2014-05-23

Ilga savaitė ir trys tortai

Po ilgos, nors greitai prabėgusios savaitės galima šiek tiek laiko skirti sau - sustoti.. pailsėti, apgalvoti greitai praeinančius savaitės įvykius.
Savaitė buvo labai darbinga - ne tik kasdienis darbas, bet ir po darbuko trys tortukai. Tai džiugina, tačiau po tokios savaitės nieko nebesinori..Savaitgalis laukia taip pat aktyvus.. tai nė kiek neguodžia, tačiau vienas ramus vakaras yra puiki proga atsigauti ir pailsėti :) tereikia susirangyti arba išsitiesti savam kampelyje, įsijungti mėgstamą serialą ir ilsėtis.. tai aš ir padarysiu, po to kai papasakosiu kokius tortukus ruošiau šią savaitę.

Pirmasis - paprastas, tačiau dar kartą įsitikinau, jog nuostabaus skonio - šokoladinis tortas maskarponės/kavos kremu.

Antrasis - vasariškas, šokoladinis, tikiuosi gavosi ir gaivus :) - šokoladinis velvetas su vyšniomis ir šokoladiniu grajumi.


Trečiasis -  taip pat šokoladinis velvetas su vyšniomis, papuoštas saldainių mase.



Antras ir trečias tortukai daryti kaip ir seniau, tik biskvitą sulaisčiau vyšnių sirupu (šaldytas vyšnias sumaišiau su 4 v. š. cukraus, kai atitirpsta lieka sirupėlis), po to aptepiau kremu ir sudėliojau vyšnias, tada uždengiau antru biskvitu ir vėl sulaisčiau, užtepiau kremu ir vyšniomis, tada trečiasis biskvitas ir likęs kremas tik jau ant viso torto :)

Smagaus, turiningo, poilsingo savaitgalio! :)

2014-05-10

Keksiukai su rabarbarais

Praėjusio savaitgalio bandymas - keksiukai su rabarbarais. Gavosi minkšti, gardūs, saldžiarūgščiai keksiukai su švelniu varškės kremu.
Gavosi 18 didelių ir 6 mažesnių keksiukų, kuriems naudojau:
1. 230 g sviesto, kambario temperatūros
2. 180 g (0,5 indelio) kondensuoto pieno
3. 2 kiaušinius
4. 300 g jogurto, natūralaus
5. 300 g miltų
6. 3 a. š. kepimo miltelių
7. 400 g rabarbarų

Gaminimo eiga:
1. Sviestą išsukti su kondensuotu pienu iki vientisos, purios masės. (sukti galima su plakikliu, blenderiu ar mediniu šauktu :))
2. Į sviesto masę įmušti kiaušinius ir sudėti jogurtą, viską gerai išplakti.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į paruoštą kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.
4. Galiausiai į tešlą sudėti nuluptus ir kubeliais supjaustytus rabarbarus, vėl gerai išmaišyti.
5. Po šauktą tešlos sudėlioti į paruoštas keksiukų formeles, kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, apie 15-20 min (arba kol medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas, sausas). Iškepusius keksiukus išimti ir atvėsinti, o tuo tarpu pasidaryti kremą.

Naudojau varškės-grietinėlės kremą, kuriam naudojau:
1. 200 g grietinėlės
2. 200 g desertinės varškės

Grietinėlę gerai išplakti, sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti. (Jeigu naudojama ne desertinė varškė, ją reikėtų pirmiausia gerai sutrinti ir paskaninti cukrumi) Paruoštu kremu puošiam visiškai atvėsusius keksiukus, apibarstom spalvotais pabarstukais :).

Skanaus!!!

2014-05-01

"Raudonasis aksomas" ir įsimylėję kačiukai

Dar vienas "Raudonasis aksomas" su kačiukais ruoštas kolegės gimimo dienos proga :) Receptas toks kaip ir šis. Papuošimui naudojau kremą bei katinukų trafaretą ir kakavą.



2014-04-27

"Raudonasis aksomas" su vėjo malūnėliais

Šeštadienį tapau krikšto mama, džiugi šventė visiems artimiesiems :) Tokia proga neapsieina be saldaus stalo, kurį papuošiau savo tortuku :) Gaminau "Raudonąjį aksomą" pagal jau išbandytą receptą, o papuošimams naudojau taip pat jau kartą bandytą saldžią zefyrų masę, kuri nenuvylė ir šį kartą :)




Raffaello tortas, šokoladinė juosta ir rožytės :)

Savaitgalis prasidėjo saldžiai, tačiau tikrai ne per saldžiai :) nuo kolegės gimtadienio, kurį minėjome penktadienį, su skaniuoju Raffaello tortu. Receptas buvo nežymiai pakoreguotas nuo originalaus ir praeitą kartą daryto, tad nusprendžiau užrašyti, kad kitam kartui prisiminčiau, o tuo pačiu ir jus supažindinčiau :)
Taigi pagrindas ir pagrindinis sutepamasis kremas buvo toks kaip ir praėjusį kartą:
Biskvitui:
1. 5 kiaušinius
2. 230 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 65 g aliejaus
5. 230 g miltų
6. 20 g kepimo miltelių

Kremas:
1. 1 indelio kondensuoto pieno (saldinto, 385 g)
2. 180 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 450 g riebios grietinėlės (min 35 proc.)
4. 2 pakeliai grietinėlės standiklio
5. 50 g kokoso drožlių

Labai svarbus šiam tortui biskvitų sulaistymas (jis suteikia tortui rūgštelę, kuri sušvelnina saldumą :)), tik aš dariau mažesnį kiekį (man jo pakako):
1. 100 g vandens
2. 0,5 citrinos sulčių
3. 1-2 a. š. cukraus

Biskvitų paruošimas labai paprastas - Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Nenustojus plakti, plona srovele supilti aliejų ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei suberti į kiaušinių masę ir vėl gerai viską išmaišyti (aš šiek tiek naudoju ir plaktuvą, kad geriau išplaktų :) biskvitas nuo to tikrai nenukentėjo). Paruoštą tešlą sudedam į kepimo forma (su kepimo popieriumi) ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Šį kartą kepant man nutiko taip, kad biskvitas šiek tiek sukrito, tačiau tortui tai nepadarė jokios žalos. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjausčiau į keturias dalis, o panaudojau tris :) nes viršutinės nusipjovė tik pakraščiukai :)

Kremo paruošimas taip pat nesudėtingas - grietinėlę šiek tiek paplakti ir sudėti standiklį, tada suplakti ne visai pilnai, kad būtų nevisiškai tvirtos putos ir dėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą kartu su kondensuotus pienu išplakti iki vientisos, be gumuliukų masės, sudėti kokoso drožles ir išmaišyti :) taip pat dėti į šaldytuvą, šiek tiek atvėsti. Po dešimties minučių grietinėlę kartu su sviesto kremu sumaišyti, kadangi grietinėlė buvo nevisiškai išplakta, galime abi mases suplakti plaktuvu, kol gausis standi masė :) Galima surinkti tortą ir dėti į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų :).
Torto papuošimui naudojau - 50 g juodo šokolado ir varškės-grietinėlės kremą.

Šokoladinės juostelės gaminimas:
Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Kol šokoladas tirpsta pagal torto aukštį ir ilgį atsikerpame iš kepimo popieriaus juostelę. Šiek tiek atvėsusį šokoladą supilame į paprastą maišelį, nukerpame vieną kampą (labai nedaug, nuo to priklausys juostelių storumas) ir ant paruoštos kepimo popieriaus juostelės darome raštą. Šiek tiek palaukiame (apie 2 min.), kol šokoladas pradeda tvirtėti, tačiau dar yra lankstus ir dedame ant torto šonų. Gerai prispaudžiame ir išlyginame. Dedame į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
Tuo metu pasidarome varškės ir grietinėlės kremą (šis kremas yra iš "Raudonojo aksomo" torto :)
Grietinėlę išplakame (200 g), sudedame varškę (5 v. š.) ir gerai išmaišome. (kadangi naudoju desertinę varškę su vanilinu, tai cukraus papildomai nededu, tačiau jeigu norisi saldžiau visada galima papildomai įdėti:)). Sudedame kremą į konditerinį maišelį su antgaliu (atrodo kaip karūnėlė :)) ir papuošiam tortą :) papildomai dar apibarsčiau baltais ir auksiniais pabarstukais :)

Jeigu tortas jau ilgai pabuvo šaldytuve ir šokoladinė juostelė spėjo sutvirtėti galima atsargiai nuimti kepimo popieriaus juostelę.
Vuolia tortas baigtas, galima džiuginti artimuosius, draugus bei kolegas :) Skanaus bandantiems!

2014-04-20

Mano mėgstamiausi I dalis - Tortai

Dažniausiai žmonės daro kažkokias išvadas ar susimąsto, kai praeina ar sueina koks apvalus laiko tarpas nuo darbų ar kitokių veiksmų pradžios, na pvz. mėnuo, pusmetis, metai ir pan. Man su tokiom datom sudėtingiau :) nes ne visada spėju su jomis, jos taip greit praeina, kad net sunku pastebėti, o kartais ir besiruošdama vistiek pavėluoju :)) tokia jau aš..jeigu turiu minčių ir idėjų viskas bus gerai, o jei ne - tai nieko ir nepavyks padaryti.. kitaip sakant galiu daryti kada įkvėpimas ateina, na čia jau beveik kaip menininkei kokiai :) 
Na, bet aš čia ne apie save gi, o apie mano nuveiktus darbelius per šį kūrybingą, šokoladinį, metų ir septynių mėnesių laikotarpį. Taigi pagalvojau šiek tiek perbėgti per prabėgusius mėnesius ir pažiūrėti kiek ir kokių skanėstų, gardumynų, saldėsių esu pridarius :) Panorau susidėlioti šiek tiek savo mėgstamiausius, populiariausius kepinius ir su jumis taip pat pasidalinti. Labai laukiama ir jūsų nuomonė - kas ragavot, o kas tik matėte, tačiau svajojot paragauti :) 

Pirmiausia išrinksiu skaniausius, gražiausius ir dažniausiai darytus tortus.

Taigi pirmiausia, kas šauna į galvą tai - "Velnio maistas".
Tai buvo pirmasis rimtas torto receptas, pagal kurį dariau gimtadienio tortą broliui, po to kolegei..
Nr. 1
(Nuotrauka nekokybiška, nes fotografuota su senu telefonu, dar negalvojant, kad bus kažkur publikuota :)  )
Nr. 2
Tai buvo tortukai, nuo kurių gamybos užsikrėčiau tortų gaminimo manija..
"Velnio maistas" yra labai skanūs, labai šokoladiniai tortai, tad daug neprivalgysi, tačiau prie kavos ar arbatos puodelio, bet kokioje šventėje bus nuostabus atradimas :)

Šį tortuką dariau ir toliau, tik bandžiau improvizuoti, tai pavyko puikiai. Pakeitimams naudojau uogas, šokoladiniui tortui tai suteikė gaivumo - šie tortukai ragavusių tarpe susilaukė labai didelių pagirų:
Nr. 3
Buvo ir panašių tortukų į "Velnio maistą", kai naudojau tik kitokius biskvitus, tačiau kremas buvo su žemės riešutais:
Paskutiniojo "Velnio maisto" skirto mano ir kolegės gimtadieniui dėl laiko stokos nespėjau įamžinti..

Antrasis tortas apie kurį pagalvoju yra Itališkasis šokoladinių ir vanilinių putėsių tortas, kuris buvo šių metų mėgstamiausias ir populiariausias :)
Nr. 1
 Nr. 2
Nr. 3
Nr. 4

Šis tortas taip pat labai skanus, taip pat labai šokoladinis ir kaip sakė ragavusieji - elegantiškas :) nors jame daug grietinėlės, tačiau jis daug lengvesnis nei "Velnio maistas" :)

Trečiaisiais įvardinčiau "Raudonojo aksomo" torčiukus, kurie yra itin minkšti, tirpstantys burnoje :) Tik šiek tiek šokoladiniai su varškės kremu, tad jeigu šokoladas nėra jūsų mėgstamiausias, o varškę skanaujate šis torčiukas kaip tik jums.
Nr. 1
 Nr. 2
 Nr. 3
Ketvirtąją vietą siūlyčiau karameliniams tortukams. vienas jų "Juodasis princas"
Nr. 1
Nr. 2
 Nr. 3 - karamelinis šokoladinis tortas
Nr. 4
Nr. 5 - "Snickers"  
Visi karameliniai tortukai yra skanūs. "Snikers" torto biskvitas neitin man patiko, tad kitus kartus tikrai darysiu su kitokiu šokoladiniu biskvitu. Jeigu jums patinka karamelė šie tortai taip pat patiks.

Penkta vieta tenka - "Raffaelo" tortui - purus ir minkštas, jeigu patinka raffaelo, jums verta rinktis jį! Penkta vieta tik dėl to, kad šį tortuką dariau labai mažai. Tačiau jau žinau, kad darysiu ateinančią savaitę, bus gera prisiminti jo skonį :)
Nr. 1
Nr. 2
Šeštoji vieta lieka - "Juodajam miškui", tiesą sakant šį tortą dariau turbūt daugiausiai kartui, bet ragavau labai seniai..reikėtų kada prisiminti jo skonį, nes gi šiaip tai yra populiarus tortas :) Vyšnios ir maskarponė yra puikus derinys, dabar jau užsinorėjau jo.. :) vyšnių rūgštelės ir maskarponės gaivumo..tikrai skanu turėtų būti :) Na sekantis po raffaelo bus šis :)
Nr. 1 
Nr. 2
Nr. 3
Nr. 4
Nr. 5 itin didelis "Juodasis miškas" "Sietuvos" kolektyvui, ragautas koncertinės programos "Teka upė" pristatymo proga
Nr. 6 boružės torčiukas mergaitei
Nr. 7 pirmasis vestuvinis tortas

Tiesą sakant vis ieškodavau naujų receptų ir bandydavau tortą padaryti kitokiu nei buvau darius, dėl to kai kurie receptai tik dalinai atitinka oficialius receptus :) bet taip gi smagiau, atrandi savo skonį ir juo mėgaujiesi :) 
Aprašiau dažniausiai gamintus torčiukus, liko keletas receptų nepaminėti, kurie buvo pabandyti, tačiau netapo tokiais mėgstamais kaip šie :) Visi tortai daryti namuose, su meile ir dideliu noru tobulėti bei padaryti kažkam gražią šventę :) Tikiuosi išsirinksi savo mėgstamiausią ir tu, mielas skaitytojau :)

Nuostabūs bananiniai keksiukai su šokolado gabaliukais

Minkšti.. purūs.. kvapnūs..norisi dar ir dar.. :) Tokios mintys sukasi galvoje paragavus šių keksiukų!
Paprasti, tačiau tikrai neprasti keksiukai, kurie gali papuošti kiekvieną saldų šventinį stalą :) Išbandyti dar prieš gražiausią pavasario šventę - Šv. Velykas, tačiau nespėję sudalyvaut fotosesijoje buvo greitai išragauti :) Na, o dabar šventiškai pasipuošę jūsų dėmesiui ir įvertinimui :)





  Taigi 18 keksiukų reikia (man gavosi 12 keksiukų ir vienas didesnis keksas):
1. 315 g miltų
2. 3 a. š. kepimo miltelių
3. 0,5 a. š. druskos
4. 230 g sviesto
5. 300 g cukraus
6. 4 didelių kiaušinių
7. 85 ml šilto pieno
8. 2 prinokusių bananų
9. 30 - 50 g riešutų (nenaudojau)
10. 50 - 100 g šokolado

Gaminimo eiga:
1. Dubenyje miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Padėti į šalį.
2. Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Į masę po vieną įmušti kiaušinį ir gerai išplakti.
3. Į sviesto masę supilti miltus bei šiltą pieną, viską gerai išmaišyti. Sudėti bananus ir šokoladą (bei riešutus) ir vėl viską gerai išmaišyti. Galima maišyti su plakikliu, kad geriau išsiplaktų.
4. Dėti po šauktą tešlos į paruoštas keksiukų formeles ar į vieną kekso formą.
5. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min (jei keksiukai) arba apie 50 min (jei didelis keksas).

Keksiukai labai skanūs ir be jokio kremo, ką tik iškepti ir šilti :) tada šokoladas  iš jų tiesiog bėga.. :) niam niam niam.. :) tačiau jeigu norisi galima apteplioti kremu - aš naudojau šokoladinį ganašą, padariau jį išvakarėse, o iš ryto (kambario temperatūros) aptepiau visus keksiukus bei papuošiau spalvotais, saldžiais dalykais :)



keksiukų šaltinis: Passion 4 baking