2013-03-29

Šokoladinis tortas su maskarponės kremu II

Trečiasis praėjusio savaitgalio tortukas taip pat su maskarponės kremu, tačiau kitu biskvitu bei vyšniomis vietoje aviečių :) 


Biskvitui reikės:
1. 200 g sviesto
2. 320 g cukraus (aš dedu visada mažiau..tai apie 200 g turbūt įdėjau :) )
3. 4 kiaušiniai
4. 260 ml šilto pieno
5. 4 v. š. stiprios kavos
6. 300 g miltų
7. 60 g kakavos
8. 1,5 a. š. kepimo miltelių
9. žiupsnelio druskos

Maskarponės kremui:
1. 400 ml grietinėlės
2. 250 g maskarponės (kitą kartą dėsiu daugiau maskarponės ir mažiau grietinėlės, nes grietinėlė labai užgožia maskarponę)
3. puse citrinos sulčių ir žievelės
4. 3 v. š cukraus pudros

500 g vyšnių

Sulaistymui naudojau nuo vyšnių likusias sultis (kadangi vyšnias naudojau šaldytas, kad nebūtų labai rūgščios apipyliau cukrumi, nuo jo ir susidarė sultys :) )

Biskvitų ruošimas prasideda nuo sviesto ir cukraus išsukimo iki vienalytės masės, kol cukraus kristaliukai pradingsta. Po to po vieną įmušam kiaušinius ir vis išmaišom.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais, kakava ir druska. Reikia nepatingėti persijoti kelis kartus prieš dedant į tešlą.
Šiltą pieną sumaišom su kava.
Į sviesto masę po truputį sijomam miltus ir pilam pieną su kava. Gerai pamaišom. Taip kartojam kol visus miltus bei pieną supilam į masę. Galiausiai išmaišom kad neliktų jokių gumuliukų.
Į pasiruoštą kepimo formą (jeigu turite galite iškart kepti keliose kelis biskvitus, aš kepiau keturis atskirus biskvitus) supilam dalį biskvito ir dedam į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepam apie 20-30 min.
Iškepus biskvitams juos išimam ir atidedam, kad atvėstų.

Tuo tarpu kai kepa ir atvėsinėja biskvitai ruošiame kremą - grietinėlę su cukraus pudrą išplakame iki standžių putų, tada atsargiai įmaišom maskarponę ir citrinos sultis bei žievelę (jei naudojate, aš vėl nenaudojau :) ). Viską išmaišome iki vientisos masės.

Atvėsus biskvitams galime rinkti tortą:
1. dedam biskvitą ant padėkliuko ir sulaistom
2. apdengiam kremu bei uogomis
3. kartojam nuo 1 žingsnio :) Kadangi kremo turėjau užtektinai aptepiau visą tortą juo ir išlyginau šonus bei viršų :) atidėjau į šaltą balkoną keletai valandų.
Šiek tiek tortui atvėsus papuošiau kaip norėjau ir galėjau - tarkuotu šokoladu bei šokoladinės masės detalėmis :) :).
Rodos tiek.. darbo nemažai, o va koks trumputis aprašymas :)
Įvertinčiau šį tortą 8,5. Užkliūna man tas kremas, nors tu ką.. :)

šaltinis: www.neringa-blogas.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą