Vasara artėja, norisi gaivaus ir lengvo tortuko...
Pirma mintis - jogurtinis tortas - jis lengvas ir turėtų tikti vasarišką dieną.
Antra mintis - jis turėtų būti su uogomis, tačiau kol dar nėra šviežių Lietuviškų uogų, nesinori torto daryti su šaldytomis, nes gi ne tas..norisi šviežių, kvepiančių, ne šaldytų uogų.. :)
Trečia mintis - uogas galima pakeisti citrina! Citrina gal ir nėra labai gudrus pasirinkimas, tačiau su ja tortą galima padaryti taip pat gaivų ir lengvą :)
Taigi pasirinkau pirmą ir trečią mintis - torčiukas ruošiu su jogurtiniu citrininiu kremu! :)
Šio torto pagrindas gali būti iš sausainių arba bet koks keptas biskvitas.
Aš pasirinkau Beatos siūlomą biskvitą be kiaušinių, jis tikrai puikus - lengvai pagaminamas ir taip pat su citrina :)) ir kas svarbiausia, gerai kepa ir yra skanus!
Taigi pirmiausia išsikepam biskvitą arba pasidarom iš sausainių, tada ruošiam kremą.
Kremą, kurį naudojau, taip pat patobulinau pagal tą patį Beatos receptą ir jam naudojau:
1. 800 g natūralaus jogurto
2. 0,5 indelio kondensuoto pieno
3. 250 g rikotos (galima ir nedėti arba pakeisti kitu kreminiu sūriu)
4. 1 citrinos sultis
5. 50 g juodo šokolado (galima ir daugiau :) )
6. 1 pakelį želatinos
Paruošimas:
1. Ištirpinam želatiną 4 valgomuosiuose šaukštuose karšto vandens.
2. Išsukam rikotą, supilam jogurtą, kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Gautą vientisą masę padalinam į dvi dalis (aš dalinau į nelygias - viena didesnė, kita šiek tiek mažesnė).
3. Ištirpinam šokoladą vandens vonelėje, leidžiam šiek tiek atvėsti ir supilam į vieną iš jogurto dalių (aš pyliau į didesnę :) ).
Ant biskvito pirmiausia norėjau dėti šokoladinę masę, tai į ją pilam šiek tiek daugiau nei puse želatinos ir gerai išmaišom. Tada paruoštą masę supilam ant atvėsusio biskvito, papurtom, kad išsilygintų ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai jau pradeda stingti į kitą jogurto masę supilam želatiną, išmaišom ir supilam ant jau pradėjusio stingti šokoladinio kremo. Viską supylus išlyginam ir dedam į šaldytuvą. Laikom per naktį arba kol gerai sustings :) Išėmus šiek tiek papuošiam (aš papuošiau karameliniais riešutukais) ir galima ragauti :)
Kitą kartą ruošdama šį torčiuką dėčiau daugiau šokoladoooo :)) ir citrinos galima gal dėti mažiau, na tai priklauso taip pat ir nuo citrinos dydžio, manoji buvo didelė. Bet čia reikia daryti, ragauti ragauti ir ragauti ir siekti tobulo skonio ! :))
Dabar taip pat laukiu šviežių uogų ir jau žinau, kad tikrai darysiu tokį tortuką su jomis! :)
2013-05-23
2013-05-13
Šokoladiniai keksiukai su sūrio kremu ir karamele
1. 200 g juodojo šokolado
2. 200 g sviesto
3. 4 kiaušinių
4. ~150 g cukraus
5. 1,5 a. š. vanilinio cukraus
6. 185 g miltų
7. 1,5 a. š. kepimo miltelių
Eiga:
1. Šokoladą su sviestu ištirpinam karšto vandens vonelėje ( Į didesnį puodą įpilam vandens, užvirinam, bet stengiamės, kad vanduo labai nekunkuliuotų :). Puodą uždengiam dubenėliu su šokoladu ir sviestu, lengvai pamaišant laukiam kol pasidarys graži vientisa šokoladinė masė, o virtuvė pakvips šokoladu... :)). Atidedam atvėsti.
2. Kiaušinius išplakam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3. Persijojam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir supilam atvėsusį šokoladą. Viską išmaišom ir išdeliojam į keksiukų formeles.
4. Kepam 175 laipsnių orkaitėje, apie 15-20 min., nereikia, kad labai perkeptų, nes bus labai trapūs ir netokie gardūs :) geriau neperkepti :)
Šie šokoladiniai keksiukai puikiai dera su sūrio/giretinėlės kremu.
Kremui naudojau:
1. 125 g minkšto sūrio kremo
2. 300 g grietinėlės
3. ~150 g cukraus pudros
Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su sūriu bei cukraus pudra. Turi gautis tvirtas kremas.
Taip pat aš papuošiau karamele bei migdolų griliažu.
keksiukų receptas pasiskolintas iš www.keksiukai.lt.
2013-05-05
Vienas gimtadienis - tortai du :)
Draugės gimtadienio proga gaminau du tortus - biskvitas, toks kaip ir praėjusio torto, ir skirtingus kremukus - vienas su varške, o kitas su maskarponės sūriu.
Pirmajam kremui naudojau (24 cm tortui):
1. 500 g pertrintos varškės
2. 100 g cukraus pudros
3. 1 v. š. vanilinio cukraus (arba esencijos)
4. 400 g plakamosios grietinėlės (35 proc.)
5. puse citrinos sulčių
Pirmiausia reikia varškę sumaišyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišyti. Kitame inde išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į varškę. Išmaišyti ir supilti citrinos sultis, vėl gerai išmaišyti. Kremas paruoštas :)
Antrajam kremui naudojau (26 cm tortui):
1. 500 g maskarponės sūrio
2. 300 g grietinėlės
3. 100 g balto šokolado (ištirpinto)
4. 100 g cukraus
5. 1 a. š. vanilinio cukraus (arba esencijos)
Maskarponę išplakti su 50 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išplakti grietinėlę su cukrumi. Viską sumaišyti kartu - maskarponę, grietinėlę ir tirpintą šokoladą.
Prieš surenkant tortus dar galima pasiruošti sulaistymui kavos ir tada surinkti - ant lentelės ar grotelių dėti biskvitą, aplieti jį kava ir užtepti kremo ir kartoti iš pradžių. Paskutinis sluoksnis kremo, kuriuo reikia aptepti bei gražiai išlyginti torto šonus.
Leisti tortui šiek tiek sutvirtėti ir tada jau puošti pagal norus ir poreikius :)
Skanaus!!:)
2013-04-30
Citrininis keksas su aguonomis
Puikus keksas jaukiai popietei prie puodelio arbatos.. toks minkštutis, su lengvai jaučiama citrina :)
Keksui reikės:
1. 1,5 puodelio miltų
2. 2 a. š. kepimo miltelių
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 3 kiaušinių
5. 1 puodelio cukraus
6. 0,5 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
7. 0,5 puodelio jogurto
8. 110 g ištirpinto sviesto
9. 2 v. š. aguonų
Glajui:
1. 4 v. š. jogurto
2. 1 v. š. cukraus pudros
3. 0,5 citrinos sulčių
Kekso paruošimo eiga:
1. Išplakti kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps.
2. Supilti citrinos sultis, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, sudėti citrinos žievelę ir jogurtą. Viską gerai išmaišyti.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi ir persijoti į turimą masę bei sudėti aguonas. Viską gerai išmaišyti.
4. Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo formą (išteptą sviestu ir pabarstyta miltais) ir kepti įkaitintoje orkaitėje (iki 180 laipsnių) apie 40 min., kol gražiai apkeps viršus ir dantų krapštukas įkištas į keksą bus sausas.
5. Keksą atvėsinti ir išimti iš formos.
Glajaus paruošimas:
1. Jogurtą sumaišyti su cukraus pudra ir sultimis, viską labai gerai išmaišyti, kad neliktų pudros gabaliukų (geriausia ją persijoti :) )
Atvėsusį keksą apipilti glajumi (aš dar apibėriau kakava ir perliniu cukrumi) ir galima ragauti :)
p.s. Jei keksas nespėtų visiškai ataušti galima glajų dėti ir ant šiek tiek šilto :)
receptuko idėja: saulėta virtuvė, taigi iš šio recepto taip pat puikiai išeitų ir maži keksiukai :)
2013-04-29
Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ("Juodasis princas")
Dar vienas torčiukas su daug karamelinio kremo, šiek tiek saldokas, bet priderinus prie puodelio kavos ar arbatos - skonis puikus! :)
Šį tortą dariau antrą kartą :) Nuo pirmo skyrėsi tuo, kad šį kartą naudojau ne "Rududu", o "Kondensuotą karamelinį pieną". Abu tortai buvo labai skanūs, tačiau skirtingi - pirmasis tvirtesnis, o pastarasis - drėgnesnis ir saldesnis.
O biskvitas šio torčiuko tobulas :) minkštas ir purus.. :) Tad ir kitiems tortams bus tikrai panaudotas :)
Šį tortą dariau antrą kartą :) Nuo pirmo skyrėsi tuo, kad šį kartą naudojau ne "Rududu", o "Kondensuotą karamelinį pieną". Abu tortai buvo labai skanūs, tačiau skirtingi - pirmasis tvirtesnis, o pastarasis - drėgnesnis ir saldesnis.
O biskvitas šio torčiuko tobulas :) minkštas ir purus.. :) Tad ir kitiems tortams bus tikrai panaudotas :)
Taigi šiam puikiam biskvitui reikėjo:
1. 4 kiaušinių
2. 200 g cukraus
3. 2 puodelių (440 ml) miltų
4. 5 v. š. kakavos
5. 2 a. š. sodos (nugesintos 2 a. š. acto)
6. 400 g grietinės (naudojau 35 proc.)
Kremui:
1. 300 g sviesto, kambario temperatūros
2. 600 g virto kondensuoto pieno (arba "Rududu", kaip minėjau naudojau "Kondensuotą karamelinį pieną")
3. 0,5 puodelio stiprios kavos
Biskvitų ruošimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps ir visa masė padvigubės.
2. Kitame inde sumaišyti grietinę su kakava. Gautą masę supilti į kiaušinius. Išmaišyti.
3. Į masę persijoti miltus, supilti nugesintą sodą. Viską gerai išmaišyti.
4. Padalinti masę į dvi lygias dalis ir kepti 24-26 cm kepimo formoje iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje atskirai apie 10 min arba supilti į vieną kepimo formą ir kepti apie 40 min. Atvėsusį biskvitą padalinti į du biskvitus (jei kepam vieną - į tris/keturis).
Pasiruošiam kremą:
1. Sviestą išplakti su "Rududu" ir lėtai supilti atvėsusią kavą. Viską gerai išmaišyti.
Torto surinkimas - dedam vieną biskvitą sulaistom kava (šiek tiek liko nuo kremo) ir aptepam kremu, dedam kitą biskvitą ir vėl kartojam. Galiausiai uždedam paskutinį biskvitą ir aptepame visą tortą kremu. Leidžiama šiek tiek pastovėti šaltai, kad apstingtų :) Po to belieka tortą papuošti - aš panaudojau likusį biskvitą (susmulkinau ir apdėliojau šonus :)) ir šokoladą.
Šaltinis: saulėta virtuvė
2013-04-22
Citrininiai keksiukai su šokolado gabaliukais ir sūrio kremu
Šio savaitgalio keksiukai su citrina ir šokolado gabaliukais.. :)
Tešlai reikėjo:
1. 125 g sviesto
2. 150 ml cukraus
3. 1 citrinos žievelės ir sulčių
4. 3 kiaušinių
5. 600 ml miltų
6. 2 a. š. kepimo miltelių
7. 200 ml natūralaus jogurto
Kremui reikėjo:
1. 250 g maskarponės
2. 100 ml grietinėlės
3. 2-3 v. š. kondensuoto pieno
4. tarkuoto šokolado
Tešlos paruošimas vyksta taip:
Sviestą išsukam su cukrumi ir citrinos žievelėmis iki vientisos masės, supilam sultis ir dar kartą išmaišom. Įmušam po vieną kiaušinius ir taip pat gerai išmaišom. Sijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir pilam jogurtą. Viską gerai gerai išmaišom, gaunasi tąsi tešla :)
Kremo ruošimas vyksta paprastai - sumaišom maskarponę su kondensuotu pienu ir jau išplakta grietinėle (jeigu norime, kad kremas būtų neminkštas ir kietai stovėtų, reikia naudoti cukraus pudra vietoje kondensuoto pieno ;) ). Viską gerai išmaišom iki kremo konsistencijos ir tepam ant atvėsusių keksiukų. Ruošiam kavą/arbatą ir kartu ragaujam :)
Keksiukų idėja iš saulėtos virtuvės.
2013-04-15
Šokoladinis tortas su žemės riešutų sviestu bei avietėmis
Kolegos gimtadienio proga darytas labai šokoladinis tortas su avietėmis.
Šokoladiniam biskvitui naudojau:
Šokoladiniam biskvitui naudojau:
1. 600 ml miltų
2. 2 a. š. kepimo miltelių
3. 1 a. š. druskos
4. 2 v. š. kakavos
5. 100 ml cukraus
6. 125 g sviesto
7. 250 ml natūralaus jogurto
8. 3 kiaušinius
9. cinamono
Kremui:
1. 350 g žemės riešutų sviesto
2. 200 g juodo šokolado
3. 100 g pieniško šokolado
4. 6 v. š. grietinėlės
6 v. š. aviečių uogienės
Glaistui:
1. 4 v. š. natūralaus jogurto
2. 125 g švelnaus sūrio "Philadelpia"
3. 2 v. š. kondensuoto pieno
Biskvito paruošimas:
1. Sviestą su cukrumi išsukti iki purumo, įmušti kiaušinius ir gerai išplakti iki vientisos masės.
2. Miltus, kepimo miltelius, druską ir kakavą sumaišyti ir persijoti į sviesto masę. Išmaišyti ir supilti jogurtą bei cinamoną. Vėl išmaišyti iki vientisos masės.
3. Supilti į kepimo formą (naudojau 25 cm) ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 45 min.
4. Iškepus biskvitui, atvėsinti ir supjaustyti į tris biskvitus.
Kremui - šokoladą ištirpinti vandens vonelėje ir sumaišyti su riešutų sviestu.Supilti grietinėlę ir viską išplakti. Kremo konsistencija turi gautis gan tvirta.
Torto surinkimas - ant pirmo biskvito užtepti aviečių uogienę, dėti antrą biskvitą, užtepti kremu ir uždėti paskutinį biskvitą. Aptepti torto šonus su kremu. Atidėti tortą kad šiek tiek sustingtų. Tuo metu pasiruošti glajų - sūrį išmaišyti su kondensuotu pienu ir jogurtu iki vientisos skystos masės.
Tortui sutvirtėjus apipilti glajumi ir papuošti pagal poreikius :))
Trapios tešlos pyragas-tortas su obuoliais ir spanguolių uogiene
Trapios tešlos juodųjų serbentų pyragas yra vienas gardesnių pyragų, kuriuos prisimenu iš vaikystės.. :)
Neturėdama po ranka juodųjų serbentų uogienės, nusprendžiau pamėginti jį daryti su obuoliais ir spanguolių uogiene. Gavosi puikus, saldžiai rūgštokas pyragas.
Trapiai tešlai reikia:
1. 200 g sviesto
2. 200 g cukraus
3. 500 g miltų
4. 2 kiaušinių
5. 2 a. š. kepimo miltelių
Įdarui:
1. 400 g nuluptų ir pjaustytų obuolių
2. 6 v. š. spanguolių uogienės
3. 2 a. š. cinamono
(galima naudoti ir obuolienę, ir obuolienę su spanguolėmis)
Tešlos paruošimas:
1. Sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės, įplakti kiaušinius ir išmaišyti.
2. Persijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai gerai išminkyti.
3. Tešlą padalinti į tris dalis ir plonai iškočioti. Pirmąjį įtiesti į kepimo formą (naudojau 25 cm) ant viršaus sudėti obuolius ir apibarstyti cinamonu ir cukrumi (jei obuoliai nesaldūs), dėti kitą dalį tešlos (gražiai užkaišioti kraštelius), ant viršaus spanguolių uogienę ir paskutinį tešlos sluoksnį. Gražiai sulyginti paviršių ir padaryti šakute keletą skilučių, kad tešla tolygiai išsipūstų :)
4. Paruoštą pyragą-tortą dėti į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepti apie 45 min.
5. Iškepus atvėsinti ir galima ragauti :) aš dar apliejau šokoladu :) Buvo tikrai skanu!
Trapios tešlos receptas: "Virtuvė.Nuo...Iki..." (2012 m. Nr. 10)
Neturėdama po ranka juodųjų serbentų uogienės, nusprendžiau pamėginti jį daryti su obuoliais ir spanguolių uogiene. Gavosi puikus, saldžiai rūgštokas pyragas.
Trapiai tešlai reikia:
1. 200 g sviesto
2. 200 g cukraus
3. 500 g miltų
4. 2 kiaušinių
5. 2 a. š. kepimo miltelių
Įdarui:
1. 400 g nuluptų ir pjaustytų obuolių
2. 6 v. š. spanguolių uogienės
3. 2 a. š. cinamono
(galima naudoti ir obuolienę, ir obuolienę su spanguolėmis)
Tešlos paruošimas:
1. Sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės, įplakti kiaušinius ir išmaišyti.
2. Persijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai gerai išminkyti.
3. Tešlą padalinti į tris dalis ir plonai iškočioti. Pirmąjį įtiesti į kepimo formą (naudojau 25 cm) ant viršaus sudėti obuolius ir apibarstyti cinamonu ir cukrumi (jei obuoliai nesaldūs), dėti kitą dalį tešlos (gražiai užkaišioti kraštelius), ant viršaus spanguolių uogienę ir paskutinį tešlos sluoksnį. Gražiai sulyginti paviršių ir padaryti šakute keletą skilučių, kad tešla tolygiai išsipūstų :)
4. Paruoštą pyragą-tortą dėti į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepti apie 45 min.
5. Iškepus atvėsinti ir galima ragauti :) aš dar apliejau šokoladu :) Buvo tikrai skanu!
Trapios tešlos receptas: "Virtuvė.Nuo...Iki..." (2012 m. Nr. 10)
2013-04-07
Margi sausainukai
Šiuos sausainukus norėjau išbandyti per kalėdas, bet dėl laiko stokos nebespėjau :) tad dabar prisiruošiau ir išbandžiau :) Paprasti, bet skanūs sviestiniai sausainukai, prie arbatos ar kavos :)
Ragavusieji patikino, kad buvo skanu :) tikiu jais, negi meluos? Gi kitą kartą gali tekti ragauti ir vėl :) Dėl šios priežasties visada prašau neperdedant išsakyti savo nuomonę apie bet kokį mano kepinį :) šiaip ir pati labai kritiškai žiūriu į savo darbelius, ir pasitaiko, kad ne visada būnu patenkinta rezultatu..bet džiaugiuosi, kad yra kur tobulėti :))
Margi sausainukai kepami iš dviejų tešlų - šokoladinės ir vanilinės.
Vanilinei tešlai reikės:
1. 100 g sviesto
2. 100 g cukraus
3. 0,5 a. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
4. 1 kiaušinis
5. 180 g miltų
Šokoladinei tešlai reikės:
1. 100 g sviesto
2. 100 g cukraus
3. 2 v. š. kakavos
4. 1 kiaušinis
5. 170 g miltų
2 v. š. pieno arba vandens tešlai sutepti (nenaudojau)
Abi tešlas gaminame taip:
1. Sviestą išsukam su cukrumi iki vientisos masės. Įmušam kiaušinį ir vėl išmaišom.
2. Į vanilinę tešlą įdedam vanilinio cukraus ar ekstrakto. Į šokoladinę persijojam kakavą.
3. Į abi tešlas persijojam miltus. Išminkom kietą tešlą.
4. Abi tešlas dedam į šaldytuvą, kad šiek tiek sušaltų apie 30 min.
5. Tešlas iškočiojam vienodo dydžio kvadratais. Vanilinę tešlą aptepam pienu ir uždedam šokoladinę tešlą.
6. Susukam į ritinėlį ir vėl dedam atšaldyti apie 30 min.
7. Ištraukiam ritinėlį ir supjaustom riekelėmis, pagal norą. Galima storesnėmis, galima plonesnėmis :)
8. Dedam į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę ir kepam apie 15 min., kol gražiai parus.
Iškepus leidžiam atvėsti, pakuojam ir vežam į svečius :) Gardumėlis!
Vertinu 10 balų :)
šaltinis: "Dovanos iš virtuvės"
Ragavusieji patikino, kad buvo skanu :) tikiu jais, negi meluos? Gi kitą kartą gali tekti ragauti ir vėl :) Dėl šios priežasties visada prašau neperdedant išsakyti savo nuomonę apie bet kokį mano kepinį :) šiaip ir pati labai kritiškai žiūriu į savo darbelius, ir pasitaiko, kad ne visada būnu patenkinta rezultatu..bet džiaugiuosi, kad yra kur tobulėti :))
Margi sausainukai kepami iš dviejų tešlų - šokoladinės ir vanilinės.
Vanilinei tešlai reikės:
1. 100 g sviesto
2. 100 g cukraus
3. 0,5 a. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
4. 1 kiaušinis
5. 180 g miltų
Šokoladinei tešlai reikės:
1. 100 g sviesto
2. 100 g cukraus
3. 2 v. š. kakavos
4. 1 kiaušinis
5. 170 g miltų
2 v. š. pieno arba vandens tešlai sutepti (nenaudojau)
Abi tešlas gaminame taip:
1. Sviestą išsukam su cukrumi iki vientisos masės. Įmušam kiaušinį ir vėl išmaišom.
2. Į vanilinę tešlą įdedam vanilinio cukraus ar ekstrakto. Į šokoladinę persijojam kakavą.
3. Į abi tešlas persijojam miltus. Išminkom kietą tešlą.
4. Abi tešlas dedam į šaldytuvą, kad šiek tiek sušaltų apie 30 min.
5. Tešlas iškočiojam vienodo dydžio kvadratais. Vanilinę tešlą aptepam pienu ir uždedam šokoladinę tešlą.
6. Susukam į ritinėlį ir vėl dedam atšaldyti apie 30 min.
7. Ištraukiam ritinėlį ir supjaustom riekelėmis, pagal norą. Galima storesnėmis, galima plonesnėmis :)
8. Dedam į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę ir kepam apie 15 min., kol gražiai parus.
Iškepus leidžiam atvėsti, pakuojam ir vežam į svečius :) Gardumėlis!
Vertinu 10 balų :)
šaltinis: "Dovanos iš virtuvės"
2013-04-06
Juodųjų serbentų pyragas su varške
Nemeluosiu, kai atradau aistrą kepti, nebesinori valgyti tortų ar pyragų iš parduotuvės.. :) tad kiekvieną kartą ruošiantis į svečius ar laukiant jų namuose ruošiu pyragą ar tortą pati - būna šviežiau, gardžiau ir maloniau valgyti ką tik iškeptą pyragą ar suteptą tortą. :)
Kadangi esu matematikė ir mėgstu analizę, tai prieš ruošiantis kažką kepti išsianalizuoju :), peržiūriu keletą receptų ir išsirenku patraukliausią, dažnai tai užtrunka net kelias dienas :)) Na bet čia kaltas ir blogas bruožas, kurį turiu, t.y. neapsisprendimas :):)
Taigi po ilgų receptų peržiūrų išrinkau šį mėlynių pyrago receptą. Teko pakoreguoti keletą ingridientų - mėlynes pakeičiau juodųjų serbentų uogiene (labai mėgstu šias uogas ir neturėjau šviežių mėlynių, bet vasaros sezonu (jei jis bus šiemet) tikrai išbandysiu ir su mėlynėmis :) ), o varškę pridėjau pati savo nuožiūra, nes buvo šaldytuve :) Mano nuomone, varškė taip pat jokiam pyragui nepamaišė :))
Gavosi puikus, tvirtas ir gaivus pyragas, visiems ragavusiems labai patiko. Yra paprastas ir lengvai gaminamas. Galiu iš kart vertinti 10 balų :)
Pyrago tešla susideda iš:
1. 200 g miltų
2. 1 a. š. kepimo miltelių
3. 115 g kambario temperatūros sviesto
4. 200 g cukraus (dėjau virš 100 g - uogienė saldi, tad nereikia per daug saldumo :) )
5. 3 kiaušinių
6. 240 ml natūralaus jogurto
7. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
Įdaras:
1. 100 ml juodųjų serbentų uogienės
2. 200 g pertrintos varkšės (pamaišyta su šiek tiek kondensuoto pieno, bet nėra būtina)
Eiga:
1. Sviestą išsukam su cukrumi iki purumo. Po vieną mušam kiaušinius ir gerai išplakam.
2. Į sviesto masę supilam jogurtą ir vanilę, gerai išmaišyti.
3. Persijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską vėl gerai išmaišom.
4. Pusę tešlos (ar šiek tiek daugiau) supilam į paruoštą kepimo formą (naudojau 25 cm), uždengiam uogiene ir varške, pilam likusią tešlą, išlyginam paviršių ir padėliojam dar uogienės.
5. Paruoštą pyragą dedam į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepam apie 50-60 minučių.
Iškepusiam pyragui leidžiam šiek tiek atvėsti, išimam iš formos ir laukiam arbatos, o po to tik ragaujam ragaujam ragaujam.. :)
Kadangi esu matematikė ir mėgstu analizę, tai prieš ruošiantis kažką kepti išsianalizuoju :), peržiūriu keletą receptų ir išsirenku patraukliausią, dažnai tai užtrunka net kelias dienas :)) Na bet čia kaltas ir blogas bruožas, kurį turiu, t.y. neapsisprendimas :):)
Taigi po ilgų receptų peržiūrų išrinkau šį mėlynių pyrago receptą. Teko pakoreguoti keletą ingridientų - mėlynes pakeičiau juodųjų serbentų uogiene (labai mėgstu šias uogas ir neturėjau šviežių mėlynių, bet vasaros sezonu (jei jis bus šiemet) tikrai išbandysiu ir su mėlynėmis :) ), o varškę pridėjau pati savo nuožiūra, nes buvo šaldytuve :) Mano nuomone, varškė taip pat jokiam pyragui nepamaišė :))
Gavosi puikus, tvirtas ir gaivus pyragas, visiems ragavusiems labai patiko. Yra paprastas ir lengvai gaminamas. Galiu iš kart vertinti 10 balų :)
Pyrago tešla susideda iš:
1. 200 g miltų
2. 1 a. š. kepimo miltelių
3. 115 g kambario temperatūros sviesto
4. 200 g cukraus (dėjau virš 100 g - uogienė saldi, tad nereikia per daug saldumo :) )
5. 3 kiaušinių
6. 240 ml natūralaus jogurto
7. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
Įdaras:
1. 100 ml juodųjų serbentų uogienės
2. 200 g pertrintos varkšės (pamaišyta su šiek tiek kondensuoto pieno, bet nėra būtina)
1. Sviestą išsukam su cukrumi iki purumo. Po vieną mušam kiaušinius ir gerai išplakam.
2. Į sviesto masę supilam jogurtą ir vanilę, gerai išmaišyti.
3. Persijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską vėl gerai išmaišom.
4. Pusę tešlos (ar šiek tiek daugiau) supilam į paruoštą kepimo formą (naudojau 25 cm), uždengiam uogiene ir varške, pilam likusią tešlą, išlyginam paviršių ir padėliojam dar uogienės.
5. Paruoštą pyragą dedam į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepam apie 50-60 minučių.
Iškepusiam pyragui leidžiam šiek tiek atvėsti, išimam iš formos ir laukiam arbatos, o po to tik ragaujam ragaujam ragaujam.. :)
2013-04-02
Keksiukai - velykoms ir ne tik :)
Štai ir praėjo snieguotos Šv. Velykos :) Man tai buvo pirmos (kiek pamenu) velykos, kai aplinkui vaikai ne kiaušinius ridinėjo, o senius besmegenius lipdė :)
Nepaisant gamtos išdaigų, šventė pavasario, tad ir kepiniai buvo pavasariški :)
Kaip visuomet sunku buvo išsirinkti ką gaminti..na bet nusprendžiau gaminti vanilinius keksiukus (įtakos turėjo tai, kad turėjau nuostabius keksiukų popierėlius su drugeliais... Ačiū draugams!;))
Keksiukų tešlai reikės (apie 16 vnt.):
1. 200 g sviesto
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 4 kiaušinių
5. 200 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
Sūrio kremui naudojau:
1. 200 g maskarponės
2. 2 v. š. cukraus pudros
3. šiek tiek sviesto (apie 2 a.š.)
Šokoladiniam kremui naudojau:
1. 50 g šokolado (ištirpinto)
2. 100 g maskarponės
3. šiek tiek cukraus pudros (pagal skonį ir norimą kremo konsistenciją)
Įdarui - keli šaukštai juodųjų serbentų uogienės
Papuošimui - pabarstukų bei saldainukų
Keksiukų tešlą ruošiame taip:
1. Išsukame sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
2. Įmušame po vieną kiaušinius ir viską išmaišome iki vientisos masės.
3. Persijojame į masę miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišome.
4. Pasiruoštą tešlą išdėliojame į keksiukų formeles ir dedame kepti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180-200 laipsnių. Kepam apie 10-15 min. Kaip ir kitus kepinius ar keksiukai iškepę, galima patikrinti mediniu pagaliuku :)
Kol keksiukai kepa ir aušta pasiruošiam kremą:
1. Sviestą išsukame su cukraus pudra, kol nelieka sviesto gumuliukų.
2. Į sviestą dedam maskarponę ir viską išmaišom iki vientisos masės :)
Šokoladinį kremą ruošiame visiškai paprastai - ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį šokoladą sumaišome su maskarpone ir cukraus pudra. Gaunasi vientisas kremas :)
Kai keksiukai atvėsę galima tepti kremu ir puošti kaip tik norisi :) Tiesa į iškeptus ir atvėsintus keksiukus (padarius skylutes keksiuke) įdėjau po pusę šaukštelio juodųjų serbentų uogienės ir tik tada puošiau kremu.
Pūrus ir gaivus keksiukai. Man keksiukai su sūrio kremais patys skaniausi, nebūna per sausi. Uogienė taip pat prideda gaivumo ir drėgnumo :)
Vertinu 10 balų :) ir rekomenduoju!
šaltinis: Juliet Sear "The cake decorating bible"
Nepaisant gamtos išdaigų, šventė pavasario, tad ir kepiniai buvo pavasariški :)
Kaip visuomet sunku buvo išsirinkti ką gaminti..na bet nusprendžiau gaminti vanilinius keksiukus (įtakos turėjo tai, kad turėjau nuostabius keksiukų popierėlius su drugeliais... Ačiū draugams!;))
Keksiukų tešlai reikės (apie 16 vnt.):
1. 200 g sviesto
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 4 kiaušinių
5. 200 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
Sūrio kremui naudojau:
1. 200 g maskarponės
2. 2 v. š. cukraus pudros
3. šiek tiek sviesto (apie 2 a.š.)
Šokoladiniam kremui naudojau:
1. 50 g šokolado (ištirpinto)
2. 100 g maskarponės
3. šiek tiek cukraus pudros (pagal skonį ir norimą kremo konsistenciją)
Įdarui - keli šaukštai juodųjų serbentų uogienės
Papuošimui - pabarstukų bei saldainukų
Keksiukų tešlą ruošiame taip:
1. Išsukame sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
2. Įmušame po vieną kiaušinius ir viską išmaišome iki vientisos masės.
3. Persijojame į masę miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišome.
4. Pasiruoštą tešlą išdėliojame į keksiukų formeles ir dedame kepti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180-200 laipsnių. Kepam apie 10-15 min. Kaip ir kitus kepinius ar keksiukai iškepę, galima patikrinti mediniu pagaliuku :)
1. Sviestą išsukame su cukraus pudra, kol nelieka sviesto gumuliukų.
2. Į sviestą dedam maskarponę ir viską išmaišom iki vientisos masės :)
Šokoladinį kremą ruošiame visiškai paprastai - ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį šokoladą sumaišome su maskarpone ir cukraus pudra. Gaunasi vientisas kremas :)
Kai keksiukai atvėsę galima tepti kremu ir puošti kaip tik norisi :) Tiesa į iškeptus ir atvėsintus keksiukus (padarius skylutes keksiuke) įdėjau po pusę šaukštelio juodųjų serbentų uogienės ir tik tada puošiau kremu.
Pūrus ir gaivus keksiukai. Man keksiukai su sūrio kremais patys skaniausi, nebūna per sausi. Uogienė taip pat prideda gaivumo ir drėgnumo :)
Vertinu 10 balų :) ir rekomenduoju!
šaltinis: Juliet Sear "The cake decorating bible"
2013-04-01
Šokoladinis-sūrio tortas (brownie-cheese cake)
Paskutinis praėjusio savaitgalio darbas. Kadangi ragavom repeticijų salėje trūko tik puodelio kavos..skalsiai šokoladinis su gaiviu maskarponės ir varškės kremo viršumi :) Puikus duetas :)
Šio pyrago išskirtinumas tas, kad iškepus šokoladinį pagrindą pilamas sūrio pagrindas, kuris kepamas apie valandą, man teko dar ilgiau, vandens vonelėje..Po valandos laiko nusprendžiau kepti paprastuoju būdu :) tai dar užtruko apie 15-20 min :) Kai darysiu kitą kartą turbūt kepsiu paprastai :) arba mažinsiu vonelę.. :)
Taigi,
ko reikia šokoladiniui pagrindui:
1. 240 g juodo šokolado
2. 200 g sviesto
3. 2 a .š. vanilės esencijos
4. 4 kiaušinių
5. 220 ml cukraus
5 220 ml miltų
6. 1 v. š. kakavos
7. 1 v. š. tirpios kavos
8. žiupsnelis druskos
Sūrio torto pagrindui:
1. 450 g maskarponės
2. 250 g varkšės
3. cukraus (pagal skonį nuo 0,5 stiklinės iki 0,75 stiklinės ;) )
4. 1 a. š. vanilės esencijos
5. 3 kiaušinių
Šokoladinei glazūrai:
1. 150 g šokolado
2. 2 v. š. grietinėlės
3. 2 v. š. vandens
4. 1 v. š. kukuruzų sirupo (šito pamiršau įdėti :)) dėl to turbūt glazūra nesigavo kaip tikėjausi..)
ir papildomai apie 50 g šokolado apšlakštymui :) (bet čia jau pagal poreikius)
Pradedame nuo šokoladinio torto pagrindo kepimo. Pirmiausia pasiruošiam kepimo formas. Aš kepiau vieną biskvitą 25 cm kepimo formoje, tačiau galima tešlą padalinti į dvi dalis, nebūtinai lygias, t.y. iškepti vieną norimą biskvitą kurį naudosite tortui, o kitą bet kokio dydžio papuošimams, kurie man neišėjo :). Po to ruošiam tešlą:
1. Vandens vonelėje ištirpinam šokoladą ir sviestą. Sudedam į šokoladą vanilę ir cukrų, gerai išmaišom, galima ir su mikseriu.
2. Į masę po vieną įmušam kiaušinius. Ir vėl viską gerai išmaišom iki vientisos masės.
3. Miltus, kakavą, kavą ir druską kelis kartus persijojam ir sumaišom su šokoladine mase.
4. Supilam masę į kepimo formą (reikia užpildyti 1,5 cm nuo apačios, aš šio patarimo nepaisčiau ir supyliau viską, dėl to neturėjau papuošimų ir storesnį pagrindą, kas nebuvo labai blogai :) bet kitą kartą darysiu plonesnį :)).
5. Dedam į orkaitę, kuri įkaitusi iki 160 laipsnių, ir kepam 15-20 min. Ar iškepė patikrinam su mediniu pagaliuku.
Iškepusį pagrindą visiškai atvėsinam.
Taigi kol kepa ir vėsta šokoladinis pagrindas, galima pasiruošti sūrio masę:
1. Maskarponę su varške ir cukrumi išplakam iki vientisos masės, supilam vanilę.
2. Į masę po vieną įplakam kiaušinius ir išmaišom. Reikia stengtis maišyti kuo mažiau, tuomet masė iškepa geriau :)
Paruoštą sūrio masę supilam ant atvėsusio šokoladinio pagrindo. Kepimo formą apvyniojam su folija, kad būtų hermetiška ir dedam į didesnę kepimo formą, į kurią įpilam karšto vandens, kad apsemtų puse kepimo formos su tortu. Dedam į įkaitusią orkaitę iki 160 laipsnių ir kepam apie 45-50 min. (aš matyt kažką kitaip padariau, nes tortas vonelėje kepė apie 60 min, ir dar ne vonelėje apie 15 min., bet gal buvo per daug vandens..). Iškepusį tortą lengvai pajudinus turi sujudėti tik maža dalis viduryje.
Iškepusį tortą lengvai apipjauti nuo kepimo formos sienelių, kad būtų lengviau išimti, kai atvės. Aušinti 1 val. kambario temperatūroje ir bent 6 val. šaldytuve.
Kai tortas vėsta pasiruošiam šokoladinę glazūrą - visus produktus ištirpinam vandens vonelėje (pirmiausia pakaitinam grietinėlę, o vėliau kitus produktus) ir jau galima pilti ant atvėsusio torto :)
Dar tortą papuošiau lydytu šokoladu bei tarkuotu šokoladu. Buvo daug daug šokolado :) Skanu! :)
Šiam tortukui duodu 9,5 balo :)
šaltinis: www.sauletavirtuve.lt
Šio pyrago išskirtinumas tas, kad iškepus šokoladinį pagrindą pilamas sūrio pagrindas, kuris kepamas apie valandą, man teko dar ilgiau, vandens vonelėje..Po valandos laiko nusprendžiau kepti paprastuoju būdu :) tai dar užtruko apie 15-20 min :) Kai darysiu kitą kartą turbūt kepsiu paprastai :) arba mažinsiu vonelę.. :)
Taigi,
ko reikia šokoladiniui pagrindui:
1. 240 g juodo šokolado
2. 200 g sviesto
3. 2 a .š. vanilės esencijos
4. 4 kiaušinių
5. 220 ml cukraus
5 220 ml miltų
6. 1 v. š. kakavos
7. 1 v. š. tirpios kavos
8. žiupsnelis druskos
Sūrio torto pagrindui:
1. 450 g maskarponės
2. 250 g varkšės
3. cukraus (pagal skonį nuo 0,5 stiklinės iki 0,75 stiklinės ;) )
4. 1 a. š. vanilės esencijos
5. 3 kiaušinių
Šokoladinei glazūrai:
1. 150 g šokolado
2. 2 v. š. grietinėlės
3. 2 v. š. vandens
4. 1 v. š. kukuruzų sirupo (šito pamiršau įdėti :)) dėl to turbūt glazūra nesigavo kaip tikėjausi..)
ir papildomai apie 50 g šokolado apšlakštymui :) (bet čia jau pagal poreikius)
Pradedame nuo šokoladinio torto pagrindo kepimo. Pirmiausia pasiruošiam kepimo formas. Aš kepiau vieną biskvitą 25 cm kepimo formoje, tačiau galima tešlą padalinti į dvi dalis, nebūtinai lygias, t.y. iškepti vieną norimą biskvitą kurį naudosite tortui, o kitą bet kokio dydžio papuošimams, kurie man neišėjo :). Po to ruošiam tešlą:
1. Vandens vonelėje ištirpinam šokoladą ir sviestą. Sudedam į šokoladą vanilę ir cukrų, gerai išmaišom, galima ir su mikseriu.
2. Į masę po vieną įmušam kiaušinius. Ir vėl viską gerai išmaišom iki vientisos masės.
3. Miltus, kakavą, kavą ir druską kelis kartus persijojam ir sumaišom su šokoladine mase.
4. Supilam masę į kepimo formą (reikia užpildyti 1,5 cm nuo apačios, aš šio patarimo nepaisčiau ir supyliau viską, dėl to neturėjau papuošimų ir storesnį pagrindą, kas nebuvo labai blogai :) bet kitą kartą darysiu plonesnį :)).
5. Dedam į orkaitę, kuri įkaitusi iki 160 laipsnių, ir kepam 15-20 min. Ar iškepė patikrinam su mediniu pagaliuku.
Iškepusį pagrindą visiškai atvėsinam.
Taigi kol kepa ir vėsta šokoladinis pagrindas, galima pasiruošti sūrio masę:
1. Maskarponę su varške ir cukrumi išplakam iki vientisos masės, supilam vanilę.
2. Į masę po vieną įplakam kiaušinius ir išmaišom. Reikia stengtis maišyti kuo mažiau, tuomet masė iškepa geriau :)
Paruoštą sūrio masę supilam ant atvėsusio šokoladinio pagrindo. Kepimo formą apvyniojam su folija, kad būtų hermetiška ir dedam į didesnę kepimo formą, į kurią įpilam karšto vandens, kad apsemtų puse kepimo formos su tortu. Dedam į įkaitusią orkaitę iki 160 laipsnių ir kepam apie 45-50 min. (aš matyt kažką kitaip padariau, nes tortas vonelėje kepė apie 60 min, ir dar ne vonelėje apie 15 min., bet gal buvo per daug vandens..). Iškepusį tortą lengvai pajudinus turi sujudėti tik maža dalis viduryje.
Iškepusį tortą lengvai apipjauti nuo kepimo formos sienelių, kad būtų lengviau išimti, kai atvės. Aušinti 1 val. kambario temperatūroje ir bent 6 val. šaldytuve.
Kai tortas vėsta pasiruošiam šokoladinę glazūrą - visus produktus ištirpinam vandens vonelėje (pirmiausia pakaitinam grietinėlę, o vėliau kitus produktus) ir jau galima pilti ant atvėsusio torto :)
Dar tortą papuošiau lydytu šokoladu bei tarkuotu šokoladu. Buvo daug daug šokolado :) Skanu! :)
Šiam tortukui duodu 9,5 balo :)
šaltinis: www.sauletavirtuve.lt
2013-03-29
Šokoladinis tortas su maskarponės kremu II
Trečiasis praėjusio savaitgalio tortukas taip pat su maskarponės kremu, tačiau kitu biskvitu bei vyšniomis vietoje aviečių :)
Biskvitui reikės:
1. 200 g sviesto
2. 320 g cukraus (aš dedu visada mažiau..tai apie 200 g turbūt įdėjau :) )
3. 4 kiaušiniai
4. 260 ml šilto pieno
5. 4 v. š. stiprios kavos
6. 300 g miltų
7. 60 g kakavos
8. 1,5 a. š. kepimo miltelių
9. žiupsnelio druskos
Maskarponės kremui:
1. 400 ml grietinėlės
2. 250 g maskarponės (kitą kartą dėsiu daugiau maskarponės ir mažiau grietinėlės, nes grietinėlė labai užgožia maskarponę)
3. puse citrinos sulčių ir žievelės
4. 3 v. š cukraus pudros
500 g vyšnių
Sulaistymui naudojau nuo vyšnių likusias sultis (kadangi vyšnias naudojau šaldytas, kad nebūtų labai rūgščios apipyliau cukrumi, nuo jo ir susidarė sultys :) )
Biskvitų ruošimas prasideda nuo sviesto ir cukraus išsukimo iki vienalytės masės, kol cukraus kristaliukai pradingsta. Po to po vieną įmušam kiaušinius ir vis išmaišom.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais, kakava ir druska. Reikia nepatingėti persijoti kelis kartus prieš dedant į tešlą.
Šiltą pieną sumaišom su kava.
Į sviesto masę po truputį sijomam miltus ir pilam pieną su kava. Gerai pamaišom. Taip kartojam kol visus miltus bei pieną supilam į masę. Galiausiai išmaišom kad neliktų jokių gumuliukų.
Į pasiruoštą kepimo formą (jeigu turite galite iškart kepti keliose kelis biskvitus, aš kepiau keturis atskirus biskvitus) supilam dalį biskvito ir dedam į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepam apie 20-30 min.
Iškepus biskvitams juos išimam ir atidedam, kad atvėstų.
Tuo tarpu kai kepa ir atvėsinėja biskvitai ruošiame kremą - grietinėlę su cukraus pudrą išplakame iki standžių putų, tada atsargiai įmaišom maskarponę ir citrinos sultis bei žievelę (jei naudojate, aš vėl nenaudojau :) ). Viską išmaišome iki vientisos masės.
Atvėsus biskvitams galime rinkti tortą:
1. dedam biskvitą ant padėkliuko ir sulaistom
2. apdengiam kremu bei uogomis
3. kartojam nuo 1 žingsnio :) Kadangi kremo turėjau užtektinai aptepiau visą tortą juo ir išlyginau šonus bei viršų :) atidėjau į šaltą balkoną keletai valandų.
Šiek tiek tortui atvėsus papuošiau kaip norėjau ir galėjau - tarkuotu šokoladu bei šokoladinės masės detalėmis :) :).
Rodos tiek.. darbo nemažai, o va koks trumputis aprašymas :)
Įvertinčiau šį tortą 8,5. Užkliūna man tas kremas, nors tu ką.. :)
šaltinis: www.neringa-blogas.com
2013-03-26
Šokoladinis tortas su maskarponės kremu
Taigi antrasis savaitgalio tortukas - šokoladinis su maskarponės kremu ir avietėmis, skirtas futbolo mėgėjui :)
Biskvitui reikės (24 cm tortinei) :
1. 3/4 stiklinės* cukraus (arba pagal poreikį)
2. 2/3 stiklinės miltų
3. 5 kiaušinių (kambario temperatūros)
4. 1/3 stiklinės kakavos
Kremui:
1. 150 ml grietinėlės (36 proc.)
2. 85 g maskarponės
3. 1/2 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės (nenaudojau)
4. 1,5 v. š. cukraus pudros
Įdarui:
1. 200 g šviežių/šaldytų uogų (naudojau šaldytas)
Sulaistymui naudojau uogų sirupą.
Papuošimui:
1. 150 g cukraus pudros (arba tiek kad masė neliptų prie rankų)
2. 100 g juodo šokolado + 100 g balto šokolado
3. 180 g zefyriukų (marshmallow)
4. 1 v. š. sviesto
5. 3 v. š. grietinėlės
6. 1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nenaudojau)
*stiklinė - 220 ml
Biskvitų ruošimo eiga:
- Miltus sumaišyti su kakava ir kelis kartus persijoti.
- Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų, prieš baigiant plakti supilti cukrų, po to ir trynius.
- Į išplaktus baltymus atsargiai persijoti miltų ir kakavos mišinį ir viską gerai išmaišyti.
- Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą (išklotą kepimo popieriumi) ir dėti į įkaitintą iki 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 35-40 min. Patikrinti ar iškepė taip pat galima su mediniu pagaliuku, jei jis sausas, reiškia kad biskvitas iškepęs :).
- Ištraukite biskvitą iš orkaitės ir meskite ant žemės iš 60 cm aukščio (keista technika ir nelabai žinau kam ji naudinga, bet smagu buvo :)). Pakelti ir padėti į šalį, kad visiškai atvėstų. Po to supjaustyti į kelias dalis.
Kremo paruošimas:
- Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, po to atsargiai įmaišyti maskarponę, išspausti citrinos sultis ir suberti žievelę. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
Prieš surenkant tortą reikia pasiruošti apvalų dubenį į kurį įdedam maišelį (kad lengviau būtų išimti tortą :)).
Taigi torto surinkimas:
1. Į dubenį dedam biskvitą, reikia pažiūrėt kad gerai priglustų prie dubens šonų, t.y. biskvitas negali būt mažesnis nei yra dubens apačia.
2. Biskvitą sulaistom ir dedam dalį kremo bei uogų.
3. Kartojam nuo 1. žingsnio, biskvitą dedam jau didesnį pagal dubenį :)
4. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvito. Tada maišeliu galima pridengti tortuką ir padėti šaltai :)
Kol tortas stovi šaltai galima pasiruošti šokoladinę-zefyrinę masę. Kamuoliui reikalingos dvi masės, viena juoda, kita balta. Ruošiamos abi vienodai tik ruošiant baltą masę reikia dėti balto, o juodą - juodo šokolado.
- Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą.
- Į ištirpusį šokoladą įdėti zefyriukus ir leisti jiems ištįsti. Šiek tiek pamaišom :)
- Ištirpus zefyriukams (tai šiek tiek užtrunka :)) galima dėti grietinėlę, sviestą ir brendį, likerį ar sultis. Viską išmaišome.
- Į masę įdedam cukraus pudrą ir atsargiai išmaišome iki vientisos masės. Masė gali likti šiek tiek lipti, šiek tiek pastovėjus ji suketėja ir jau galima kočioti. Taigi dedam ant kepimo popieriaus ir kočiojam kol masė taps plona, tada galima išpjaustyti kokias tik norime formas :). Aš buvau pasiruošus penkiakampius ir šešiakampius tad pjausčiau juos :).
Tortuko papuošimas:
Sustingusį tortuką išimam iš dubens, turi gautis gražus pusrutulis :) Dedam jį ant padėkliuko ir puošiam išpjaustytomis formelėmis ar kaip tik norime :) p.s. prieš uždedant detales dar aptepiau tokiu pat kremu visą tortuką.
Vertinčiau tortą maždaug - 8,5 :) trūko skoniui sodrumo ir nebuvo pakankamai "šlapias" :). Bet šie dalykai lengvai pataisomi :) Tad trečiasis tortukas bus ruošiamas atsižvelgiant į šiuos pastebėjimus :)
biskvito šaltinis: www.neringa-blogas.com
Biskvitui reikės (24 cm tortinei) :
1. 3/4 stiklinės* cukraus (arba pagal poreikį)
2. 2/3 stiklinės miltų
3. 5 kiaušinių (kambario temperatūros)
4. 1/3 stiklinės kakavos
Kremui:
2. 85 g maskarponės
3. 1/2 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės (nenaudojau)
4. 1,5 v. š. cukraus pudros
Įdarui:
1. 200 g šviežių/šaldytų uogų (naudojau šaldytas)
Sulaistymui naudojau uogų sirupą.
Papuošimui:
1. 150 g cukraus pudros (arba tiek kad masė neliptų prie rankų)
2. 100 g juodo šokolado + 100 g balto šokolado
3. 180 g zefyriukų (marshmallow)
4. 1 v. š. sviesto
5. 3 v. š. grietinėlės
6. 1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nenaudojau)
*stiklinė - 220 ml
Biskvitų ruošimo eiga:
- Miltus sumaišyti su kakava ir kelis kartus persijoti.
- Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų, prieš baigiant plakti supilti cukrų, po to ir trynius.
- Į išplaktus baltymus atsargiai persijoti miltų ir kakavos mišinį ir viską gerai išmaišyti.
- Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą (išklotą kepimo popieriumi) ir dėti į įkaitintą iki 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 35-40 min. Patikrinti ar iškepė taip pat galima su mediniu pagaliuku, jei jis sausas, reiškia kad biskvitas iškepęs :).
- Ištraukite biskvitą iš orkaitės ir meskite ant žemės iš 60 cm aukščio (keista technika ir nelabai žinau kam ji naudinga, bet smagu buvo :)). Pakelti ir padėti į šalį, kad visiškai atvėstų. Po to supjaustyti į kelias dalis.
Kremo paruošimas:
- Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, po to atsargiai įmaišyti maskarponę, išspausti citrinos sultis ir suberti žievelę. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
Prieš surenkant tortą reikia pasiruošti apvalų dubenį į kurį įdedam maišelį (kad lengviau būtų išimti tortą :)).
Taigi torto surinkimas:
1. Į dubenį dedam biskvitą, reikia pažiūrėt kad gerai priglustų prie dubens šonų, t.y. biskvitas negali būt mažesnis nei yra dubens apačia.
2. Biskvitą sulaistom ir dedam dalį kremo bei uogų.
3. Kartojam nuo 1. žingsnio, biskvitą dedam jau didesnį pagal dubenį :)
4. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvito. Tada maišeliu galima pridengti tortuką ir padėti šaltai :)
Kol tortas stovi šaltai galima pasiruošti šokoladinę-zefyrinę masę. Kamuoliui reikalingos dvi masės, viena juoda, kita balta. Ruošiamos abi vienodai tik ruošiant baltą masę reikia dėti balto, o juodą - juodo šokolado.
- Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą.
- Į ištirpusį šokoladą įdėti zefyriukus ir leisti jiems ištįsti. Šiek tiek pamaišom :)
- Ištirpus zefyriukams (tai šiek tiek užtrunka :)) galima dėti grietinėlę, sviestą ir brendį, likerį ar sultis. Viską išmaišome.
- Į masę įdedam cukraus pudrą ir atsargiai išmaišome iki vientisos masės. Masė gali likti šiek tiek lipti, šiek tiek pastovėjus ji suketėja ir jau galima kočioti. Taigi dedam ant kepimo popieriaus ir kočiojam kol masė taps plona, tada galima išpjaustyti kokias tik norime formas :). Aš buvau pasiruošus penkiakampius ir šešiakampius tad pjausčiau juos :).
Tortuko papuošimas:
Sustingusį tortuką išimam iš dubens, turi gautis gražus pusrutulis :) Dedam jį ant padėkliuko ir puošiam išpjaustytomis formelėmis ar kaip tik norime :) p.s. prieš uždedant detales dar aptepiau tokiu pat kremu visą tortuką.
Vertinčiau tortą maždaug - 8,5 :) trūko skoniui sodrumo ir nebuvo pakankamai "šlapias" :). Bet šie dalykai lengvai pataisomi :) Tad trečiasis tortukas bus ruošiamas atsižvelgiant į šiuos pastebėjimus :)
biskvito šaltinis: www.neringa-blogas.com
2013-03-24
Tiramisu su braškėmis ir meile :)
Kadangi gavau pastabą, jog prie nuotraukyčių trūksta receptų :) esu įpareigota rašyti ir juos. Tad labai pasistengsiu tai padaryti :)
Taigi, pirmasis :
Tiramisu su braškėmis reikės :
- 200 g. sausainių (visur rašo "damų pirštelius", tačiau su jais man nesigauna, tad darau su paprastais Lietuviškais kvadratiniais sausainukais :) )
- 4 kiaušinio tryniai ir baltymai, atskirti
- 0,5 stiklinės cukraus
- 250 g maskarponės
- 0,5 stiklinės stiprios kavos (šį kartą naudojau tirpią kavą)
- 100 g. tarkuoto šokolado (naudojau pienišką)
- 1 v. š. kakavos (nedėjau, nebebuvo kur :) )
- braškės (naudojau šaldytas)
Kremo paruošimas:
Pirmiausia kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, iki masė pabals. Įdėti maskarponę ir švelniai išmaišyti.
Kitame inde išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Į baltymus atsargiai sudėti maskarponės kremą ir išmaišyti iki vientisos masės.
Tiramisu sluoksniavimas:
1. plonas sluoksnis kremo
2. sausainiai pamirkyti kavoje
3. kremas
4. tarkuotas šokoladas
5. braškės
6. kartoti nuo 2. žingsnio.
Paskutinis sluoksnis turi būti kremo ir šokolado arba kakavos. Štai ir viskas :). Tiramisu paruoštas, dedam keletai valandų į šaldytuvą ir kantriai laukiam kol bus galima ragauti :).
šaltinis: "Valgių knyga"
Taigi, pirmasis :
Tiramisu su braškėmis reikės :
- 200 g. sausainių (visur rašo "damų pirštelius", tačiau su jais man nesigauna, tad darau su paprastais Lietuviškais kvadratiniais sausainukais :) )
- 4 kiaušinio tryniai ir baltymai, atskirti
- 0,5 stiklinės cukraus
- 250 g maskarponės
- 0,5 stiklinės stiprios kavos (šį kartą naudojau tirpią kavą)
- 100 g. tarkuoto šokolado (naudojau pienišką)
- 1 v. š. kakavos (nedėjau, nebebuvo kur :) )
- braškės (naudojau šaldytas)
Kremo paruošimas:
Pirmiausia kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, iki masė pabals. Įdėti maskarponę ir švelniai išmaišyti.
Kitame inde išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Į baltymus atsargiai sudėti maskarponės kremą ir išmaišyti iki vientisos masės.
Tiramisu sluoksniavimas:
1. plonas sluoksnis kremo
2. sausainiai pamirkyti kavoje
3. kremas
4. tarkuotas šokoladas
5. braškės
6. kartoti nuo 2. žingsnio.
Paskutinis sluoksnis turi būti kremo ir šokolado arba kakavos. Štai ir viskas :). Tiramisu paruoštas, dedam keletai valandų į šaldytuvą ir kantriai laukiam kol bus galima ragauti :).
šaltinis: "Valgių knyga"
2013-03-17
Keksiukai su šokolado gabaliukais
Saulėta sekmadienio popietė, tinkamas metas eiti į svečius J, o kad rankos nebūtų tuščios - štai puikūs pavasariškai nusiteikę keksiukai J.
Skanaus ragaujantiems!! J
2013-03-14
Bananiniai keksiukai su šokoladiniu sūrio kremo kremu :)
Šio vakaro rezultatas: puručiai, lengvučiai bananiniai keksiukai su dideliu (bet ne per dideliu J) kiekiu šokoladinio kremo J
Įvertinti teigiamai, o tai džiugina J J
2013-03-06
Margi riestainėliai
Puikūs prie
šiltos arbatos vėsų vakarą. Savaitgalį kaziuko mugėje tokių nepastebėjau, tad nusprendžiau kepti namie JJ
Receptas pasiskolintas iš čia. Šiek tiek patobulinau į pusę tešlos įdėjus kakavos ir cinamono :) paprasta, tačiau ir labai skanu, ir gražu.
2013-03-01
Šokoladiniai sausainukai
Šokoladiniai
sausainukai pertepti juodųjų serbentų ir šokoladiniu kremu
bei šokoladiniai sausainukai užtempti šokoladiniu kremu ir papuošti įvairiais pabarstukais J
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)