2014-07-15

Atostogų pabaiga ir prancūziški canele pyragėliai

Paskutinė atostogų diena.. galėčiau sakyti, kad turėjau geriausias atostogas, bet gi visos atostogos yra geros, kad ir kaip jos būtų praleidžiamos :) Visi jų laukiam ir skaičiuojam paskutines darbo dienas iki jų, o va kai ateina jų pabaiga, pradeda darytis liūdna, kad štai ir viskas - reikės vėl keliauti į darbą ir laukti kitų atostogų :) Tačiau man šiuo metu kažkoks keistas geras jausmas - esu puikiai pailsėjusi ir visai nesigraužiu, kad jau paskutinė atostogų diena - Vasara gi nesibaigia dar, o tik įpusėjo ir laukia daugybė nuotykių :) 
Taigi visas atostogas tinginiavau, šiek tiek pakeliavau po gražųjį Lietuvos pajūrį, bet didžiąją dalį atostogų buvo užėmęs TINGINYS :) Baisu, kad galima prie to priprasti.. iš tiesų nuostabu, kai niekur nereikia skubėti, gali pasidžiaugti tekančia saule, rytine kava..arba gulėti lovoje tiek kiek norisi, kai už lango nevisai vasariškas oras :)

Dėl tos priežasties blog'as šiek tiek liūdėjo, tačiau manau, kad viskas bus gerai, reikia gi šiek tiek atsipūsti, o po to vėl kibti į darbus pilna jėga :) 
Tai pradėsiu nuo šiandien išmėginto nuostabaus recepto - nuostabių prancūziškų pyragėlių - CANELE. Tiesą sakant šiuos pyragėlius ragavau tik kartą, tačiau jų skonis yra nuostabus, tada jau seniai audžiau mintį juos pasidaryti ir štai išaušo ta lemtinga diena - jie ant mano stalo. Nuostabaus skonio, netobulos konsistencijos (šiek tiek perkepiau, nes bijojau, kad nebus iškepę reikiamai, tačiau kitą kartą bus tobulai :) ), bet skonis pirmam kartui labai svarbesnis.

Viename blog'e paskaičiau, kad canelių pagamintą tešlą reikia palaikyti 24-48 valandas..tai šiek tiek išgąsdino, nes gi galima ir užmiršti, kad norėjau jų :D tačiau po keleto dienų užmačiau kitą receptą, kuriame apie tokį laikimą visiškai nėra užsiminta, tai kaip ir buvo startas pradėti gaminti :) Gaminau pagal naujai atrastą įdomių gaminimo technologijų puslapį - chefsteps, receptą mažinau per pus (visgi pirmas kartas, nežinojau, kaip gausis). 

Taigi, canelių gaminimui reikės:
1. 380 g pieno
2. 40 g sviesto
3. 112 g miltų
4. 50 g kiaušinių trynių (sunaudojau tris nedidelių kiaušinių trynius)
5. 188 g cukraus
6. 25 g romo (naudojau viskį :) )
7. žiupsnelį druskos

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia pieną supilti į puodelį, sudėti į jį sviestą ir ištirpinti ant nedidelės ugnies.
2. Kitame inde sumaišyti likusius ingridientus ir plona srovele supilti pieno ir sviesto mišinį, nuolat maišant.
3. Kai masė paruošta (gaunasi, kad skysta, bet vientisa masė), reikia pasiruošti kepimo indelius (nors chefsteps rašo, kad silikoninių formelių geriau nenaudot, nes jose blogai pasiskirsto šiluma, aš jas naudojau, nes neturėjau kitų - o keksiukų formos nenorėjau naudoti - norėjosi, gražesnių canelių :)). Tad formeles gerai patepam sviestu, jo nereikėtų pamažinti, nes bus sunku išimti ;) 
4. Į paruoštas formeles supilstom canelių masę, nereikia pripilti sklidinai.
5. Dėti į įkaitintą iki 195 laipsnių orkaitę ir kepti 30-40 min. (priklauso kokiose formelėse kepsite - jeigu didesnėse tai užtruks ilgiau, jeigu mažesnėse - tai trumpiau).
6. Iškepusias caneles išimti iš orkaitės ir iškart išimti iš formelių, ilgai nelaukus reikia ir ragauti, nes kvapas užburiantis..nuostabu :) SKANAUS!

p.s. visgi kitą kartą naudosiu metalines formeles (reiks pirkt :)), nes manosios šį kartą kepė netolygiai.. noriu tikėti, kad tai dėl formelių :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą