2013-09-14

Šokoladinis torčiukas su maskarpone

Šiam torčiukui naudojau jau pamėgtą šokoladinį biskvitą ir maskarponės kremą. Pabaigoje visą torčiuką aptepiau plakta grietinėle, bei apliejau šokoladiniu ganašu. Kadangi pati neragavau, labai tikiuosi, kad valgytojai, kurie sakė, kad patiko - nemelavo :)

Kremui naudojau:
1. 500 g maskarponės
2. 2 kiaušinių trynius
3. 1 a. š. cukraus pudros
(Kadangi viena maskarponė su cukrumi man nėra labai skani, norėjau padaryti panašų kremą į tiramisu - taigi jo sudedamosios dalys yra iš tiramisu :) )

Kremo paruošimas:
1. Dubenyje gerai išplakti maskarponę su cukraus pudra (jos reikėtų dėti pagal skonį).
2. Kitame dubenėlyje išplakti kiaušinių trynius ir supilti į maskarponę. Viską labai gerai išmaišyti, paragauti ar tinka skonis ir dėti ant biskvito :)


Biskvitus sulaisčiau nestipria kava.

Tortuko surinkimas paprastas - dedam biskvitą ant padėklo, sulaistom ir uždedam sočiai kremo. Dedam antra biskvitą, sulaistom ir kremo. Taip kartojam kol sudedam visus biskvitus. Baigiam plonu kremo sluoksniu. Gražiai išlyginam. Kadangi maskarponės kremo neužteko apdengti viso torto, aptepiau torčiuką plakta grietinėle. Leidau sustingti šaldytuve. Po to apliejau šokoladiniu ganašu (200 g. šokolado, 200 g grietinėlės ir 50 g sviesto, visus produktus ištirpinti, gerai išmaišyti).
Papuošiau balto šokolado užrašu ir marcipano masės dekoracijom :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą