2013-04-30

Citrininis keksas su aguonomis

Puikus keksas jaukiai popietei prie puodelio arbatos.. toks minkštutis, su lengvai jaučiama citrina :)


Keksui reikės:
1. 1,5 puodelio miltų
2. 2 a. š. kepimo miltelių
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 3 kiaušinių
5. 1 puodelio cukraus
6. 0,5 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
7. 0,5 puodelio jogurto
8. 110 g ištirpinto sviesto
9. 2 v. š. aguonų

Glajui:
1. 4 v. š. jogurto 
2. 1 v. š. cukraus pudros
3. 0,5 citrinos sulčių

Kekso paruošimo eiga:
1. Išplakti kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. 
2. Supilti citrinos sultis, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, sudėti citrinos žievelę ir jogurtą. Viską gerai išmaišyti.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi ir persijoti į turimą masę bei sudėti aguonas. Viską gerai išmaišyti.
4. Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo formą (išteptą sviestu ir pabarstyta miltais) ir kepti įkaitintoje orkaitėje (iki 180 laipsnių) apie 40 min., kol gražiai apkeps viršus ir dantų krapštukas įkištas į keksą bus sausas.
5. Keksą atvėsinti ir išimti iš formos.


Glajaus paruošimas:
1. Jogurtą sumaišyti su cukraus pudra ir sultimis, viską labai gerai išmaišyti, kad neliktų pudros gabaliukų (geriausia ją persijoti :) )

Atvėsusį keksą apipilti glajumi (aš dar apibėriau kakava ir perliniu cukrumi) ir galima ragauti :) 

p.s. Jei keksas nespėtų visiškai ataušti galima glajų dėti ir ant šiek tiek šilto :)

receptuko idėja: saulėta virtuvė, taigi iš šio recepto taip pat puikiai išeitų ir maži keksiukai :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą