2013-06-14

Keksiukai su šilauogėm

Vasariškai gaivūs keksiukai, kuriems naudojau:
(12 vnt.)
1. 240 ml natūralaus jogurto
2. 1 kiaušinį
3. 60 ml aliejaus (saulėgrąžų)
4. 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
5. 260 g miltų
6. 100 g cukraus
7. 1 a. š. kepimo miltelių
8. 0,5 a. š. sodos (negesintos actu)
9. 0,25 a. š. druskos
10. 125 g šilauogių

Grietinėlės kremui:
1. 250 g grietinėlės
2. 80 g cukraus pudros
3. grietinėlės standiklio (šį kartą nenaudojau, bet kitą kartą, jeigu darysiu šiltu metu, bandysiu dėti, nes kitaip grietinėlė nori pabėgti nuo keksiuko :)..)

Papuošimui naudojau - pora arbatinių šaukštelių kakavos, saldainių masės gėlytes ir drugelius :)


Keksiukų paruošimas:
1. Į lengvai išplaktą kiaušinį sudėti jogurtą, aliejų ir vanilę. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitam dubenyje persijoti miltus, sudėti cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Taip pat viską išmaišyti.
3. Į miltų mišinį supilti jogurto mišinį ir viską palengva išmaišyti.
4. Į paruoštas keksiukų formeles išdėlioti po šaukštą tešlos, įdėti po keletą uogų ir vėl ant viršaus šiek tiek tešlos.
5. Kepti 15-20 min 190 laipsnių orkaitėje. Keksiukams iškepus, juos išimti ir padėti, kad atvėstų.
6. Atvėsusius keksiukus aptepti grietinėlės kremu, apibarstyti kakava ir papuošti gėlytėmis bei drugeliais.
7. Pasikviesti draugų ir ragauti :):)

Šių keksiukų receptą aptikau saulėtoj virtuvėj.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą