2014-07-31

Raffaello tortas* :)

Raffaello tortą jau esu darius ne kartą, tačiau šiek tiek keitėsi jo papuošimas, tad nusprendžiau visus pakeitimus surašyti, kad išliktų kitam kartui :) 
 Biskvitams naudojau (20 cm kepimo forma):
1. 5 kiaušinius
2. 230 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 65 g aliejaus 
5. 230 g miltų
6. 20 g kepimo miltelių

Kremui naudojau
1. 1 indelio kondensuoto pieno (saldinto, 385 g)
2. 180 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 450 g riebios grietinėlės  (35 proc. riebumo)
4. 2 pakeliai grietinėlės standiklio
5. 50 g kokoso drožlių
6. 250 g rikotos sūrio

Sulaistymui*:
1. 50 ml vandens
2. puse citrinos sulčių
3. 1 a. š. cukraus

Papuošimui:
1. trys saldainukai
2. raidelės iš saldžios masės
Biskvitą kepiau taip pat kaip ir seniau:
1. Kiaušinius išplakiu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (vanile), kol masė padidės ir pasidarys baltesnė.
2. Plona srovele, plakant į kiaušinių masę supilu aliejų.
3. Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir palengva įmaišau į kiaušinių masę.
4. Gautą masę supilu į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepu įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 30-35 min. Šį kartą kepiau beveik 45 min., tačiau beveik visada pirmą tikrinimą darau po 30 min. :)
5. Iškepus biskvitui pilnai atvėsinu ir perpjaunu į tris dalis.**

Kremo paruošimas:
1. Grietinėlę šiek tiek paplaku, supilu standiklį ir gerai išplaku iki standžių putų. Dedu į šaldytuvą.
2. Sviestą išplaku su kondensuotu pienu (aš sunaudojau šiek tiek daugiau nei pusę indelio, na kažkaip nekyla rankos supilti viso, nes baisu, kad bus per saldu, bet gal kada nors padarysiu iš viso :). Dedu į šaldytuvą šiek tiek sušalti.
3. Po 30 min. puse sviesto kremo sumaišau su puse grietinėlės, sudedu kokosų drožles.  Dedu į šaldytuvą. Šį kremą naudosiu torto viduje. Kadangi vien tik su sviestu ir kondensuotu pienu kremas gaunasi gelsvas, papuošimui norėjau baltesnio
4. Kitą sviesto kremo dalį sumaišau su rikota (aš paplakiau plakikliu, kad kremas būtų vientisas ir pūrus) ir sudedu grietinėle, gerai sumaišau. Dedu į šaldytuvą. Šį kremą naudosim torto papuošimui.

Sulaistymui išspaudžiu citrinos sultis, įpilu vandens ir įdedu cukraus, viską išmaišau.

Kai visos sudedamosios dalys paruoštos, galiu surinkti tortą:
1. Dedu pirmąjį biskvitą, sulaistau, aptepu kremu ir pakartoju. Kai uždedu paskutinį biskvitą tortą šiek tiek paspaudžiu ir dedu į šaldytuvą. (kadangi beprotiškai karšta, šaldytuvas yra išsigelbėjimas :).
2. Pasiruošiu torto papuošimui - maišelį su angaliu, permaišau kremą, sudedu į maišelį, išsiimu tortą ir puošiu.*** Dedu vėl į šaldytuvą. Laikau per naktį
3. Ryte uždedu raideles**** ir raffaello saldainius. Pakuoju, transportuoju ir dovanoju :)

Galimas ir toks, baltas baltas variantas, prieš uždedant raideles :)
O čia keletas pastabėlių:
* šiam tortui labai svarbus sulaistymas!!
** aš beveik visada biskvitą iškepu iš vakaro, kad per naktį jis pastovėtų, tikrai atvėstų :) ir šiaip darant tortą nereikia skubėti, tad geriau pradėti keliomis dienomis ankščiau, nei paskubomis :)
*** su kremu reikia dirbti greitai, kadangi tarp rankų jis greitai tirpsta ir gali išsiskirti vanduo, nuo oro temperatūros tai nelabai priklauso, tad ir žiemą aktualu :)
**** saldi masė uždėta ant kremo pradeda tirpti, tad ją geriau uždėti paskutiniu momentu.

2014-07-15

Atostogų pabaiga ir prancūziški canele pyragėliai

Paskutinė atostogų diena.. galėčiau sakyti, kad turėjau geriausias atostogas, bet gi visos atostogos yra geros, kad ir kaip jos būtų praleidžiamos :) Visi jų laukiam ir skaičiuojam paskutines darbo dienas iki jų, o va kai ateina jų pabaiga, pradeda darytis liūdna, kad štai ir viskas - reikės vėl keliauti į darbą ir laukti kitų atostogų :) Tačiau man šiuo metu kažkoks keistas geras jausmas - esu puikiai pailsėjusi ir visai nesigraužiu, kad jau paskutinė atostogų diena - Vasara gi nesibaigia dar, o tik įpusėjo ir laukia daugybė nuotykių :) 
Taigi visas atostogas tinginiavau, šiek tiek pakeliavau po gražųjį Lietuvos pajūrį, bet didžiąją dalį atostogų buvo užėmęs TINGINYS :) Baisu, kad galima prie to priprasti.. iš tiesų nuostabu, kai niekur nereikia skubėti, gali pasidžiaugti tekančia saule, rytine kava..arba gulėti lovoje tiek kiek norisi, kai už lango nevisai vasariškas oras :)

Dėl tos priežasties blog'as šiek tiek liūdėjo, tačiau manau, kad viskas bus gerai, reikia gi šiek tiek atsipūsti, o po to vėl kibti į darbus pilna jėga :) 
Tai pradėsiu nuo šiandien išmėginto nuostabaus recepto - nuostabių prancūziškų pyragėlių - CANELE. Tiesą sakant šiuos pyragėlius ragavau tik kartą, tačiau jų skonis yra nuostabus, tada jau seniai audžiau mintį juos pasidaryti ir štai išaušo ta lemtinga diena - jie ant mano stalo. Nuostabaus skonio, netobulos konsistencijos (šiek tiek perkepiau, nes bijojau, kad nebus iškepę reikiamai, tačiau kitą kartą bus tobulai :) ), bet skonis pirmam kartui labai svarbesnis.

Viename blog'e paskaičiau, kad canelių pagamintą tešlą reikia palaikyti 24-48 valandas..tai šiek tiek išgąsdino, nes gi galima ir užmiršti, kad norėjau jų :D tačiau po keleto dienų užmačiau kitą receptą, kuriame apie tokį laikimą visiškai nėra užsiminta, tai kaip ir buvo startas pradėti gaminti :) Gaminau pagal naujai atrastą įdomių gaminimo technologijų puslapį - chefsteps, receptą mažinau per pus (visgi pirmas kartas, nežinojau, kaip gausis). 

Taigi, canelių gaminimui reikės:
1. 380 g pieno
2. 40 g sviesto
3. 112 g miltų
4. 50 g kiaušinių trynių (sunaudojau tris nedidelių kiaušinių trynius)
5. 188 g cukraus
6. 25 g romo (naudojau viskį :) )
7. žiupsnelį druskos

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia pieną supilti į puodelį, sudėti į jį sviestą ir ištirpinti ant nedidelės ugnies.
2. Kitame inde sumaišyti likusius ingridientus ir plona srovele supilti pieno ir sviesto mišinį, nuolat maišant.
3. Kai masė paruošta (gaunasi, kad skysta, bet vientisa masė), reikia pasiruošti kepimo indelius (nors chefsteps rašo, kad silikoninių formelių geriau nenaudot, nes jose blogai pasiskirsto šiluma, aš jas naudojau, nes neturėjau kitų - o keksiukų formos nenorėjau naudoti - norėjosi, gražesnių canelių :)). Tad formeles gerai patepam sviestu, jo nereikėtų pamažinti, nes bus sunku išimti ;) 
4. Į paruoštas formeles supilstom canelių masę, nereikia pripilti sklidinai.
5. Dėti į įkaitintą iki 195 laipsnių orkaitę ir kepti 30-40 min. (priklauso kokiose formelėse kepsite - jeigu didesnėse tai užtruks ilgiau, jeigu mažesnėse - tai trumpiau).
6. Iškepusias caneles išimti iš orkaitės ir iškart išimti iš formelių, ilgai nelaukus reikia ir ragauti, nes kvapas užburiantis..nuostabu :) SKANAUS!

p.s. visgi kitą kartą naudosiu metalines formeles (reiks pirkt :)), nes manosios šį kartą kepė netolygiai.. noriu tikėti, kad tai dėl formelių :)

2014-06-25

Nuostabus pyragas su braškėmis ir šokoladu

Pamačius šio pyrago nuotrauką Pinterest iš kart užsimaniau jo paragauti..toks nuostabus ir viliojantis vaizdas :) Tad ilgai nelaukus ir pasinaudojus braškių sezonu, nutariau išbandyti šį receptą ir įsitikinti - ar nuotraukos neapgauna. 
Turiu pasakyti, kad šio pyrago skonis yra NEAREALUS!! :) Nominuoju jį - "Vasaros pradžios pyragų karaliumi" - kvapas pasklidęs visuose namuose tiesiog gniaužia kvapą, o skonis tiesiog nepakartojamas - braškės, šokoladas ir minkštas bei drėgnas pyragas... Nieko daugiau ir nereikia!! :) O ir pagaminamas tikrai paprastai, gaminau du kartus - vieną po kito :) labai rekomenduoju pabandyti! :) tik šį kart mano nuotraukos ne pačios patraukliausios, na bet skoniui tikrai neliko abejingų :)
Galėčiau girti ir girti, tačiau geriau patys pamėginkit pagaminti ir nuspręsti ar pritarsite mano vertinimui.
Taigi, šiam pyragui reikės (26 cm kepimo formai):
1. 1,5 puodelio* miltų
2. 1,5 a. š. kepimo miltelių
3. 1/8 a. š. druskos
4. 3 v. š. kambario temp. sviesto** (nežinau kaip tiksliai atmatuoti, tad tiesiog gnybiau su šaukštu ir tiek, gavosi apytiksliai 100 g :) )
5. 3 v. š. graikiško jogurto (naudojau paprastą natūralų jogurtą)
6. 1 puodelis* cukraus
7. 1 didelis kiaušinis
8. 0,5 puodelio* pieno
9. 1 a. š. vanilės ekstrakto
8. 1/3 puodelio šokolado gabaliukų 
9. 0,5 kg braškių (supjaustytų per pusę)

Gaminimo eiga:
1. Inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kitame inde suplakti sviestą, jogurtą ir cukrų iki vientisos purios masės. Po to įmušti kiaušinį, taip pat išplakti. Galiausiai supilti pieną ir vanilę. Viską gerai išmaišyti.
3. Miltų mišinį po truputi pilti į masę ir maišyti, kol gaunasi vientisa masė.
4. Supilti masę į paruoštą kepimo formą, sudėti pusę šokolado gabaliukų, tada išdėlioti braškes ir baigti dėlioti šokoladą (šiek tiek šokolado taip pat galima pasilikti kepimo pabaigai, kad mažiau ištirptų, tačiau mano gabaliukai nebuvo maži, tad aš sudėjau visą).
5. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 30 min (nors originaliame recepte prašyta, jog kepti reikia 1 val., tačiau man jis jau po 30 min tikrai buvo iškepęs ir manau, kad daugiau nereikia kepti, nes tiesiog labiau išsausėtų). Patikrinti ar iškepė taip pat galima ir pagaliuku.
6. Iškepusį pyragą atvėsinti ir ragauti, galima ragauti ir karštą (aš taip padariau, nes galvojau, kad šiltas jis turėtų būt skanesnis, tačiau klydau, skanesnis jis gerai atvėsęs). Pamiršau apibarstyti cukraus pudra, prideda šiek tiek žavesio ;)

Būtina pasivaišinti šiuo skanėstu su artimais! :) Tad antrą kartą kepiau didesnį (3 kartus), norėjosi pavaišinti kolegas:

* puodelio tūris siekia 220 ml
**sviestą geriausia bent 1-2 val. prieš gaminimą išimti iš šaldytuvo, kad jau būtų tikrai labai minkštas.

2014-06-18

Šokoladiniai keksiukai su sūrio kremu

Vakarienei šokoladiniai keksiukai? Man tinka, o kaip jums? :) Paprasta, gardu, na žinoma ir saldu! 
Vakar vakare išbandyti dar vieni šokoladiniai keksiukai su sūrio kremu - minkšti, purūs ir tikrai labai gardūs.
Taigi, šokoladinaims keksiukams (14 vnt.) reikės:
1. 1/2 puodelio (64 g) nesaldžios kakavos
2. 3/4 puodelio (95 g) miltų (pridėjau dar 2 v. š., nes pasirodė tešla per skysta)
3. 0,5 a. š. sodos
4. 0,75 a. š. kepimo miltelių
5. 0,25 druskos
6. 2 didelių (turėjau tik vidutinius) kiaušinių (būtina kambario temperatūros*)
7. 100 g cukraus (naudojau 45 g)
8. 100 g šviesiai rudo cukraus (naudojau 45 g)
9. 1/3 puodelio (80 ml) aliejaus
10. 2 a. š. vanilės ekstrakto
11. 1/2 puodelio (120 ml) kefyro/pasukų (manau tiktų ir jogurtas)**

Gaminimas:
1. Nedideliame inde sumaišome kakavą, miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską. Padedame į šalį.
2. Kitame inde suplakame kiaušinius, cukrų, aliejų, vanilės ekstaktą iki vientisos masės.
3. Į sausų produktų mišinį pilame pusę šlapių, išmaišome ir supilame puse kefyro/pasukų. Ir pakartojame, viską gerai išmaišome. (Recepte nurodyta maišyti tik kelis kartus, tačiau aš pamaišiau daugiau, nes kai supyliau kiaušinių masę ant miltų susidarė gumuliukai..tai norėdama juos sunaikinti paplakiau su plakikliu :) manau keksiukams tai tikrai nepakenkė :) )
4. Gautą masė išdėliojame į paruoštas kepimo formeles, užpildome 2/3 formelės ir kepame įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) apie 15 min arba kol pagaliukas įkištas į keksiuko vidų ištrauktas būtų sausas :)
5. Išimame iš orkaitės ir leidžiame šiek tiek atvėsti, tada išimame iš formelių, kad keksiukai visiškai atauštų.

Kol keksiukai vėsta galima pasiruošti kremą, nors jis labai paprastas ir lengvai pagaminamas, tad galima šiek tiek ir atsipūsti :) Na, o po to plakti :)

Kremui reikės:
1. 1 puodelio grietinėlės
2. 250 g maskarponės
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 1 a. š. cukraus pudros (galima ir daugiau jeigu norisi saldžiau :))

Gaminimas:
1. Pirmiausia išplakti grietinėlęsu cukraus pudra ir vanile iki standžių putų, po to kitame inde išplakti maskarponę.
2. Į maskarponę sudėti grietinėlę ir palengva sumaišyti. 
3. Sudėti kremą į konditerinį maišą su jums patinkančiu antgaliu ir papuošti keksiukus. 
4. Apibarstyti keksiukus kakava ir papuošti pjaustytu nektarinu (turėjau po ranka :) galima ir kaip kitaip :) ) 5. Ragauti!!! :)

keksiukų šaltinis: sallys baking addiction.

* jeigu kiaušiniai tik iš šaldytuvo, juos galima įdėti į stiklinę su šiltu vandeniu ir palaikyti kelias minutes, kiaušinių temperatūra pakils iki reikiamos :)
** jeigu neturite nei kefyro, nei pasukų, galite juos pakeisti pienu su citrina. Reikės 1/2 puodelio pieno ir puse citrinos sulčių. Šiuos produktus sumaišyti ir šiek tiek palaikyti, užteks porą minučių ir galima naudoti :)

2014-05-23

Ilga savaitė ir trys tortai

Po ilgos, nors greitai prabėgusios savaitės galima šiek tiek laiko skirti sau - sustoti.. pailsėti, apgalvoti greitai praeinančius savaitės įvykius.
Savaitė buvo labai darbinga - ne tik kasdienis darbas, bet ir po darbuko trys tortukai. Tai džiugina, tačiau po tokios savaitės nieko nebesinori..Savaitgalis laukia taip pat aktyvus.. tai nė kiek neguodžia, tačiau vienas ramus vakaras yra puiki proga atsigauti ir pailsėti :) tereikia susirangyti arba išsitiesti savam kampelyje, įsijungti mėgstamą serialą ir ilsėtis.. tai aš ir padarysiu, po to kai papasakosiu kokius tortukus ruošiau šią savaitę.

Pirmasis - paprastas, tačiau dar kartą įsitikinau, jog nuostabaus skonio - šokoladinis tortas maskarponės/kavos kremu.

Antrasis - vasariškas, šokoladinis, tikiuosi gavosi ir gaivus :) - šokoladinis velvetas su vyšniomis ir šokoladiniu grajumi.


Trečiasis -  taip pat šokoladinis velvetas su vyšniomis, papuoštas saldainių mase.



Antras ir trečias tortukai daryti kaip ir seniau, tik biskvitą sulaisčiau vyšnių sirupu (šaldytas vyšnias sumaišiau su 4 v. š. cukraus, kai atitirpsta lieka sirupėlis), po to aptepiau kremu ir sudėliojau vyšnias, tada uždengiau antru biskvitu ir vėl sulaisčiau, užtepiau kremu ir vyšniomis, tada trečiasis biskvitas ir likęs kremas tik jau ant viso torto :)

Smagaus, turiningo, poilsingo savaitgalio! :)

2014-05-10

Keksiukai su rabarbarais

Praėjusio savaitgalio bandymas - keksiukai su rabarbarais. Gavosi minkšti, gardūs, saldžiarūgščiai keksiukai su švelniu varškės kremu.
Gavosi 18 didelių ir 6 mažesnių keksiukų, kuriems naudojau:
1. 230 g sviesto, kambario temperatūros
2. 180 g (0,5 indelio) kondensuoto pieno
3. 2 kiaušinius
4. 300 g jogurto, natūralaus
5. 300 g miltų
6. 3 a. š. kepimo miltelių
7. 400 g rabarbarų

Gaminimo eiga:
1. Sviestą išsukti su kondensuotu pienu iki vientisos, purios masės. (sukti galima su plakikliu, blenderiu ar mediniu šauktu :))
2. Į sviesto masę įmušti kiaušinius ir sudėti jogurtą, viską gerai išplakti.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į paruoštą kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.
4. Galiausiai į tešlą sudėti nuluptus ir kubeliais supjaustytus rabarbarus, vėl gerai išmaišyti.
5. Po šauktą tešlos sudėlioti į paruoštas keksiukų formeles, kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, apie 15-20 min (arba kol medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas, sausas). Iškepusius keksiukus išimti ir atvėsinti, o tuo tarpu pasidaryti kremą.

Naudojau varškės-grietinėlės kremą, kuriam naudojau:
1. 200 g grietinėlės
2. 200 g desertinės varškės

Grietinėlę gerai išplakti, sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti. (Jeigu naudojama ne desertinė varškė, ją reikėtų pirmiausia gerai sutrinti ir paskaninti cukrumi) Paruoštu kremu puošiam visiškai atvėsusius keksiukus, apibarstom spalvotais pabarstukais :).

Skanaus!!!

2014-05-01

"Raudonasis aksomas" ir įsimylėję kačiukai

Dar vienas "Raudonasis aksomas" su kačiukais ruoštas kolegės gimimo dienos proga :) Receptas toks kaip ir šis. Papuošimui naudojau kremą bei katinukų trafaretą ir kakavą.



2014-04-27

"Raudonasis aksomas" su vėjo malūnėliais

Šeštadienį tapau krikšto mama, džiugi šventė visiems artimiesiems :) Tokia proga neapsieina be saldaus stalo, kurį papuošiau savo tortuku :) Gaminau "Raudonąjį aksomą" pagal jau išbandytą receptą, o papuošimams naudojau taip pat jau kartą bandytą saldžią zefyrų masę, kuri nenuvylė ir šį kartą :)




Raffaello tortas, šokoladinė juosta ir rožytės :)

Savaitgalis prasidėjo saldžiai, tačiau tikrai ne per saldžiai :) nuo kolegės gimtadienio, kurį minėjome penktadienį, su skaniuoju Raffaello tortu. Receptas buvo nežymiai pakoreguotas nuo originalaus ir praeitą kartą daryto, tad nusprendžiau užrašyti, kad kitam kartui prisiminčiau, o tuo pačiu ir jus supažindinčiau :)
Taigi pagrindas ir pagrindinis sutepamasis kremas buvo toks kaip ir praėjusį kartą:
Biskvitui:
1. 5 kiaušinius
2. 230 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 65 g aliejaus
5. 230 g miltų
6. 20 g kepimo miltelių

Kremas:
1. 1 indelio kondensuoto pieno (saldinto, 385 g)
2. 180 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 450 g riebios grietinėlės (min 35 proc.)
4. 2 pakeliai grietinėlės standiklio
5. 50 g kokoso drožlių

Labai svarbus šiam tortui biskvitų sulaistymas (jis suteikia tortui rūgštelę, kuri sušvelnina saldumą :)), tik aš dariau mažesnį kiekį (man jo pakako):
1. 100 g vandens
2. 0,5 citrinos sulčių
3. 1-2 a. š. cukraus

Biskvitų paruošimas labai paprastas - Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Nenustojus plakti, plona srovele supilti aliejų ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei suberti į kiaušinių masę ir vėl gerai viską išmaišyti (aš šiek tiek naudoju ir plaktuvą, kad geriau išplaktų :) biskvitas nuo to tikrai nenukentėjo). Paruoštą tešlą sudedam į kepimo forma (su kepimo popieriumi) ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Šį kartą kepant man nutiko taip, kad biskvitas šiek tiek sukrito, tačiau tortui tai nepadarė jokios žalos. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjausčiau į keturias dalis, o panaudojau tris :) nes viršutinės nusipjovė tik pakraščiukai :)

Kremo paruošimas taip pat nesudėtingas - grietinėlę šiek tiek paplakti ir sudėti standiklį, tada suplakti ne visai pilnai, kad būtų nevisiškai tvirtos putos ir dėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą kartu su kondensuotus pienu išplakti iki vientisos, be gumuliukų masės, sudėti kokoso drožles ir išmaišyti :) taip pat dėti į šaldytuvą, šiek tiek atvėsti. Po dešimties minučių grietinėlę kartu su sviesto kremu sumaišyti, kadangi grietinėlė buvo nevisiškai išplakta, galime abi mases suplakti plaktuvu, kol gausis standi masė :) Galima surinkti tortą ir dėti į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų :).
Torto papuošimui naudojau - 50 g juodo šokolado ir varškės-grietinėlės kremą.

Šokoladinės juostelės gaminimas:
Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Kol šokoladas tirpsta pagal torto aukštį ir ilgį atsikerpame iš kepimo popieriaus juostelę. Šiek tiek atvėsusį šokoladą supilame į paprastą maišelį, nukerpame vieną kampą (labai nedaug, nuo to priklausys juostelių storumas) ir ant paruoštos kepimo popieriaus juostelės darome raštą. Šiek tiek palaukiame (apie 2 min.), kol šokoladas pradeda tvirtėti, tačiau dar yra lankstus ir dedame ant torto šonų. Gerai prispaudžiame ir išlyginame. Dedame į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
Tuo metu pasidarome varškės ir grietinėlės kremą (šis kremas yra iš "Raudonojo aksomo" torto :)
Grietinėlę išplakame (200 g), sudedame varškę (5 v. š.) ir gerai išmaišome. (kadangi naudoju desertinę varškę su vanilinu, tai cukraus papildomai nededu, tačiau jeigu norisi saldžiau visada galima papildomai įdėti:)). Sudedame kremą į konditerinį maišelį su antgaliu (atrodo kaip karūnėlė :)) ir papuošiam tortą :) papildomai dar apibarsčiau baltais ir auksiniais pabarstukais :)

Jeigu tortas jau ilgai pabuvo šaldytuve ir šokoladinė juostelė spėjo sutvirtėti galima atsargiai nuimti kepimo popieriaus juostelę.
Vuolia tortas baigtas, galima džiuginti artimuosius, draugus bei kolegas :) Skanaus bandantiems!

2014-04-20

Mano mėgstamiausi I dalis - Tortai

Dažniausiai žmonės daro kažkokias išvadas ar susimąsto, kai praeina ar sueina koks apvalus laiko tarpas nuo darbų ar kitokių veiksmų pradžios, na pvz. mėnuo, pusmetis, metai ir pan. Man su tokiom datom sudėtingiau :) nes ne visada spėju su jomis, jos taip greit praeina, kad net sunku pastebėti, o kartais ir besiruošdama vistiek pavėluoju :)) tokia jau aš..jeigu turiu minčių ir idėjų viskas bus gerai, o jei ne - tai nieko ir nepavyks padaryti.. kitaip sakant galiu daryti kada įkvėpimas ateina, na čia jau beveik kaip menininkei kokiai :) 
Na, bet aš čia ne apie save gi, o apie mano nuveiktus darbelius per šį kūrybingą, šokoladinį, metų ir septynių mėnesių laikotarpį. Taigi pagalvojau šiek tiek perbėgti per prabėgusius mėnesius ir pažiūrėti kiek ir kokių skanėstų, gardumynų, saldėsių esu pridarius :) Panorau susidėlioti šiek tiek savo mėgstamiausius, populiariausius kepinius ir su jumis taip pat pasidalinti. Labai laukiama ir jūsų nuomonė - kas ragavot, o kas tik matėte, tačiau svajojot paragauti :) 

Pirmiausia išrinksiu skaniausius, gražiausius ir dažniausiai darytus tortus.

Taigi pirmiausia, kas šauna į galvą tai - "Velnio maistas".
Tai buvo pirmasis rimtas torto receptas, pagal kurį dariau gimtadienio tortą broliui, po to kolegei..
Nr. 1
(Nuotrauka nekokybiška, nes fotografuota su senu telefonu, dar negalvojant, kad bus kažkur publikuota :)  )
Nr. 2
Tai buvo tortukai, nuo kurių gamybos užsikrėčiau tortų gaminimo manija..
"Velnio maistas" yra labai skanūs, labai šokoladiniai tortai, tad daug neprivalgysi, tačiau prie kavos ar arbatos puodelio, bet kokioje šventėje bus nuostabus atradimas :)

Šį tortuką dariau ir toliau, tik bandžiau improvizuoti, tai pavyko puikiai. Pakeitimams naudojau uogas, šokoladiniui tortui tai suteikė gaivumo - šie tortukai ragavusių tarpe susilaukė labai didelių pagirų:
Nr. 3
Buvo ir panašių tortukų į "Velnio maistą", kai naudojau tik kitokius biskvitus, tačiau kremas buvo su žemės riešutais:
Paskutiniojo "Velnio maisto" skirto mano ir kolegės gimtadieniui dėl laiko stokos nespėjau įamžinti..

Antrasis tortas apie kurį pagalvoju yra Itališkasis šokoladinių ir vanilinių putėsių tortas, kuris buvo šių metų mėgstamiausias ir populiariausias :)
Nr. 1
 Nr. 2
Nr. 3
Nr. 4

Šis tortas taip pat labai skanus, taip pat labai šokoladinis ir kaip sakė ragavusieji - elegantiškas :) nors jame daug grietinėlės, tačiau jis daug lengvesnis nei "Velnio maistas" :)

Trečiaisiais įvardinčiau "Raudonojo aksomo" torčiukus, kurie yra itin minkšti, tirpstantys burnoje :) Tik šiek tiek šokoladiniai su varškės kremu, tad jeigu šokoladas nėra jūsų mėgstamiausias, o varškę skanaujate šis torčiukas kaip tik jums.
Nr. 1
 Nr. 2
 Nr. 3
Ketvirtąją vietą siūlyčiau karameliniams tortukams. vienas jų "Juodasis princas"
Nr. 1
Nr. 2
 Nr. 3 - karamelinis šokoladinis tortas
Nr. 4
Nr. 5 - "Snickers"  
Visi karameliniai tortukai yra skanūs. "Snikers" torto biskvitas neitin man patiko, tad kitus kartus tikrai darysiu su kitokiu šokoladiniu biskvitu. Jeigu jums patinka karamelė šie tortai taip pat patiks.

Penkta vieta tenka - "Raffaelo" tortui - purus ir minkštas, jeigu patinka raffaelo, jums verta rinktis jį! Penkta vieta tik dėl to, kad šį tortuką dariau labai mažai. Tačiau jau žinau, kad darysiu ateinančią savaitę, bus gera prisiminti jo skonį :)
Nr. 1
Nr. 2
Šeštoji vieta lieka - "Juodajam miškui", tiesą sakant šį tortą dariau turbūt daugiausiai kartui, bet ragavau labai seniai..reikėtų kada prisiminti jo skonį, nes gi šiaip tai yra populiarus tortas :) Vyšnios ir maskarponė yra puikus derinys, dabar jau užsinorėjau jo.. :) vyšnių rūgštelės ir maskarponės gaivumo..tikrai skanu turėtų būti :) Na sekantis po raffaelo bus šis :)
Nr. 1 
Nr. 2
Nr. 3
Nr. 4
Nr. 5 itin didelis "Juodasis miškas" "Sietuvos" kolektyvui, ragautas koncertinės programos "Teka upė" pristatymo proga
Nr. 6 boružės torčiukas mergaitei
Nr. 7 pirmasis vestuvinis tortas

Tiesą sakant vis ieškodavau naujų receptų ir bandydavau tortą padaryti kitokiu nei buvau darius, dėl to kai kurie receptai tik dalinai atitinka oficialius receptus :) bet taip gi smagiau, atrandi savo skonį ir juo mėgaujiesi :) 
Aprašiau dažniausiai gamintus torčiukus, liko keletas receptų nepaminėti, kurie buvo pabandyti, tačiau netapo tokiais mėgstamais kaip šie :) Visi tortai daryti namuose, su meile ir dideliu noru tobulėti bei padaryti kažkam gražią šventę :) Tikiuosi išsirinksi savo mėgstamiausią ir tu, mielas skaitytojau :)