2013-06-13

Tortas vaikučiams - "Boružė"

Po ilgos pertraukos atradau laiko vėl prisėsti prie rašymo :) Vasarai prasidėjus atsirado pilna visokių užsiėmimų ir veiklos..

Tačiau kepimo, kad ir kaip daug užsiėmimų būtų tikrai neapleidau. Kartais susimąstau, kad gal seniai ką kepiau, tačiau geriau pagalvojus prisimenu, kad va tik praėjusią dieną kepiau sausainius, keksiukus ar visą tortą :) O atrodo tai taip senei buvo :) Laikas bėga taip greit..

Taigi paskutinis rimtas darbelis buvo skirtas mažiausiems valgytojams - vaikučiams, kurie minėjo vasaros pradžią :) Tikiuosi, kad ir jiems, ir jų tėveliams tortas patiko :)


Biskvitui naudojau (26 cm kepimo formai):
1. 10 kiaušinių
2. 300 g miltų
3. 200 g cukraus
4. 3 a. š. kepimo miltelių
5. 2 a. š. sodos (nugesinta 2 a.š. acto)

Eiga:
1. Trynius atskirti nuo baltymų, ir išplakti su puse cukraus, kol masė patrigubės ir pabals.
2. Baltymus išplakti iki standžių putų, kad iš apversto dubens neišbėgtų nei lašelis.
3. Miltus persijoti kelis kartus su kepimo milteliais ir soda.
4. Dalį (porą šauktų) kiaušinio baltymų sumaišyti su tryniais, tada sudėti miltus. Viską gerai išmaišyti.
5. Į išmaišytą masę atsargiai įmaišyti baltymus, vėl viską gerai, bet atsargiai išmaišyti.
6. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Atsargiai pažiūrėti ar biskvitas iškepęs, jei taip, ištraukti iš orkaitės, palikti atvėsti.

Kremui naudojau:
1. 450 g grietinės
2. 800 g grietinėlės
3. ~200 g cukraus (nemėgstu daryt saldžiai..)

Kremo paruošimas:
1. Šiek tiek paplakti grietinėlę su puse cukraus.
2. Išplakti grietinę su cukrumi, gautą kremą sudėti į grietinėlę. Viską dar kartelį paplakti kol grietinėlė gerai išsiplaka ir gaunasi minkštas kremas. (stengtis neperplakti, nes grietinėlei tai nepatinka, gaunasi gumuliukai, kurie primena sviestą...)

Įdarui naudojau - konservuotus persikus (6 puselės) ir šilauoges (125 g.). Konservuotus persikus smulkiai supjaustyti, o šilauoges tiesiog nuplauti ir nusausinti.

Sulaistymui naudojau - sultys nuo persikų.

Torto papuošimui:
1. 400 g maskarponės
2. 100 g. cukraus
3. keletą lašų raudonų dažų.. (norėjau jų išvengti ir naudoti juodųjų serbentų uogienę, tačiau nepavyko, nes kaip išsiaiškinau uogienė netinka, kitą kartą bandysiu su uogienės sirupu, manau tikrai išeis :) )
4. 100 g juodojo šokolado
5. 1 v. š. grietinėlės
6. 50 g sviesto

Paruošimas:
1. Maskarponę su cukrumi gerai išplakti iki vientisos minkštos masės, sudėti dažus ir vėl gerai išmaišyti.
2. Šokoladą su sviestu ištirpinti vandens vonelėje, įmaišyti pašildytą grietinėlę. Viską gerai vėl išmaišyti ir padėti šiek tiek atvėsti (šokoladą pasiruošiam tada, kai tortas yra apteptas ir šiek tiek pastovėjęs šaldytuve.)

Torto surinkimas
1. Atvėsusius biskvitus susipjaustyti į tris.
2. Imti vieną biskvitą - sulaistyti, apdėlioti persikais ir aptepti kremu. Uždėti kitą biskvitą, sulaistyti, apdėlioti uogomis ir aptepti kremu. Uždėti paskutinį biskvitą ir aptepti paruoštu maskarponės kremu. Gražiai išlyginti ir dėti į šaldytuvą (galima palaikyti net per naktį, kad geriau įsigertų kremas).
3. Atvėsusį tortą aptepame šokoladu - darome galvytę, sparnelius ir taškelius. (akytėms panaudojau saldainių masę, o šypsenai guminuką). Paruoštą tortą vėl dedam į šaldytuvą, kad dar šiek tiek sutvirtėtų.

Po to reikia tik ragauti... :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą