2013-03-26

Šokoladinis tortas su maskarponės kremu

Taigi antrasis savaitgalio tortukas - šokoladinis su maskarponės kremu ir avietėmis, skirtas futbolo mėgėjui :)


Biskvitui reikės (24 cm tortinei) :
1. 3/4 stiklinės* cukraus (arba pagal poreikį)
2. 2/3 stiklinės miltų
3. 5 kiaušinių (kambario temperatūros)
4. 1/3 stiklinės kakavos

Kremui:
1. 150 ml grietinėlės (36 proc.)
2. 85 g maskarponės
3. 1/2 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės (nenaudojau)
4. 1,5 v. š. cukraus pudros

Įdarui:
1. 200 g šviežių/šaldytų uogų (naudojau šaldytas)

Sulaistymui naudojau uogų sirupą.

Papuošimui:
1. 150 g cukraus pudros (arba tiek kad masė neliptų prie rankų)
2. 100 g juodo šokolado + 100 g balto šokolado
3. 180 g zefyriukų (marshmallow)
4. 1 v. š. sviesto
5. 3 v. š. grietinėlės
6. 1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nenaudojau)

*stiklinė - 220 ml

Biskvitų ruošimo eiga:
- Miltus sumaišyti su kakava ir kelis kartus persijoti.
- Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų, prieš baigiant plakti supilti cukrų, po to ir trynius.
- Į išplaktus baltymus atsargiai persijoti miltų ir kakavos mišinį ir viską gerai išmaišyti.
- Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą (išklotą kepimo popieriumi) ir dėti į įkaitintą iki 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 35-40 min. Patikrinti ar iškepė taip pat galima su mediniu pagaliuku, jei jis sausas, reiškia kad biskvitas iškepęs :).
- Ištraukite biskvitą iš orkaitės ir meskite ant žemės iš 60 cm aukščio (keista technika ir nelabai žinau kam ji naudinga, bet smagu buvo :)). Pakelti ir padėti į šalį, kad visiškai atvėstų. Po to supjaustyti į kelias dalis.

Kremo paruošimas:
- Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, po to atsargiai įmaišyti maskarponę, išspausti citrinos sultis ir suberti žievelę. Viską išmaišyti iki vientisos masės.

Prieš surenkant tortą reikia pasiruošti apvalų dubenį į kurį įdedam maišelį (kad lengviau būtų išimti tortą :)).

Taigi torto surinkimas:
1. Į dubenį dedam biskvitą, reikia pažiūrėt kad gerai priglustų prie dubens šonų, t.y. biskvitas negali būt mažesnis nei yra dubens apačia.
2. Biskvitą sulaistom ir dedam dalį kremo bei uogų.
3. Kartojam nuo 1. žingsnio, biskvitą dedam jau didesnį pagal dubenį :)
4. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvito. Tada maišeliu galima pridengti tortuką ir padėti šaltai :)


Kol tortas stovi šaltai galima pasiruošti šokoladinę-zefyrinę masę. Kamuoliui reikalingos dvi masės, viena juoda, kita balta. Ruošiamos abi vienodai tik ruošiant baltą masę reikia dėti balto, o juodą - juodo šokolado.

- Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą.
- Į ištirpusį šokoladą įdėti zefyriukus ir leisti jiems ištįsti. Šiek tiek pamaišom :)
- Ištirpus zefyriukams (tai šiek tiek užtrunka :)) galima dėti grietinėlę, sviestą ir brendį, likerį ar sultis. Viską išmaišome.
- Į masę įdedam cukraus pudrą ir atsargiai išmaišome iki vientisos masės. Masė gali likti šiek tiek lipti, šiek tiek pastovėjus ji suketėja ir jau galima kočioti. Taigi dedam ant kepimo popieriaus ir kočiojam kol masė taps plona, tada galima išpjaustyti kokias tik norime formas :). Aš buvau pasiruošus penkiakampius ir šešiakampius tad pjausčiau juos :).

Tortuko papuošimas:
Sustingusį tortuką išimam iš dubens, turi gautis gražus pusrutulis :) Dedam jį ant padėkliuko ir puošiam išpjaustytomis formelėmis ar kaip tik norime :) p.s. prieš uždedant detales dar aptepiau tokiu pat kremu visą tortuką.

Vertinčiau tortą maždaug - 8,5 :) trūko skoniui sodrumo ir nebuvo pakankamai "šlapias" :). Bet šie dalykai lengvai pataisomi :) Tad trečiasis tortukas bus ruošiamas atsižvelgiant į šiuos pastebėjimus :)

biskvito šaltinis: www.neringa-blogas.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą