2014-05-10

Keksiukai su rabarbarais

Praėjusio savaitgalio bandymas - keksiukai su rabarbarais. Gavosi minkšti, gardūs, saldžiarūgščiai keksiukai su švelniu varškės kremu.
Gavosi 18 didelių ir 6 mažesnių keksiukų, kuriems naudojau:
1. 230 g sviesto, kambario temperatūros
2. 180 g (0,5 indelio) kondensuoto pieno
3. 2 kiaušinius
4. 300 g jogurto, natūralaus
5. 300 g miltų
6. 3 a. š. kepimo miltelių
7. 400 g rabarbarų

Gaminimo eiga:
1. Sviestą išsukti su kondensuotu pienu iki vientisos, purios masės. (sukti galima su plakikliu, blenderiu ar mediniu šauktu :))
2. Į sviesto masę įmušti kiaušinius ir sudėti jogurtą, viską gerai išplakti.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į paruoštą kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.
4. Galiausiai į tešlą sudėti nuluptus ir kubeliais supjaustytus rabarbarus, vėl gerai išmaišyti.
5. Po šauktą tešlos sudėlioti į paruoštas keksiukų formeles, kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, apie 15-20 min (arba kol medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas, sausas). Iškepusius keksiukus išimti ir atvėsinti, o tuo tarpu pasidaryti kremą.

Naudojau varškės-grietinėlės kremą, kuriam naudojau:
1. 200 g grietinėlės
2. 200 g desertinės varškės

Grietinėlę gerai išplakti, sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti. (Jeigu naudojama ne desertinė varškė, ją reikėtų pirmiausia gerai sutrinti ir paskaninti cukrumi) Paruoštu kremu puošiam visiškai atvėsusius keksiukus, apibarstom spalvotais pabarstukais :).

Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą