Nuostabus, šaltas, tačiau labai saulėtas sekmadienio rytas :) puiki nuotaika ir puikus receptas kompiuterio ekrane.. Labai ilgai dvejojau ir mąsčiau ar tikrai bandyti daryti šio
recepto tortą..tačiau pasiryžau :) skaičiau, skaičiau ir skaičiau receptą, nagrinėjau visus punktus, kurie sudėtingesni, kurie paprastesni :) tikrai kaip prieš egzaminą. Taip darau kiekvieną kartą, turu gerai išnagrinėti receptą ir tik po to galiu juo vadovaudamasi kažką daryti :) Tačiau šis receptas kitoks nei kiti, su dviem putėsių kremais, kurių aš dar nesu labai gerai įvaldžiusi :) tad atrodo tikrai sudėtingai.. na bet jau pradėjau, biskvitas jau kepa ir atrodo kol kas viskas gerai :)
Biskvitui reikia (recepte nurodyta, kad tinka 26 cm, bet aš gaminau 24 cm formoje):
1. 60 g juodo šokolado
2. 100 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 0,5 stiklinės cukraus (naudojau 70 g)
4. 0,5 a. š. vanilės
5. 2 kiaušinių
6. 1 stiklinės miltų (naudojau 140 g)
7. 2 a. š. kakavos (ne taip užmačiau ir vietoje 2 a.š. įdėjau 2 v. š. :) bet čia gi kakava ji tikrai nepablogino situacijos :) )
8. 1 a. š. kepimo miltelių
9. 0,25 a. š. sodos
10. žiupsnelis druskos
11. 0,5 stiklinės kefyro arba pasukų (naudojau kefyrą apie 250 ml)
Biskvito paruošimas:
1. Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės ir palikti ataušti.
2. Sviestą išsukti su cukrumi, berti vanilę ir po vieną kiaušinį. Viską gerai išplakti. Supilti šokoladą ir taip pat gerai išmaišyti.
3. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišyti atskirame inde.
4. Per kelis kartus miltus ir kefyrą supilti į sviesto/kiaušinių masę ir gerai išmaišyti. Gaunasi kremo struktūros tešla.
5. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi patiestą kepimo formą ir kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 20-25 min., patikrinam mediniu pagaliuku. Išimame ir ataušiname.
Šokoladiniai putėsiams reikės:
1. 2 a. š. želatinos
2. 2 v. š. šalto vandens
3. 4 v. š. verdančio vandens
4. 215 g smulkinto šokolado (naudojau juodą, 250 g)
5. 215 g kreminio sūrio (naudojau maskarponę, 250 g)
6. 350 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
7. 1 a. š. cukraus
Gaminimo eiga:
1. Ištirpinti šokoladą kartu su kreminiu sūriu ant garų vonelės. Ataušinti.
2. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Tada užpilti verdančiu vandeniu ir maišyti tol kol visa želatina ištirps. Ataušinti.
3. Grietinėlę kartu su cukrumi plakti, kai pradės stingti plona srovele supilti želatiną ir plakti iki standumo.
4. Į šokolado masę įdėti 1/4 dalies grietinėlės ir gerai išmaišyti. Po to sudėti visą grietinėlę ir vėl gerai išmaišyti.
5. Gautą kremą tolygiai uždėti ant atvėsusio biskvito. Dėti į šaldytuvą, kad kremas sustingtų.
Kol antrasis sluoksnis stingsta gaminame trečiąjį - Itališką vanilinį kremą, kuriam reikės:
1. 6 kiaušinių trynių
2. 100 g cukraus
3. 6 v. š. miltų
4. 2 a. š. želatinos
5. 830 ml grietinėlės
6. 2 a. š. vanilės (aš naudoju miltelius)
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti miltus ir želatiną (dėjau želatinos granules, gavosi viskas labai gerai :))
2. Grietinėlę su vanile užvirti puode (labai bijojau pervirti, tai palaikiau ant ugnies iki 5-8 min).
3. Plakant nedideliu greičiu į trynių masę supilti grietinėlę. Visą masę per sietelį supilti atgal į puodą ir vėl kaitinti ant mažos ugnies, kol masė pasidarys tiršta. Atvėsinti ir supilti ant šokoladinių putėsių. Vėl dėti į šaldytuvą.
Paskutinis etapas šokoladinio glajaus pasiruošimas, kuriam reikės:
1. 240 ml grietinėlės
2. 1,5 v. š. sviesto
3. 325 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę kartu su sviestu ištirpinti ant garų vonelės, po to sudėti smulkintą šokoladą ir viską kartu ištirpinti iki vientisos masės.
2. Šiek tiek atvėsinti ir užpilti ant torto. Išlyginti viršų ir šonus. Tortą vėl dėti į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
p.s. aš točiuką papuošiau orinukais, kuriuos dariau iš baltymų, kurie liko, ir cukraus :) tačiau sušalę jie tampa tokie lipnūs :) bent jau man gavosi :)
p.p.s. iš šių produktų gavosi du torčiukai - vienas 24 cm ir kitas 10x20x8 cm. Kadangi mažasis buvo skirtas namams galiu parodyti ir torčiuko vidų :)
Torčiukas tikrai labai skanus, šventiškas ir elegantiškas :)