Pastaruoju metu pradėjau "sekti" vieną youtube blogą "How to cook that", jame randu įdomių idėjų. Kai kurios atrodo ne itin lengvai įgyvendinamos, tačiau vieną pačią naujausią pamėginau įgyvendinti (originalų receptą galite rasti čia ir čia). Kadangi viskas labai aiškiai parodyta video bloge, nebuvo sunku atkartoti :)
Keksiuko vaizdu esu patenkinta, tačiau ar keksiuko skonis tenkino.. čia jau kitas klausimas..ir sakyčiau, kad nevisai..
Blogo kūrėja kepiniams naudoja želatina (atrodo tikrai keistai ir neįprastai), tad keksiukai su želatina man pasirodė ne itin skanūs..tokie šiek tiek guminiai :) na aišku gi su želatina :)) Bet pabandyti buvo verta, kitą kartą 3D keksiukus bandysiu daryti su įprastesne tešla :)
Taigi keksiukams naudojau (dariau puse porcijos, nei nurodyta originale):
1. 150 g miltų
2. 110 g cukraus (per puse naudojau balto ir rudojo)
3. 0,5 v. š. kepimo miltelių
4. 0,5 a.š. druskos
5. 0,75 a. š. želatinos
6. 65 ml aliejaus
7. 3 kiaušinius
8. 125 ml šalto vandens
9. raudonų dažų arba raudonos uogienės (naudojau šiek tiek vyšnių uogienės ir dažų)
10. 2 v. š. kakavos (originalus receptas buvo be kakavos, bet aš norėjau šokoladinių keksiukų :) )
Gaminimo eiga:
1. Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir želatiną.
2. Dubenyje su miltais padaryti duobutę, į ją sudėti kiaušinių trynius, supilti aliejų ir vandenį. Atidėti dubenį į šalį.
3. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo.
4. Su plaktuvu išplakti miltų mišinį iki vientisos masės, per tris kartus sudėti baltumus ir atsargiai (mentele) įmaišyti.
5. Iš tešlos pirmiausia reikia iškepti tris keksiukus, taigi į paruoštas tris keksiukų formeles įdėti po du v.š. tešlos ir dėti kepti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipnių apie 10 -15 min.
6. Iškeptus keksiukus sudėti į dubenį ir suminkyti, įdėti 1 v. š. tešlos ir uogienės bei dažų (vietoje uogienės galima įpilti vandens, kad tešla geriau suliptų), norimai spalvai išgauti. Iš gautos tešlos imti po arbatinį šaukštelį tešlos formuoti rutuliukus, po to kūgius. Kūgio viduryje padaryti įdubimą - atrodo lyg avietė :)
7. Į likusią tešlą sudėti kakavą, gerai išmaišyti ir paskirstyti į 12 keksiukų formelių. Pirmiausią įdėti po 1 v. š. ir kepti orkaitėje apie 5 minutes, tada įdėti širdutes į keksiuko vidų ir uždėti likusią tešlą (vėl gausis po 1 ar 1,5 v. š.). Kepti apie 7 -10 min. Iškeptus keksiukus atvėsinti ir papuošti kremu.
Kremui naudojau:
1. 100 g maskarponės
2. 100 g grietinėlės
3. 100 g riešutų kremo
4. 1 a. š. vanilės
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę išplakti ir dėti į šaldytuvą.
2. Maskarponę išplakti su riešutų kremu. Įdėti vanilę, grietinėlę ir gerai išmaišyti.
3. Gautu kremu papuošti keksiukus ir skanauti.
2014-02-08
Riešutiniai sausainukai
Dar vienas receptas iš "Beatos virtuvė: kepinių knyga" - Riešutų ir kokoso sausainiai, orginalų receptą rasite knygos 129 psl.
Sausainukai gavosi puikūs - traškūs išorėje ir minkšti viduje :) Vietoje baltojo cukraus dėjau puse balto, puse rudojo cukraus, tai suteikė papildomo karamelės skonio sausainiams. Rekomenduoju išbandyti! :)
Sausainiams reikės:
1. 100 g minkšto sviesto
2. 170 g cukraus (naudojau 80 g balto, 90 g rudojo)
3. 120 g žemės riešutų sviesto
4. 1 kiaušinio
5. 120 g miltų
6. 50 kokosų drožlių
7. 100 g sūdytų kepintų žemės riešutų
8. 30 g pieniško šokolado (apliejimui)
Gaminimo eiga:
1. Išmaišyti sviestą, žemės riešutų sviestą, kiaušinį ir cukrų (galima elektriniu plaktuvu bus greičiau, bet galima ir šluotele). Masė turi būti puri ir vientisa.
2. Į masę suberti kokosų drožles, miltus ir riešutus. Viską gerai išmaišyti mentele. Tešla turi gautis kietoka (kad būtų galima imti ir rankomis formuoti kamuoliukus), jeigu manote, kad tešla šiek tiek per minkšta galima dar įdėti šiek tiek miltų (aš dar bėriau apie 1 v. š.)
3. Tešlą kabinti su arbatiniu šaukteliu ir rankomis formuoti rutuliukus, juos dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Rutuliukus dėti reikėtų su didesniais tarpais, nes sausainukai šiek tiek pasiplečia :). Sudėjus, kiekvieną rutuliuką galima paspausti šakute, taip sausainukai įgaus apvalią formą ir bus su ornamentu :)
4. Paruoštus sausainukus dėti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti apie 10-15 min., kol sausainukai gražiai paruduoja, jeigu atrodo kad per minkšti išėmus, nereikėtų jaudintis, nes atvėsę, jie sutvirtėja.
5. Išimti ir sudėti ant grotelių, kad visiškai atvėstų, tuo metu galima ištirpinti šokoladą. Juo galima aplieti sausainukus, jeigu norisi :) Tačiau sausainukai puikūs ir be šokolado :)
Sausainukai be šokolado :
Sausainukai apšlakstyti šokoladu :
Skanaus!!! :)
P.s. sausainukai išties skanūs, paprasti gaminti, o skonis subtilus :) Man buvo įdomu kaip bus su kokoso drožlėmis, tačiau jos beveik nesijaučia, tad nežinau koks jų vaidmuo :)
P.p.s Įtraukiu šiuos sausainukus į savo mėgstamų sausainių sąrašą :)
Sausainukai gavosi puikūs - traškūs išorėje ir minkšti viduje :) Vietoje baltojo cukraus dėjau puse balto, puse rudojo cukraus, tai suteikė papildomo karamelės skonio sausainiams. Rekomenduoju išbandyti! :)
Sausainiams reikės:
1. 100 g minkšto sviesto
2. 170 g cukraus (naudojau 80 g balto, 90 g rudojo)
3. 120 g žemės riešutų sviesto
4. 1 kiaušinio
5. 120 g miltų
6. 50 kokosų drožlių
7. 100 g sūdytų kepintų žemės riešutų
8. 30 g pieniško šokolado (apliejimui)
Gaminimo eiga:
1. Išmaišyti sviestą, žemės riešutų sviestą, kiaušinį ir cukrų (galima elektriniu plaktuvu bus greičiau, bet galima ir šluotele). Masė turi būti puri ir vientisa.
2. Į masę suberti kokosų drožles, miltus ir riešutus. Viską gerai išmaišyti mentele. Tešla turi gautis kietoka (kad būtų galima imti ir rankomis formuoti kamuoliukus), jeigu manote, kad tešla šiek tiek per minkšta galima dar įdėti šiek tiek miltų (aš dar bėriau apie 1 v. š.)
3. Tešlą kabinti su arbatiniu šaukteliu ir rankomis formuoti rutuliukus, juos dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Rutuliukus dėti reikėtų su didesniais tarpais, nes sausainukai šiek tiek pasiplečia :). Sudėjus, kiekvieną rutuliuką galima paspausti šakute, taip sausainukai įgaus apvalią formą ir bus su ornamentu :)
4. Paruoštus sausainukus dėti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti apie 10-15 min., kol sausainukai gražiai paruduoja, jeigu atrodo kad per minkšti išėmus, nereikėtų jaudintis, nes atvėsę, jie sutvirtėja.
5. Išimti ir sudėti ant grotelių, kad visiškai atvėstų, tuo metu galima ištirpinti šokoladą. Juo galima aplieti sausainukus, jeigu norisi :) Tačiau sausainukai puikūs ir be šokolado :)
Sausainukai be šokolado :
Sausainukai apšlakstyti šokoladu :
P.s. sausainukai išties skanūs, paprasti gaminti, o skonis subtilus :) Man buvo įdomu kaip bus su kokoso drožlėmis, tačiau jos beveik nesijaučia, tad nežinau koks jų vaidmuo :)
P.p.s Įtraukiu šiuos sausainukus į savo mėgstamų sausainių sąrašą :)
2014-01-23
Itališkas Olive Garden tortas su šokoladiniais ir vaniliniais putėsiais
Nuostabus, šaltas, tačiau labai saulėtas sekmadienio rytas :) puiki nuotaika ir puikus receptas kompiuterio ekrane.. Labai ilgai dvejojau ir mąsčiau ar tikrai bandyti daryti šio recepto tortą..tačiau pasiryžau :) skaičiau, skaičiau ir skaičiau receptą, nagrinėjau visus punktus, kurie sudėtingesni, kurie paprastesni :) tikrai kaip prieš egzaminą. Taip darau kiekvieną kartą, turu gerai išnagrinėti receptą ir tik po to galiu juo vadovaudamasi kažką daryti :) Tačiau šis receptas kitoks nei kiti, su dviem putėsių kremais, kurių aš dar nesu labai gerai įvaldžiusi :) tad atrodo tikrai sudėtingai.. na bet jau pradėjau, biskvitas jau kepa ir atrodo kol kas viskas gerai :)
Biskvitui reikia (recepte nurodyta, kad tinka 26 cm, bet aš gaminau 24 cm formoje):
1. 60 g juodo šokolado
2. 100 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 0,5 stiklinės cukraus (naudojau 70 g)
4. 0,5 a. š. vanilės
5. 2 kiaušinių
6. 1 stiklinės miltų (naudojau 140 g)
7. 2 a. š. kakavos (ne taip užmačiau ir vietoje 2 a.š. įdėjau 2 v. š. :) bet čia gi kakava ji tikrai nepablogino situacijos :) )
8. 1 a. š. kepimo miltelių
9. 0,25 a. š. sodos
10. žiupsnelis druskos
11. 0,5 stiklinės kefyro arba pasukų (naudojau kefyrą apie 250 ml)
Biskvito paruošimas:
1. Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės ir palikti ataušti.
2. Sviestą išsukti su cukrumi, berti vanilę ir po vieną kiaušinį. Viską gerai išplakti. Supilti šokoladą ir taip pat gerai išmaišyti.
3. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišyti atskirame inde.
4. Per kelis kartus miltus ir kefyrą supilti į sviesto/kiaušinių masę ir gerai išmaišyti. Gaunasi kremo struktūros tešla.
5. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi patiestą kepimo formą ir kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 20-25 min., patikrinam mediniu pagaliuku. Išimame ir ataušiname.
Šokoladiniai putėsiams reikės:
1. 2 a. š. želatinos
2. 2 v. š. šalto vandens
3. 4 v. š. verdančio vandens
4. 215 g smulkinto šokolado (naudojau juodą, 250 g)
5. 215 g kreminio sūrio (naudojau maskarponę, 250 g)
6. 350 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
7. 1 a. š. cukraus
Gaminimo eiga:
1. Ištirpinti šokoladą kartu su kreminiu sūriu ant garų vonelės. Ataušinti.
2. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Tada užpilti verdančiu vandeniu ir maišyti tol kol visa želatina ištirps. Ataušinti.
3. Grietinėlę kartu su cukrumi plakti, kai pradės stingti plona srovele supilti želatiną ir plakti iki standumo.
4. Į šokolado masę įdėti 1/4 dalies grietinėlės ir gerai išmaišyti. Po to sudėti visą grietinėlę ir vėl gerai išmaišyti.
5. Gautą kremą tolygiai uždėti ant atvėsusio biskvito. Dėti į šaldytuvą, kad kremas sustingtų.
Kol antrasis sluoksnis stingsta gaminame trečiąjį - Itališką vanilinį kremą, kuriam reikės:
1. 6 kiaušinių trynių
2. 100 g cukraus
3. 6 v. š. miltų
4. 2 a. š. želatinos
5. 830 ml grietinėlės
6. 2 a. š. vanilės (aš naudoju miltelius)
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti miltus ir želatiną (dėjau želatinos granules, gavosi viskas labai gerai :))
2. Grietinėlę su vanile užvirti puode (labai bijojau pervirti, tai palaikiau ant ugnies iki 5-8 min).
3. Plakant nedideliu greičiu į trynių masę supilti grietinėlę. Visą masę per sietelį supilti atgal į puodą ir vėl kaitinti ant mažos ugnies, kol masė pasidarys tiršta. Atvėsinti ir supilti ant šokoladinių putėsių. Vėl dėti į šaldytuvą.
Paskutinis etapas šokoladinio glajaus pasiruošimas, kuriam reikės:
1. 240 ml grietinėlės
2. 1,5 v. š. sviesto
3. 325 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę kartu su sviestu ištirpinti ant garų vonelės, po to sudėti smulkintą šokoladą ir viską kartu ištirpinti iki vientisos masės.
2. Šiek tiek atvėsinti ir užpilti ant torto. Išlyginti viršų ir šonus. Tortą vėl dėti į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
p.s. aš točiuką papuošiau orinukais, kuriuos dariau iš baltymų, kurie liko, ir cukraus :) tačiau sušalę jie tampa tokie lipnūs :) bent jau man gavosi :)
p.p.s. iš šių produktų gavosi du torčiukai - vienas 24 cm ir kitas 10x20x8 cm. Kadangi mažasis buvo skirtas namams galiu parodyti ir torčiuko vidų :)
Biskvitui reikia (recepte nurodyta, kad tinka 26 cm, bet aš gaminau 24 cm formoje):
1. 60 g juodo šokolado
2. 100 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 0,5 stiklinės cukraus (naudojau 70 g)
4. 0,5 a. š. vanilės
5. 2 kiaušinių
6. 1 stiklinės miltų (naudojau 140 g)
7. 2 a. š. kakavos (ne taip užmačiau ir vietoje 2 a.š. įdėjau 2 v. š. :) bet čia gi kakava ji tikrai nepablogino situacijos :) )
8. 1 a. š. kepimo miltelių
9. 0,25 a. š. sodos
10. žiupsnelis druskos
11. 0,5 stiklinės kefyro arba pasukų (naudojau kefyrą apie 250 ml)
Biskvito paruošimas:
1. Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės ir palikti ataušti.
2. Sviestą išsukti su cukrumi, berti vanilę ir po vieną kiaušinį. Viską gerai išplakti. Supilti šokoladą ir taip pat gerai išmaišyti.
3. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišyti atskirame inde.
4. Per kelis kartus miltus ir kefyrą supilti į sviesto/kiaušinių masę ir gerai išmaišyti. Gaunasi kremo struktūros tešla.
5. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi patiestą kepimo formą ir kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 20-25 min., patikrinam mediniu pagaliuku. Išimame ir ataušiname.
Šokoladiniai putėsiams reikės:
1. 2 a. š. želatinos
2. 2 v. š. šalto vandens
3. 4 v. š. verdančio vandens
4. 215 g smulkinto šokolado (naudojau juodą, 250 g)
5. 215 g kreminio sūrio (naudojau maskarponę, 250 g)
6. 350 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
7. 1 a. š. cukraus
Gaminimo eiga:
1. Ištirpinti šokoladą kartu su kreminiu sūriu ant garų vonelės. Ataušinti.
2. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Tada užpilti verdančiu vandeniu ir maišyti tol kol visa želatina ištirps. Ataušinti.
3. Grietinėlę kartu su cukrumi plakti, kai pradės stingti plona srovele supilti želatiną ir plakti iki standumo.
4. Į šokolado masę įdėti 1/4 dalies grietinėlės ir gerai išmaišyti. Po to sudėti visą grietinėlę ir vėl gerai išmaišyti.
5. Gautą kremą tolygiai uždėti ant atvėsusio biskvito. Dėti į šaldytuvą, kad kremas sustingtų.
Kol antrasis sluoksnis stingsta gaminame trečiąjį - Itališką vanilinį kremą, kuriam reikės:
1. 6 kiaušinių trynių
2. 100 g cukraus
3. 6 v. š. miltų
4. 2 a. š. želatinos
5. 830 ml grietinėlės
6. 2 a. š. vanilės (aš naudoju miltelius)
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti miltus ir želatiną (dėjau želatinos granules, gavosi viskas labai gerai :))
2. Grietinėlę su vanile užvirti puode (labai bijojau pervirti, tai palaikiau ant ugnies iki 5-8 min).
3. Plakant nedideliu greičiu į trynių masę supilti grietinėlę. Visą masę per sietelį supilti atgal į puodą ir vėl kaitinti ant mažos ugnies, kol masė pasidarys tiršta. Atvėsinti ir supilti ant šokoladinių putėsių. Vėl dėti į šaldytuvą.
Paskutinis etapas šokoladinio glajaus pasiruošimas, kuriam reikės:
1. 240 ml grietinėlės
2. 1,5 v. š. sviesto
3. 325 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę kartu su sviestu ištirpinti ant garų vonelės, po to sudėti smulkintą šokoladą ir viską kartu ištirpinti iki vientisos masės.
2. Šiek tiek atvėsinti ir užpilti ant torto. Išlyginti viršų ir šonus. Tortą vėl dėti į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
p.s. aš točiuką papuošiau orinukais, kuriuos dariau iš baltymų, kurie liko, ir cukraus :) tačiau sušalę jie tampa tokie lipnūs :) bent jau man gavosi :)
p.p.s. iš šių produktų gavosi du torčiukai - vienas 24 cm ir kitas 10x20x8 cm. Kadangi mažasis buvo skirtas namams galiu parodyti ir torčiuko vidų :)
Torčiukas tikrai labai skanus, šventiškas ir elegantiškas :)
2014-01-14
Pavėluotos, bet vistiek gardžios šventinės dovanėlės - sausainiai su sezamo sėklomis bei šokolado gabaliukais
Sveiki, kaip jūs laikotės? aš tai nuostabiai, praėjo dar tik pusę mėnesio, o aš jau turiu keturis naujus receptus :) Manau, kad reikia keisti 2 metų tikslą.. :) Šiandien atrodo, kad vienas naujas receptas per mėnesį tikrai mažai.. o gal čia tiesiog gera sausio mėnesio pradžia..gal kiti bus kitokie.. nebus tiek ūpo naujiems kepiniams kepti. :) gal nereikia taip skubėti ir keisti tikslo :) šiek tiek palauksiu ir žiūrėsiu kaip seksis toliau :)
O vakar ieškojau receptų pavėluotom šventinėm dovanėlėm :) oi kaip sunku man būna apsispręsti - ką ir kaip kepti.. na bet kažkaip pavyksta atrasti receptą ir panaudoti jį taip, kad rezultatas džiugintų :)
I dovanėlė.
Sausainukai su sezamo sėklomis, pagardinti spanguolėmis
Šių sausainukų receptą
radau Beatos knygoje - "Beatos virtuvė: kepinių knyga", 126 psl.
Sausainukams reikės:
1. 1 kiaušinio
2. 55 g miltų
3. 55 g tirpinto sviesto
4. 150 g sezamo sėklų
5. 200 g cukraus (naudojau 100 g)
6. 50 g džiovintų spanguolių (Beatos recepte nebuvo, pridėjau savo nuožiūra)
Gaminimo eiga:
1. Išplakti kiaušinį. Suberti cukrų, sezamo sėklas į kiaušinio plakinį. Išmaišyti. Supilti tirpintą sviestą, išmaišyti. Paskutinius persijoti miltus. Vėl viską išmaišyti.
2. Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dėti po šaukštelį tešlos, palikti gan didelius tarpelius, nes tešla išsiplečia.
3. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 5-10 min., kol gražiai paruduos.
p.s. aš kadangi kepiau sausainukus pirmą kartą, tarpukus visgi palikau per mažus..nors atrodė ir taip didelius dariau..bet buvo per maži, tad sausainukai sukibo..
II dovanėlė.
Sausainiai su šokolado gabaliukais
Šie sausainukai iš www.forellesreceptai.lt, tačiau taip pat šiek tiek patobulinti :)
Sausainukams reikės:
1. 175 g miltų
2. 1 a. š. kepimo miltelių
3. 125 g minkšto margarino ar sviesto
4. 60 g šviesiai rudo cukraus (naudojau Farentino cukrų)
5. 40 g balto cukraus
6. 0,5 a. š. vanilinio cukraus
7. 1 kiaušinio
8. 50 g juodo arba balto šokolado (naudojau juodajį)
9. 1-2 a. š. cinamono (originaliame recepte nebuvo naudojamas)
Gaminimo eiga:
1. Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti.
2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į sviesto/kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.
3. Suberti šokoladą ir vėl gerai išmaišyti.
4. Imti po šaukštelį tešlos ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos.
5. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 10-12 min., kol gražiai paruduos.
Abejus sausainukus atvėsinti, supakuoti, dovanoti bei skanauti, skanauti ir skanauti! :)
p.s. tikiuosi tokios dovanėlės žavi ne tik mane :))
2014-01-12
Sluoksniuotos tešlos lazdelės
Dar vienas šios savaitės atradimas :) lengvas ir skanus užkandis, tik šį kartą ne prie arbatos ar kavos.. o labiau prie alaus :) Nors labai paprasta, pakeitus prieskonius, padaryti saldžias lazdeles prie arbatos, bet aš šį kartą dariau nesaldžias :) Nusibodo pirktos duonos lazdelės, tad nusprendžiau pabandyti šį receptą :) aišku čia irgi ne visai naminės, nes tešla pirkta.. na bet viskas po truputį.. :) ateis ir sluoksniuotos tešlos eilė kada nors :)
Lazdelėms reikės:
1. 500 g. sluoksniuotos bemielės tešlos
2. 1-2 kiaušinių
Dariau trijų rūšių lazdeles, kurioms naudojau šiuos prieskonius:
1. itališkų žolelių rinkinį
2. česnako granules ir sezamo sėklas
3. druską ir sezamo sėklas.
Lazdelių gaminimas.
1. Lengvai išplakti kiaušinį (Patarčiau naudoti pirmiausia vieną kiaušinį, jeigu matysit, kad reikia ir kito, tada jį ir išsiplaksite, nes aš plakiau iškart du, bet liko..)
2. Sluoksniuotą tešlą iškočioti (pirkau 6 lapelius, tad ėmiau po vieną), aptepti kiaušiniu ir apibarstyti norimais prieskoniais.
3. Perlenkti per pusę, šiek tiek paspausti ir vėl aptepti kiaušiniu bei apibarstyti tais pačiais prieskoniais.
4. Supjaustyti plonomis juostelėmis. Imti po dvi ir susukti :)
5. Dėti ant kepimo popieriumi paklotos kepimo formos ir kepti orkaitėje įkaitusioje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduos. :)
Ir draugų kompanijoje tai bus nuostabus užkandis! Skanaus!
recepto idėja - knygoje "Dovanos iš virtuvės".
1. 500 g. sluoksniuotos bemielės tešlos
2. 1-2 kiaušinių
Dariau trijų rūšių lazdeles, kurioms naudojau šiuos prieskonius:
1. itališkų žolelių rinkinį
2. česnako granules ir sezamo sėklas
3. druską ir sezamo sėklas.
Lazdelių gaminimas.
1. Lengvai išplakti kiaušinį (Patarčiau naudoti pirmiausia vieną kiaušinį, jeigu matysit, kad reikia ir kito, tada jį ir išsiplaksite, nes aš plakiau iškart du, bet liko..)
2. Sluoksniuotą tešlą iškočioti (pirkau 6 lapelius, tad ėmiau po vieną), aptepti kiaušiniu ir apibarstyti norimais prieskoniais.
3. Perlenkti per pusę, šiek tiek paspausti ir vėl aptepti kiaušiniu bei apibarstyti tais pačiais prieskoniais.
4. Supjaustyti plonomis juostelėmis. Imti po dvi ir susukti :)
5. Dėti ant kepimo popieriumi paklotos kepimo formos ir kepti orkaitėje įkaitusioje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduos. :)
Ir draugų kompanijoje tai bus nuostabus užkandis! Skanaus!
recepto idėja - knygoje "Dovanos iš virtuvės".
2014-01-05
Bananų duona
Dar rudenį įsigijau kepinių knygą - "Beatos virtuvė: kepinių knyga", tačiau nebuvo kada išbandyti knygoje siūlomų receptų, vis pavartydavau, pavartydavau ir atidėdavau..Šiandien vėl vartydama, galvojau kokį skanumyną būtų galima iškepti.. Visada norėjosi pabandyti bananų duonos receptus, (dažnai matydavau kituose bloguose), knygoje bananų duonos receptą pateikia ir Beata, tad susiviliojau jį išbandyti :) rezultatu - nenusivyliau - bananų duona gavosi nuostabi - drėgnas ir minkštas pyragas prie kakavos puodelio..! :)
Žinoma kaip visada pakoregavau pagal save cukraus kiekį, bei įmaišiau šokolado gabaliukų - buvau kažkur mačius kad taip daro, tad nebijojau, kad pagadinsiu :) Taip pat neturiu gvazdikėlių, tad jų nebuvo mano pyrage..
Receptas itin paprastas ir greitai paruošiamas, rekomenduoju, jeigu tingų sekmadienio pavakarį užsimanote kažko saldaus prie arbatos - sugaišite tik apie valandą laiko, bet ant stalo turėsite nuostabiai kvepiantį, šiltą pyragą :)
Bananų duonai reikės:
1. 130 g tirpinto sviesto
2. 150 g cukraus (naudojau 65 g, mano ragautojams tikrai nebuvo per mažai.. :) )
3. 2 kiaušinių
4. 4 nedidelių bananų (apie 350-400 g be žievelių)
5. 200 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 1 a. š. cinamono
8. 0,5 a. š. gvazdikėlių (nenaudojau)
Paruošimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti sviestą, gerai išmaišyti.
2. Bananą sutrinti šakute ir sudėti į kiaušinių masę (aš sudėjau supjaustytus bananus ir sutryniau su blenderiu)
3. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais. Persijoti į kiaušinių masę.
4. Viską gerai išmaišyti (čia aš dar įdėjau smulkaus šokolado).
5. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir dėti kepti į įkaitusią iki 180-190 laipsnių orkaitę. Kepti apie 35-40 min.
6. Iškepus galima ragauti šiltą arba leisti atvėsti. Mes ragavome šiltą..nesulaukėme kada atvės :)
Skanaus!!
Žinoma kaip visada pakoregavau pagal save cukraus kiekį, bei įmaišiau šokolado gabaliukų - buvau kažkur mačius kad taip daro, tad nebijojau, kad pagadinsiu :) Taip pat neturiu gvazdikėlių, tad jų nebuvo mano pyrage..
Receptas itin paprastas ir greitai paruošiamas, rekomenduoju, jeigu tingų sekmadienio pavakarį užsimanote kažko saldaus prie arbatos - sugaišite tik apie valandą laiko, bet ant stalo turėsite nuostabiai kvepiantį, šiltą pyragą :)
Bananų duonai reikės:
1. 130 g tirpinto sviesto
2. 150 g cukraus (naudojau 65 g, mano ragautojams tikrai nebuvo per mažai.. :) )
3. 2 kiaušinių
4. 4 nedidelių bananų (apie 350-400 g be žievelių)
5. 200 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 1 a. š. cinamono
8. 0,5 a. š. gvazdikėlių (nenaudojau)
Paruošimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti sviestą, gerai išmaišyti.
2. Bananą sutrinti šakute ir sudėti į kiaušinių masę (aš sudėjau supjaustytus bananus ir sutryniau su blenderiu)
3. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais. Persijoti į kiaušinių masę.
4. Viską gerai išmaišyti (čia aš dar įdėjau smulkaus šokolado).
5. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir dėti kepti į įkaitusią iki 180-190 laipsnių orkaitę. Kepti apie 35-40 min.
6. Iškepus galima ragauti šiltą arba leisti atvėsti. Mes ragavome šiltą..nesulaukėme kada atvės :)
Skanaus!!
Naujųjų metų tikslai
Sakoma, kad išlydint senuosiuos metus reikia sugalvoti tikslus ateinantiems metams - tai padeda tobulėti :) Pasiryžau ir aš šiemet tuos tikslus susidėlioti :) Net 8 juos sugalvojau, nežinau ar jie turi atitikti kažkokius standartus ar formuluotes, tačiau aš juos sugalvojau ir sieksiu jų :) Bėgant dienom sakau, gal dar ir papildysiu tą sąrašiuką.. jei pastebėsiu, kad kažko neįrašiau :)
Pirmasis sąraše įrašytas tikslas skamba maždaug taip:
- kiekvieną mėnesį išbandyti bent po vieną naują torto receptą :)
Antrasis sąraše įrašytas tikslas:
- kiekvieną mėnesį išbandyti bent po vieną naują kepinio receptą :)
Kiti šeši tikslai netokie įdomūs, tad jų neaptarsiu :D
Tad būtent nuo šiandien ir pradėsiu siekti šių dviejų savo tikslų. Naujausiais receptais būtinai pasidalinsiu su jumis ir rašysiu juos čia :) Galvoju, kad taip bus įdomiau tiek man rašyt, tiek jums skaityt :)
Iki greito,
Giedrė
Trijų šokoladų tortas (kartais gali būti ir dviejų :))
Kažkada ragautas, bet niekad nebuvo išbandytas trijų šokoladų tortas :) atrodo gražiai, darbo su juo ne per daugiausia, o skonis - geras, kam patinka šokoladas :) nes šokolado tikrai daug :) Naudojausi receptu iš saulėtos virtuvės lobyno.. Kadangi nesusidraugavau su baltu šokoladu..tai mano tortas tapo dviejų šokoladų :) bet nukentėjo gal tik spalvinė gama..skonis tikrai neprastesnis :)
Taigi torto pagrindui reikės (dariau į 23 cm kepimo formą):
1. 200 g šokoladinių sausainių (naudojau "Aha")
2. 50 g tirpinto sviesto
Juodo šokolado sluoksniui:
1. 200 g juodo šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Pieniško šokolado sluoksniui:
1. 200 g pieniško šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Balto šokolado sluoksniui
1. 200 g balto šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Želatinai išbrinkinti 50 g grietinėlės
Gaminimo eiga:
1. Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Dėti masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Atidėti į šalį.
2. Visą želatiną užpilti 50 g grietinėlės ir leisti išbrinkti.
3. Visą sluoksniams skirtą grietinėlę išplakti viename inde, po to ruošiant konkretaus šokolado sluoksnį reikės tik įsidėti padalinus į tris dalis.
4. Juodo šokolado sluoksnio gaminimas - šokoladą su sviestu ištirpinti vandens garų vonelėje. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti trečdalį želatinos, labai gerai išmaišyti. Įmaišyti likerį ir po to trečdalį grietinėlės.
5. Paruoštą kremą uždėti ant sausainių, gražiai išlyginti ir dėti šaltai, kad sustingtų.
6. Kartoti 4 punktą tik su pienišku šokoladu :) kol jis ruošiamas, pirmasis juodojo šokolado sluoksnis turėtų sustingti. Reikėtų ant jo su šakute padaryti nedideliu griovelius, kad geriau sukibtų sluoksniai tarpusavyje, ir uždėti pieniško šokolado sluoksnį. Vėl dėti šaltai.
7. Kartoti 4 ir 6 punktus su baltu šokoladu . Paruoštą tortą dėti šaltai.
8. Aš palaikiau apie 3 valandas po to apliejau tirpintu juodu šokoladu :)
!! Pastebėjimai kitam kartui - sausainių sluoksnis gavosi atskiras..dėl to kitą kartą sudėjus sausainius sumaišytus su sviestu, nedėsiu šaltai, o tiesiog leisiu kambario temperatūroje sutvirtėti, kadangi tortas gavosi tik dviejų sluoksnių - tikrai nebedraugauju su baltu šokoladu..tai kitą kartą gal net nemėginsiu daryti trečiojo sluoksnio..
Taigi torto pagrindui reikės (dariau į 23 cm kepimo formą):
1. 200 g šokoladinių sausainių (naudojau "Aha")
2. 50 g tirpinto sviesto
Juodo šokolado sluoksniui:
1. 200 g juodo šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Pieniško šokolado sluoksniui:
1. 200 g pieniško šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Balto šokolado sluoksniui
1. 200 g balto šokolado
2. 50 g sviesto
3. 200 g grietinėlės
4. 50 g šviesaus kreminio likerio (nenaudojau..)
5. 8 g želatinos
Želatinai išbrinkinti 50 g grietinėlės
Gaminimo eiga:
1. Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Dėti masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Atidėti į šalį.
2. Visą želatiną užpilti 50 g grietinėlės ir leisti išbrinkti.
3. Visą sluoksniams skirtą grietinėlę išplakti viename inde, po to ruošiant konkretaus šokolado sluoksnį reikės tik įsidėti padalinus į tris dalis.
4. Juodo šokolado sluoksnio gaminimas - šokoladą su sviestu ištirpinti vandens garų vonelėje. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti trečdalį želatinos, labai gerai išmaišyti. Įmaišyti likerį ir po to trečdalį grietinėlės.
5. Paruoštą kremą uždėti ant sausainių, gražiai išlyginti ir dėti šaltai, kad sustingtų.
6. Kartoti 4 punktą tik su pienišku šokoladu :) kol jis ruošiamas, pirmasis juodojo šokolado sluoksnis turėtų sustingti. Reikėtų ant jo su šakute padaryti nedideliu griovelius, kad geriau sukibtų sluoksniai tarpusavyje, ir uždėti pieniško šokolado sluoksnį. Vėl dėti šaltai.
7. Kartoti 4 ir 6 punktus su baltu šokoladu . Paruoštą tortą dėti šaltai.
8. Aš palaikiau apie 3 valandas po to apliejau tirpintu juodu šokoladu :)
!! Pastebėjimai kitam kartui - sausainių sluoksnis gavosi atskiras..dėl to kitą kartą sudėjus sausainius sumaišytus su sviestu, nedėsiu šaltai, o tiesiog leisiu kambario temperatūroje sutvirtėti, kadangi tortas gavosi tik dviejų sluoksnių - tikrai nebedraugauju su baltu šokoladu..tai kitą kartą gal net nemėginsiu daryti trečiojo sluoksnio..
2014-01-04
Šokoladinis keksas
Atradau nuostabų - drėgną, minkštą - šokoladinį keksą!! :) Tai puikus naujųjų metų atradimas :) Su kuriuo skubu ir pasidalinti :) keksų idėja pasiskolinau iš Beatos knygos "Beatos virtuve: kepinių knyga", šokoladiniai keksiukai, psl. 163 :). Iš šio puikaus recepto gaminau du didesnius keksus ir visko naudojau dvigubai daugiau, išskyrus kakavos kažkodėl įdėjau tik vienai porcijai skirtą kiekį.. :( na bet tai tikrai nepagadino keksų skonio. Taip pat vietoj kefyro naudojau jogurtą..
Šokoladinių keksų receptas (pagal knyga turėtų gautis 24 vnt keksiukų, arba du didesni keksai)
1. 4 kaišiniai
2. 300 g cukraus (naudojau cukrų su cinamonu ir rudąjį cukrų, išviso sunaudojau iki 200 g)
3. 200 ml kefyro (naudojau natūralų jogurtą, įdėjau 250 ml)
4. 160 ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
5. 320 g miltų
6. 40 g kakavos (per klaidą sunaudojau tik 20 g)
7. 3 a. š. kepimo miltelių
8. žiupsnelis druskos
Paruošimo eiga:
1. Dubenyje išplakti kiaušinius, suberti cukrų, kefyrą ir aliejų. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską.
3. Miltų mišinį suberti į kiaušinių masę ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.
4. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotas kepimo formas.
5. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Labai svarbu neperkepti, tada keksas ar keksiukai bus drėgnesni ir minkštesni. Vieną keksą aš apibarsčiau spanguolėmis, tai pagyvino jį ir taip pat suteikė dar daugiau drėgnumo :)
Šokoladinių keksų receptas (pagal knyga turėtų gautis 24 vnt keksiukų, arba du didesni keksai)
1. 4 kaišiniai
2. 300 g cukraus (naudojau cukrų su cinamonu ir rudąjį cukrų, išviso sunaudojau iki 200 g)
3. 200 ml kefyro (naudojau natūralų jogurtą, įdėjau 250 ml)
4. 160 ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
5. 320 g miltų
6. 40 g kakavos (per klaidą sunaudojau tik 20 g)
7. 3 a. š. kepimo miltelių
8. žiupsnelis druskos
Paruošimo eiga:
1. Dubenyje išplakti kiaušinius, suberti cukrų, kefyrą ir aliejų. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską.
3. Miltų mišinį suberti į kiaušinių masę ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.
4. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotas kepimo formas.
5. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Labai svarbu neperkepti, tada keksas ar keksiukai bus drėgnesni ir minkštesni. Vieną keksą aš apibarsčiau spanguolėmis, tai pagyvino jį ir taip pat suteikė dar daugiau drėgnumo :)
2013-12-27
Apelsininis keksas
Artėjant šventėm pasirodė naujas įdomus receptas - apelsininis keksas. Iš kart sudomino, nes atrodė nuostabiai, o apelsinai , kaip ir mandarinai, neatskiriami nuo žiemos švenčių :) Tad receptas puikiai tinkantis žiemos sezonui :) Kadangi šventėms jau buvo numatyti kiti kepiniai, tad likus savaitei iki švenčių išbandžiau šį nuostabų keksą :).
Keksui prireiks:
1. 4 kiaušinių
2. 300 g cukraus
3. 115 g aliejaus
4. 125 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (naudojau iš pokelio)
5. 1 apelsino tarkuota žievelė
6. vanilės ekstrakto
7. 280 g miltų
8. 2 a. š. kepimo miltelių
9. 0,5 a. š. druskos
Kremui naudojau:
1. 125 g kreminio sūrio
2. 15 g cukraus pudros (pagal skonį galima ir daugiau jei norisi)
3. 3 v. š. apelsinų sulčių
Kekso paruošimas:
1. Kiaušinius su cukrumi išplakti, kol cukrus ištirps. Supilti aliejų ir vėl išplakti. Supilti sultis ir sudėti žievelę, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
3. Abu mišinius sumaišyti iki vientisos tešlos.
4. Supilti tešlą į kepimo formą (naudojau 20x10 cm) ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių ~40 min. arba kol pagaliukas ištrauktas bus sausas.
Kremo paruošimas paprastas - sūrio kremą išplakti kartu su sultimis bei cukraus pudra. Gaunasi šiek tiek skystas (lengviau užpilti ant kekso). Kai keksas atvės tik tada galima kremą užpilti ir tolygiai paskirstyti ant kekso. :)
Keksui prireiks:
1. 4 kiaušinių
2. 300 g cukraus
3. 115 g aliejaus
4. 125 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (naudojau iš pokelio)
5. 1 apelsino tarkuota žievelė
6. vanilės ekstrakto
7. 280 g miltų
8. 2 a. š. kepimo miltelių
9. 0,5 a. š. druskos
Kremui naudojau:
1. 125 g kreminio sūrio
2. 15 g cukraus pudros (pagal skonį galima ir daugiau jei norisi)
3. 3 v. š. apelsinų sulčių
Kekso paruošimas:
1. Kiaušinius su cukrumi išplakti, kol cukrus ištirps. Supilti aliejų ir vėl išplakti. Supilti sultis ir sudėti žievelę, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
3. Abu mišinius sumaišyti iki vientisos tešlos.
4. Supilti tešlą į kepimo formą (naudojau 20x10 cm) ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių ~40 min. arba kol pagaliukas ištrauktas bus sausas.
Kremo paruošimas paprastas - sūrio kremą išplakti kartu su sultimis bei cukraus pudra. Gaunasi šiek tiek skystas (lengviau užpilti ant kekso). Kai keksas atvės tik tada galima kremą užpilti ir tolygiai paskirstyti ant kekso. :)
Šventinis kalėdinis raudonasis aksomo tortas
Skaitinėdama receptus užmačiau seniai matytą receptuką, kažkodėl niekad jis nedomino ir net nebuvau pagalvojus jo daryti..nes buvo su maistiniais dažais..Tačiau dabar pagalvojau, kad tai būtų labai gražus ir šventiškas raudonai baltas torčiukas. Tad nusprendžiau per šias kalėdas namiškiams padaryti būtent tokius tortukus. Kadangi per šventes turėjom apkeliauti puse Lietuvos, torčiukus dariau net du :).
Neapsirikau - šis raudonasis aksomas, tikrai skanus, švelnaus, malonaus skonio :) Nors susinaudojo nemažai riebalinių produktų, bet nebuvo per riebus. Buvo drėgnas ir tikrai labai labai skanus. Visiems ragavusiems, o šį kartą jų buvo tikrai nemažai, sakė, kad buvo gardu :)
Produktai biskvitui (22 cm kepimo formai):
1. 350 g miltų
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. sodos
4. 1 v. š. kakavos
5. 1 a. š. druskos
6. 2 kiaušiniai
7. 300 g aliejaus
8. 270 g kefyro arba pasukų (naudojau kefyrą)
9. 0,5 a. š. raudonų maistinių dažų (naudojau želinius)
10. 1 a. š. vanilės ekstrakto
11. 1 a. š. vyno acto (neturėjau..naudojau obuolių..skoniui lyg ir nepakenkė)
Produktai kremui:
1. 500 g varškės (naudojau skirtą kepiniams su vanile)
2. 100 g cukraus pudros (naudojau tik apie 15 g, nes varškė buvo saldi)
3. 1 a. š. vanilės ekstrakto (nenaudojau, nes varškė buvo su vanile)
4. 500 g grietinėlės (36 proc.)
5. citrinos sulčių pagal skonį (sunaudojau apie puse citrinos)
Biskvitų gaminimas:
1. Miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską sumaišome.
2. Kitame inde išplakame kiaušinius, plona srovele pilame aliejų (vis plakant), ir kefyrą (pasukas). Gerai išplakame. Dedame maistinių dažų, vanilę ir actą. Gerai viską išmaišome.
3. Į kiaušinių mišinį supilame miltų mišinį ir gerai išmaišome.
4. Į paruoštą kepimo formą pilame tešlą, kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 min. (kol ištrauktas pagaliukas bus sausas).
5. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Tada supjaustom į tris biskvitus.
Kol biskvitas aušta gaminame kremą:
1. Varškės kremą gerai išsukame (aš plakiau su elektriniu plakikliu) su cukraus pudra ir vanile (jei naudojate).
2. Atskirame inde išplakame grietinėlę ir atsargiai sudedame į varškės masę.
3. Išspaudžiam citrinos sulčių, paragaujam ar užtenkamai išspaudėme sulčių :)
Torto surinkimas:
1. Pirmą biskvitą dedame ant padėklo (lėkštės), aptepame kremu. Kartojam su antru biskvitu ir galiausiai dedam trečią biskvitą, aptepame kremu viršų ir šonus. Dedame šaltai pastovėti apie 30 min. (kol šiek tiek kremas apstingsta). Tada galima puošti :)
Ruošiau du torčiukus šį kartą tad vieną puošiau labai paprastai - su raudonom kokoso drožlėm, o antrąjį su triufeliais, kuriuos pasigaminau iš vakaro.
Triufelių receptukas:
sudedamosios dalys:
1. 50 g grietinėlės
2. 1,5 a. š. tirpios kavos
3. 1 v. š. medaus (naudojau auksaspalvį sirupą)
4. 150 g šokolado
5. 70 g sviesto
6. kakavos apvoliojimui
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę, medų ir tirpią kavą užviriname ant garų vonelės.
2. Šokoladą kitame inde taip pat ištirpiname ant garų vonelės.
3. Tada sumaišome grietinėlę su šokoladu. Šiek tiek masei pravėsus įdedame sviestą ir gerai viską išmaišome.
4. Dedame šaltai ir paliekame kol masė sustings.
5. Masei sustingus imame su šaukšteliu, delnais padarome rutuliukus ir apvoliojame kakavoje. Dedame ant kepimo popieriaus ir dar apibarstome visus kakava. Vėl dedame šaltai.
Torto receptas iš saulėtos virtuvės, o triufeliai iš knygos "Dovanos iš virtuvės".
Neapsirikau - šis raudonasis aksomas, tikrai skanus, švelnaus, malonaus skonio :) Nors susinaudojo nemažai riebalinių produktų, bet nebuvo per riebus. Buvo drėgnas ir tikrai labai labai skanus. Visiems ragavusiems, o šį kartą jų buvo tikrai nemažai, sakė, kad buvo gardu :)
1. 350 g miltų
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. sodos
4. 1 v. š. kakavos
5. 1 a. š. druskos
6. 2 kiaušiniai
7. 300 g aliejaus
8. 270 g kefyro arba pasukų (naudojau kefyrą)
9. 0,5 a. š. raudonų maistinių dažų (naudojau želinius)
10. 1 a. š. vanilės ekstrakto
11. 1 a. š. vyno acto (neturėjau..naudojau obuolių..skoniui lyg ir nepakenkė)
Produktai kremui:
1. 500 g varškės (naudojau skirtą kepiniams su vanile)
2. 100 g cukraus pudros (naudojau tik apie 15 g, nes varškė buvo saldi)
3. 1 a. š. vanilės ekstrakto (nenaudojau, nes varškė buvo su vanile)
4. 500 g grietinėlės (36 proc.)
5. citrinos sulčių pagal skonį (sunaudojau apie puse citrinos)
Biskvitų gaminimas:
1. Miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską sumaišome.
2. Kitame inde išplakame kiaušinius, plona srovele pilame aliejų (vis plakant), ir kefyrą (pasukas). Gerai išplakame. Dedame maistinių dažų, vanilę ir actą. Gerai viską išmaišome.
3. Į kiaušinių mišinį supilame miltų mišinį ir gerai išmaišome.
4. Į paruoštą kepimo formą pilame tešlą, kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 min. (kol ištrauktas pagaliukas bus sausas).
5. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Tada supjaustom į tris biskvitus.
Kol biskvitas aušta gaminame kremą:
1. Varškės kremą gerai išsukame (aš plakiau su elektriniu plakikliu) su cukraus pudra ir vanile (jei naudojate).
2. Atskirame inde išplakame grietinėlę ir atsargiai sudedame į varškės masę.
3. Išspaudžiam citrinos sulčių, paragaujam ar užtenkamai išspaudėme sulčių :)
Torto surinkimas:
1. Pirmą biskvitą dedame ant padėklo (lėkštės), aptepame kremu. Kartojam su antru biskvitu ir galiausiai dedam trečią biskvitą, aptepame kremu viršų ir šonus. Dedame šaltai pastovėti apie 30 min. (kol šiek tiek kremas apstingsta). Tada galima puošti :)
Ruošiau du torčiukus šį kartą tad vieną puošiau labai paprastai - su raudonom kokoso drožlėm, o antrąjį su triufeliais, kuriuos pasigaminau iš vakaro.
sudedamosios dalys:
1. 50 g grietinėlės
2. 1,5 a. š. tirpios kavos
3. 1 v. š. medaus (naudojau auksaspalvį sirupą)
4. 150 g šokolado
5. 70 g sviesto
6. kakavos apvoliojimui
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę, medų ir tirpią kavą užviriname ant garų vonelės.
2. Šokoladą kitame inde taip pat ištirpiname ant garų vonelės.
3. Tada sumaišome grietinėlę su šokoladu. Šiek tiek masei pravėsus įdedame sviestą ir gerai viską išmaišome.
4. Dedame šaltai ir paliekame kol masė sustings.
5. Masei sustingus imame su šaukšteliu, delnais padarome rutuliukus ir apvoliojame kakavoje. Dedame ant kepimo popieriaus ir dar apibarstome visus kakava. Vėl dedame šaltai.
Torto receptas iš saulėtos virtuvės, o triufeliai iš knygos "Dovanos iš virtuvės".
2013-12-24
Pasiruošimas kalėdoms II ir imbieriniai sausainiai
Žiemos šventės be imbierinių-meduolinių sausainukų kepimo turbūt jau būtų nebetokios ir šventiškos :) Kai namai prisipildo įvairiausių, aromatingiausių, šilčiausių kvapų.. Porą metų didelius kiekius - visiems namiškiams ir dar šiek tiek dovanoms, kepdavau su drauge. Šiemet dėl įvairiausių darbelių nepavyko nutaikyti bendro vakaro, tačiau žinau, kad kitais metais bus kitokios galimybės ir kad tikrai kepsime vėl drauge :)
Taigi paskutinis penktadienio vakaras, iki švenčių liko 3 dienos.. o virtuvėje minkoma kvapni imbierinė tešla, formuojami sausainukai..:)
Pirmą kartą imbierinius sausainukus kepiau viena pati :) buvo šioks toks iššūkis, nes dalis sausainukų buvo skirti dovanoms..o suminkyta tešla pagal receptą nesigavo tokia kokios tikėjausi :) tad receptą teko šiek tiek koreguoti :) na bet galutinis rezultatas džiugino :)
Imbierinė sausainukų tešla:
1. 450 g miltų (sunaudojau turbūt beveik 600 g, nes vis reikėjo pridėti kad tešla būtų tinkama kočiojimui)
2. 150 g rudojo cukraus
3. 100 g margarino (naudojau skirtą kepiniams)
4. 2 kiaušuniai
5. 100 g medaus (naudojau auksaspalvį sirupą)
6. 1 a. š. gesintos sodos (naudojau kepimo miltelius)
7. maišelis prieskonių, skirtų meduoliams (ir dar šiek tiek imbiero miltelių ir cinamono, reikia žiūrėt individualiai, pagal skonį)
Gaminimo eiga:
1. Ištirpiname margariną.
2. Į dubenį, kurį bus galima dėti ant garų vonelės, dedame kiaušinius, cukrų, medų, prieskonius ir tirpintą margariną. Viską gerai išmaišome ir dedame ant garų vonelės (puodo su verdančiu vandeniu). Paverdame, kol cukrus ištirps, tada nukeliame nuo garų.
3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į pravėsusią kiaušinių ir prieskonių masę. Užminkome minkštą tešlą.
4. Kočiojame tešlą ir spaudžiame norimas sausainių formeles.
5. Sudedame paruoštus sausainukus į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min., kol gražiai paruduoja.
6. Išimame ir dedame sausainukus ant grotelių, palaukiam kol atvės.
7. Ragaujam, pakuojam ir dovanojam :)
Ruošdama tešlą rėmiausi šiuo receptu iš skanus gyvenimas.
Taigi paskutinis penktadienio vakaras, iki švenčių liko 3 dienos.. o virtuvėje minkoma kvapni imbierinė tešla, formuojami sausainukai..:)
Pirmą kartą imbierinius sausainukus kepiau viena pati :) buvo šioks toks iššūkis, nes dalis sausainukų buvo skirti dovanoms..o suminkyta tešla pagal receptą nesigavo tokia kokios tikėjausi :) tad receptą teko šiek tiek koreguoti :) na bet galutinis rezultatas džiugino :)
Imbierinė sausainukų tešla:
1. 450 g miltų (sunaudojau turbūt beveik 600 g, nes vis reikėjo pridėti kad tešla būtų tinkama kočiojimui)
2. 150 g rudojo cukraus
3. 100 g margarino (naudojau skirtą kepiniams)
4. 2 kiaušuniai
5. 100 g medaus (naudojau auksaspalvį sirupą)
6. 1 a. š. gesintos sodos (naudojau kepimo miltelius)
7. maišelis prieskonių, skirtų meduoliams (ir dar šiek tiek imbiero miltelių ir cinamono, reikia žiūrėt individualiai, pagal skonį)
1. Ištirpiname margariną.
2. Į dubenį, kurį bus galima dėti ant garų vonelės, dedame kiaušinius, cukrų, medų, prieskonius ir tirpintą margariną. Viską gerai išmaišome ir dedame ant garų vonelės (puodo su verdančiu vandeniu). Paverdame, kol cukrus ištirps, tada nukeliame nuo garų.
3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į pravėsusią kiaušinių ir prieskonių masę. Užminkome minkštą tešlą.
4. Kočiojame tešlą ir spaudžiame norimas sausainių formeles.
5. Sudedame paruoštus sausainukus į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min., kol gražiai paruduoja.
6. Išimame ir dedame sausainukus ant grotelių, palaukiam kol atvės.
7. Ragaujam, pakuojam ir dovanojam :)
Ruošdama tešlą rėmiausi šiuo receptu iš skanus gyvenimas.
2013-12-15
Pasiruošimas Kalėdoms ir gardžios dovanėlės
Laikas greit bėga..atrodo dar tik vakar buvo šilta ir saulėta..o jau šiandien kieme pilna sniego, o dar po savaitės sulauksime ir didžiausios, gražiausios, jaukiausios šventės - Kalėdų :)
Šiemet šventinė nuotaika prasidėjo jau nuo gruodžio pradžios, kadangi darbe antrus metus iš eilės vyko jau tradicija tampanti "Pyragų mugė". Jos pagrindas yra įvairiausių kepinių kepimas - gali būti ir saldūs, ir sotūs (sūresni :)). Visus iškeptus pyragus, sausainius ir kitus gardėsius perkame iš savo kolegų, ragaujame juos, o pinigėlius, kuriuos surenkame skiriame labdarai.
Šiemetiniai mugės kepiniai, kuriuos kepiau, buvo - margi sausainukai (jie paprasti, bet labai skanūs!) ir šokoladiniai keksiukai su sūrio kremo kepurėlėmis :) receptai išbandyti ir patikrinti, tad viskas vyko sklandžiai, išskyrus draugystė su sūrio kremu nelabai nusisekė - nesigavo jis toks tvirtas, kaip atrodė recepte, kuriuo naudojausi.. :) taip pat sužinojau, kad "Skittles" saldainukai netinkami vartoti kartu su kremu - nes tirpsta ir dažai nudažo.. taigi keksiukai - nykštukai gavosi nelabai gražūs.. Tačiau visa tai skoniui tikrai nesutrukdė, o ir šiek tiek pasimokiau :)
Šis savaitgalis buvo taip pat kalėdiškas, nes ruošiau daugybę sausainukų, kuriuos draugė dovanos savo klientams :) tikiuosi, kad patiks tokios mažos, bet mielos ir gardžios dovanėlės :)
Sekanti savaitė paskutinė savaitė prieš šventes, tad laukia taip pat nemažai kepinių.. na bet apie juos tada kai bus iškepti ir paruošti dovanoti ir ragauti :)
2013-11-02
Vasariškai gaivus sūrio tortas su braškėmis
Šiemet ruduo kaip niekad nuostabus.. tačiau vistiek vasarą prisimint visada gerą ir laikas nuo laiko norisi vasariškos saulutės, kuri ne tik šviečia, bet ir šildo.. :)
Taigi šiam savaitgaliui išsirinkau nuostabaus skonio, lengvą ir vasarišką tortą - pyragą su maskarpone ir braškėmis iš Beatos virtuvės. Paskaičius komentarus supratau, kad nevisom jis gaunasi iš pirmo karto..na bet nusprendžiau tai nusprendžiau :)
Kadangi torčiukas jau išdegustuotas, galiu pasakyti, kad man pasisekė ir viskas išėjo kuo puikiausiai :) tikrai labai skanus pyragas buvo..! :)
Beatos receptą šiek tiek pakoregavau, pagal tai ką turėjau virtuvėje :) ir naudojau šiuos produktus:
1. 150 g arbatinių sausainių, susmulkintų
2. 50 g ištirpinto sviesto
3. 500 g maskarponės
4. 4 nedidelius kiaušinius
5. 60 g cukraus
6. 1 v. š. krakmolo
7. 1 citrinos tarkuota žievelę
8. 500 ml braškių
Gaminimo eiga:
1. Sausainius sumaišyti su sviestu ir sudėti juos į kepimo formą (aš ją buvau išklojus kepimo popieriumi). Dėti formą šaltai, kad šiek tiek sustingtų :)
2. Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų.
3. Trynius išplakame su cukrumi iki baltumo, sudedame maskarponę ir šaukštu išmaišome. Įdedame krakmolą ir dar kartelį gerai išmaišome. Įtarkuojame citrinos žievelę.
4. Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo ir palengva sumaišome su masakrponės mase. Viską supilame ant sausainių.
5. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40 min. ( aš kepiau tol ko šiek tiek pradėjo trūkinėti viršus).
6. Išėmus iš orkaitės pyragą apipilti braškėmis (aš naudojau šaldytas braškes, tad nereikėjo jų nei trinti, nei saldinti). Supyliau ne tik uogas, bet ir skysti. Palikau stovėti, kad visiškai pyragas atvėstų, o skystis susigertų :) Kepimo formos šonus nuėmiau prieš pat patiekiant :)
Pastebėjimas - kepamas pyragas šiek tiek išsipučia, o supylus uogas šiek tiek susispaudžia, gaunasi gražus kraštelis kuris laiko uogas pyrago viduje :).
Taigi šiam savaitgaliui išsirinkau nuostabaus skonio, lengvą ir vasarišką tortą - pyragą su maskarpone ir braškėmis iš Beatos virtuvės. Paskaičius komentarus supratau, kad nevisom jis gaunasi iš pirmo karto..na bet nusprendžiau tai nusprendžiau :)
Kadangi torčiukas jau išdegustuotas, galiu pasakyti, kad man pasisekė ir viskas išėjo kuo puikiausiai :) tikrai labai skanus pyragas buvo..! :)
Beatos receptą šiek tiek pakoregavau, pagal tai ką turėjau virtuvėje :) ir naudojau šiuos produktus:
1. 150 g arbatinių sausainių, susmulkintų
2. 50 g ištirpinto sviesto
3. 500 g maskarponės
4. 4 nedidelius kiaušinius
5. 60 g cukraus
6. 1 v. š. krakmolo
7. 1 citrinos tarkuota žievelę
8. 500 ml braškių
Gaminimo eiga:
1. Sausainius sumaišyti su sviestu ir sudėti juos į kepimo formą (aš ją buvau išklojus kepimo popieriumi). Dėti formą šaltai, kad šiek tiek sustingtų :)
2. Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų.
3. Trynius išplakame su cukrumi iki baltumo, sudedame maskarponę ir šaukštu išmaišome. Įdedame krakmolą ir dar kartelį gerai išmaišome. Įtarkuojame citrinos žievelę.
4. Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo ir palengva sumaišome su masakrponės mase. Viską supilame ant sausainių.
5. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40 min. ( aš kepiau tol ko šiek tiek pradėjo trūkinėti viršus).
6. Išėmus iš orkaitės pyragą apipilti braškėmis (aš naudojau šaldytas braškes, tad nereikėjo jų nei trinti, nei saldinti). Supyliau ne tik uogas, bet ir skysti. Palikau stovėti, kad visiškai pyragas atvėstų, o skystis susigertų :) Kepimo formos šonus nuėmiau prieš pat patiekiant :)
Pastebėjimas - kepamas pyragas šiek tiek išsipučia, o supylus uogas šiek tiek susispaudžia, gaunasi gražus kraštelis kuris laiko uogas pyrago viduje :).
2013-10-14
Keksiukų tortas
Kai laikas nuo laiko kažkas pradeda kartotis..ima atsibosti..norisi kažko naujo, dar nematyto, neragauto.. :)
Artėjo kolegės gimtadienis ir jau galvojau kuo gi nustebinti šį kartą.. Jubiliatė vis pasakojo prisiminimus kokie buvo skanūs keksiukai su šokoladiniu kremu, kuriuos kažkada ragavo..Tad ilgai negalvojusi nusprendžiau padaryti keksiukų tortą :)
Išvaizda galvojau, kad bus jo kitokia, tačiau padėklas buvo per mažas įgyvendinti savo norui :) nors kremo rožytes taip pat visada norėjau labai išmokti daryti, tad manau viskas pavyko šauniai :)
Tortčiuką sudariau iš dviejų rūšių keksiukų - šokoladinių ir paprastų :)
Šokoladiniams keksiukams sunaudojau:
1. 125 g juodojo šokolado
2. 125 g sviesto
3. 2 kiaušinius
4. 100 g cukraus pudros ir šiek tiek pudrinių saldainukų (užtenka tik pudros)
5. 1 a. š. vanilinio cukraus
6. 115 g miltų
7. 1 a. š. kepimo miltelių
Paprastiems keksiukams sunaudojau:
1. 180 g miltų
2. 1 a. š. kepimo miltelių
3. 0,5 a. š. druskos
4. 58 g sviesto
5. 100 g cukraus
6. 3 kiaušinius
7. 0,25 puodelio pieno
8. 0,5 vanilinio cukraus
Šokoladinių keksiukų paruošimas:
1. Šokoladą su sviestu ištirpinti karšto vandens vonelėje. Atidėti kol šiek tiek pravės.
2. Gerai išplakti kiaušinius, po to supilti pudra ir vanilinį cukrų, dar kartelį gerai išplakti.
3. Palengva supilti šokoladą ir išmaišyti.
4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į šokoladinę masę. Viską labai gerai išmaišyti, paskirstyti į keksiukų formeles ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių iki 30 min (aš kepiau turbūt apie 15 min, nes šokoladiniai keksiukai dar išimti šiek tiek pakepa :) keistas dalykas, bet tikrai perkepti jų nereikia ;) ).
Paprastus keksiukus reikia paruošti panašiai:
1. Sviestą išplakti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti ir gerai išplakti kiaušinius.
2. Supilti pieną, vanilinį cukrų ir taip pat gerai išmaišyti.
3. Supilti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišyti.
4. Padalinti į keksiukų formeles ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių iki 20 min (kepiau irgi apie 15 min.)
Iškepus keksiukam reikia juos gerai atvėsinti ir tada dekoruoti kremu.
Kremus naudojau du - šokoladinį ir kavos.
abiem kremams naudojau:
1. 500 g maskarponės
2. 450 g grietinėlės
3. šiek tiek cukraus pudros
4. 2 a. š. citrinos sulčių
5. 100 g tirpinto ir atvėsinto juodojo šokolado
6. 2 a. š. tirpios kavos
1. Grietinėlę gerai išplakti.
2. Kitame inde išplakti maskarponę su cukraus pudra ir sultimis. Sudėti grietinėlę, viską gerai išmaišyti ir padalinti į dvi dalis.
3. Į vieną dalį įpilti šokoladą ir gerai išmaišyti, o į kitą kavą.
4. Sudėti kremus į konditerinius maišelius ir dekoruoti keksiukus :)
Kadangi dariau tortą, tai pirmame aukšte sudėliojau paprastus keksiukus, viduryje šokoladinius, o ant viršaus visus šokoladinius.
Keksiukų receptai iš keksiukai.lt ir saulėtavirtuve.lt
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)