Minkšti.. purūs.. kvapnūs..norisi dar ir dar.. :) Tokios mintys sukasi galvoje paragavus šių keksiukų!
Paprasti, tačiau tikrai neprasti keksiukai, kurie gali papuošti kiekvieną saldų šventinį stalą :) Išbandyti dar prieš gražiausią pavasario šventę - Šv. Velykas, tačiau nespėję sudalyvaut fotosesijoje buvo greitai išragauti :) Na, o dabar šventiškai pasipuošę jūsų dėmesiui ir įvertinimui :)
Taigi 18 keksiukų reikia (man gavosi 12 keksiukų ir vienas didesnis keksas):
1. 315 g miltų
2. 3 a. š. kepimo miltelių
3. 0,5 a. š. druskos
4. 230 g sviesto
5. 300 g cukraus
6. 4 didelių kiaušinių
7. 85 ml šilto pieno
8. 2 prinokusių bananų
9. 30 - 50 g riešutų (nenaudojau)
10. 50 - 100 g šokolado
Gaminimo eiga:
1. Dubenyje miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Padėti į šalį.
2. Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Į masę po vieną įmušti kiaušinį ir gerai išplakti.
3. Į sviesto masę supilti miltus bei šiltą pieną, viską gerai išmaišyti. Sudėti bananus ir šokoladą (bei riešutus) ir vėl viską gerai išmaišyti. Galima maišyti su plakikliu, kad geriau išsiplaktų.
4. Dėti po šauktą tešlos į paruoštas keksiukų formeles ar į vieną kekso formą.
5. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min (jei keksiukai) arba apie 50 min (jei didelis keksas).
Keksiukai labai skanūs ir be jokio kremo, ką tik iškepti ir šilti :) tada šokoladas iš jų tiesiog bėga.. :) niam niam niam.. :) tačiau jeigu norisi galima apteplioti kremu - aš naudojau šokoladinį ganašą, padariau jį išvakarėse, o iš ryto (kambario temperatūros) aptepiau visus keksiukus bei papuošiau spalvotais, saldžiais dalykais :)
keksiukų šaltinis: Passion 4 baking
2014-04-20
2014-04-07
Tortas "Snickers" pagal mane :)
Taigi atėjo metas išbandyti dar vieną visiems gerai žinomą torto receptą. Ieškant šio torto recepto perskaičiau keistą mintį - "kad į Snikers šokoladuką jis visiškai nepanašus".. tai susimąsčiau:
pirma - kodėl jis taip vadinasi?
antra - gal reikia kažką pakeisti, kad būtų panašesnis?
Dėl šių dviejų iškilusių klausimų, torto receptą bandžiau kažkiek daryti panašesnį į tikrojo šokoladuko :) pavyko turbūt nedaug, na bet vistiek pripažinkim grietinėlė - snikers šokoladukui tikrumo neprideda :) tad pirmiausia atsisakiau aš jos :) Taip pat neturėjau kefyro, tad naudojau jogurtą ir kitus priedus biskvitui :) ir štai kas gavosi :)
Biskvitas:
1. 2 kiaušiniai
2. 300 g miltų (naudojau šiek tiek mažiau nei visur kitur rašoma)
3. ~100 g cukraus (nes dedasi nemažai "Rududu", kuris yra saldus, cukraus nenorėjau perdėti, kituose receptuose buvo nurodyta 200 g)
4. 0,5 indelio "Rududu" + 2 v. š. žemės riešutų sviesto (kad pasijaustų daugiau riešutų skonio)
5. 1 indelio (370 g) jogurto (kitur nurodyta 1 puodelis grietinės)
6. 1 a. š. nugesintos sodos
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius išplakti, sudėti jogurtą bei Rududu. Viską gerai išplakti.
2. Miltus sumaišyti su cukrumi ir sudėti į kiaušinių masę. Viską gerai išplakti. Sudėti nugesintą sodą.
3. Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formą (naudojau 18 cm, galima gal 20 cm naudoti, bet didesnei tešlos bus per mažai..)
4. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40 min arba kol įkištas pagaliukas bus sausas :)
5. Iškepus biskvitui leisti jam ataušti ir tik tada išimti iš formos bei supjaustyti į norimą kiekį biskvitų. (pjausčiau į tris, gal reikėjo į keturis..bet tokiu atveju kremo būtų mažai)
Pirmas kremas - šokoladinis ganašas:
1. 200 g juodojo šokolado
2. 200 g grietinėlės (36 proc.)
3. 50 g sviesto
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę pašildyti vandens garų vonelėje.
2. Šokoladą sulaužyti mažais gabaliukais, sviestą taip pat supjaustyti mažesniais kubeliais.
3. Ant sviesto ir šokolado užpilti šiltą grietinėlę, maišyti kol viskas ištirps ir gausis vientisa masė.
Antrasis kremas - karamelinis:
1. 2/3 skardinės Rududu
2. 100 g sviesto (kambario temperatūros)
Gaminimo eiga:
1. Minkštą sviestą išsukti iki purumo, sudėti Rududu ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Kiti priedai - kepinti žemės riešutai:
1. apie 50 g žemės riešutų pakepinti sausoje keptuvėje arba orkaitėje, kol šiek tiek apkeps.
Sulaistymui naudojau kakavą - 1 a. š. kakavos ištirpinau 2 v. š. karšto vandens.
Visos torto dalys paruoštos belieka surinkti:
1. Dedam pirmą biskvitą ant lėkštės ar padėklo, sulaistom su kakava, aptepam karamelės kremu, apliejam šokoladiniu ganašu ir apibarstom riešutais ir uždedam kitą biskvitą. Kartojam nuo pradžių :)
2. Surinktą tortą aptepiau likusiu karameliniu kremu bei šokoladiniu ganašu ir dėjau į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų ir kremas įsigertų :) Laikiau per naktį, bet turbūt užtektų ir kelių valandų.
3. Iš ryto pasiruošiau dar vieną šokoladinio ganašo porciją torto uždengimui (iš tokių pat produktų bei kiekių). Apliejau tortą, palaukiau kol šiek tiek sustings ir tada apibarsčiau likusiais kepintais riešutais.
Buvo skanu, tiek karamelinis kremas, tiek šokoladinis ganašas priminė tikrąjį šokoladuką - tik va biskvito gal buvo per daug :) bus kur tobulinti šį receptą kitam kartui ;)
pirma - kodėl jis taip vadinasi?
antra - gal reikia kažką pakeisti, kad būtų panašesnis?
Dėl šių dviejų iškilusių klausimų, torto receptą bandžiau kažkiek daryti panašesnį į tikrojo šokoladuko :) pavyko turbūt nedaug, na bet vistiek pripažinkim grietinėlė - snikers šokoladukui tikrumo neprideda :) tad pirmiausia atsisakiau aš jos :) Taip pat neturėjau kefyro, tad naudojau jogurtą ir kitus priedus biskvitui :) ir štai kas gavosi :)
Biskvitas:
1. 2 kiaušiniai
2. 300 g miltų (naudojau šiek tiek mažiau nei visur kitur rašoma)
3. ~100 g cukraus (nes dedasi nemažai "Rududu", kuris yra saldus, cukraus nenorėjau perdėti, kituose receptuose buvo nurodyta 200 g)
4. 0,5 indelio "Rududu" + 2 v. š. žemės riešutų sviesto (kad pasijaustų daugiau riešutų skonio)
5. 1 indelio (370 g) jogurto (kitur nurodyta 1 puodelis grietinės)
6. 1 a. š. nugesintos sodos
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius išplakti, sudėti jogurtą bei Rududu. Viską gerai išplakti.
2. Miltus sumaišyti su cukrumi ir sudėti į kiaušinių masę. Viską gerai išplakti. Sudėti nugesintą sodą.
3. Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formą (naudojau 18 cm, galima gal 20 cm naudoti, bet didesnei tešlos bus per mažai..)
4. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40 min arba kol įkištas pagaliukas bus sausas :)
5. Iškepus biskvitui leisti jam ataušti ir tik tada išimti iš formos bei supjaustyti į norimą kiekį biskvitų. (pjausčiau į tris, gal reikėjo į keturis..bet tokiu atveju kremo būtų mažai)
Pirmas kremas - šokoladinis ganašas:
1. 200 g juodojo šokolado
2. 200 g grietinėlės (36 proc.)
3. 50 g sviesto
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę pašildyti vandens garų vonelėje.
2. Šokoladą sulaužyti mažais gabaliukais, sviestą taip pat supjaustyti mažesniais kubeliais.
3. Ant sviesto ir šokolado užpilti šiltą grietinėlę, maišyti kol viskas ištirps ir gausis vientisa masė.
Antrasis kremas - karamelinis:
1. 2/3 skardinės Rududu
2. 100 g sviesto (kambario temperatūros)
Gaminimo eiga:
1. Minkštą sviestą išsukti iki purumo, sudėti Rududu ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Kiti priedai - kepinti žemės riešutai:
1. apie 50 g žemės riešutų pakepinti sausoje keptuvėje arba orkaitėje, kol šiek tiek apkeps.
Sulaistymui naudojau kakavą - 1 a. š. kakavos ištirpinau 2 v. š. karšto vandens.
Visos torto dalys paruoštos belieka surinkti:
1. Dedam pirmą biskvitą ant lėkštės ar padėklo, sulaistom su kakava, aptepam karamelės kremu, apliejam šokoladiniu ganašu ir apibarstom riešutais ir uždedam kitą biskvitą. Kartojam nuo pradžių :)
2. Surinktą tortą aptepiau likusiu karameliniu kremu bei šokoladiniu ganašu ir dėjau į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų ir kremas įsigertų :) Laikiau per naktį, bet turbūt užtektų ir kelių valandų.
3. Iš ryto pasiruošiau dar vieną šokoladinio ganašo porciją torto uždengimui (iš tokių pat produktų bei kiekių). Apliejau tortą, palaukiau kol šiek tiek sustings ir tada apibarsčiau likusiais kepintais riešutais.
Buvo skanu, tiek karamelinis kremas, tiek šokoladinis ganašas priminė tikrąjį šokoladuką - tik va biskvito gal buvo per daug :) bus kur tobulinti šį receptą kitam kartui ;)
2014-03-30
Saldainių masės receptas ir dar vienas piktų paukščiukų tortas
Laikas nuo laiko tenka daryti torčiukus mažiausiems valgytojams. Jiems svarbiausia ne skonis, o išvaizda :) Tad ilgai ieškojau ir vis bandžiau daryti apdengimo masę, figūrėles ir pan., kad mažiesiems būtų įdomu.. vis nebuvau patenkinta, nes nesigaudavo taip kaip matydavau įvairiausiuose internetiniuose puslapiuose.. ir darydama tortą galvodavau, kad tai yra paskutinis toks tortas ir daugiau neužsiimsiu daryti tortų su šia mase, nes per daug vargo ir mažai kokybės..tačiau poreikis yra, tad negalėjau nuleisti rankų, reikėjo ieškoti :)
Tad šią savaitę pavyko atrasti naują receptą - kaip paprastai, greitai galima pasidaryti apdengimo masę ir bet kokią figūrėlę iš jos. Netikėtai radau kažkada užrašytą receptą savo užrašuose (gaila, bet nežinau iš kur jis..), kuris suteikė naują norą daryti ir kurti tortus mažiesiems ir ne tik :)
22 cm tortui apdengti reikia:
1. 150 g zefyrų (marshmallow)
2. 0,5 a. š. citrinos sulčių
3. 1 v. š. vandens
4. 1 a. š. sviesto
5. apie 0,5 kg cukraus pudros
Paruošimas:
1. Zefyrus su sultimis, sviestu bei vandeniu ištirpiname vandens garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Vis pamaišant, kad zefyrai tolygiai išsilydytų. Gaunasi vientisa, lipni masė.
2. Gautą masę perdedam į didesnį dubenį ir po kelis šauktus beriam cukraus pudros. Nereikia suberti visos pudros iš karto, geriausia po biški ir tik išmaišius iki vientisos masės berti dar :) Tad vis maišom kol galima su šauktu, po to kai pasidaro per sunku tada išimam masę ir dedam ant stalo (aš naudoju silikoninį kilimėlį) apibarstytu pudra. Tada tešlą vėl apibarstom pudra ir minkom. Kol tešla gaunasi tąsi ir ištempta nesuplyšta. (Kai tešla pradeda lipti prie rankų - rankas papudruojam ir ant stalo ar tešlos beriam pudros ir minkom :) ).
3. Kai tešla paruošta galima dėti norimų dažų ir kočioti reikiamo dydžio plotą tortui apdengti arba daryti įvairias figurėles. Taip pat paruoštą masę galima suvynioti maistinę plėvelę ir laikyti apie mėnesį laiko, geriausia šaldytuve (jeigu iki savaitės tai galima ir kambario temperatūroje), prieš naudojant išimti kad šiek tiek atsileistų :)
p.s. ankščiau naudojau receptą, kuriame nebuvo sviesto ir citrinos sulčių, tad su mase nepavykdavo taip gražiai dirbti kaip su šia :) verta pamėginti :)
2014-03-23
Šokoladinis aksomas ir nauja margų sausainukų forma
2014-03-18
Šokoladinis kava kvepiantis tortas
Šis torčiukas gavosi netikėtai. Pirmąjį bandymą dariau savo gimtadieniui, nebuvau išsirinkusi jokio konkretaus recepto, tad teko suktis iš padėties ir pačiai greitai begaminant sugalvoti kaip paskaninti maskarponės kremą :) Pasirinkau paprastą variantą tirpią kavą. Gavosi nuostabus, labai šokoladinis kavos skonio tortas :)
Biskvitą dariau, šiuo metu itin pamėgtą ir labai skanų, šokoladinį, tik šios porcijos sunaudojau 2/3.
O kremui naudojau:
1. 500 g maskarponės
2. 2 a. š. tirpios kavos (ištirpintos 4 - 6 v. š. karšto vandens, pradžioje geriau sumaišyti su 4 v. š., kadangi kavą pyliau po truputi tai pastebėjusi, kad kremas per kietas, įpyliau dar šiek tiek vandens į kavą)
3. ~ 100 g rudojo ir balto cukraus (arba pagal skonį)
Kremo gaminimas:
1. Maskarponę išplakti, po to supilti cukrų ir šiek tiek kavos. Išplakus vėl supilti dalį kavos ir vėl išplakti, taip plakti iki norimos konsistencijos.
Surinktą tortą apliejau šokoladiniu glajumi:
1. 300 g juodo šokolado
2. 300 g grietinėlės
3. 50 g sviesto
Glajaus gaminimas:
1. Visus produktus ištirpinti ant vandens garų - ant puodelio su vandeniu dėti dubenį ir sudėti visus produktus ir maišant visus produktus ištirpinti. Gaunasi vientisas šokoladinis glajus. Jeigu per skystas galima įdėti dar šokolado.
2. Glajų šiek tiek atvėsinti ir užpilti ant surinkto torto.
Kadangi tortas skirtas 70-mečio progai papuošiau skaičiukais, o pakraščiukai apelsino žievele :) Skanautojai tikino, kad buvo labai skanu :)
Biskvitą dariau, šiuo metu itin pamėgtą ir labai skanų, šokoladinį, tik šios porcijos sunaudojau 2/3.
O kremui naudojau:
1. 500 g maskarponės
2. 2 a. š. tirpios kavos (ištirpintos 4 - 6 v. š. karšto vandens, pradžioje geriau sumaišyti su 4 v. š., kadangi kavą pyliau po truputi tai pastebėjusi, kad kremas per kietas, įpyliau dar šiek tiek vandens į kavą)
3. ~ 100 g rudojo ir balto cukraus (arba pagal skonį)
Kremo gaminimas:
1. Maskarponę išplakti, po to supilti cukrų ir šiek tiek kavos. Išplakus vėl supilti dalį kavos ir vėl išplakti, taip plakti iki norimos konsistencijos.
Surinktą tortą apliejau šokoladiniu glajumi:
1. 300 g juodo šokolado
2. 300 g grietinėlės
3. 50 g sviesto
Glajaus gaminimas:
1. Visus produktus ištirpinti ant vandens garų - ant puodelio su vandeniu dėti dubenį ir sudėti visus produktus ir maišant visus produktus ištirpinti. Gaunasi vientisas šokoladinis glajus. Jeigu per skystas galima įdėti dar šokolado.
2. Glajų šiek tiek atvėsinti ir užpilti ant surinkto torto.
Kadangi tortas skirtas 70-mečio progai papuošiau skaičiukais, o pakraščiukai apelsino žievele :) Skanautojai tikino, kad buvo labai skanu :)
2014-02-27
Šokoladinis tortas su maskarponės kremu ir vyšniomis
Vasaris baiginėjasi, liko tik viena dienelė, o kartu ir žiemužė, kuri šiemet kaip niekad buvo draugiška.. Vasaris buvo gan užimtas mėnuo, tačiau ne rašymo prasme.. rašyt ir fotografuot savo kepinius kažkaip vis patingėdavau, todėl nelabai kuom papildžiau savo blogą. Vieną naują torto receptuką išbandžiau gimtadienio proga, išėjo tikrai puikaus skonio tortas..tik va papuošt kažkaipstigo fantazijos, tad ir fotografuoti nesinorėjo.. tačiau receptas užrašytas ir tikrai bus dar ne kartą panaudotas ir kitą kart papublikuotas :)
Na, o didžiausias vasario darbelis, kuriam ruošiausi ir kaupiausi beveik pusantro mėnesio..Pirmasis dviejų aukštų tortas, tikrai nebegaliu rašyt torčiukas - nes išėjo visas TORTAS :) rezultatas kaip ir džiugina, tačiau dar netobulas :) visada gi yra kur tobulėt!
Biskvitus kepiau panašius į raudonojo aksomo, tik vietoje kefyro/pasukų naudojau jogurtą. Prieš tai savaitę kepiau keksą, kuriam naudojau būtent tokį receptą ir jis labai maloniai nudžiugino, nes buvo labai skanus - drėgnas ir gan purus, tad nuspręndžiau tokį daryti ir tortą :)
Taigi biskvitams naudojau (26 cm ir 18 cm kepimo formoms):
1. 700 g miltų
2. 400 g cukraus
3. 2 a. š. sodos
4. 2 v. š. kakavos
5. 2 a. š. druskos
6. 2 indeliai natūralaus jogurto (po 375 g)
7. 600 g aliejaus
8. 4 kiaušiniai
9. 2 a. š. vyno acto (šį daiktą pamiršau įdėti.. :(.. bet kaip ir viskas pavyko gerai :) )
10 . vanilės (naudojau 1 a.š. canilinio cukraus ir lašelį ekstrakto)
Gaminimo procesas:
1. Miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską sumaišyti dubenyje.
2. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, plona srovele plakant supilti aliejų. Labai gerai išplakti, kol masė pabaltuoja.
3. Sudėti jogurtą ir vėl išplakti. Įdėti vanilę bei actą. Viską gerai išmaišyti.
4. Miltų mišinyje padaryti duobutę ir į ją supilti kiaušinių masę. Palengva sumaišyti, po to galima ir paplakti, kad geriau išsimaišytų.
5. Gautą masę paskirstyti į abi kepimo formas, kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40-60 min. (patikrinti mediniu pagaliuku, ištrauktas jis turi būti visiškai sausas).
6. Iškeptus biskvitus atvėsinti ir kiekvieną supjaustyti į tris - keturis biskvitus.
Kremą dariau panašų į juodojo miško, kuriam naudojau:
1. 1 kg maskarponės
2. 600 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
3. 1 citrinos sultis
4. 4 v. š. cukraus pudros
5. 4-6 v. š. natūralaus jogurto
Kremo gaminimo eiga:
1. Grietinėlę išplakti iki lengvo standumo.
2. Kitame dubenyje plakti maskarponę su jogurtu, curkaus pudra bei citrinos sultimis.
3. Į išplaktą maskarponę sudėti grietinėlę, gerai viską palengva išmaišyti.
Torto įdarui taip pat naudojau šaldytas vyšnias - jų reikia apie 500-600 g. Jas sudėjau į dubenį ir apibarsčiau 3-4 v. š. cukraus ir palikau atšilti.
TORTO SURINKIMAS:
Kai visos sudedamosios dalys paruoštos, galima surinkti tortą :) Pradėti nuo didžiojo - ant padėklo padėti kepimo popieriaus, kad būtų patogiau perkelti tortą. Tada dėti pirmąjį biskvitą, jį aptepti kremu ir išdėlioti vyšnias ant jo (vyšnias dedu tankiai, nes manau, kuo jų daugiau tuo skaniau turėtų būti). Dėti kitą biskvitą ir viską pakartoti, tada uždėti trečiąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, kad tortas būtų tvirtas :) ir biskvitas užsidėtų gerai. Tada pradedant nuo viršaus arba šonų (nėra labai didelio skirtumo, man lengviau nuo viršaus) aptepti visą tortą kremu ir gražiai išlyginti. Taip pat elgtis ir su mažesniuoju torčiuku.
Paruoštus tortus dėti kur vėsiau ir palikti kiek pastovėti (aš laukiau per naktį, bet užtektų ir kelių valandų), kad kremas sutvirtėtų, šiek tiek įsigertų.
Kai jau esame pasiruošę lipdyti torčiukus vieną ant kito gaminame šokoladinį glajų, kuriam reikės:
1. 300 g juodojo šokolado
2. 200 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
3. 1 v. š. sviesto
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę su sviestu pakaitinti ant vandens garų, kol sviestas ištirpsta.
2. Sudėti šokoladą ir maišant ištirpinti. Nuimti nuo garų vonelės, kai dar ne visas šokoladas ištirpęs. Maišant jis ištirps ir glajus atvės.
3.Ppravėsusį kremą dėti ant didžiojo torto ir paskirstyti, kad šiek tiek nuvarvėtų ant šonų. Šiek tiek palaukti kol sutvirtės ir uždėti mažąjį torčiuką ant viršaus, jį taip pat aplieti glajumi. (Šį kartą glajus ne itin džiugino, nes gavosi per standus..gal dėl to, kad per daug grietinėlės, o gal, kad per ilgai pakaitinau..)
Kadangi reikėjo tortą papuošti apelsinu ir cinamonu - tai pakraštėlius apibarsčiau apelsino žievelės trupinukais (būna parduotuvėse), o viršų cinamono lazdelėmis bei apelsino griežinėliu (deja foto baigto nepadariau.. )
Tikiuosi, kam pavyks šio torto paragauti bus laimingi :)
2014-02-08
Šokoladiniai keksiukai su 3D širdele viduje
Pastaruoju metu pradėjau "sekti" vieną youtube blogą "How to cook that", jame randu įdomių idėjų. Kai kurios atrodo ne itin lengvai įgyvendinamos, tačiau vieną pačią naujausią pamėginau įgyvendinti (originalų receptą galite rasti čia ir čia). Kadangi viskas labai aiškiai parodyta video bloge, nebuvo sunku atkartoti :)
Keksiuko vaizdu esu patenkinta, tačiau ar keksiuko skonis tenkino.. čia jau kitas klausimas..ir sakyčiau, kad nevisai..
Blogo kūrėja kepiniams naudoja želatina (atrodo tikrai keistai ir neįprastai), tad keksiukai su želatina man pasirodė ne itin skanūs..tokie šiek tiek guminiai :) na aišku gi su želatina :)) Bet pabandyti buvo verta, kitą kartą 3D keksiukus bandysiu daryti su įprastesne tešla :)
Taigi keksiukams naudojau (dariau puse porcijos, nei nurodyta originale):
1. 150 g miltų
2. 110 g cukraus (per puse naudojau balto ir rudojo)
3. 0,5 v. š. kepimo miltelių
4. 0,5 a.š. druskos
5. 0,75 a. š. želatinos
6. 65 ml aliejaus
7. 3 kiaušinius
8. 125 ml šalto vandens
9. raudonų dažų arba raudonos uogienės (naudojau šiek tiek vyšnių uogienės ir dažų)
10. 2 v. š. kakavos (originalus receptas buvo be kakavos, bet aš norėjau šokoladinių keksiukų :) )
Gaminimo eiga:
1. Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir želatiną.
2. Dubenyje su miltais padaryti duobutę, į ją sudėti kiaušinių trynius, supilti aliejų ir vandenį. Atidėti dubenį į šalį.
3. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo.
4. Su plaktuvu išplakti miltų mišinį iki vientisos masės, per tris kartus sudėti baltumus ir atsargiai (mentele) įmaišyti.
5. Iš tešlos pirmiausia reikia iškepti tris keksiukus, taigi į paruoštas tris keksiukų formeles įdėti po du v.š. tešlos ir dėti kepti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipnių apie 10 -15 min.
6. Iškeptus keksiukus sudėti į dubenį ir suminkyti, įdėti 1 v. š. tešlos ir uogienės bei dažų (vietoje uogienės galima įpilti vandens, kad tešla geriau suliptų), norimai spalvai išgauti. Iš gautos tešlos imti po arbatinį šaukštelį tešlos formuoti rutuliukus, po to kūgius. Kūgio viduryje padaryti įdubimą - atrodo lyg avietė :)
7. Į likusią tešlą sudėti kakavą, gerai išmaišyti ir paskirstyti į 12 keksiukų formelių. Pirmiausią įdėti po 1 v. š. ir kepti orkaitėje apie 5 minutes, tada įdėti širdutes į keksiuko vidų ir uždėti likusią tešlą (vėl gausis po 1 ar 1,5 v. š.). Kepti apie 7 -10 min. Iškeptus keksiukus atvėsinti ir papuošti kremu.
Kremui naudojau:
1. 100 g maskarponės
2. 100 g grietinėlės
3. 100 g riešutų kremo
4. 1 a. š. vanilės
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę išplakti ir dėti į šaldytuvą.
2. Maskarponę išplakti su riešutų kremu. Įdėti vanilę, grietinėlę ir gerai išmaišyti.
3. Gautu kremu papuošti keksiukus ir skanauti.
Keksiuko vaizdu esu patenkinta, tačiau ar keksiuko skonis tenkino.. čia jau kitas klausimas..ir sakyčiau, kad nevisai..
Blogo kūrėja kepiniams naudoja želatina (atrodo tikrai keistai ir neįprastai), tad keksiukai su želatina man pasirodė ne itin skanūs..tokie šiek tiek guminiai :) na aišku gi su želatina :)) Bet pabandyti buvo verta, kitą kartą 3D keksiukus bandysiu daryti su įprastesne tešla :)
Taigi keksiukams naudojau (dariau puse porcijos, nei nurodyta originale):
1. 150 g miltų
2. 110 g cukraus (per puse naudojau balto ir rudojo)
3. 0,5 v. š. kepimo miltelių
4. 0,5 a.š. druskos
5. 0,75 a. š. želatinos
6. 65 ml aliejaus
7. 3 kiaušinius
8. 125 ml šalto vandens
9. raudonų dažų arba raudonos uogienės (naudojau šiek tiek vyšnių uogienės ir dažų)
10. 2 v. š. kakavos (originalus receptas buvo be kakavos, bet aš norėjau šokoladinių keksiukų :) )
Gaminimo eiga:
1. Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir želatiną.
2. Dubenyje su miltais padaryti duobutę, į ją sudėti kiaušinių trynius, supilti aliejų ir vandenį. Atidėti dubenį į šalį.
3. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo.
4. Su plaktuvu išplakti miltų mišinį iki vientisos masės, per tris kartus sudėti baltumus ir atsargiai (mentele) įmaišyti.
5. Iš tešlos pirmiausia reikia iškepti tris keksiukus, taigi į paruoštas tris keksiukų formeles įdėti po du v.š. tešlos ir dėti kepti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipnių apie 10 -15 min.
6. Iškeptus keksiukus sudėti į dubenį ir suminkyti, įdėti 1 v. š. tešlos ir uogienės bei dažų (vietoje uogienės galima įpilti vandens, kad tešla geriau suliptų), norimai spalvai išgauti. Iš gautos tešlos imti po arbatinį šaukštelį tešlos formuoti rutuliukus, po to kūgius. Kūgio viduryje padaryti įdubimą - atrodo lyg avietė :)
7. Į likusią tešlą sudėti kakavą, gerai išmaišyti ir paskirstyti į 12 keksiukų formelių. Pirmiausią įdėti po 1 v. š. ir kepti orkaitėje apie 5 minutes, tada įdėti širdutes į keksiuko vidų ir uždėti likusią tešlą (vėl gausis po 1 ar 1,5 v. š.). Kepti apie 7 -10 min. Iškeptus keksiukus atvėsinti ir papuošti kremu.
Kremui naudojau:
1. 100 g maskarponės
2. 100 g grietinėlės
3. 100 g riešutų kremo
4. 1 a. š. vanilės
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę išplakti ir dėti į šaldytuvą.
2. Maskarponę išplakti su riešutų kremu. Įdėti vanilę, grietinėlę ir gerai išmaišyti.
3. Gautu kremu papuošti keksiukus ir skanauti.
Riešutiniai sausainukai
Dar vienas receptas iš "Beatos virtuvė: kepinių knyga" - Riešutų ir kokoso sausainiai, orginalų receptą rasite knygos 129 psl.
Sausainukai gavosi puikūs - traškūs išorėje ir minkšti viduje :) Vietoje baltojo cukraus dėjau puse balto, puse rudojo cukraus, tai suteikė papildomo karamelės skonio sausainiams. Rekomenduoju išbandyti! :)
Sausainiams reikės:
1. 100 g minkšto sviesto
2. 170 g cukraus (naudojau 80 g balto, 90 g rudojo)
3. 120 g žemės riešutų sviesto
4. 1 kiaušinio
5. 120 g miltų
6. 50 kokosų drožlių
7. 100 g sūdytų kepintų žemės riešutų
8. 30 g pieniško šokolado (apliejimui)
Gaminimo eiga:
1. Išmaišyti sviestą, žemės riešutų sviestą, kiaušinį ir cukrų (galima elektriniu plaktuvu bus greičiau, bet galima ir šluotele). Masė turi būti puri ir vientisa.
2. Į masę suberti kokosų drožles, miltus ir riešutus. Viską gerai išmaišyti mentele. Tešla turi gautis kietoka (kad būtų galima imti ir rankomis formuoti kamuoliukus), jeigu manote, kad tešla šiek tiek per minkšta galima dar įdėti šiek tiek miltų (aš dar bėriau apie 1 v. š.)
3. Tešlą kabinti su arbatiniu šaukteliu ir rankomis formuoti rutuliukus, juos dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Rutuliukus dėti reikėtų su didesniais tarpais, nes sausainukai šiek tiek pasiplečia :). Sudėjus, kiekvieną rutuliuką galima paspausti šakute, taip sausainukai įgaus apvalią formą ir bus su ornamentu :)
4. Paruoštus sausainukus dėti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti apie 10-15 min., kol sausainukai gražiai paruduoja, jeigu atrodo kad per minkšti išėmus, nereikėtų jaudintis, nes atvėsę, jie sutvirtėja.
5. Išimti ir sudėti ant grotelių, kad visiškai atvėstų, tuo metu galima ištirpinti šokoladą. Juo galima aplieti sausainukus, jeigu norisi :) Tačiau sausainukai puikūs ir be šokolado :)
Sausainukai be šokolado :
Sausainukai apšlakstyti šokoladu :
Skanaus!!! :)
P.s. sausainukai išties skanūs, paprasti gaminti, o skonis subtilus :) Man buvo įdomu kaip bus su kokoso drožlėmis, tačiau jos beveik nesijaučia, tad nežinau koks jų vaidmuo :)
P.p.s Įtraukiu šiuos sausainukus į savo mėgstamų sausainių sąrašą :)
Sausainukai gavosi puikūs - traškūs išorėje ir minkšti viduje :) Vietoje baltojo cukraus dėjau puse balto, puse rudojo cukraus, tai suteikė papildomo karamelės skonio sausainiams. Rekomenduoju išbandyti! :)
Sausainiams reikės:
1. 100 g minkšto sviesto
2. 170 g cukraus (naudojau 80 g balto, 90 g rudojo)
3. 120 g žemės riešutų sviesto
4. 1 kiaušinio
5. 120 g miltų
6. 50 kokosų drožlių
7. 100 g sūdytų kepintų žemės riešutų
8. 30 g pieniško šokolado (apliejimui)
Gaminimo eiga:
1. Išmaišyti sviestą, žemės riešutų sviestą, kiaušinį ir cukrų (galima elektriniu plaktuvu bus greičiau, bet galima ir šluotele). Masė turi būti puri ir vientisa.
2. Į masę suberti kokosų drožles, miltus ir riešutus. Viską gerai išmaišyti mentele. Tešla turi gautis kietoka (kad būtų galima imti ir rankomis formuoti kamuoliukus), jeigu manote, kad tešla šiek tiek per minkšta galima dar įdėti šiek tiek miltų (aš dar bėriau apie 1 v. š.)
3. Tešlą kabinti su arbatiniu šaukteliu ir rankomis formuoti rutuliukus, juos dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Rutuliukus dėti reikėtų su didesniais tarpais, nes sausainukai šiek tiek pasiplečia :). Sudėjus, kiekvieną rutuliuką galima paspausti šakute, taip sausainukai įgaus apvalią formą ir bus su ornamentu :)
4. Paruoštus sausainukus dėti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti apie 10-15 min., kol sausainukai gražiai paruduoja, jeigu atrodo kad per minkšti išėmus, nereikėtų jaudintis, nes atvėsę, jie sutvirtėja.
5. Išimti ir sudėti ant grotelių, kad visiškai atvėstų, tuo metu galima ištirpinti šokoladą. Juo galima aplieti sausainukus, jeigu norisi :) Tačiau sausainukai puikūs ir be šokolado :)
Sausainukai be šokolado :
Sausainukai apšlakstyti šokoladu :
P.s. sausainukai išties skanūs, paprasti gaminti, o skonis subtilus :) Man buvo įdomu kaip bus su kokoso drožlėmis, tačiau jos beveik nesijaučia, tad nežinau koks jų vaidmuo :)
P.p.s Įtraukiu šiuos sausainukus į savo mėgstamų sausainių sąrašą :)
2014-01-23
Itališkas Olive Garden tortas su šokoladiniais ir vaniliniais putėsiais
Nuostabus, šaltas, tačiau labai saulėtas sekmadienio rytas :) puiki nuotaika ir puikus receptas kompiuterio ekrane.. Labai ilgai dvejojau ir mąsčiau ar tikrai bandyti daryti šio recepto tortą..tačiau pasiryžau :) skaičiau, skaičiau ir skaičiau receptą, nagrinėjau visus punktus, kurie sudėtingesni, kurie paprastesni :) tikrai kaip prieš egzaminą. Taip darau kiekvieną kartą, turu gerai išnagrinėti receptą ir tik po to galiu juo vadovaudamasi kažką daryti :) Tačiau šis receptas kitoks nei kiti, su dviem putėsių kremais, kurių aš dar nesu labai gerai įvaldžiusi :) tad atrodo tikrai sudėtingai.. na bet jau pradėjau, biskvitas jau kepa ir atrodo kol kas viskas gerai :)
Biskvitui reikia (recepte nurodyta, kad tinka 26 cm, bet aš gaminau 24 cm formoje):
1. 60 g juodo šokolado
2. 100 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 0,5 stiklinės cukraus (naudojau 70 g)
4. 0,5 a. š. vanilės
5. 2 kiaušinių
6. 1 stiklinės miltų (naudojau 140 g)
7. 2 a. š. kakavos (ne taip užmačiau ir vietoje 2 a.š. įdėjau 2 v. š. :) bet čia gi kakava ji tikrai nepablogino situacijos :) )
8. 1 a. š. kepimo miltelių
9. 0,25 a. š. sodos
10. žiupsnelis druskos
11. 0,5 stiklinės kefyro arba pasukų (naudojau kefyrą apie 250 ml)
Biskvito paruošimas:
1. Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės ir palikti ataušti.
2. Sviestą išsukti su cukrumi, berti vanilę ir po vieną kiaušinį. Viską gerai išplakti. Supilti šokoladą ir taip pat gerai išmaišyti.
3. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišyti atskirame inde.
4. Per kelis kartus miltus ir kefyrą supilti į sviesto/kiaušinių masę ir gerai išmaišyti. Gaunasi kremo struktūros tešla.
5. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi patiestą kepimo formą ir kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 20-25 min., patikrinam mediniu pagaliuku. Išimame ir ataušiname.
Šokoladiniai putėsiams reikės:
1. 2 a. š. želatinos
2. 2 v. š. šalto vandens
3. 4 v. š. verdančio vandens
4. 215 g smulkinto šokolado (naudojau juodą, 250 g)
5. 215 g kreminio sūrio (naudojau maskarponę, 250 g)
6. 350 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
7. 1 a. š. cukraus
Gaminimo eiga:
1. Ištirpinti šokoladą kartu su kreminiu sūriu ant garų vonelės. Ataušinti.
2. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Tada užpilti verdančiu vandeniu ir maišyti tol kol visa želatina ištirps. Ataušinti.
3. Grietinėlę kartu su cukrumi plakti, kai pradės stingti plona srovele supilti želatiną ir plakti iki standumo.
4. Į šokolado masę įdėti 1/4 dalies grietinėlės ir gerai išmaišyti. Po to sudėti visą grietinėlę ir vėl gerai išmaišyti.
5. Gautą kremą tolygiai uždėti ant atvėsusio biskvito. Dėti į šaldytuvą, kad kremas sustingtų.
Kol antrasis sluoksnis stingsta gaminame trečiąjį - Itališką vanilinį kremą, kuriam reikės:
1. 6 kiaušinių trynių
2. 100 g cukraus
3. 6 v. š. miltų
4. 2 a. š. želatinos
5. 830 ml grietinėlės
6. 2 a. š. vanilės (aš naudoju miltelius)
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti miltus ir želatiną (dėjau želatinos granules, gavosi viskas labai gerai :))
2. Grietinėlę su vanile užvirti puode (labai bijojau pervirti, tai palaikiau ant ugnies iki 5-8 min).
3. Plakant nedideliu greičiu į trynių masę supilti grietinėlę. Visą masę per sietelį supilti atgal į puodą ir vėl kaitinti ant mažos ugnies, kol masė pasidarys tiršta. Atvėsinti ir supilti ant šokoladinių putėsių. Vėl dėti į šaldytuvą.
Paskutinis etapas šokoladinio glajaus pasiruošimas, kuriam reikės:
1. 240 ml grietinėlės
2. 1,5 v. š. sviesto
3. 325 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę kartu su sviestu ištirpinti ant garų vonelės, po to sudėti smulkintą šokoladą ir viską kartu ištirpinti iki vientisos masės.
2. Šiek tiek atvėsinti ir užpilti ant torto. Išlyginti viršų ir šonus. Tortą vėl dėti į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
p.s. aš točiuką papuošiau orinukais, kuriuos dariau iš baltymų, kurie liko, ir cukraus :) tačiau sušalę jie tampa tokie lipnūs :) bent jau man gavosi :)
p.p.s. iš šių produktų gavosi du torčiukai - vienas 24 cm ir kitas 10x20x8 cm. Kadangi mažasis buvo skirtas namams galiu parodyti ir torčiuko vidų :)
Biskvitui reikia (recepte nurodyta, kad tinka 26 cm, bet aš gaminau 24 cm formoje):
1. 60 g juodo šokolado
2. 100 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 0,5 stiklinės cukraus (naudojau 70 g)
4. 0,5 a. š. vanilės
5. 2 kiaušinių
6. 1 stiklinės miltų (naudojau 140 g)
7. 2 a. š. kakavos (ne taip užmačiau ir vietoje 2 a.š. įdėjau 2 v. š. :) bet čia gi kakava ji tikrai nepablogino situacijos :) )
8. 1 a. š. kepimo miltelių
9. 0,25 a. š. sodos
10. žiupsnelis druskos
11. 0,5 stiklinės kefyro arba pasukų (naudojau kefyrą apie 250 ml)
Biskvito paruošimas:
1. Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės ir palikti ataušti.
2. Sviestą išsukti su cukrumi, berti vanilę ir po vieną kiaušinį. Viską gerai išplakti. Supilti šokoladą ir taip pat gerai išmaišyti.
3. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišyti atskirame inde.
4. Per kelis kartus miltus ir kefyrą supilti į sviesto/kiaušinių masę ir gerai išmaišyti. Gaunasi kremo struktūros tešla.
5. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi patiestą kepimo formą ir kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 20-25 min., patikrinam mediniu pagaliuku. Išimame ir ataušiname.
Šokoladiniai putėsiams reikės:
1. 2 a. š. želatinos
2. 2 v. š. šalto vandens
3. 4 v. š. verdančio vandens
4. 215 g smulkinto šokolado (naudojau juodą, 250 g)
5. 215 g kreminio sūrio (naudojau maskarponę, 250 g)
6. 350 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
7. 1 a. š. cukraus
Gaminimo eiga:
1. Ištirpinti šokoladą kartu su kreminiu sūriu ant garų vonelės. Ataušinti.
2. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Tada užpilti verdančiu vandeniu ir maišyti tol kol visa želatina ištirps. Ataušinti.
3. Grietinėlę kartu su cukrumi plakti, kai pradės stingti plona srovele supilti želatiną ir plakti iki standumo.
4. Į šokolado masę įdėti 1/4 dalies grietinėlės ir gerai išmaišyti. Po to sudėti visą grietinėlę ir vėl gerai išmaišyti.
5. Gautą kremą tolygiai uždėti ant atvėsusio biskvito. Dėti į šaldytuvą, kad kremas sustingtų.
Kol antrasis sluoksnis stingsta gaminame trečiąjį - Itališką vanilinį kremą, kuriam reikės:
1. 6 kiaušinių trynių
2. 100 g cukraus
3. 6 v. š. miltų
4. 2 a. š. želatinos
5. 830 ml grietinėlės
6. 2 a. š. vanilės (aš naudoju miltelius)
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti miltus ir želatiną (dėjau želatinos granules, gavosi viskas labai gerai :))
2. Grietinėlę su vanile užvirti puode (labai bijojau pervirti, tai palaikiau ant ugnies iki 5-8 min).
3. Plakant nedideliu greičiu į trynių masę supilti grietinėlę. Visą masę per sietelį supilti atgal į puodą ir vėl kaitinti ant mažos ugnies, kol masė pasidarys tiršta. Atvėsinti ir supilti ant šokoladinių putėsių. Vėl dėti į šaldytuvą.
Paskutinis etapas šokoladinio glajaus pasiruošimas, kuriam reikės:
1. 240 ml grietinėlės
2. 1,5 v. š. sviesto
3. 325 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę kartu su sviestu ištirpinti ant garų vonelės, po to sudėti smulkintą šokoladą ir viską kartu ištirpinti iki vientisos masės.
2. Šiek tiek atvėsinti ir užpilti ant torto. Išlyginti viršų ir šonus. Tortą vėl dėti į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
p.s. aš točiuką papuošiau orinukais, kuriuos dariau iš baltymų, kurie liko, ir cukraus :) tačiau sušalę jie tampa tokie lipnūs :) bent jau man gavosi :)
p.p.s. iš šių produktų gavosi du torčiukai - vienas 24 cm ir kitas 10x20x8 cm. Kadangi mažasis buvo skirtas namams galiu parodyti ir torčiuko vidų :)
Torčiukas tikrai labai skanus, šventiškas ir elegantiškas :)
2014-01-14
Pavėluotos, bet vistiek gardžios šventinės dovanėlės - sausainiai su sezamo sėklomis bei šokolado gabaliukais
Sveiki, kaip jūs laikotės? aš tai nuostabiai, praėjo dar tik pusę mėnesio, o aš jau turiu keturis naujus receptus :) Manau, kad reikia keisti 2 metų tikslą.. :) Šiandien atrodo, kad vienas naujas receptas per mėnesį tikrai mažai.. o gal čia tiesiog gera sausio mėnesio pradžia..gal kiti bus kitokie.. nebus tiek ūpo naujiems kepiniams kepti. :) gal nereikia taip skubėti ir keisti tikslo :) šiek tiek palauksiu ir žiūrėsiu kaip seksis toliau :)
O vakar ieškojau receptų pavėluotom šventinėm dovanėlėm :) oi kaip sunku man būna apsispręsti - ką ir kaip kepti.. na bet kažkaip pavyksta atrasti receptą ir panaudoti jį taip, kad rezultatas džiugintų :)
I dovanėlė.
Sausainukai su sezamo sėklomis, pagardinti spanguolėmis
Šių sausainukų receptą
radau Beatos knygoje - "Beatos virtuvė: kepinių knyga", 126 psl.
Sausainukams reikės:
1. 1 kiaušinio
2. 55 g miltų
3. 55 g tirpinto sviesto
4. 150 g sezamo sėklų
5. 200 g cukraus (naudojau 100 g)
6. 50 g džiovintų spanguolių (Beatos recepte nebuvo, pridėjau savo nuožiūra)
Gaminimo eiga:
1. Išplakti kiaušinį. Suberti cukrų, sezamo sėklas į kiaušinio plakinį. Išmaišyti. Supilti tirpintą sviestą, išmaišyti. Paskutinius persijoti miltus. Vėl viską išmaišyti.
2. Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dėti po šaukštelį tešlos, palikti gan didelius tarpelius, nes tešla išsiplečia.
3. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 5-10 min., kol gražiai paruduos.
p.s. aš kadangi kepiau sausainukus pirmą kartą, tarpukus visgi palikau per mažus..nors atrodė ir taip didelius dariau..bet buvo per maži, tad sausainukai sukibo..
II dovanėlė.
Sausainiai su šokolado gabaliukais
Šie sausainukai iš www.forellesreceptai.lt, tačiau taip pat šiek tiek patobulinti :)
Sausainukams reikės:
1. 175 g miltų
2. 1 a. š. kepimo miltelių
3. 125 g minkšto margarino ar sviesto
4. 60 g šviesiai rudo cukraus (naudojau Farentino cukrų)
5. 40 g balto cukraus
6. 0,5 a. š. vanilinio cukraus
7. 1 kiaušinio
8. 50 g juodo arba balto šokolado (naudojau juodajį)
9. 1-2 a. š. cinamono (originaliame recepte nebuvo naudojamas)
Gaminimo eiga:
1. Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti.
2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į sviesto/kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.
3. Suberti šokoladą ir vėl gerai išmaišyti.
4. Imti po šaukštelį tešlos ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos.
5. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 10-12 min., kol gražiai paruduos.
Abejus sausainukus atvėsinti, supakuoti, dovanoti bei skanauti, skanauti ir skanauti! :)
p.s. tikiuosi tokios dovanėlės žavi ne tik mane :))
2014-01-12
Sluoksniuotos tešlos lazdelės
Dar vienas šios savaitės atradimas :) lengvas ir skanus užkandis, tik šį kartą ne prie arbatos ar kavos.. o labiau prie alaus :) Nors labai paprasta, pakeitus prieskonius, padaryti saldžias lazdeles prie arbatos, bet aš šį kartą dariau nesaldžias :) Nusibodo pirktos duonos lazdelės, tad nusprendžiau pabandyti šį receptą :) aišku čia irgi ne visai naminės, nes tešla pirkta.. na bet viskas po truputį.. :) ateis ir sluoksniuotos tešlos eilė kada nors :)
Lazdelėms reikės:
1. 500 g. sluoksniuotos bemielės tešlos
2. 1-2 kiaušinių
Dariau trijų rūšių lazdeles, kurioms naudojau šiuos prieskonius:
1. itališkų žolelių rinkinį
2. česnako granules ir sezamo sėklas
3. druską ir sezamo sėklas.
Lazdelių gaminimas.
1. Lengvai išplakti kiaušinį (Patarčiau naudoti pirmiausia vieną kiaušinį, jeigu matysit, kad reikia ir kito, tada jį ir išsiplaksite, nes aš plakiau iškart du, bet liko..)
2. Sluoksniuotą tešlą iškočioti (pirkau 6 lapelius, tad ėmiau po vieną), aptepti kiaušiniu ir apibarstyti norimais prieskoniais.
3. Perlenkti per pusę, šiek tiek paspausti ir vėl aptepti kiaušiniu bei apibarstyti tais pačiais prieskoniais.
4. Supjaustyti plonomis juostelėmis. Imti po dvi ir susukti :)
5. Dėti ant kepimo popieriumi paklotos kepimo formos ir kepti orkaitėje įkaitusioje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduos. :)
Ir draugų kompanijoje tai bus nuostabus užkandis! Skanaus!
recepto idėja - knygoje "Dovanos iš virtuvės".
1. 500 g. sluoksniuotos bemielės tešlos
2. 1-2 kiaušinių
Dariau trijų rūšių lazdeles, kurioms naudojau šiuos prieskonius:
1. itališkų žolelių rinkinį
2. česnako granules ir sezamo sėklas
3. druską ir sezamo sėklas.
Lazdelių gaminimas.
1. Lengvai išplakti kiaušinį (Patarčiau naudoti pirmiausia vieną kiaušinį, jeigu matysit, kad reikia ir kito, tada jį ir išsiplaksite, nes aš plakiau iškart du, bet liko..)
2. Sluoksniuotą tešlą iškočioti (pirkau 6 lapelius, tad ėmiau po vieną), aptepti kiaušiniu ir apibarstyti norimais prieskoniais.
3. Perlenkti per pusę, šiek tiek paspausti ir vėl aptepti kiaušiniu bei apibarstyti tais pačiais prieskoniais.
4. Supjaustyti plonomis juostelėmis. Imti po dvi ir susukti :)
5. Dėti ant kepimo popieriumi paklotos kepimo formos ir kepti orkaitėje įkaitusioje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduos. :)
Ir draugų kompanijoje tai bus nuostabus užkandis! Skanaus!
recepto idėja - knygoje "Dovanos iš virtuvės".
2014-01-05
Bananų duona
Dar rudenį įsigijau kepinių knygą - "Beatos virtuvė: kepinių knyga", tačiau nebuvo kada išbandyti knygoje siūlomų receptų, vis pavartydavau, pavartydavau ir atidėdavau..Šiandien vėl vartydama, galvojau kokį skanumyną būtų galima iškepti.. Visada norėjosi pabandyti bananų duonos receptus, (dažnai matydavau kituose bloguose), knygoje bananų duonos receptą pateikia ir Beata, tad susiviliojau jį išbandyti :) rezultatu - nenusivyliau - bananų duona gavosi nuostabi - drėgnas ir minkštas pyragas prie kakavos puodelio..! :)
Žinoma kaip visada pakoregavau pagal save cukraus kiekį, bei įmaišiau šokolado gabaliukų - buvau kažkur mačius kad taip daro, tad nebijojau, kad pagadinsiu :) Taip pat neturiu gvazdikėlių, tad jų nebuvo mano pyrage..
Receptas itin paprastas ir greitai paruošiamas, rekomenduoju, jeigu tingų sekmadienio pavakarį užsimanote kažko saldaus prie arbatos - sugaišite tik apie valandą laiko, bet ant stalo turėsite nuostabiai kvepiantį, šiltą pyragą :)
Bananų duonai reikės:
1. 130 g tirpinto sviesto
2. 150 g cukraus (naudojau 65 g, mano ragautojams tikrai nebuvo per mažai.. :) )
3. 2 kiaušinių
4. 4 nedidelių bananų (apie 350-400 g be žievelių)
5. 200 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 1 a. š. cinamono
8. 0,5 a. š. gvazdikėlių (nenaudojau)
Paruošimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti sviestą, gerai išmaišyti.
2. Bananą sutrinti šakute ir sudėti į kiaušinių masę (aš sudėjau supjaustytus bananus ir sutryniau su blenderiu)
3. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais. Persijoti į kiaušinių masę.
4. Viską gerai išmaišyti (čia aš dar įdėjau smulkaus šokolado).
5. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir dėti kepti į įkaitusią iki 180-190 laipsnių orkaitę. Kepti apie 35-40 min.
6. Iškepus galima ragauti šiltą arba leisti atvėsti. Mes ragavome šiltą..nesulaukėme kada atvės :)
Skanaus!!
Žinoma kaip visada pakoregavau pagal save cukraus kiekį, bei įmaišiau šokolado gabaliukų - buvau kažkur mačius kad taip daro, tad nebijojau, kad pagadinsiu :) Taip pat neturiu gvazdikėlių, tad jų nebuvo mano pyrage..
Receptas itin paprastas ir greitai paruošiamas, rekomenduoju, jeigu tingų sekmadienio pavakarį užsimanote kažko saldaus prie arbatos - sugaišite tik apie valandą laiko, bet ant stalo turėsite nuostabiai kvepiantį, šiltą pyragą :)
Bananų duonai reikės:
1. 130 g tirpinto sviesto
2. 150 g cukraus (naudojau 65 g, mano ragautojams tikrai nebuvo per mažai.. :) )
3. 2 kiaušinių
4. 4 nedidelių bananų (apie 350-400 g be žievelių)
5. 200 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 1 a. š. cinamono
8. 0,5 a. š. gvazdikėlių (nenaudojau)
Paruošimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti sviestą, gerai išmaišyti.
2. Bananą sutrinti šakute ir sudėti į kiaušinių masę (aš sudėjau supjaustytus bananus ir sutryniau su blenderiu)
3. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais. Persijoti į kiaušinių masę.
4. Viską gerai išmaišyti (čia aš dar įdėjau smulkaus šokolado).
5. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir dėti kepti į įkaitusią iki 180-190 laipsnių orkaitę. Kepti apie 35-40 min.
6. Iškepus galima ragauti šiltą arba leisti atvėsti. Mes ragavome šiltą..nesulaukėme kada atvės :)
Skanaus!!
Naujųjų metų tikslai
Sakoma, kad išlydint senuosiuos metus reikia sugalvoti tikslus ateinantiems metams - tai padeda tobulėti :) Pasiryžau ir aš šiemet tuos tikslus susidėlioti :) Net 8 juos sugalvojau, nežinau ar jie turi atitikti kažkokius standartus ar formuluotes, tačiau aš juos sugalvojau ir sieksiu jų :) Bėgant dienom sakau, gal dar ir papildysiu tą sąrašiuką.. jei pastebėsiu, kad kažko neįrašiau :)
Pirmasis sąraše įrašytas tikslas skamba maždaug taip:
- kiekvieną mėnesį išbandyti bent po vieną naują torto receptą :)
Antrasis sąraše įrašytas tikslas:
- kiekvieną mėnesį išbandyti bent po vieną naują kepinio receptą :)
Kiti šeši tikslai netokie įdomūs, tad jų neaptarsiu :D
Tad būtent nuo šiandien ir pradėsiu siekti šių dviejų savo tikslų. Naujausiais receptais būtinai pasidalinsiu su jumis ir rašysiu juos čia :) Galvoju, kad taip bus įdomiau tiek man rašyt, tiek jums skaityt :)
Iki greito,
Giedrė
Trijų šokoladų tortas (kartais gali būti ir dviejų :))
Kažkada ragautas, bet niekad nebuvo išbandytas trijų šokoladų tortas :) atrodo gražiai, darbo su juo ne per daugiausia, o skonis - geras, kam patinka šokoladas :) nes šokolado tikrai daug :) Naudojausi receptu iš saulėtos virtuvės lobyno.. Kadangi nesusidraugavau su baltu šokoladu..tai mano tortas tapo dviejų šokoladų :) bet nukentėjo gal tik spalvinė gama..skonis tikrai neprastesnis :)
Taigi torto pagrindui reikės (dariau į 23 cm kepimo formą):
1. 200 g šokoladinių sausainių (naudojau "Aha")
2. 50 g tirpinto sviesto
Juodo šokolado sluoksniui:
1. 200 g juodo šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Pieniško šokolado sluoksniui:
1. 200 g pieniško šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Balto šokolado sluoksniui
1. 200 g balto šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Želatinai išbrinkinti 50 g grietinėlės
Gaminimo eiga:
1. Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Dėti masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Atidėti į šalį.
2. Visą želatiną užpilti 50 g grietinėlės ir leisti išbrinkti.
3. Visą sluoksniams skirtą grietinėlę išplakti viename inde, po to ruošiant konkretaus šokolado sluoksnį reikės tik įsidėti padalinus į tris dalis.
4. Juodo šokolado sluoksnio gaminimas - šokoladą su sviestu ištirpinti vandens garų vonelėje. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti trečdalį želatinos, labai gerai išmaišyti. Įmaišyti likerį ir po to trečdalį grietinėlės.
5. Paruoštą kremą uždėti ant sausainių, gražiai išlyginti ir dėti šaltai, kad sustingtų.
6. Kartoti 4 punktą tik su pienišku šokoladu :) kol jis ruošiamas, pirmasis juodojo šokolado sluoksnis turėtų sustingti. Reikėtų ant jo su šakute padaryti nedideliu griovelius, kad geriau sukibtų sluoksniai tarpusavyje, ir uždėti pieniško šokolado sluoksnį. Vėl dėti šaltai.
7. Kartoti 4 ir 6 punktus su baltu šokoladu . Paruoštą tortą dėti šaltai.
8. Aš palaikiau apie 3 valandas po to apliejau tirpintu juodu šokoladu :)
!! Pastebėjimai kitam kartui - sausainių sluoksnis gavosi atskiras..dėl to kitą kartą sudėjus sausainius sumaišytus su sviestu, nedėsiu šaltai, o tiesiog leisiu kambario temperatūroje sutvirtėti, kadangi tortas gavosi tik dviejų sluoksnių - tikrai nebedraugauju su baltu šokoladu..tai kitą kartą gal net nemėginsiu daryti trečiojo sluoksnio..
Taigi torto pagrindui reikės (dariau į 23 cm kepimo formą):
1. 200 g šokoladinių sausainių (naudojau "Aha")
2. 50 g tirpinto sviesto
Juodo šokolado sluoksniui:
1. 200 g juodo šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Pieniško šokolado sluoksniui:
1. 200 g pieniško šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Balto šokolado sluoksniui
1. 200 g balto šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Želatinai išbrinkinti 50 g grietinėlės
Gaminimo eiga:
1. Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Dėti masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Atidėti į šalį.
2. Visą želatiną užpilti 50 g grietinėlės ir leisti išbrinkti.
3. Visą sluoksniams skirtą grietinėlę išplakti viename inde, po to ruošiant konkretaus šokolado sluoksnį reikės tik įsidėti padalinus į tris dalis.
4. Juodo šokolado sluoksnio gaminimas - šokoladą su sviestu ištirpinti vandens garų vonelėje. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti trečdalį želatinos, labai gerai išmaišyti. Įmaišyti likerį ir po to trečdalį grietinėlės.
5. Paruoštą kremą uždėti ant sausainių, gražiai išlyginti ir dėti šaltai, kad sustingtų.
6. Kartoti 4 punktą tik su pienišku šokoladu :) kol jis ruošiamas, pirmasis juodojo šokolado sluoksnis turėtų sustingti. Reikėtų ant jo su šakute padaryti nedideliu griovelius, kad geriau sukibtų sluoksniai tarpusavyje, ir uždėti pieniško šokolado sluoksnį. Vėl dėti šaltai.
7. Kartoti 4 ir 6 punktus su baltu šokoladu . Paruoštą tortą dėti šaltai.
8. Aš palaikiau apie 3 valandas po to apliejau tirpintu juodu šokoladu :)
!! Pastebėjimai kitam kartui - sausainių sluoksnis gavosi atskiras..dėl to kitą kartą sudėjus sausainius sumaišytus su sviestu, nedėsiu šaltai, o tiesiog leisiu kambario temperatūroje sutvirtėti, kadangi tortas gavosi tik dviejų sluoksnių - tikrai nebedraugauju su baltu šokoladu..tai kitą kartą gal net nemėginsiu daryti trečiojo sluoksnio..
2014-01-04
Šokoladinis keksas
Atradau nuostabų - drėgną, minkštą - šokoladinį keksą!! :) Tai puikus naujųjų metų atradimas :) Su kuriuo skubu ir pasidalinti :) keksų idėja pasiskolinau iš Beatos knygos "Beatos virtuve: kepinių knyga", šokoladiniai keksiukai, psl. 163 :). Iš šio puikaus recepto gaminau du didesnius keksus ir visko naudojau dvigubai daugiau, išskyrus kakavos kažkodėl įdėjau tik vienai porcijai skirtą kiekį.. :( na bet tai tikrai nepagadino keksų skonio. Taip pat vietoj kefyro naudojau jogurtą..
Šokoladinių keksų receptas (pagal knyga turėtų gautis 24 vnt keksiukų, arba du didesni keksai)
1. 4 kaišiniai
2. 300 g cukraus (naudojau cukrų su cinamonu ir rudąjį cukrų, išviso sunaudojau iki 200 g)
3. 200 ml kefyro (naudojau natūralų jogurtą, įdėjau 250 ml)
4. 160 ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
5. 320 g miltų
6. 40 g kakavos (per klaidą sunaudojau tik 20 g)
7. 3 a. š. kepimo miltelių
8. žiupsnelis druskos
Paruošimo eiga:
1. Dubenyje išplakti kiaušinius, suberti cukrų, kefyrą ir aliejų. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską.
3. Miltų mišinį suberti į kiaušinių masę ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.
4. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotas kepimo formas.
5. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Labai svarbu neperkepti, tada keksas ar keksiukai bus drėgnesni ir minkštesni. Vieną keksą aš apibarsčiau spanguolėmis, tai pagyvino jį ir taip pat suteikė dar daugiau drėgnumo :)
Šokoladinių keksų receptas (pagal knyga turėtų gautis 24 vnt keksiukų, arba du didesni keksai)
1. 4 kaišiniai
2. 300 g cukraus (naudojau cukrų su cinamonu ir rudąjį cukrų, išviso sunaudojau iki 200 g)
3. 200 ml kefyro (naudojau natūralų jogurtą, įdėjau 250 ml)
4. 160 ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
5. 320 g miltų
6. 40 g kakavos (per klaidą sunaudojau tik 20 g)
7. 3 a. š. kepimo miltelių
8. žiupsnelis druskos
Paruošimo eiga:
1. Dubenyje išplakti kiaušinius, suberti cukrų, kefyrą ir aliejų. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską.
3. Miltų mišinį suberti į kiaušinių masę ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.
4. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotas kepimo formas.
5. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Labai svarbu neperkepti, tada keksas ar keksiukai bus drėgnesni ir minkštesni. Vieną keksą aš apibarsčiau spanguolėmis, tai pagyvino jį ir taip pat suteikė dar daugiau drėgnumo :)
2013-12-27
Apelsininis keksas
Artėjant šventėm pasirodė naujas įdomus receptas - apelsininis keksas. Iš kart sudomino, nes atrodė nuostabiai, o apelsinai , kaip ir mandarinai, neatskiriami nuo žiemos švenčių :) Tad receptas puikiai tinkantis žiemos sezonui :) Kadangi šventėms jau buvo numatyti kiti kepiniai, tad likus savaitei iki švenčių išbandžiau šį nuostabų keksą :).
Keksui prireiks:
1. 4 kiaušinių
2. 300 g cukraus
3. 115 g aliejaus
4. 125 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (naudojau iš pokelio)
5. 1 apelsino tarkuota žievelė
6. vanilės ekstrakto
7. 280 g miltų
8. 2 a. š. kepimo miltelių
9. 0,5 a. š. druskos
Kremui naudojau:
1. 125 g kreminio sūrio
2. 15 g cukraus pudros (pagal skonį galima ir daugiau jei norisi)
3. 3 v. š. apelsinų sulčių
Kekso paruošimas:
1. Kiaušinius su cukrumi išplakti, kol cukrus ištirps. Supilti aliejų ir vėl išplakti. Supilti sultis ir sudėti žievelę, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
3. Abu mišinius sumaišyti iki vientisos tešlos.
4. Supilti tešlą į kepimo formą (naudojau 20x10 cm) ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių ~40 min. arba kol pagaliukas ištrauktas bus sausas.
Kremo paruošimas paprastas - sūrio kremą išplakti kartu su sultimis bei cukraus pudra. Gaunasi šiek tiek skystas (lengviau užpilti ant kekso). Kai keksas atvės tik tada galima kremą užpilti ir tolygiai paskirstyti ant kekso. :)
Keksui prireiks:
1. 4 kiaušinių
2. 300 g cukraus
3. 115 g aliejaus
4. 125 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (naudojau iš pokelio)
5. 1 apelsino tarkuota žievelė
6. vanilės ekstrakto
7. 280 g miltų
8. 2 a. š. kepimo miltelių
9. 0,5 a. š. druskos
Kremui naudojau:
1. 125 g kreminio sūrio
2. 15 g cukraus pudros (pagal skonį galima ir daugiau jei norisi)
3. 3 v. š. apelsinų sulčių
Kekso paruošimas:
1. Kiaušinius su cukrumi išplakti, kol cukrus ištirps. Supilti aliejų ir vėl išplakti. Supilti sultis ir sudėti žievelę, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
3. Abu mišinius sumaišyti iki vientisos tešlos.
4. Supilti tešlą į kepimo formą (naudojau 20x10 cm) ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių ~40 min. arba kol pagaliukas ištrauktas bus sausas.
Kremo paruošimas paprastas - sūrio kremą išplakti kartu su sultimis bei cukraus pudra. Gaunasi šiek tiek skystas (lengviau užpilti ant kekso). Kai keksas atvės tik tada galima kremą užpilti ir tolygiai paskirstyti ant kekso. :)
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)