2013-06-25

Šokoladinis karamelinis tortas ir šiek tiek apie saldumą :)

Gan paprastas, bet labai skanus šokoladinis karamelinis torčiukas. Nebuvo nei per saldus, nei per riebus. O labai bijojau, kad nebūtų per riebus, nes kreme buvo ir maskarponės, ir šiek tiek grietinėlės ir rududu karamelinio kremo. Tačiau pastarojo nedėjau, kaip buvo nurodyta recepte, viso indelio.. man pasirodė ir puses gana :)
Ir šiaip, kai skaitinėju receptus labai užkliūna cukraus, cukraus pudros ar kitokių saldžių produktų kiekiai receptuose..ir dažniausiai dedu tik puse..ir man užtenka ir kas valgo irgi užtenka..tai tokiais atvejais susimastau, O TAI KAIP BŪTŲ JEIGU SUDĖČIAU VISĄ KIEKĮ?? gi širdis apsaltų ir tortas ar pyragas prarastų savo gerą skonį.. Na gal kitiem patinka saldžiai ir suvartoja daug tiek saldainių, tiek cukraus.. 
Na bet aš nesu tokia, renkuosi geriau gryną juodą šokoladą ir cukraus kiekį taip pat stengiuosi mažinti visur kur tik galima :) :)


Taigi šokoladinio karamelinio torto biskvitui naudojau "Devil's Food cake" biskvitus, kurie susideda iš:
1. 75 g kakavos
2. 225 g verdančio vandens
3. 150 g pieno
4. 225 g sviesto
5. 305 g miltų
6. 1,5 a. š. kepimo miltelių
7. 0,75 a. š. druskos
8. 300 g cukraus (kaip minėjau galima dėti daugiau, tačiau aš dėjau būtent 300 g)
9. 5 kiaušinių
10. kelių lašų vanilės esencijos

Biskvitų gaminimas:
1. Kakavą užpilti verdančiu vandeniu ir ištirpinti, supilti pieną, viską atvėsinti.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje atskirai išmaišyti kambario temperatūros sviestą, suberti į jį cukrų ir dar šiek tiek pamaišyti, kol cukrus ištirps.
4. Į sviesto masę po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Įpilti vanilės ir išmaišyti.
5. Į sviestą dabar galima dalimis supilti kakavą ir į sijoti miltus. Ir viską gerai išmaišyti. (Aš atskyriau trynius nuo baltymų ir pirmiausia sviestą sumaišiau tik su tryniais, tada sudėjau miltus ir kakavą, gerai išmaišiau ir tik ant galo sudėjau gerai išplaktus baltymus)
6. Tešlą gerai išmaišius supilti į kepimo formą (naudojau 25 cm) padengtą kepimo popieriumi ir dėti į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti apie 40-45 min. Iškepusį biskvitą palaikiau per naktį, tik tada supjausčiau į tris dalis.

Kremui naudojau:
1. 0,5 indelio "Rududu"
2. 500 g maskarponės
3. 150 g grietinėlės

Kremo paruošimas labai paprastas - Maskarponę gerai išplakti su "Rududu", atskirame inde išplakti grietinėlę ir sumaišyti su maskarpone. Originaliame recepte, kuriuo aš naudojausi, buvo parašyta, kad kremą atšaldyti šaldytuve naktį, tačiau aš naudojau iš karto ir tikrai gerai susitepė ir neišskydo.

Sulaistymui naudojau stiprią atvėsusią kavą.

Belieka surinkti tortą - dėti pirmą biskvitą ant padėklo sulaistyti ir užtepti kremu, ir kartoti. Galiausiai visą tortą aptepti likusiu kremu ir dėti į šaldytuvą (laikiau per naktį).

Kitą dieną pasiruošiau šokoladinio ganašo (100 g grietinėlės, 100 g šokolado, 15 g sviesto ir 15 g cukraus - viską pašildyti vandens garų vonelėje, gaunasi puikus šokoladinis kremas).

Paruoštu ganašu apliejau visą atšaldytą tortą ir greitai išlyginau kol kremas nesustingo. Ištirpdžiau apie 70 g balto šokolado ir išpaišiau gėlytę :). Vėl dėjau į šaldytuvą ir laikiau per naktį :) Kitą dieną ragavau su kolegomis - tikino, kad buvo labai skanu.
Man tai pat buvo skanu - kremas puikiai susiliejo su biskvitais, tortas buvo minkštas ir labai gardus :)

šaltinis: Sviesto lydimai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą