2013-04-15

Šokoladinis tortas su žemės riešutų sviestu bei avietėmis

Kolegos gimtadienio proga darytas labai šokoladinis tortas su avietėmis.


Šokoladiniam biskvitui naudojau:
1. 600 ml miltų
2. 2 a. š. kepimo miltelių
3. 1 a. š. druskos
4. 2 v. š. kakavos
5. 100 ml cukraus
6. 125 g sviesto
7. 250 ml natūralaus jogurto
8. 3 kiaušinius
9. cinamono

Kremui:
1. 350 g žemės riešutų sviesto
2. 200 g juodo šokolado
3. 100 g pieniško šokolado
4. 6 v. š. grietinėlės

6 v. š. aviečių uogienės

Glaistui:
1. 4 v. š. natūralaus jogurto
2. 125 g švelnaus sūrio "Philadelpia"
3. 2 v. š. kondensuoto pieno

Biskvito paruošimas:
1. Sviestą su cukrumi išsukti iki purumo, įmušti kiaušinius ir gerai išplakti iki vientisos masės.
2. Miltus, kepimo miltelius, druską ir kakavą sumaišyti ir persijoti į sviesto masę. Išmaišyti ir supilti jogurtą bei cinamoną. Vėl išmaišyti iki vientisos masės.
3. Supilti į kepimo formą (naudojau 25 cm) ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 45 min.
4. Iškepus biskvitui, atvėsinti ir supjaustyti į tris biskvitus.

Kremui - šokoladą ištirpinti vandens vonelėje ir sumaišyti su riešutų sviestu.Supilti grietinėlę ir viską išplakti. Kremo konsistencija turi gautis gan tvirta.

Torto surinkimas - ant pirmo biskvito užtepti aviečių uogienę, dėti antrą biskvitą, užtepti kremu ir uždėti paskutinį biskvitą. Aptepti torto šonus su kremu. Atidėti tortą kad šiek tiek sustingtų. Tuo metu pasiruošti glajų - sūrį išmaišyti su kondensuotu pienu ir jogurtu iki vientisos skystos masės.
Tortui sutvirtėjus apipilti glajumi ir papuošti pagal poreikius :))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą