Šešerių metukų mergaitei darytas raffaello torčiukas su hello kitty atvaizdu :)
Torto receptas toks pats kaip čia, o papuošimams naudojau cukrinę masę, kurią dariau pagal šį receptą.
2013-10-10
2013-10-09
2013-10-06
Purus raffaello tortas
Apie rafaelo tortą žinojau senokai, tačiau vis nebuvo progos išbandyti :) Galvojau, kad jis per saldus, ir net riebokas ir šiaip visus kepinius darau su šokoladu, o šis visiškai be jo..tad kažkaip ir delsiau :) tačiau kolegei užsiminus, kad norėtų tokio torto gimtadieniui nebuvo kitos išeities ir reikėjo išbandyti ir padaryti :)
Biskvitų ruošimas:
O rezultatas nustebino, nes tortas buvo purus ir minkštas, ir visai nepersaldus, ir neperriebus :)
Darydama tortą naudojausi špargalke iš saulėtos virtuvės.lt, kol kas tai geriausias blogas su receptais :)
Taigi, biskvitams naudojau:
1. 5 kiaušinius
2. 230 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus (neturėjau esencijos..)
4. 65 g aliejaus
5. 230 g miltų
6. 20 g kepimo miltelių
Kremas daromas iš:
1. 1 indelio kondensuoto pieno (saldinto, 385 g)
2. 180 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 450 g riebios grietinėlės (35 proc. riebumo)
4. 2 pakeliai grietinėlės standiklio
5. 50 g kokoso drožlių
Papuošimams:
1. ~50 g baltų ir šiek tiek raudonų kokoso drožlių
2. raffaello saldainių
Biskvitų ruošimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (vanile), kol masė padidės ir pasidarys baltesnė.
2. Plona srovele, plakant į kiaušinių masę supilti aliejų.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palengva įmaišyti į kiaušinių masę.
4. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (23 cm). Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 30-35 min.
5. Iškepus biskvitui pilnai atvėsinti ir perpjauti į tris ar keturias dalis.
Kremo paruošimas:
1. Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti standiklį ir gerai išplakti. Padėti į šaldytuvą.
2. Sviestą išplakti su kondensuotu pienu, sudėti kokoso drožles ir dar kartelį gerai išmaišyti. Dėti į šaldytuvą šiek tiek sušalti.
3. Po 30 min. sviesto masę sumaišyti su grietinėle.
Sulaistymui - sumaišyti visus produktus:
1. 200 g vandens
2. 2 citrinų sultys
3. 2 a. š. cukraus
Torto surinkimas:
1. Ant padėklo dedam pirmąjį biskvitą, sulaistom ir aptepam kremu ir kartojam. Uždėjus paskutinį biskvitą kremu aptepam visą tortą, išlyginam ir papuošiam :) Naudojau kokoso baltas ir raudonas drožles bei raffaello saldainius.
2. Plona srovele, plakant į kiaušinių masę supilti aliejų.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palengva įmaišyti į kiaušinių masę.
4. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (23 cm). Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 30-35 min.
5. Iškepus biskvitui pilnai atvėsinti ir perpjauti į tris ar keturias dalis.
Kremo paruošimas:
1. Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti standiklį ir gerai išplakti. Padėti į šaldytuvą.
2. Sviestą išplakti su kondensuotu pienu, sudėti kokoso drožles ir dar kartelį gerai išmaišyti. Dėti į šaldytuvą šiek tiek sušalti.
3. Po 30 min. sviesto masę sumaišyti su grietinėle.
Sulaistymui - sumaišyti visus produktus:
1. 200 g vandens
2. 2 citrinų sultys
3. 2 a. š. cukraus
Torto surinkimas:
1. Ant padėklo dedam pirmąjį biskvitą, sulaistom ir aptepam kremu ir kartojam. Uždėjus paskutinį biskvitą kremu aptepam visą tortą, išlyginam ir papuošiam :) Naudojau kokoso baltas ir raudonas drožles bei raffaello saldainius.
2013-09-21
Saldi patirtis - saldus atsisveikinimas
Tautinį – liaudies šokį pamėgau dar vaikystėje. Nuo pirmos klasės iki šio rudens ėjau šokti, du kartus per savaitę, prieš koncertus ar per festivalius dar dažniau :) beveik 20 metų..net baisu pagalvoti apie tokį skaičių savo gyvenime :) šiek tiek istorijos nuo ko prasidėjo mano kelias link "Sietuvos" :)
Pirmą kartą mama nuvedė šokti pradinėje mokykloje. Pasak mamos nebuvau susižavėjusi šokiu, nes nepatikdavo šokti su berniukais, kurie turbūt, kaip sakoma "tampydavo už kasų" :) Po griežto pasakymo - NEBEEISIU, kažkaip vistiek sėkmingai keliaudavau į repeticijas. Laikui bėgant susidraugavau ir su berniukais, ir šokis tapo labai artimas :) Pirmąją šokių mokytoją prisimenu iki šiol, ji buvo griežta ir reikli, tačiau neatbaidė, o tik išugdė norą šokti ir tobulėti :).
Vidurinėje mokykloje teko metus, pusantrų šokti vien su merginomis, nes vaikinams paauglystėje šokis atrodė nebe toks įdomus užsiėmimas :) Tačiau artėjant įvairiems konkursas bei koncertams visgi pavyko įtraukti ir juos į kolektyvą ir taip suburti mišrų kolektyvą.
Vidurinėje mokykloje teko metus, pusantrų šokti vien su merginomis, nes vaikinams paauglystėje šokis atrodė nebe toks įdomus užsiėmimas :) Tačiau artėjant įvairiems konkursas bei koncertams visgi pavyko įtraukti ir juos į kolektyvą ir taip suburti mišrų kolektyvą.
Atvažiavus studijuoti taip pat norėjau šokti..tačiau Vilniaus universiteto ansamblis nebuvo labai draugiškas ir nepanoro turėti mažos mergaičiukės savo tarpe :)) Jau buvau susitaikiusi, kad taip ir nutrūks šokio metai..tačiau antrąjį studijų rugsėjį netikėtas susitikimas su pažįstama mergina, kuri kaip tik ruošėsi eiti į Vilniaus dizaino ir technologijų kolegijos tautinių šokių kolektyvo "Sietuva" atranką viską pakeitė. Nukeliavau ir aš :) Viena, kita repeticija ir buvau draugiškai priimta į kolektyvą. Žinoma, būdavo visko - niekad nepamiršiu pirmųjų metų ir konkurencijos su senosiomis šokėjomis (kaip žinia merginų kolektyvuose būna visada daugiau, tad konkurencija tarp jų būna visada), tačiau jos puikiai išmokė taisyklingos laikysenos ir kitų mergaitiškų subtilybių, griežtesnio vadovo žodžio apie kojas, taško nelaikymą, nuleistas akis, netinkamus žingsnelius.. :) tačiau tai tik padėjo stiprėti, tobulėti ir sėkmingai šokti, dalyvauti visuose koncertuose, konkursuose ir festivaliuose.. :) Jausmas po smagaus, gerai sušokto koncerto būdavo nepakartojamas, tai buvo didžiausia motyvacija šokti, stengtis, lankyti repeticijas.. Taip pat motyvuodavo puikiai praleistas laisvalaikis, visada turėdavome ką veikti drauge - pirtelės žiemos savaitgaliais, linksmos keliones po gimtuosius kraštus vasaros metu. Gimtadienių, Kalėdų, užgavėnių, valentino dienos, kovo 8-osios paminėjimai jau yra tradicijos, kurios vienija ir jungia sietuviečius..
Esu be galo laiminga, kad turėjau proga šokti (tikiu, kad dar šoksiu, tik reik palaukti kelis dešimtmečius, nes trisdešimtmečiai kaip ir paaugliai, labiau domisi ne liaudišku šokiu, o kitais :)), patirti tiek daug įspūdžių, sutikti tiek daug bendraminčių, tarp kurių radau ir tą vienintelį, kuris šią vasarą tapo mano vyru :)
Na, o dabar laikas saldžiam atsisveikinimo tortui - patobulinau "Devil's food cake" :) kaip galima tobulą tortą patobulinti? ogi su bruknių uogiene :)
Biskvitams (26 cm kepimo formai):
1. 100 g kakavos
2. 300 g verdančio vandens
3. 200 g pieno
4. 300 g sviesto
5. 420 g miltų
6. 2 a. š. kepimo miltelių
7. 1 a. š. druskos
8. 300 g cukraus
9. 6 kiaušinių
Kremui:
1. 200 g juodojo šokolado
2. 200 g pieniško šokolado
3. 350 g žemės riešutų sviesto
4. 500 g 36 proc. riebumo grietinėlės
Pertepimui:
1. 5 v. š. bruknių uogienės (galima ir daugiau, buvo bandymas, tad nenorėjau persistengti, tačiau kitą kartą tikra dėsiu daugiau :)
Šokolado papuošimams:
1. 150 g juodojo šokolado
Pirmiausia rekomenduojama pasidaryti šokolado papuošimus:
1. Pasiruošti du maždaug 40 cm ilgio kepimo popieriaus lakštus.
2. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Šokoladą atvėsinti iki žemesnės nei kambario temperatūros, kitu atveju sustingęs jis bus per minkštas ir papuošimai gali pradėti tirpti.
3. Ant vieno lakšto tolygiai išpilti šokoladą ir išlyginti, uždengti kitu lakštu ir dar palyginti, kad neliktų oro burbuliukų.
4. Susukti į ritinį ir pastatyti į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.
5. Kai jau tortas baigtas, bus galima ritinį staigiu judesiu išvynioti, tuo metu turi gautis šokoladinės šukės. Jomis papuošti tortą, kol kremas dar nesustingęs.
Biskvitų paruošimas:
1. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi.
2. Kakavą užpilti verdančiu vandeniu, maišyti kol ištirps. Supilti pieną ir padėti į šalį kol atvės.
3. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
4. Kitame dubenyje išplakti kambario temperatūros sviestą iki purumo, suberti cukrų ir dar paplakti, kad cukrus ištirptų.
5. Po vieną sumušti ir gerai išplakti kiaušinius.
6. Į gautą masę per kelis kartus supilti miltus ir kakavą. Viską gerai išmaišyti.
7. Supilti tešlą į kepimo formą ir dėti kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepti apie 40-50 min. (patikrinti su mediniu pagaliuku arba peiliu).
8. Iškepus biskvitui, atvėsinti ir padalinti į tris dalis.
Kremo paruošimas:
1. Visą šokoladą ištirpinti ant garų vonelės.
2. Į šokoladą įmaišyti žemės riešutų sviestą.
3. Į masę supilti šaltą grietinėlę. Plakti plaktuvu kol gausis tvirtas kremas.
Torto surinkimas:
1. Ant lėkštės dėti pirmąjį biskvitą, aptepti jį uogiene, po to kremu. Dėti antrąjį biskvitą ir aptepti kremu. Uždėti paskutinį biskvitą ir aptepti jau visą tortą likusiu kremu.
2. Apdėlioti tortą šokolado papuošimais ir dėti į šaldytuvą, kad gerai sustingtų. Rekomenduočiau palaikyti per naktį ar netgi dvi :)
3. Ragauti, skanauti tik ne per daug, nes tortas tikrai šokoladinis ir gan sotus :)
Torto šaltinis: saulėta virtuvė
2013-09-19
2013-09-14
Tortas muziką mėgstančiai Jurgitai
Šokoladinis tortas su vyšniomis, receptą galite rasti čia, tik šiuo atveju vietoje aviečių naudojau vyšnias.
Šokoladinis torčiukas su maskarpone
Šiam torčiukui naudojau jau pamėgtą šokoladinį biskvitą ir maskarponės kremą. Pabaigoje visą torčiuką aptepiau plakta grietinėle, bei apliejau šokoladiniu ganašu. Kadangi pati neragavau, labai tikiuosi, kad valgytojai, kurie sakė, kad patiko - nemelavo :)
Kremui naudojau:
1. 500 g maskarponės
2. 2 kiaušinių trynius
3. 1 a. š. cukraus pudros
(Kadangi viena maskarponė su cukrumi man nėra labai skani, norėjau padaryti panašų kremą į tiramisu - taigi jo sudedamosios dalys yra iš tiramisu :) )
Kremo paruošimas:
1. Dubenyje gerai išplakti maskarponę su cukraus pudra (jos reikėtų dėti pagal skonį).
2. Kitame dubenėlyje išplakti kiaušinių trynius ir supilti į maskarponę. Viską labai gerai išmaišyti, paragauti ar tinka skonis ir dėti ant biskvito :)
Biskvitus sulaisčiau nestipria kava.
Tortuko surinkimas paprastas - dedam biskvitą ant padėklo, sulaistom ir uždedam sočiai kremo. Dedam antra biskvitą, sulaistom ir kremo. Taip kartojam kol sudedam visus biskvitus. Baigiam plonu kremo sluoksniu. Gražiai išlyginam. Kadangi maskarponės kremo neužteko apdengti viso torto, aptepiau torčiuką plakta grietinėle. Leidau sustingti šaldytuve. Po to apliejau šokoladiniu ganašu (200 g. šokolado, 200 g grietinėlės ir 50 g sviesto, visus produktus ištirpinti, gerai išmaišyti).
Papuošiau balto šokolado užrašu ir marcipano masės dekoracijom :)
Kremui naudojau:
1. 500 g maskarponės
2. 2 kiaušinių trynius
3. 1 a. š. cukraus pudros
(Kadangi viena maskarponė su cukrumi man nėra labai skani, norėjau padaryti panašų kremą į tiramisu - taigi jo sudedamosios dalys yra iš tiramisu :) )
Kremo paruošimas:
1. Dubenyje gerai išplakti maskarponę su cukraus pudra (jos reikėtų dėti pagal skonį).
2. Kitame dubenėlyje išplakti kiaušinių trynius ir supilti į maskarponę. Viską labai gerai išmaišyti, paragauti ar tinka skonis ir dėti ant biskvito :)
Biskvitus sulaisčiau nestipria kava.
Tortuko surinkimas paprastas - dedam biskvitą ant padėklo, sulaistom ir uždedam sočiai kremo. Dedam antra biskvitą, sulaistom ir kremo. Taip kartojam kol sudedam visus biskvitus. Baigiam plonu kremo sluoksniu. Gražiai išlyginam. Kadangi maskarponės kremo neužteko apdengti viso torto, aptepiau torčiuką plakta grietinėle. Leidau sustingti šaldytuve. Po to apliejau šokoladiniu ganašu (200 g. šokolado, 200 g grietinėlės ir 50 g sviesto, visus produktus ištirpinti, gerai išmaišyti).
Papuošiau balto šokolado užrašu ir marcipano masės dekoracijom :)
2013-07-24
Saldžios dovanos Jauniesiems
Liepos pradžioje ruošiamės eiti į vestuves. Kadangi šiais laikais niekas dovanų nedovanoja, o ir jaunieji prašo nedidelių dovanų, dažniausiai subtiliai parašo, kad tai turėtų būti pinigai :) Nežinau kaip jums, bet man nėra įdomu dovanoti įprastus vokelius su pinigėliais. Nežinau kiek tai svarbu jauniesiems, gal jiems visiškai nesvarbus pateikimas :)) Tačiau pinigėliai pateikiami kitomis formomis, pavyzdžiui smulkiomis monetomis medžiaginiame maišelyje, stiklainiuke, ar taupyklėje, man atrodo linksmiau ir žaismingiau, nei paprastas vokelis įsigytas eilinėje parduotuvėje.. :) O jei maišelis padarytas, stiklainiukas ar taupyklė išpaišytas jūsų rankomis, tai turėtų būt dar didesnė dovana jauniesiems.
Taip pat šiais laikais jaunieji nelabai pageidauja gėlių.. Man gražu, bet iš tiesų yra labai nepraktiška ypatingai tais atvejais, kai jaunieji iš kart po šventės ruošiasi išvažiuoti į kelionę..atsiranda papildomų rūpesčių ir dažniausiai gėles tenka palikti pas vienus ar kitus tėvelius :) Taigi kuo galima pakeisti gėlytes - ogi bet kuo.
Šiemet mes sugalvojome padaryti didelį (4,250 l) stiklainį sausainukų (receptas čia) :) Tai yra graži ir skani dovana, kuria galima pasidžiaugti ilgiau arba net per pačią šventę :) Kiti galimi variantai statinė ar stiklainiukas medaus (tokią dovanėlę dovanojau broliui praėjusiais metais..gaila tik neturiu nuotraukytės..). Manau gėles galima pakeisti bet kuo, tačiau man mieliausios dovanos, kurias padarome patys.. :)
Taip pat šiais laikais jaunieji nelabai pageidauja gėlių.. Man gražu, bet iš tiesų yra labai nepraktiška ypatingai tais atvejais, kai jaunieji iš kart po šventės ruošiasi išvažiuoti į kelionę..atsiranda papildomų rūpesčių ir dažniausiai gėles tenka palikti pas vienus ar kitus tėvelius :) Taigi kuo galima pakeisti gėlytes - ogi bet kuo.
Šiemet mes sugalvojome padaryti didelį (4,250 l) stiklainį sausainukų (receptas čia) :) Tai yra graži ir skani dovana, kuria galima pasidžiaugti ilgiau arba net per pačią šventę :) Kiti galimi variantai statinė ar stiklainiukas medaus (tokią dovanėlę dovanojau broliui praėjusiais metais..gaila tik neturiu nuotraukytės..). Manau gėles galima pakeisti bet kuo, tačiau man mieliausios dovanos, kurias padarome patys.. :)
2013-07-22
Vasariškai gaivus torčiukas su mėlynėmis ir citrina
Šio savaitgalio tortas - gaivus mėlynių, citrinų ir varškės kremo torčiukas. Tikrai gaivus ir skanus, tinkantis bet kokiai progai! :)
1. Miltus, druską ir cukraus pudrą persijoti į dubenį.
2. Sutarkuoti sviestą, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į vientisą tešlą.
3. Suformuoti rutulį, įsukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų.
4. Šiek tiek sušalusią tešlą išimti ir iškočioti.
5. Kepimo formos dugną patiesti kepimo popieriumi ir iškloti tešlą ant dugno ir sienelių.
6. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusį išimti, šiek tiek atvėsinti.
Antrojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Kiaušinio trynius išplakti iki baltumo, supilti likusius produktus ir viską gerai išmaišyti.
2. Gautą masę supilti ant iškepusio pagrindo, išlyginti.
3. Kepti orkaitėje įkaitusioje iki 170 laipsnių apie 20 minučių. Iškepusį gerai atvėsinti.
Trečiojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Mėlynes, cukrų, citrinos sultis ir žievelę bei krakmolą sudėti į puodą.
2. Virti ant mažos ugnies apie 15-20 min, kol masė pasidaryt tiršta. Nuolat maišyti.
3. Kai masė taps tiršta it džemas nuimti nuo ugnies ir užpilti ant iškepusių pirmųjų sluoksnių, išlyginti.
Ketvirtojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.
2. Kreminę varškę sumaišyti su cukrumi, kiaušinių tryniu, citrinos sultimis ir žievele.
3. Želatiną ištirpinti ant garų vonelės, šiek tiek ataušinti ir supilti į varškės masę. Greitai ir gerai išmaišyti.
4. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į vaškės masę.
5. Paruoštą kremą užtepti ant mėlynių sluoksnio, išlyginti ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį.
6. Sustingusį torčiuką apibarstyti mėlynėmis ir uždėti citrinos riekeles.
Skanaus! :)
Šį receptą sudėjau iš dviejų receptų - pirmasis, trečiasis ir ketvirtasis sluoksnis iš čia, antrasis iš čia :)
Taigi kepiau 26 cm torčiuko pagrindą, iš šių produktų:
1. 250 g miltų
2. 65 g cukraus pudros
3. 125 g sviesto
4. 1 kiaušinis
5. žiupsnelis druskos
Antram sluoksniui naudojau:
1. 4 kiaušinių trynių
2. 400 g kondensuoto pieno
3. žaliosios citrinos žievelę ir sultis
Trečiajam sluoksniui naudojau:
1. 460 g mėlynių
2. citrinos žievelę ir sultis
3. 115 g cukraus
4. 65 g kukurūzų krakmolo (kitą kartą bandysiu dėti mažiau, nes šiek tiek jautėsi miltukai..nežinau, gal per mažai paviriau, tačiau konsistencija buvo gera.. )
Ketvirtajam sluoksniui naudojau:
1. 2 a. š. želatinos
2. 5 a. š. šalto vandens
3. 200 g kreminės varškės
4. 65 g cukraus
5. 1 kiaurinio trynys (nenaudojau)
6. citrinos žievelę ir 2 v. š. sultis
7. 300 g plakamosios grietinėlės
Papuošimui sunaudojau sauja mėlynių ir žaliųjų citrinų riekelių.
Pagrindo paruošimo eiga:2. 65 g cukraus pudros
3. 125 g sviesto
4. 1 kiaušinis
5. žiupsnelis druskos
Antram sluoksniui naudojau:
1. 4 kiaušinių trynių
2. 400 g kondensuoto pieno
3. žaliosios citrinos žievelę ir sultis
Trečiajam sluoksniui naudojau:
1. 460 g mėlynių
2. citrinos žievelę ir sultis
3. 115 g cukraus
4. 65 g kukurūzų krakmolo (kitą kartą bandysiu dėti mažiau, nes šiek tiek jautėsi miltukai..nežinau, gal per mažai paviriau, tačiau konsistencija buvo gera.. )
Ketvirtajam sluoksniui naudojau:
1. 2 a. š. želatinos
2. 5 a. š. šalto vandens
3. 200 g kreminės varškės
4. 65 g cukraus
5. 1 kiaurinio trynys (nenaudojau)
6. citrinos žievelę ir 2 v. š. sultis
7. 300 g plakamosios grietinėlės
Papuošimui sunaudojau sauja mėlynių ir žaliųjų citrinų riekelių.
1. Miltus, druską ir cukraus pudrą persijoti į dubenį.
2. Sutarkuoti sviestą, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į vientisą tešlą.
3. Suformuoti rutulį, įsukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų.
4. Šiek tiek sušalusią tešlą išimti ir iškočioti.
5. Kepimo formos dugną patiesti kepimo popieriumi ir iškloti tešlą ant dugno ir sienelių.
6. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Iškepusį išimti, šiek tiek atvėsinti.
Antrojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Kiaušinio trynius išplakti iki baltumo, supilti likusius produktus ir viską gerai išmaišyti.
2. Gautą masę supilti ant iškepusio pagrindo, išlyginti.
3. Kepti orkaitėje įkaitusioje iki 170 laipsnių apie 20 minučių. Iškepusį gerai atvėsinti.
Trečiojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Mėlynes, cukrų, citrinos sultis ir žievelę bei krakmolą sudėti į puodą.
2. Virti ant mažos ugnies apie 15-20 min, kol masė pasidaryt tiršta. Nuolat maišyti.
3. Kai masė taps tiršta it džemas nuimti nuo ugnies ir užpilti ant iškepusių pirmųjų sluoksnių, išlyginti.
Ketvirtojo sluoksnio paruošimo eiga:
1. Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.
2. Kreminę varškę sumaišyti su cukrumi, kiaušinių tryniu, citrinos sultimis ir žievele.
3. Želatiną ištirpinti ant garų vonelės, šiek tiek ataušinti ir supilti į varškės masę. Greitai ir gerai išmaišyti.
4. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į vaškės masę.
5. Paruoštą kremą užtepti ant mėlynių sluoksnio, išlyginti ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį.
6. Sustingusį torčiuką apibarstyti mėlynėmis ir uždėti citrinos riekeles.
Skanaus! :)
2013-07-21
Sausainukai su kava
Paprasti, šiek tiek gal nuodėmingi (į sudėtį įeina visa kondensuoto pieno skardinė), tačiau labai skanūs sausainukai. Juos užmačiau čia ir tik pamačius žinojau, kad būtinai juos darysiu :) Taigi rezultatas :)
Sausainukam reikės:
1. 180 g sviesto, kambario temperatūros
2. 65 g cukraus (dėjau tik 30 g, gal įtakos daug neturėjo, bet saldumo tikrai užteko)
3. 400 g kondensuoto pieno, saldaus
4. 1 a. š. vainilinio cukraus
5. 210 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 2 v. š. tirpios kavos (aš naudojau Jaccobs :) )
8. 1 v. š. kakavos
9. 0,25 a. š. druskos
Tešlos paruošimo eiga:
1. Į dubenį sudėti minkštą sviestą ir suberti cukrų. Išplakti iki vientisos masės.
2. Į sviestą supilti kondensuotą pieną, suberti vanilinį cukrų ir plakti iki kreminės masės (Gaunasi tąsi masė)
3. Atskirai sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, kakavą ir tirpią kavą.
4. Miltus į kondensuoto pieno ir sviesto kremą persijoti per kelis kartus, kiekvieną kart gerai išmaišius.
5. Ant kepimo skardos pakloto kepimo popieriaus su šauktu išdėlioti vienodo kiekio rutuliukus (palikti nemažus tarpus, kad sausainukai nesusiliestų).
6. Dėti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180 laipsnių, kepti apie 15-18 min, kol gražiai paruduos. Iškepusius šiek tiek palikti atvėsti skardoje, nes bus minkšti. Kai sutvirtėja galima perdėti ant grotelių, kad galutinai atvėstų.
7. Pasidaryti arbatos ar kavos ir skanauti :)
Sausainukai išties skanūs, išorėje trapūs, o viduje minkšti, jaučiasi kava ir karamelė. Verta pamėginti :)
Sausainukam reikės:
1. 180 g sviesto, kambario temperatūros
2. 65 g cukraus (dėjau tik 30 g, gal įtakos daug neturėjo, bet saldumo tikrai užteko)
3. 400 g kondensuoto pieno, saldaus
4. 1 a. š. vainilinio cukraus
5. 210 g miltų
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 2 v. š. tirpios kavos (aš naudojau Jaccobs :) )
8. 1 v. š. kakavos
9. 0,25 a. š. druskos
Tešlos paruošimo eiga:
1. Į dubenį sudėti minkštą sviestą ir suberti cukrų. Išplakti iki vientisos masės.
2. Į sviestą supilti kondensuotą pieną, suberti vanilinį cukrų ir plakti iki kreminės masės (Gaunasi tąsi masė)
3. Atskirai sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, kakavą ir tirpią kavą.
4. Miltus į kondensuoto pieno ir sviesto kremą persijoti per kelis kartus, kiekvieną kart gerai išmaišius.
5. Ant kepimo skardos pakloto kepimo popieriaus su šauktu išdėlioti vienodo kiekio rutuliukus (palikti nemažus tarpus, kad sausainukai nesusiliestų).
6. Dėti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180 laipsnių, kepti apie 15-18 min, kol gražiai paruduos. Iškepusius šiek tiek palikti atvėsti skardoje, nes bus minkšti. Kai sutvirtėja galima perdėti ant grotelių, kad galutinai atvėstų.
7. Pasidaryti arbatos ar kavos ir skanauti :)
Sausainukai išties skanūs, išorėje trapūs, o viduje minkšti, jaučiasi kava ir karamelė. Verta pamėginti :)
2013-06-25
Šokoladinis karamelinis tortas ir šiek tiek apie saldumą :)
Gan paprastas, bet labai skanus šokoladinis karamelinis torčiukas. Nebuvo nei per saldus, nei per riebus. O labai bijojau, kad nebūtų per riebus, nes kreme buvo ir maskarponės, ir šiek tiek grietinėlės ir rududu karamelinio kremo. Tačiau pastarojo nedėjau, kaip buvo nurodyta recepte, viso indelio.. man pasirodė ir puses gana :)
Ir šiaip, kai skaitinėju receptus labai užkliūna cukraus, cukraus pudros ar kitokių saldžių produktų kiekiai receptuose..ir dažniausiai dedu tik puse..ir man užtenka ir kas valgo irgi užtenka..tai tokiais atvejais susimastau, O TAI KAIP BŪTŲ JEIGU SUDĖČIAU VISĄ KIEKĮ?? gi širdis apsaltų ir tortas ar pyragas prarastų savo gerą skonį.. Na gal kitiem patinka saldžiai ir suvartoja daug tiek saldainių, tiek cukraus..
Na bet aš nesu tokia, renkuosi geriau gryną juodą šokoladą ir cukraus kiekį taip pat stengiuosi mažinti visur kur tik galima :) :)
Taigi šokoladinio karamelinio torto biskvitui naudojau "Devil's Food cake" biskvitus, kurie susideda iš:
1. 75 g kakavos
2. 225 g verdančio vandens
3. 150 g pieno
4. 225 g sviesto
5. 305 g miltų
6. 1,5 a. š. kepimo miltelių
7. 0,75 a. š. druskos
8. 300 g cukraus (kaip minėjau galima dėti daugiau, tačiau aš dėjau būtent 300 g)
9. 5 kiaušinių
10. kelių lašų vanilės esencijos
Biskvitų gaminimas:
1. Kakavą užpilti verdančiu vandeniu ir ištirpinti, supilti pieną, viską atvėsinti.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje atskirai išmaišyti kambario temperatūros sviestą, suberti į jį cukrų ir dar šiek tiek pamaišyti, kol cukrus ištirps.
4. Į sviesto masę po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Įpilti vanilės ir išmaišyti.
5. Į sviestą dabar galima dalimis supilti kakavą ir į sijoti miltus. Ir viską gerai išmaišyti. (Aš atskyriau trynius nuo baltymų ir pirmiausia sviestą sumaišiau tik su tryniais, tada sudėjau miltus ir kakavą, gerai išmaišiau ir tik ant galo sudėjau gerai išplaktus baltymus)
6. Tešlą gerai išmaišius supilti į kepimo formą (naudojau 25 cm) padengtą kepimo popieriumi ir dėti į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti apie 40-45 min. Iškepusį biskvitą palaikiau per naktį, tik tada supjausčiau į tris dalis.
Kremui naudojau:
1. 0,5 indelio "Rududu"
2. 500 g maskarponės
3. 150 g grietinėlės
Kremo paruošimas labai paprastas - Maskarponę gerai išplakti su "Rududu", atskirame inde išplakti grietinėlę ir sumaišyti su maskarpone. Originaliame recepte, kuriuo aš naudojausi, buvo parašyta, kad kremą atšaldyti šaldytuve naktį, tačiau aš naudojau iš karto ir tikrai gerai susitepė ir neišskydo.
Sulaistymui naudojau stiprią atvėsusią kavą.
Belieka surinkti tortą - dėti pirmą biskvitą ant padėklo sulaistyti ir užtepti kremu, ir kartoti. Galiausiai visą tortą aptepti likusiu kremu ir dėti į šaldytuvą (laikiau per naktį).
Kitą dieną pasiruošiau šokoladinio ganašo (100 g grietinėlės, 100 g šokolado, 15 g sviesto ir 15 g cukraus - viską pašildyti vandens garų vonelėje, gaunasi puikus šokoladinis kremas).
Paruoštu ganašu apliejau visą atšaldytą tortą ir greitai išlyginau kol kremas nesustingo. Ištirpdžiau apie 70 g balto šokolado ir išpaišiau gėlytę :). Vėl dėjau į šaldytuvą ir laikiau per naktį :) Kitą dieną ragavau su kolegomis - tikino, kad buvo labai skanu.
Man tai pat buvo skanu - kremas puikiai susiliejo su biskvitais, tortas buvo minkštas ir labai gardus :)
šaltinis: Sviesto lydimai
Taigi šokoladinio karamelinio torto biskvitui naudojau "Devil's Food cake" biskvitus, kurie susideda iš:
1. 75 g kakavos
2. 225 g verdančio vandens
3. 150 g pieno
4. 225 g sviesto
5. 305 g miltų
6. 1,5 a. š. kepimo miltelių
7. 0,75 a. š. druskos
8. 300 g cukraus (kaip minėjau galima dėti daugiau, tačiau aš dėjau būtent 300 g)
9. 5 kiaušinių
10. kelių lašų vanilės esencijos
Biskvitų gaminimas:
1. Kakavą užpilti verdančiu vandeniu ir ištirpinti, supilti pieną, viską atvėsinti.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje atskirai išmaišyti kambario temperatūros sviestą, suberti į jį cukrų ir dar šiek tiek pamaišyti, kol cukrus ištirps.
4. Į sviesto masę po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Įpilti vanilės ir išmaišyti.
5. Į sviestą dabar galima dalimis supilti kakavą ir į sijoti miltus. Ir viską gerai išmaišyti. (Aš atskyriau trynius nuo baltymų ir pirmiausia sviestą sumaišiau tik su tryniais, tada sudėjau miltus ir kakavą, gerai išmaišiau ir tik ant galo sudėjau gerai išplaktus baltymus)
6. Tešlą gerai išmaišius supilti į kepimo formą (naudojau 25 cm) padengtą kepimo popieriumi ir dėti į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti apie 40-45 min. Iškepusį biskvitą palaikiau per naktį, tik tada supjausčiau į tris dalis.
Kremui naudojau:
1. 0,5 indelio "Rududu"
2. 500 g maskarponės
3. 150 g grietinėlės
Kremo paruošimas labai paprastas - Maskarponę gerai išplakti su "Rududu", atskirame inde išplakti grietinėlę ir sumaišyti su maskarpone. Originaliame recepte, kuriuo aš naudojausi, buvo parašyta, kad kremą atšaldyti šaldytuve naktį, tačiau aš naudojau iš karto ir tikrai gerai susitepė ir neišskydo.
Sulaistymui naudojau stiprią atvėsusią kavą.
Belieka surinkti tortą - dėti pirmą biskvitą ant padėklo sulaistyti ir užtepti kremu, ir kartoti. Galiausiai visą tortą aptepti likusiu kremu ir dėti į šaldytuvą (laikiau per naktį).
Kitą dieną pasiruošiau šokoladinio ganašo (100 g grietinėlės, 100 g šokolado, 15 g sviesto ir 15 g cukraus - viską pašildyti vandens garų vonelėje, gaunasi puikus šokoladinis kremas).
Paruoštu ganašu apliejau visą atšaldytą tortą ir greitai išlyginau kol kremas nesustingo. Ištirpdžiau apie 70 g balto šokolado ir išpaišiau gėlytę :). Vėl dėjau į šaldytuvą ir laikiau per naktį :) Kitą dieną ragavau su kolegomis - tikino, kad buvo labai skanu.
Man tai pat buvo skanu - kremas puikiai susiliejo su biskvitais, tortas buvo minkštas ir labai gardus :)
šaltinis: Sviesto lydimai
2013-06-16
Keksiukai su bananais ir šokolado gabaliukais
Dar vienas užsilikęs receptukas iš gegužės mėnesio .. keksiukai su bananais ir šokolado gabaliukais :)
Buvo namie bananų (šokolado būna visada :) ), tad ir nusprendžiau paieškoti recepto su jais, išsirinkau iš tinklaraščio gamyklėlė.lt.
Keksiukus kepiau tiksliai gamyklėlėje nurodytą receptą, tik dar aptepiau grietinėlės kremu, kurį padariau iš
1. 4 v. š. grietinėlės
2. 2 v. š. grietinės
3. 125 g švelnaus sūrio kremo
4. 2 v. š. kondensuoto pieno
5. 1 v. š. cukraus pudros
Kremui pirma reikia paplakti grietinėlę, po to sudėti likusius produktus ir gerai išplakti iki vientiso kremo konsistencijos (neperplakti, kad iš grietinėlės nesigautų sviestas.. ). Turint kremą aptepti atvėsusius keksiukus ir apibarstyti šokolado drožlėmis ir skanauti.. :)
2013-06-15
Labai šokoladinis pyragas
Niekad netikėjau kad šokoladinį pyragą galima padaryti su kokia nors daržove.. :) tačiau užsilikus keletui burokėlių iš žiemos ir netikėtai radus receptą kepykloje Nr. 5, žinojau ką kepsiu penktadienio vakarą :)
Galit sakyt, padaryti viską galima, bet ar skanu, turiu pasakyti kad TAIP :) ragautojai net nepajuto ir nepagalvojo, kad ten gali būti įsimaišęs burokėlis:) aš, kadangi žinojau, šiek tiek jaučiau, tačiau jie tikrai skoniui nemaišė :)) Dėl to galvoju, kitą kartą tiesiog reikia burokėlį labiau susmulkinti ir viskas bus dar puikiau :)
Taigi šokoladiniam su burokėliais pyragui reikia:1. 250 g virtų ir smulkiai sutarkuotų burokėlių
2. 180 g miltų
3. 1,5 a. š. kepimo miltelių
4. 200 g cukraus
5. 3 kiaušinių
6. 200 ml aliejaus
7. 60 g kakavos
8. prieskonių - naudojau cinamoną, vanilinį cukrų ir muskatą.
Paruošimo eiga:
1. Atskirti baltymus nuo trynių.
2. Trynius su cukrumi išplakti ir supilti ant burokėlių, gerai išmaišyti. Supilti aliejų.
3. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijoti į burokėlių masę ir viską labai gerai išmaišyti. Sudėti prieskonius.
4. Išplakti baltymus, ir po kelis šauktus dėti į paruoštą tešlą ir atsargiai išmaišyti. Turi gautis vientisas masė :)
5. Į pasiruoštą kepimo formą supilti tešlą (naudojau 24 cm) ir kepti 30-40 min 180 laipsnių orkaitėje. Iškepus leisti gerai atvėsti ir tik tada aptepti kremu bei šokoladu.
Kremui naudojau - švelnų sūrio kremą philadelphia 125 g ir 2 v. š. kondensuoto pieno, abu produktus gerai išplakti.
Šokolado aptepimui naudojau - 50 g šokolado ir 20 g sviesto - ištirpinti vandens garų vonelėje, gerai išmaišyti, leisti šiek tiek atvėsti ir užpilti ant torčiuko :) šiek tiek leisti sustingti ir galima ragauti :)
p.s. Taip pat jau žinau, kad burokėlį, kitą kartą puikiausiai naudosiu, kai reikės raudonų dažų :) išvirę gi jie būna saldūs, tad puikiai tiks prie bet kokio kremo :) pabandysiu ir būtinai parašysiu kaip sekėsi :)
2013-06-14
Sausainukai Tėčiui
Kas gali būti geriau už sausainukus prie rytinio arbatos ar kavos puodelio :) Jau senai praėjusi ir gal pamiršta, tačiau neaprašyta tėčio diena, kurios proga paruošiau saldžią dovanėlę savo tėčiui :)
Sausainukus dariau pagal jau bandytą receptą, tik šį kartą, norėjau padaryti šiek tiek kitokius sausainukus, tad nekočiojau tešlos, o dėjau po šaukštą šokoladinės/vanilinės ir vanilinės/šokoladinės tada į viduriuką įdėjau šokolado gabalėlį arba migdolo riešutą. Tad tešlą dariau šiek tiek skystesnę. Nežinau, gal gavosi ir keistokos išvaizdos, tačiau skoniui tai nesutrukdė :))
Iškeptus sausainukus belieka gerai atvėsinti ir supakuoti pagal norus :) Kadangi manieji turėjo atlaikyti skrydį sudėjau į stiklainiuką :) su kuriuo buvo saugiai pristatyti.
Keksiukai su šilauogėm
Vasariškai gaivūs keksiukai, kuriems naudojau:
(12 vnt.)
1. 240 ml natūralaus jogurto
2. 1 kiaušinį
3. 60 ml aliejaus (saulėgrąžų)
4. 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
5. 260 g miltų
6. 100 g cukraus
7. 1 a. š. kepimo miltelių
8. 0,5 a. š. sodos (negesintos actu)
9. 0,25 a. š. druskos
10. 125 g šilauogių
Grietinėlės kremui:
1. 250 g grietinėlės
2. 80 g cukraus pudros
3. grietinėlės standiklio (šį kartą nenaudojau, bet kitą kartą, jeigu darysiu šiltu metu, bandysiu dėti, nes kitaip grietinėlė nori pabėgti nuo keksiuko :)..)
Papuošimui naudojau - pora arbatinių šaukštelių kakavos, saldainių masės gėlytes ir drugelius :)
Keksiukų paruošimas:
1. Į lengvai išplaktą kiaušinį sudėti jogurtą, aliejų ir vanilę. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitam dubenyje persijoti miltus, sudėti cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Taip pat viską išmaišyti.
3. Į miltų mišinį supilti jogurto mišinį ir viską palengva išmaišyti.
4. Į paruoštas keksiukų formeles išdėlioti po šaukštą tešlos, įdėti po keletą uogų ir vėl ant viršaus šiek tiek tešlos.
5. Kepti 15-20 min 190 laipsnių orkaitėje. Keksiukams iškepus, juos išimti ir padėti, kad atvėstų.
6. Atvėsusius keksiukus aptepti grietinėlės kremu, apibarstyti kakava ir papuošti gėlytėmis bei drugeliais.
7. Pasikviesti draugų ir ragauti :):)
Šių keksiukų receptą aptikau saulėtoj virtuvėj.
(12 vnt.)
1. 240 ml natūralaus jogurto
2. 1 kiaušinį
3. 60 ml aliejaus (saulėgrąžų)
4. 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
5. 260 g miltų
6. 100 g cukraus
7. 1 a. š. kepimo miltelių
8. 0,5 a. š. sodos (negesintos actu)
9. 0,25 a. š. druskos
10. 125 g šilauogių
Grietinėlės kremui:
1. 250 g grietinėlės
2. 80 g cukraus pudros
3. grietinėlės standiklio (šį kartą nenaudojau, bet kitą kartą, jeigu darysiu šiltu metu, bandysiu dėti, nes kitaip grietinėlė nori pabėgti nuo keksiuko :)..)
Papuošimui naudojau - pora arbatinių šaukštelių kakavos, saldainių masės gėlytes ir drugelius :)
Keksiukų paruošimas:
1. Į lengvai išplaktą kiaušinį sudėti jogurtą, aliejų ir vanilę. Viską gerai išmaišyti.
2. Kitam dubenyje persijoti miltus, sudėti cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Taip pat viską išmaišyti.
3. Į miltų mišinį supilti jogurto mišinį ir viską palengva išmaišyti.
4. Į paruoštas keksiukų formeles išdėlioti po šaukštą tešlos, įdėti po keletą uogų ir vėl ant viršaus šiek tiek tešlos.
5. Kepti 15-20 min 190 laipsnių orkaitėje. Keksiukams iškepus, juos išimti ir padėti, kad atvėstų.
6. Atvėsusius keksiukus aptepti grietinėlės kremu, apibarstyti kakava ir papuošti gėlytėmis bei drugeliais.
7. Pasikviesti draugų ir ragauti :):)
Šių keksiukų receptą aptikau saulėtoj virtuvėj.
2013-06-13
Tortas vaikučiams - "Boružė"
Po ilgos pertraukos atradau laiko vėl prisėsti prie rašymo :) Vasarai prasidėjus atsirado pilna visokių užsiėmimų ir veiklos..
Tačiau kepimo, kad ir kaip daug užsiėmimų būtų tikrai neapleidau. Kartais susimąstau, kad gal seniai ką kepiau, tačiau geriau pagalvojus prisimenu, kad va tik praėjusią dieną kepiau sausainius, keksiukus ar visą tortą :) O atrodo tai taip senei buvo :) Laikas bėga taip greit..
Taigi paskutinis rimtas darbelis buvo skirtas mažiausiems valgytojams - vaikučiams, kurie minėjo vasaros pradžią :) Tikiuosi, kad ir jiems, ir jų tėveliams tortas patiko :)
Biskvitui naudojau (26 cm kepimo formai):
1. 10 kiaušinių
2. 300 g miltų
3. 200 g cukraus
4. 3 a. š. kepimo miltelių
5. 2 a. š. sodos (nugesinta 2 a.š. acto)
Eiga:
1. Trynius atskirti nuo baltymų, ir išplakti su puse cukraus, kol masė patrigubės ir pabals.
2. Baltymus išplakti iki standžių putų, kad iš apversto dubens neišbėgtų nei lašelis.
3. Miltus persijoti kelis kartus su kepimo milteliais ir soda.
4. Dalį (porą šauktų) kiaušinio baltymų sumaišyti su tryniais, tada sudėti miltus. Viską gerai išmaišyti.
5. Į išmaišytą masę atsargiai įmaišyti baltymus, vėl viską gerai, bet atsargiai išmaišyti.
6. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Atsargiai pažiūrėti ar biskvitas iškepęs, jei taip, ištraukti iš orkaitės, palikti atvėsti.
Kremui naudojau:
1. 450 g grietinės
2. 800 g grietinėlės
3. ~200 g cukraus (nemėgstu daryt saldžiai..)
Kremo paruošimas:
1. Šiek tiek paplakti grietinėlę su puse cukraus.
2. Išplakti grietinę su cukrumi, gautą kremą sudėti į grietinėlę. Viską dar kartelį paplakti kol grietinėlė gerai išsiplaka ir gaunasi minkštas kremas. (stengtis neperplakti, nes grietinėlei tai nepatinka, gaunasi gumuliukai, kurie primena sviestą...)
Įdarui naudojau - konservuotus persikus (6 puselės) ir šilauoges (125 g.). Konservuotus persikus smulkiai supjaustyti, o šilauoges tiesiog nuplauti ir nusausinti.
Sulaistymui naudojau - sultys nuo persikų.
Torto papuošimui:
1. 400 g maskarponės
2. 100 g. cukraus
3. keletą lašų raudonų dažų.. (norėjau jų išvengti ir naudoti juodųjų serbentų uogienę, tačiau nepavyko, nes kaip išsiaiškinau uogienė netinka, kitą kartą bandysiu su uogienės sirupu, manau tikrai išeis :) )
4. 100 g juodojo šokolado
5. 1 v. š. grietinėlės
6. 50 g sviesto
Paruošimas:
1. Maskarponę su cukrumi gerai išplakti iki vientisos minkštos masės, sudėti dažus ir vėl gerai išmaišyti.
2. Šokoladą su sviestu ištirpinti vandens vonelėje, įmaišyti pašildytą grietinėlę. Viską gerai vėl išmaišyti ir padėti šiek tiek atvėsti (šokoladą pasiruošiam tada, kai tortas yra apteptas ir šiek tiek pastovėjęs šaldytuve.)
Torto surinkimas
1. Atvėsusius biskvitus susipjaustyti į tris.
2. Imti vieną biskvitą - sulaistyti, apdėlioti persikais ir aptepti kremu. Uždėti kitą biskvitą, sulaistyti, apdėlioti uogomis ir aptepti kremu. Uždėti paskutinį biskvitą ir aptepti paruoštu maskarponės kremu. Gražiai išlyginti ir dėti į šaldytuvą (galima palaikyti net per naktį, kad geriau įsigertų kremas).
3. Atvėsusį tortą aptepame šokoladu - darome galvytę, sparnelius ir taškelius. (akytėms panaudojau saldainių masę, o šypsenai guminuką). Paruoštą tortą vėl dedam į šaldytuvą, kad dar šiek tiek sutvirtėtų.
Po to reikia tik ragauti... :)
Tačiau kepimo, kad ir kaip daug užsiėmimų būtų tikrai neapleidau. Kartais susimąstau, kad gal seniai ką kepiau, tačiau geriau pagalvojus prisimenu, kad va tik praėjusią dieną kepiau sausainius, keksiukus ar visą tortą :) O atrodo tai taip senei buvo :) Laikas bėga taip greit..
Taigi paskutinis rimtas darbelis buvo skirtas mažiausiems valgytojams - vaikučiams, kurie minėjo vasaros pradžią :) Tikiuosi, kad ir jiems, ir jų tėveliams tortas patiko :)
Biskvitui naudojau (26 cm kepimo formai):
1. 10 kiaušinių
2. 300 g miltų
3. 200 g cukraus
4. 3 a. š. kepimo miltelių
5. 2 a. š. sodos (nugesinta 2 a.š. acto)
Eiga:
1. Trynius atskirti nuo baltymų, ir išplakti su puse cukraus, kol masė patrigubės ir pabals.
2. Baltymus išplakti iki standžių putų, kad iš apversto dubens neišbėgtų nei lašelis.
3. Miltus persijoti kelis kartus su kepimo milteliais ir soda.
4. Dalį (porą šauktų) kiaušinio baltymų sumaišyti su tryniais, tada sudėti miltus. Viską gerai išmaišyti.
5. Į išmaišytą masę atsargiai įmaišyti baltymus, vėl viską gerai, bet atsargiai išmaišyti.
6. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Atsargiai pažiūrėti ar biskvitas iškepęs, jei taip, ištraukti iš orkaitės, palikti atvėsti.
Kremui naudojau:
1. 450 g grietinės
2. 800 g grietinėlės
3. ~200 g cukraus (nemėgstu daryt saldžiai..)
Kremo paruošimas:
1. Šiek tiek paplakti grietinėlę su puse cukraus.
2. Išplakti grietinę su cukrumi, gautą kremą sudėti į grietinėlę. Viską dar kartelį paplakti kol grietinėlė gerai išsiplaka ir gaunasi minkštas kremas. (stengtis neperplakti, nes grietinėlei tai nepatinka, gaunasi gumuliukai, kurie primena sviestą...)
Įdarui naudojau - konservuotus persikus (6 puselės) ir šilauoges (125 g.). Konservuotus persikus smulkiai supjaustyti, o šilauoges tiesiog nuplauti ir nusausinti.
Sulaistymui naudojau - sultys nuo persikų.
Torto papuošimui:
1. 400 g maskarponės
2. 100 g. cukraus
3. keletą lašų raudonų dažų.. (norėjau jų išvengti ir naudoti juodųjų serbentų uogienę, tačiau nepavyko, nes kaip išsiaiškinau uogienė netinka, kitą kartą bandysiu su uogienės sirupu, manau tikrai išeis :) )
4. 100 g juodojo šokolado
5. 1 v. š. grietinėlės
6. 50 g sviesto
Paruošimas:
1. Maskarponę su cukrumi gerai išplakti iki vientisos minkštos masės, sudėti dažus ir vėl gerai išmaišyti.
2. Šokoladą su sviestu ištirpinti vandens vonelėje, įmaišyti pašildytą grietinėlę. Viską gerai vėl išmaišyti ir padėti šiek tiek atvėsti (šokoladą pasiruošiam tada, kai tortas yra apteptas ir šiek tiek pastovėjęs šaldytuve.)
Torto surinkimas
1. Atvėsusius biskvitus susipjaustyti į tris.
2. Imti vieną biskvitą - sulaistyti, apdėlioti persikais ir aptepti kremu. Uždėti kitą biskvitą, sulaistyti, apdėlioti uogomis ir aptepti kremu. Uždėti paskutinį biskvitą ir aptepti paruoštu maskarponės kremu. Gražiai išlyginti ir dėti į šaldytuvą (galima palaikyti net per naktį, kad geriau įsigertų kremas).
3. Atvėsusį tortą aptepame šokoladu - darome galvytę, sparnelius ir taškelius. (akytėms panaudojau saldainių masę, o šypsenai guminuką). Paruoštą tortą vėl dedam į šaldytuvą, kad dar šiek tiek sutvirtėtų.
Po to reikia tik ragauti... :)
2013-05-23
Jogurtinis torčiukas su citrina ir šokoladu
Vasara artėja, norisi gaivaus ir lengvo tortuko...
Pirma mintis - jogurtinis tortas - jis lengvas ir turėtų tikti vasarišką dieną.
Antra mintis - jis turėtų būti su uogomis, tačiau kol dar nėra šviežių Lietuviškų uogų, nesinori torto daryti su šaldytomis, nes gi ne tas..norisi šviežių, kvepiančių, ne šaldytų uogų.. :)
Trečia mintis - uogas galima pakeisti citrina! Citrina gal ir nėra labai gudrus pasirinkimas, tačiau su ja tortą galima padaryti taip pat gaivų ir lengvą :)
Taigi pasirinkau pirmą ir trečią mintis - torčiukas ruošiu su jogurtiniu citrininiu kremu! :)
Šio torto pagrindas gali būti iš sausainių arba bet koks keptas biskvitas.
Aš pasirinkau Beatos siūlomą biskvitą be kiaušinių, jis tikrai puikus - lengvai pagaminamas ir taip pat su citrina :)) ir kas svarbiausia, gerai kepa ir yra skanus!
Taigi pirmiausia išsikepam biskvitą arba pasidarom iš sausainių, tada ruošiam kremą.
Kremą, kurį naudojau, taip pat patobulinau pagal tą patį Beatos receptą ir jam naudojau:
1. 800 g natūralaus jogurto
2. 0,5 indelio kondensuoto pieno
3. 250 g rikotos (galima ir nedėti arba pakeisti kitu kreminiu sūriu)
4. 1 citrinos sultis
5. 50 g juodo šokolado (galima ir daugiau :) )
6. 1 pakelį želatinos
Paruošimas:
1. Ištirpinam želatiną 4 valgomuosiuose šaukštuose karšto vandens.
2. Išsukam rikotą, supilam jogurtą, kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Gautą vientisą masę padalinam į dvi dalis (aš dalinau į nelygias - viena didesnė, kita šiek tiek mažesnė).
3. Ištirpinam šokoladą vandens vonelėje, leidžiam šiek tiek atvėsti ir supilam į vieną iš jogurto dalių (aš pyliau į didesnę :) ).
Ant biskvito pirmiausia norėjau dėti šokoladinę masę, tai į ją pilam šiek tiek daugiau nei puse želatinos ir gerai išmaišom. Tada paruoštą masę supilam ant atvėsusio biskvito, papurtom, kad išsilygintų ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai jau pradeda stingti į kitą jogurto masę supilam želatiną, išmaišom ir supilam ant jau pradėjusio stingti šokoladinio kremo. Viską supylus išlyginam ir dedam į šaldytuvą. Laikom per naktį arba kol gerai sustings :) Išėmus šiek tiek papuošiam (aš papuošiau karameliniais riešutukais) ir galima ragauti :)
Kitą kartą ruošdama šį torčiuką dėčiau daugiau šokoladoooo :)) ir citrinos galima gal dėti mažiau, na tai priklauso taip pat ir nuo citrinos dydžio, manoji buvo didelė. Bet čia reikia daryti, ragauti ragauti ir ragauti ir siekti tobulo skonio ! :))
Dabar taip pat laukiu šviežių uogų ir jau žinau, kad tikrai darysiu tokį tortuką su jomis! :)
Pirma mintis - jogurtinis tortas - jis lengvas ir turėtų tikti vasarišką dieną.
Antra mintis - jis turėtų būti su uogomis, tačiau kol dar nėra šviežių Lietuviškų uogų, nesinori torto daryti su šaldytomis, nes gi ne tas..norisi šviežių, kvepiančių, ne šaldytų uogų.. :)
Trečia mintis - uogas galima pakeisti citrina! Citrina gal ir nėra labai gudrus pasirinkimas, tačiau su ja tortą galima padaryti taip pat gaivų ir lengvą :)
Taigi pasirinkau pirmą ir trečią mintis - torčiukas ruošiu su jogurtiniu citrininiu kremu! :)
Šio torto pagrindas gali būti iš sausainių arba bet koks keptas biskvitas.
Aš pasirinkau Beatos siūlomą biskvitą be kiaušinių, jis tikrai puikus - lengvai pagaminamas ir taip pat su citrina :)) ir kas svarbiausia, gerai kepa ir yra skanus!
Taigi pirmiausia išsikepam biskvitą arba pasidarom iš sausainių, tada ruošiam kremą.
Kremą, kurį naudojau, taip pat patobulinau pagal tą patį Beatos receptą ir jam naudojau:
1. 800 g natūralaus jogurto
2. 0,5 indelio kondensuoto pieno
3. 250 g rikotos (galima ir nedėti arba pakeisti kitu kreminiu sūriu)
4. 1 citrinos sultis
5. 50 g juodo šokolado (galima ir daugiau :) )
6. 1 pakelį želatinos
Paruošimas:
1. Ištirpinam želatiną 4 valgomuosiuose šaukštuose karšto vandens.
2. Išsukam rikotą, supilam jogurtą, kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Gautą vientisą masę padalinam į dvi dalis (aš dalinau į nelygias - viena didesnė, kita šiek tiek mažesnė).
3. Ištirpinam šokoladą vandens vonelėje, leidžiam šiek tiek atvėsti ir supilam į vieną iš jogurto dalių (aš pyliau į didesnę :) ).
Ant biskvito pirmiausia norėjau dėti šokoladinę masę, tai į ją pilam šiek tiek daugiau nei puse želatinos ir gerai išmaišom. Tada paruoštą masę supilam ant atvėsusio biskvito, papurtom, kad išsilygintų ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai jau pradeda stingti į kitą jogurto masę supilam želatiną, išmaišom ir supilam ant jau pradėjusio stingti šokoladinio kremo. Viską supylus išlyginam ir dedam į šaldytuvą. Laikom per naktį arba kol gerai sustings :) Išėmus šiek tiek papuošiam (aš papuošiau karameliniais riešutukais) ir galima ragauti :)
Kitą kartą ruošdama šį torčiuką dėčiau daugiau šokoladoooo :)) ir citrinos galima gal dėti mažiau, na tai priklauso taip pat ir nuo citrinos dydžio, manoji buvo didelė. Bet čia reikia daryti, ragauti ragauti ir ragauti ir siekti tobulo skonio ! :))
Dabar taip pat laukiu šviežių uogų ir jau žinau, kad tikrai darysiu tokį tortuką su jomis! :)
2013-05-13
Šokoladiniai keksiukai su sūrio kremu ir karamele
1. 200 g juodojo šokolado
2. 200 g sviesto
3. 4 kiaušinių
4. ~150 g cukraus
5. 1,5 a. š. vanilinio cukraus
6. 185 g miltų
7. 1,5 a. š. kepimo miltelių
Eiga:
1. Šokoladą su sviestu ištirpinam karšto vandens vonelėje ( Į didesnį puodą įpilam vandens, užvirinam, bet stengiamės, kad vanduo labai nekunkuliuotų :). Puodą uždengiam dubenėliu su šokoladu ir sviestu, lengvai pamaišant laukiam kol pasidarys graži vientisa šokoladinė masė, o virtuvė pakvips šokoladu... :)). Atidedam atvėsti.
2. Kiaušinius išplakam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3. Persijojam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir supilam atvėsusį šokoladą. Viską išmaišom ir išdeliojam į keksiukų formeles.
4. Kepam 175 laipsnių orkaitėje, apie 15-20 min., nereikia, kad labai perkeptų, nes bus labai trapūs ir netokie gardūs :) geriau neperkepti :)
Šie šokoladiniai keksiukai puikiai dera su sūrio/giretinėlės kremu.
Kremui naudojau:
1. 125 g minkšto sūrio kremo
2. 300 g grietinėlės
3. ~150 g cukraus pudros
Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su sūriu bei cukraus pudra. Turi gautis tvirtas kremas.
Taip pat aš papuošiau karamele bei migdolų griliažu.
keksiukų receptas pasiskolintas iš www.keksiukai.lt.
2013-05-05
Vienas gimtadienis - tortai du :)
Draugės gimtadienio proga gaminau du tortus - biskvitas, toks kaip ir praėjusio torto, ir skirtingus kremukus - vienas su varške, o kitas su maskarponės sūriu.
Pirmajam kremui naudojau (24 cm tortui):
1. 500 g pertrintos varškės
2. 100 g cukraus pudros
3. 1 v. š. vanilinio cukraus (arba esencijos)
4. 400 g plakamosios grietinėlės (35 proc.)
5. puse citrinos sulčių
Pirmiausia reikia varškę sumaišyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišyti. Kitame inde išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į varškę. Išmaišyti ir supilti citrinos sultis, vėl gerai išmaišyti. Kremas paruoštas :)
Antrajam kremui naudojau (26 cm tortui):
1. 500 g maskarponės sūrio
2. 300 g grietinėlės
3. 100 g balto šokolado (ištirpinto)
4. 100 g cukraus
5. 1 a. š. vanilinio cukraus (arba esencijos)
Maskarponę išplakti su 50 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išplakti grietinėlę su cukrumi. Viską sumaišyti kartu - maskarponę, grietinėlę ir tirpintą šokoladą.
Prieš surenkant tortus dar galima pasiruošti sulaistymui kavos ir tada surinkti - ant lentelės ar grotelių dėti biskvitą, aplieti jį kava ir užtepti kremo ir kartoti iš pradžių. Paskutinis sluoksnis kremo, kuriuo reikia aptepti bei gražiai išlyginti torto šonus.
Leisti tortui šiek tiek sutvirtėti ir tada jau puošti pagal norus ir poreikius :)
Skanaus!!:)
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)