2014-04-27

Raffaello tortas, šokoladinė juosta ir rožytės :)

Savaitgalis prasidėjo saldžiai, tačiau tikrai ne per saldžiai :) nuo kolegės gimtadienio, kurį minėjome penktadienį, su skaniuoju Raffaello tortu. Receptas buvo nežymiai pakoreguotas nuo originalaus ir praeitą kartą daryto, tad nusprendžiau užrašyti, kad kitam kartui prisiminčiau, o tuo pačiu ir jus supažindinčiau :)
Taigi pagrindas ir pagrindinis sutepamasis kremas buvo toks kaip ir praėjusį kartą:
Biskvitui:
1. 5 kiaušinius
2. 230 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 65 g aliejaus
5. 230 g miltų
6. 20 g kepimo miltelių

Kremas:
1. 1 indelio kondensuoto pieno (saldinto, 385 g)
2. 180 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 450 g riebios grietinėlės (min 35 proc.)
4. 2 pakeliai grietinėlės standiklio
5. 50 g kokoso drožlių

Labai svarbus šiam tortui biskvitų sulaistymas (jis suteikia tortui rūgštelę, kuri sušvelnina saldumą :)), tik aš dariau mažesnį kiekį (man jo pakako):
1. 100 g vandens
2. 0,5 citrinos sulčių
3. 1-2 a. š. cukraus

Biskvitų paruošimas labai paprastas - Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Nenustojus plakti, plona srovele supilti aliejų ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei suberti į kiaušinių masę ir vėl gerai viską išmaišyti (aš šiek tiek naudoju ir plaktuvą, kad geriau išplaktų :) biskvitas nuo to tikrai nenukentėjo). Paruoštą tešlą sudedam į kepimo forma (su kepimo popieriumi) ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Šį kartą kepant man nutiko taip, kad biskvitas šiek tiek sukrito, tačiau tortui tai nepadarė jokios žalos. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjausčiau į keturias dalis, o panaudojau tris :) nes viršutinės nusipjovė tik pakraščiukai :)

Kremo paruošimas taip pat nesudėtingas - grietinėlę šiek tiek paplakti ir sudėti standiklį, tada suplakti ne visai pilnai, kad būtų nevisiškai tvirtos putos ir dėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą kartu su kondensuotus pienu išplakti iki vientisos, be gumuliukų masės, sudėti kokoso drožles ir išmaišyti :) taip pat dėti į šaldytuvą, šiek tiek atvėsti. Po dešimties minučių grietinėlę kartu su sviesto kremu sumaišyti, kadangi grietinėlė buvo nevisiškai išplakta, galime abi mases suplakti plaktuvu, kol gausis standi masė :) Galima surinkti tortą ir dėti į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų :).
Torto papuošimui naudojau - 50 g juodo šokolado ir varškės-grietinėlės kremą.

Šokoladinės juostelės gaminimas:
Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Kol šokoladas tirpsta pagal torto aukštį ir ilgį atsikerpame iš kepimo popieriaus juostelę. Šiek tiek atvėsusį šokoladą supilame į paprastą maišelį, nukerpame vieną kampą (labai nedaug, nuo to priklausys juostelių storumas) ir ant paruoštos kepimo popieriaus juostelės darome raštą. Šiek tiek palaukiame (apie 2 min.), kol šokoladas pradeda tvirtėti, tačiau dar yra lankstus ir dedame ant torto šonų. Gerai prispaudžiame ir išlyginame. Dedame į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
Tuo metu pasidarome varškės ir grietinėlės kremą (šis kremas yra iš "Raudonojo aksomo" torto :)
Grietinėlę išplakame (200 g), sudedame varškę (5 v. š.) ir gerai išmaišome. (kadangi naudoju desertinę varškę su vanilinu, tai cukraus papildomai nededu, tačiau jeigu norisi saldžiau visada galima papildomai įdėti:)). Sudedame kremą į konditerinį maišelį su antgaliu (atrodo kaip karūnėlė :)) ir papuošiam tortą :) papildomai dar apibarsčiau baltais ir auksiniais pabarstukais :)

Jeigu tortas jau ilgai pabuvo šaldytuve ir šokoladinė juostelė spėjo sutvirtėti galima atsargiai nuimti kepimo popieriaus juostelę.
Vuolia tortas baigtas, galima džiuginti artimuosius, draugus bei kolegas :) Skanaus bandantiems!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą