2013-12-27

Apelsininis keksas

Artėjant šventėm pasirodė naujas įdomus receptas - apelsininis keksas. Iš kart sudomino, nes atrodė nuostabiai, o apelsinai , kaip ir mandarinai, neatskiriami nuo žiemos švenčių :) Tad receptas puikiai tinkantis žiemos sezonui :) Kadangi šventėms jau buvo numatyti kiti kepiniai, tad likus savaitei iki švenčių išbandžiau šį nuostabų keksą :).


Keksui prireiks:
1. 4 kiaušinių
2. 300 g cukraus
3. 115 g aliejaus
4. 125 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (naudojau iš pokelio)
5. 1 apelsino tarkuota žievelė
6. vanilės ekstrakto
7. 280 g miltų
8. 2 a. š. kepimo miltelių
9. 0,5 a. š. druskos

Kremui naudojau:
1. 125 g kreminio sūrio
2. 15 g cukraus pudros (pagal skonį galima ir daugiau jei norisi)
3. 3 v. š. apelsinų sulčių


Kekso paruošimas:
1. Kiaušinius su cukrumi išplakti, kol cukrus ištirps. Supilti aliejų ir vėl išplakti. Supilti sultis ir sudėti žievelę, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
3. Abu mišinius sumaišyti iki vientisos tešlos.
4. Supilti tešlą į kepimo formą (naudojau 20x10 cm) ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių ~40 min. arba kol pagaliukas ištrauktas bus sausas.

Kremo paruošimas paprastas - sūrio kremą išplakti kartu su sultimis bei cukraus pudra. Gaunasi šiek tiek skystas (lengviau užpilti ant kekso). Kai keksas atvės tik tada galima kremą užpilti ir tolygiai paskirstyti ant kekso. :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą