ir dažai nudažo.. taigi keksiukai - nykštukai gavosi nelabai gražūs.. Tačiau visa tai skoniui tikrai nesutrukdė, o ir šiek tiek pasimokiau :) 


Šis savaitgalis buvo taip pat kalėdiškas, nes ruošiau daugybę sausainukų, kuriuos draugė dovanos savo klientams :) tikiuosi, kad patiks tokios mažos, bet mielos ir gardžios dovanėlės :)


Sekanti savaitė paskutinė savaitė prieš šventes, tad laukia taip pat nemažai kepinių.. na bet apie juos tada kai bus iškepti ir paruošti dovanoti ir ragauti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą