2013-04-22

Citrininiai keksiukai su šokolado gabaliukais ir sūrio kremu


Šio savaitgalio keksiukai su citrina ir šokolado gabaliukais.. :) 



Tešlai reikėjo:
1. 125 g sviesto
2. 150 ml cukraus
3. 1 citrinos žievelės ir sulčių
4. 3 kiaušinių
5. 600 ml miltų
6. 2 a. š. kepimo miltelių
7. 200 ml natūralaus jogurto

Kremui reikėjo:
1. 250 g maskarponės
2. 100 ml grietinėlės
3. 2-3 v. š. kondensuoto pieno
4. tarkuoto šokolado



Tešlos paruošimas vyksta taip:
Sviestą išsukam su cukrumi ir citrinos žievelėmis iki vientisos masės, supilam sultis ir dar kartą išmaišom. Įmušam po vieną kiaušinius ir taip pat gerai išmaišom. Sijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir pilam jogurtą. Viską gerai gerai išmaišom, gaunasi tąsi tešla :)
Paruoštą tešlą išdėliojam į pasiruoštas kepimo formeles, šaunam į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę ir kepam apie 20-25 min. Patikrinam pagaliuku ar iškepė. :) Ištraukiam ir atvėsinam.

Kremo ruošimas vyksta paprastai - sumaišom maskarponę su kondensuotu pienu ir jau išplakta grietinėle (jeigu norime, kad kremas būtų neminkštas ir kietai stovėtų, reikia naudoti cukraus pudra vietoje kondensuoto pieno ;) ). Viską gerai išmaišom iki kremo konsistencijos ir tepam ant atvėsusių keksiukų. Ruošiam kavą/arbatą ir kartu ragaujam :)


Keksiukų idėja iš saulėtos virtuvės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą