2013-07-22

Vasariškai gaivus torčiukas su mėlynėmis ir citrina

Šio savaitgalio tortas -  gaivus mėlynių, citrinų ir varškės kremo torčiukas. Tikrai gaivus ir skanus, tinkantis bet kokiai progai! :)
Šį receptą sudėjau iš dviejų receptų - pirmasis, trečiasis ir ketvirtasis sluoksnis iš čia, antrasis iš čia :)


Taigi kepiau 26 cm torčiuko pagrindą, iš šių produktų:
1. 250 g miltų
2. 65 g cukraus pudros
3. 125 g sviesto
4. 1 kiaušinis
5. žiupsnelis druskos

Antram sluoksniui naudojau:
1. 4 kiaušinių trynių
2. 400 g kondensuoto pieno
3. žaliosios citrinos žievelę ir sultis

Trečiajam sluoksniui naudojau:
1. 460 g mėlynių
2. citrinos žievelę ir sultis
3. 115 g cukraus
4. 65 g kukurūzų krakmolo (kitą kartą bandysiu dėti mažiau, nes šiek tiek jautėsi miltukai..nežinau, gal per mažai paviriau, tačiau konsistencija buvo gera.. )

Ketvirtajam sluoksniui naudojau:
1. 2 a. š. želatinos
2. 5 a. š. šalto vandens
3. 200 g kreminės varškės
4. 65 g cukraus
5. 1 kiaurinio trynys (nenaudojau)
6. citrinos žievelę ir 2 v. š. sultis
7. 300 g plakamosios grietinėlės

Papuošimui sunaudojau sauja mėlynių ir žaliųjų citrinų riekelių.

Pagrindo paruošimo eiga:
1. Miltus, druską ir cukraus pudrą persijoti į dubenį.
2. Sutarkuoti sviestą, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į vientisą tešlą.
3. Suformuoti rutulį, įsukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų.
4. Šiek tiek sušalusią tešlą išimti ir iškočioti.
5. Kepimo formos dugną patiesti kepimo popieriumi ir iškloti tešlą ant dugno ir sienelių.
6. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusį išimti, šiek tiek atvėsinti.

Antrojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Kiaušinio trynius išplakti iki baltumo, supilti likusius produktus ir viską gerai išmaišyti.
2. Gautą masę supilti ant iškepusio pagrindo, išlyginti.
3. Kepti orkaitėje įkaitusioje iki 170 laipsnių apie 20 minučių. Iškepusį gerai atvėsinti.


Trečiojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Mėlynes, cukrų, citrinos sultis ir žievelę bei krakmolą sudėti į puodą.
2. Virti ant mažos ugnies apie 15-20 min, kol masė pasidaryt tiršta. Nuolat maišyti.
3. Kai masė taps tiršta it džemas nuimti nuo ugnies ir užpilti ant iškepusių pirmųjų sluoksnių, išlyginti.

Ketvirtojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.
2. Kreminę varškę sumaišyti su cukrumi, kiaušinių tryniu, citrinos sultimis ir žievele.
3. Želatiną ištirpinti ant garų vonelės, šiek tiek ataušinti ir supilti į varškės masę. Greitai ir gerai išmaišyti.
4. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į vaškės masę.
5. Paruoštą kremą užtepti ant mėlynių sluoksnio, išlyginti ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį.
6. Sustingusį torčiuką apibarstyti mėlynėmis ir uždėti citrinos riekeles.

Skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą