Niekad netikėjau kad šokoladinį pyragą galima padaryti su kokia nors daržove.. :) tačiau užsilikus keletui burokėlių iš žiemos ir netikėtai radus receptą kepykloje Nr. 5, žinojau ką kepsiu penktadienio vakarą :)
Galit sakyt, padaryti viską galima, bet ar skanu, turiu pasakyti kad TAIP :) ragautojai net nepajuto ir nepagalvojo, kad ten gali būti įsimaišęs burokėlis:) aš, kadangi žinojau, šiek tiek jaučiau, tačiau jie tikrai skoniui nemaišė :)) Dėl to galvoju, kitą kartą tiesiog reikia burokėlį labiau susmulkinti ir viskas bus dar puikiau :)
Taigi šokoladiniam su burokėliais pyragui reikia:1. 250 g virtų ir smulkiai sutarkuotų burokėlių
2. 180 g miltų
3. 1,5 a. š. kepimo miltelių
4. 200 g cukraus
5. 3 kiaušinių
6. 200 ml aliejaus
7. 60 g kakavos
8. prieskonių - naudojau cinamoną, vanilinį cukrų ir muskatą.
Paruošimo eiga:
1. Atskirti baltymus nuo trynių.
2. Trynius su cukrumi išplakti ir supilti ant burokėlių, gerai išmaišyti. Supilti aliejų.
3. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijoti į burokėlių masę ir viską labai gerai išmaišyti. Sudėti prieskonius.
4. Išplakti baltymus, ir po kelis šauktus dėti į paruoštą tešlą ir atsargiai išmaišyti. Turi gautis vientisas masė :)
5. Į pasiruoštą kepimo formą supilti tešlą (naudojau 24 cm) ir kepti 30-40 min 180 laipsnių orkaitėje. Iškepus leisti gerai atvėsti ir tik tada aptepti kremu bei šokoladu.
Kremui naudojau - švelnų sūrio kremą philadelphia 125 g ir 2 v. š. kondensuoto pieno, abu produktus gerai išplakti.
Šokolado aptepimui naudojau - 50 g šokolado ir 20 g sviesto - ištirpinti vandens garų vonelėje, gerai išmaišyti, leisti šiek tiek atvėsti ir užpilti ant torčiuko :) šiek tiek leisti sustingti ir galima ragauti :)
p.s. Taip pat jau žinau, kad burokėlį, kitą kartą puikiausiai naudosiu, kai reikės raudonų dažų :) išvirę gi jie būna saldūs, tad puikiai tiks prie bet kokio kremo :) pabandysiu ir būtinai parašysiu kaip sekėsi :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą