2015-10-31

Rudeniškas obuolių pyragas kitaip ir karamelinis kremas:)

Ruduo neįsivaizduojamas be obuolių pyrago. Turiu jau savo mėgstamiausią, tačiau norėjosi pabandyti kažką naujo. Tad susiviliojau receptu iš šio blogo ingasweeterie.blogspot.gr. Turiu pasakyti, kad kaip obuolių pyragas nesužavėjo, kaip tortas.. taip pat nelabai.. skanu, tačiau "VAU" nebuvo :D.
Bet nepabandęs nesužinosi, gal jums patiks.
Biskvitus dariau pagal receptą - jie drėgni ir minkšti, o kremą koregavau, nes pasirodė, kad bus tikrai per saldus.
Kadangi receptas nėra vau:) pasidalinsiu tik pakeisto kremo receptu (pilnas torto receptas nuorodoje aukščiau). Kremas skanus ir nepersaldus, o taip pat labai tinkamas tortų puošimui :) tad ta proga pabandžiau keletą variantų :)
Kremui reikės:
1. 1 indelio karamelizuoto kondensuoto pieno
2. 180 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 250 g kreminio sūrio, pvz. maskarponės.

Gaminimas:
1. Sviestą išsukti iki baltumo, sudėti karamelizuotą kondensuotą pieną ir gerai išplakti, kad susimaišytų su sviestų iki vientisos masės ir neliktų gumuliukų.
2. Į kremą sudėti kreminį sūrį ir lengvai įmaišyti, taip pat iki vientisos masės.
3. Kremas jau paruoštas naudojimui :)



2015-07-24

Citrininiai keksiukai su avietiniu kremu

Jau džiaugiausi, kad vasara yra nuostabus metas, kai yra galimybė prisivalgyti įvairiausių uogų iki soties :) Taigi dabar noriu pasidalinti dar vienu nauju receptu, kuriame labai puikiai dera citrinos rūgštumas ir aviečių saldumas.
Keksiukams (16 vnt.) reikės
1. 115 g sviesto (kambario temperatūros)
2. 200 g cukraus (naudojau 100 g, tačiau saldumo tikrai nebuvo per mažai)
3. 2 didelių kiaušinių
4. 2 a. š. vanilės ekstrakto (naudojau miltelius)
5. 190 g miltų
6. 2 a. š. kepimo miltelių
7. 0,5 a. š. druskos
8. 120 ml pieno
9. 2 vidutinių citrinų sulčių ir žievelės (naudojau vienos didesnės ir tik sultis, be žievelės)

Avietiniam sviestiniam kremui reikės:
1. 170 g sviesto (kambario temperatūro)
2. 420 g cukraus pudros (sunaudojau apie 200 g)
3. 3 v. š. grietinėlės (30 proc. riebumo)
4. 2 a. š. vanilės ekstrakto
5. 0,25 a. š. druskos
6. 165 g aviečių (sunaudojau 200 g gal šiek tiek daugiau, nepakenkia :) )

Keksiukų gaminimo eiga:
1. Sviestą išplakti su cukrumi iki vientisos kreminės masės, įmušti kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti) ir vanilę sudėti. Viską gerai išmaišyti.
2.  Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
3. Į kiaušinių masę per kelis kartus supilti pieną, citrinos sultis (ir žievelę, jei dėsite) ir miltų mišinį. Vėl viską išmaišyti iki vientisos masės. 
4. Paskirstyti masę į kepimo formeles (recepte rašo, kad turėjo gautis 12-14 keksiukų, tačiau man gavosi 16 :) ) ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 15-20 min. Iškepusius keksiukus išimti ir atvėsinti.

Kol kepa bei vėsta keksiukai paruošti kremą:
1. Sviestą gerai išplakti iki baltumo (tai užtrunka apie 5-7 min), suberti cukraus pudrą ir išplakti iki vientisos masės. Sudėti likusius ingridientus bei vėl gerai išplakti iki gan tvirto kremo konsistencijos. (jeigu dedate daugiau pudros, gali prireikti daugiau ir grietinėlės, kad būtų kremas minkštesnis).*

Keksiukų papuošimas ir paruošimas valgymui:
1. Paruoštą kremą sudėti į konditerinį maišą su norimu antgaliu ir išspausti ant visiškai atvėsusių** keksiukų.  galimaDar papuošti aviete ar citrinos skiltele.
2. RAGAUTI, SKANAUTI ir dalintis :)
* taip pat kremo gavosi daugiau nei reikia 16 keksiukų uždengti, tad likutį užšalčiau kameroje kitam kartui.
** jeigu keksiukai bent kažkiek bus šilti kremas nesilaikys ir ištirps.

2015-07-20

Keksiukai su mėlynėmis

Sveiki, kaip jūs gyvuojat? kaip vasara? man dienos tiesiog bėgte bėga, o prisiversti rašyti vis sunkiau.. Vis atsiranda kitokios veiklos.. Imu galvoti kaip čia būtų galima apeiti ir sutrumpinti rašymo procesą, ir tiesiog gal pateikti savo nuomonę apie vieną ar kitą receptą :) ne bet šį kartą dar parašysiu :)

Šią vasarą, kaip niekad prisiragavau ir stengiausi prisivalgyti daug visokių uogų. Gi vasara tam ir skirta!
Praėjusią savaitę pasirodė dar viena vasaros miško uoga - mėlynė :) Žinoma geriausia valgyti natūralias ir šviežias uogytes, tačiau visada norisi iškepti ir kokį pyragėlį. Tad nieko nelaukdama nusprendžiau kepti keksiukus su mėlynėmis. Pasinaudojau receptu iš Beatos virtuvės kepinių knygos, 163 psl., tik nedėjau kakavos, nes šį kartą nenorėjau šokoladinių keksiukų, kefyrą pakeičiau jogurtu ir įdėjau po keletą mėlynių ant kiekvieno keksiuko.
Keksiukai gavosi skanūs, tačiau geriausia suvartoti tą pačią dieną, nes kitą dieną buvo šiek tiek sausoki.. tačiau labai smagu, kad receptas pateiktas kaip tik 12 vnt keksiukų (nei daugiau, nei mažiau kaip dažnai būna..).


Iškepusi pyragaičius dar kartą įsitikinau koks paprastas gali būti keksiukas t.y. kiek mažai reikia, kad nuostabus, mažas pyragėlis jau gulėtų lėkštutėje šalia kavos ar arbatos puodelio. Tešlos paruošimas užtrunka maksimum apie 10-15 min., sudeliojimas į formeles apie 8 min. (man šis veiksmas atrodo, kad vyksta ilgiausiai:)) ir kepimas apie 15 min. Taigi reikalingas tik puslavalndis, kad skanūs, purūs pyragaičiai būtų paruošti skanauti :) Kadangi esu nekantri, kremo dažniausiai nebepadarau..nes tiesiog norisi ragauti ir ragauti :))



Taigi receptas:
1. 2 kiaušiniai
2. 150 g cukraus
3. 100 ml kefyro (kaip minėjau pakeičiau jogurtu)
4. 80 ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
5. 160 g miltų (kadangi nenaudojau kakavos, dėjau 180 g)
6. 20 g kakavos (nedėjau :))
7. 1,5 a. š. kepimo miltelių
8. žiupsnis druskos

Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius, cukrų, jogurtą ir aliejų suplakti iki vientisos masės.
2. Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Per kelis kartus miltų mišinį supilti į kiaušinių masę ir gerai išmaišyti, iki vientisos masės.
4. Su šauktu išdelioti tešlą į keksiukų foremles, apdelioti mėlynėmis* ir kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 15 min. (kol įkištas pagaliukas bus sausas). Palaukti kol šiek tiek pravės ir ragauti :))

SKANAUS!

* galima mėlynes įmaišyti ir į tešlą taip jos pasiskirstytų po visą keksiuką, ne tik ant viršaus.

2015-06-21

Rabarbarų pyragas

Lietingas ir tingus sekmadienio rytas.. dar gulėdama lovoje ir vartydama naujų receptų nuotraukas Pinterest, užmačiau pyrago su rabarbarais receptą, kurį nusprendžiau išbandyti:) Kadangi rabarbarų turėjau tai bebuvo sunku įgyvendinti šio rytinio noro :D
Taigi, kas dar turite rabarbarų, būtinai išbandykite šį receptą dar šiemet, na o jeigu jau jų sezoną baigėte, tai būtinai išbandykite kitais metais! :) Nes šis pyragas yra minkštas, šiek tiek saldus su nuostabia rūgštele bei traškia plutele ant viršaus :)


Receptas (20 cm kepimo formai, galima naudoti iki 26 cm, tačiau pyragas bus žemas):
Tešlai reikės
1. 2 didelių arba 3 mažesnių kiaušinių
2. 6 v. š. sviesto
3. 1 stiklinės cukraus
4. 1,25 stiklinės miltų
5. 1 a.š. vanilinio cukraus
6. 0,25 druskos
7. 200-300 g rabarbarų
Viršutiniams trupiniams reikės:
1. 2 a.š. sviesto
2. 0,25 stiklinės miltų
3. 0,25 stiklinės rudojo cukraus
4. 0,25 a.š. druskos

Trupinių paruošimas:
1. Visus ingridientus sumaišome nedideliame inde rankomis, gaumame rudus trupinukus.

Tešlos paruošimas:
1. Ištirpiname sviestą ir padedame, kad atvėstų.
2. Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
3. Kai sviestas atvėsęs plona srovele supilame į kiaušinių masę, viską gerai išplakame.
4. Į masę supilame miltus, viską gerai išmaišome.
5. Rabarbarus nulupame ir supjaustome kūbeliais ir sudedame į tešlą.
6. Visą masę sudedame į kepimo formą, ant viršaus sudedame patuoštus trupinius.
7. Dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių (kol įkištas pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus).
8. Iškepus palaukti kol šiek tiek pravės ir išimti iš kepimo formos.

Recepto šaltinis: fiveandspice.com

2015-06-01

Šokoladiniai keksiukai su sūrio kremu ir sūrio kremo kepurėlėmis

Šie keksiukai gimė iš šokoladinio pyrago su sūrio kremu. Praėjusiais metais tokį pyragą kepiau pasibuvimui su kaimynais, šiek tiek keistai jaučiuosi, kai praėjus beveik metams vis dar sulaukiu pagirų dėl to pyrago :) :)  žinoma, tai džiugina. 

Kadangi pyragas yra šiek tiek neišvaizdus, pagalvojau, kad būtent keksiukai galėtų papuošti gimtadienio stalą.

Taigi, 28 vnt. keksiukams reikėtų:
šokoladiniai masei:
1. 170 g sviesto
2. 230 g juodo šokolado
3. 260 g cukraus
4. 4 kiaušinių
5. 140 g miltų
6. 2 v.š. kakavos
7. 0,25 a. š. druskos
8. 2 a.š. vanilės

Sūrio kremo masei:
1. 400 g kreminio sūrio (maskarponė, rikota, philadelpia ir pan.)
2. 2 kiaušinių
3. 150 g cukraus
4. 0,25 a. š. vanilės 

Papuošimui:
1. 300 g sūrio kremo
2. 300 g grietinėlės
3. 4 a. š. cukraus pudros

Gaminimo eiga, pradedam nuo šokoladinės masės:
1. Sviestą kartu su šokoladu ištirpinti ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Supilti cukrų ir išmaišyti, leisti šiek tiek atvėsti, o cukrui patirpti.
2. Kiaušinius išplakti, į juos supilti šokoladinę masę ir gerai išplakti. 
3. Miltus, kakavą, druską bei vanilę sumaišyti atskirame inde ir po truputi supilti į šokolado masę. 
4. Viską gerai išmaišyti ir po vieną du šauktus sudelioti į keksiukų formeles.

Sūrio kremo masės gaminimas:
1. Visus produktus išplakti kartu iki vientisos masės. Ir po šaukštą išdelioti ant šokoladinės masės.

Paruoštus keksiukus kepti apie 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Iškepus keksiukams, leisti jiems gerai atvėsti, tik tada galima puošti. Tačiau kremą galima pasidaryti ir ankščiau :)

Sūrio kremas papuošimui:
1. Grietinėlę išplakti iki standžių putų.
2. Sukrėsti sūrį bei cukraus pudrą (pagal skonį) ir viską gerai išplakti iki vientiso, minkšto kremo. Dėti į šaldytuvą, kol bus naudojamas.

Sūrio tortas su persikais

Dar vienas atsisveikinimas mano gyvenime.. džiugu, neramu, liūdna..
Po jo keliavau namo turbūt ilgiausiai per visą laikotarpį, kai iš darbo namo keliauju pėsčiomis. Niekur nereikia skubėti - labai geras jausmas.. suprantu, kad nuo šiol taip bus dažniau, kai galėsiu šiek tiek užmiršti laiką ir neskubėti - gyventi, kaip sakoma, sau :)) 
Tuo pat metu galva pilna visokių minčių, atrodo laukiau šios akimirkos jau pusę metų, tačiau dabar aplankė nedidelė tuštuma, nerimas ir begalė klausimų - ar tinkamai atsisveikinau? ar viską pasakiau, ką norėjau pasakyti? kas laukia ateityje? kaip bus vėliau? ar vis dar bus kur sugrįžti atėjus laikui? ar aš dabar "bedarbė"?
Visada viliuosi, kad elgiuosi gerai ir, kad viskas vyksta taip kaip turi būti :) dar sunku suvokti, kad pirmadienį nebereikės keltis anksti ir ruoštis į darbą, kad nebereikės galvoti ar visi darbai padaryti.. iš kitos pusės pasijutau nebereikalinga ir nebežinanti ką reikės toliau daryti..

Tačiau parėjusi namo ir įsitaisiusi ant sofos supratau, kad manęs laukia be galė naujų darbų, iššūkių ir netikėtumų, apie kuriuos man priminė krutantis mano pilvukas :) kiekvieną kartą tai sukelia šypseną ir jaudulį.. dar po poros mėnesių tapsiu mama, kol kas sunku tai įsivaizduoti, bet augantis pilvukas viską pasako ir neleidžia užsimiršti :)) 

Atsisveikinimo proga išbandžiau naują sūrio pyrago receptą, kuris kolegų buvo išgirtas, man taip pat paliko gerą įspūdį :) švelnus, gaivus, minkštas. Tačiau nelabai patiko pagrindas, buvo per daug trapus, tad kitą kartą daryčiau kitokį (reikėtų daugiau kiaušinio trynio manau arba draugai pakuždėjo, kad visai skanus gaunasi iš avižinių sausainių su sviestu :)) Taip pat kitą kartą, manau, darysiu be pudingo, nelabai pajutau jo poreikio šiame pyrage :)

Receptas skirtas 23 cm tortinei, tačiau man gavosi du tortai - 22 ir 20 cm, tik pagrindo užteko tik vienam :) na kažkaip keistai su kremo matavimo vienetais :) tai kitą kartą taip pat reikėtų sumažinti :) Taip pat turiu pasakyti, kad ir be pagrindo tortukas gavosi visai gerai :)

Sūrio torto pagrindui reikės:
1. 2 kiaušinių trynių
2. 100 g cukraus
3. 100 g sviesto, kambario temperatūros
4. žiupsnelio druskos
5. 120 g. miltų
6. 0,5 a.š. kepimo miltelių

Kremui reikės:
1. 500 g maskarponės
2. 500 g. kreminės varškės
3. 150 ml pieno
4. 2 pakeliai grietinėlės skonio pudingo
5. žiupsenlio druskos
6. 150 g cukraus
7. 1 a.š. vanilinio cukraus
8. 3 kiaušinių ir 2 kiaušinių baltymų

Papuošimui:
1. 6-7 puselių konservuotų persikų*

Paruošimo eiga:
1. Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių ir išplakti iki standžių putų su šiek tiek druskos, o trynius su 100 g cukraus iki baltumo.
2. Kambario temperatūros sviestą išplakti iki purumo. Įmaišyti du v. šaukštus trynių, žiupsnelį druskos, miltus (skirtus pagrindui) ir kepimo miltelius.
3. Viską gerai išmaišyti ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Masę tolygiai paskleisti, delnais ar šauktų paspausti ir dėti į šaldytuvą.
4. Kremo paruošimas. Dideliame inde sumaišyti maskarponę su kremine varške.
5. Į mažesnį indelį supilti pieną ir pudingo miltelius, gerai išmaišyti ir supilti maskarponės ir varškės masę.
6. Į bendrą kremo masę įmaišyti likusius kiaušinių trynius, druską, cukrų ir vanilinį cukrų.
7. Galiausiai lėtais judesiais įmaišyti baltymus.
8. Supilti kremą ant paruošto pagrindo.
9. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūroje 30 min., po to sumažinti temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepti dar 60 min. (jeigu greitai paruduoja paviršius, jį galima uždengti folija). Iškepęs pyragas turi būti tvirtas.
10. Atvėsusį pyragą išimti iš kepimo formos ir apdėlioti pjaustytomis persikų riekelėmis.

p.s. man vis dar "pasiseka" ir sūrio tortai sukrenta, tad turiu kraštelius, kurie prilaiko vaisius :)) tačiau tikiuosi, kad kitą kartą jau taip nebus, mano klaida yra ta, kad turbūt per greitai ištraukiu iš orkaitės, t.y. nesulaukiu, kol jis pilnai sutvirtės :)

* galima naudoti bet kokius kitokius vaisius ar uogas.

Šaltnis: saulėtavirtuvė.lt

2015-04-06

Šokoladinis tortas su varškės kremu ir persikais/ "Persikutis" :)

Taip žinau, senai nerašiau jau.. prisipažinsiu, esu kalta :):) bet buvo keletas priežasčių, apie kurias gal kiek vėliau dar bus progų parašyti :) Tačiau džiugu, kad po truputi grįžtų į vėžes ir vėl pradedu kepti bei ieškoti naujų receptų. 
Vieną naują receptuką jau turiu, nėra jis visiškai naujas, tačiau šiek tiek pakeistas ir bandytas padaryti šiek tiek gaivesniu. Manau, tai puikiai pavyko! Esu patenkinta rezultatu :) 
Naudojau labai pamėgtą šokoladinio aksomo biskvitą ir varškės kremą, o vietoje vyšnių konservuotus persikus. Būtent jie tortui suteikia gaivumo. 
Pačio torto dar neragavau, skirtas jis rytojui, tačiau visada paragauju visų sudedamųjų dalių prieš sutepant tortą. Taip įsitikinu ar viskas dera, ar užtenka cukraus ir pan. :)

Surašysiu detaliai visą receptą, kad kitam kartui būtų aiškiau, taip pat ir jums nereikėtų klajoti per senesnius receptus :)

Biskvitui sunaudojau (20 cm kepimo formai):
1. 2 kiaušinius
2. 250 g aliejaus
3. 250 g jogurto
4. 300 g miltų
5. 2 v. š. kakavos
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 1 a. š. vanilinio cukraus
8. 200 g cukraus

Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius išplakiau plaktuvu iki putų, tada plona srovele supyliau aliejų ir sudėjau jogurtą. Išplakiau iki vientisos balkšvos masės.
2. Miltus, kakava, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų sumaišiau atskirame inde ir per kelis kartus įmaišiau į kiaušinių masę. 
3. Visą masė gerai išmaišiau iki vientisos, kad neliktų gumulėlių ir sukrėčiau į paruoštą kepimo formą (kepimo formos dugną išklojau kepimo popieriumi). 
4. Paruoštą masę įdėjau į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepiau apie 40-50 min. (kol įkišus medinį pagaliuką ištraukiau jį sausą).
5. Biskvitą išėmiau iš orkaitės ir leidau pilnai atvėsti. 

Kremui naudojau:
1. 400 g grietinėlės, 36 proc. riebumo
2. 600 g kreminės varškės 

Gaminimo eiga:
1. Išplakiau šaltą grietinėlę iki nevisai standžių putų ir sudėjau kreminę varškę, tada baigiau plakti kremą kol pasidarė tvirtesnis.
2. Įdėjau į šaldytuvą apie 30 - 60 min, kad atšaltų ir dar labiau sutvirtėtų.

Prie kremo, kaip jau minėjau, naudojau konservuotus persikus (sunaudojau 400 g skardinę). Juos supjausčiau riekelėmis.

Sulaistymui naudojau persikų sirupą, esantį skardinėje, atskiestą su vandeniu. Pasidariau tokio sirupo apie pusę puodelio.

Torto surinkimas:
1. Biskvitą supjausčiau į tris vienodas dalis*. Pirmąjį biskvitą gausiai sulaisčiau, tolygiai užtepiau kremo ir išdeliojau persikų riekeles. Viską pakartojau su antru, trečią biskvitą taip pat sulaisčiau užtepiau kremo, tačiau jau aptepiau ir šonus (negausiai tik šiek tiek) ir dėjau į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. 
2. Po maždaug 40 min. vėl visą tortą aptepiau kremu, šį kartą gausiau ir išlyginau viršų bei šonus. Vėl dėjau į šaldytuvą, kad kremas sutvirtėtų.
3. Beliko tik papuošti :) Kadangi buvo greitas gaminimas tai pauošimams nebuvo daug laiko ir gavosi gan kuklus :)

* man biskvitas visada gaunasi su kepurėle, tad ją nupjaunu ragavimui :) 
** gavosi 2 kg tortukas

2014-12-06

Šventiniai šokoladiniai sausainukai

Šventinis laikotarpis yra nuostabus..man jis patinka :) tada visi aplinkiniai stengiasi nesipykti, o daugiau šypsotis. Aišku visko pasitaiko, bet gi kaip sakoma - niekas tavęs nepadarys laimingu, jeigu tu pats to nenorėsi. Tačiau manau, kad visi žmonės nori būti laimingi ir stengiasi tokiais būti. Kuria sau savo šventę - galvoja kokias dovanas dovanos, puošia namus ir pan.. Šiais laikais be interneto turbūt neįsivaizduočiau savo gyvenimo, jame galima rasti visko - kaip pasidaryti papuošimus eglutei, kaip originaliai supakuoti dovanas, kaip papuošti namus, ką naujo iškepti per šventes :) Daugybę laiko praleidžiu naršydama interneto platybes ir kažko ieškodama, kartais net susimąstau ko aš ieškau :) ar tikrai tai galiu padaryti ir ar tai tikrai reikalinga? Žinoma reikia viską atsirinkti pagal savo būdą ir poreikius kaip ir visą kitą informaciją. 
Šiemet ieškojau naujų kepinių receptų, kurie būtų šventiniai ir galėtų papuošti stalą. Kad ir kiek daug laiko praleidau ieškodama internete, receptą paėmiau iš knygos "Dovanos iš virtuvės":) Yra nevienas receptas panašus ir internete, tiesiog pamaniau jog taip bus paprasčiau ir kadangi jau turiu knygą reikia gaminti iš jos :)  Taigi pirmasis receptas, kurį išbandžiau šį šventinį laikotarpį yra sausainukai pavadinimu "Suskilęs ledas", aš dar pridėčiau kad šokoladiniai tirpstantys burnoje :) 
Tikrai nuostabaus sodraus skonio ir visai ne per saldūs (apie šiuos sausainukus jau ilgą laiką galvojau, tačiau nedrįsau dėl to kad juos reikia apvolioti cukraus pudroje, juose yra nemažai šokolado bei cukraus..tačiau šį kartą su rizikavau ir tikrai nepasigailėjau) :) Tokie mažučiai pyragėliai, netgi sakyčiau, su tvirtu paviršiumi ir minkštu vidumi :)
Sausainukai gali būti puiki dovanėlė :)
Taigi viena porcija sausainukų (apie 18 sausainukų) išeis iš:
1. 250 g juodojo šokolado
2. 150 ml cukraus (sunaudojau apie 130 ml)
3. 2 kiaušinių
4. 110 g sviesto
5. 220 ml miltų
6. 2 a. š. vanilės
7. 0,5 a. š. kepimo miltelių
8. žiupsnelio druskos
9. cukraus pudros, tiek kad rutuliukai būtų balti balti :)
10. 2 a. š. cinamono* - koks šventinis kepinys be jo :) (originaliame recepte nebuvo naudojamas, bet aš be jo žiemą negaliu)
11. 4 a. š. cinamono ir 4 a. š. cukraus mišinio* - šio mišinio taip pat nebuvo originaliame recepte

Gaminimas*:
1. Karšto vandens vonelėje ištirpdžiau juodąjį šokoladą su sviestu. Padėjau atvėsti ir pagardinau cinamonu. 
2. Kiaušinius išplakti iki baltumo, plakant supilti cukrų ir viską gerai išplakti. Masė gavosi balta balta ir tiršta.
3. Sausus produktus - miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską sumaišyti atskirame inde. 
4. Kai šokoladas atvėso dalimis supyliau į kiaušinių masę ir sudėjau miltų mišinį. Viską gerai išmaišiau. Masė gavosi labai skysta, dėl to papildomai dar įdėjau apie 4 v. š. miltų išmaišiau. Masė vistiek buvo ne visiškai tvirta, tačiau sudėjau su šaukštu į maišelius ir įdėjau į kamerą, kad sušaltų. Palaikiau per naktį.
5. Kitą dieną išėmiau tešlą, ji buvo sutvirtėjusi ir galėjau daryti rutuliukus, tad pridariau rutuliukų juos apvoliojau cinamono ir cukraus mišinyje, o po to cukraus pudroje. Dalį apvoliojau pabarstukuose.
6. Sudeliojau paruoštus sausainukus ant kepimo popieriaus ir kepiau įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių apie 15-20 min. Ištraukus šiek tiek atvėsinti ir būtina paragauti :) 
*Gaminimo būdą šiek tiek pakeičiau pagal save, tai surašysiu kaip kepiau aš, o ne taip kaip parašyta knygoje.

Verta išbandyti! :)

2014-11-16

Obuolių ir spanguolių pyragas su riešutų plutele

Savaitgalį grįžau į gimtuosius namus, aplankyti mamos :) Grįžus apima nuostabus jausmas - jauku, ramu, galiu atsipūsti nuo visų rūpesčių, kurie neramina ir pailsėti.. Šis jausmas man patinka.. :) ir visada gaila, kad taip retai ir tik trumpam jis gali aplankyti..
Žengus į savo kambarį sugrįžta begalės vaikystės prisiminimų..visi žaislai, knygos, užrašai.. viskas ką palikau, kai išvažiavau studijuoti, viskas likę nepakitę jau beveik 10 metų (baisus skaičius :)).. Pakrypęs rašomasis stalas, kuriuo naudojosi dar mano vyriausias brolis, ir dabar stovi taip pat, su kreivais stalčiais, kurie visada pareikalauja kantrybės norint atidaryti juos :) Juose randu visokių įdomybių, vienas iš jų - sąsiuviniai su meilės burtais.. :) :) Tokius, man atrodo, dauguma mergaičių turėdavo, ar klystu? :) Aš turėjau net keletą - jau maža būdama svajojau apie savo princą ant balto žirgo :).. dažnai ieškodavau atsakymų tuose keistuose klausimuose.. Juokinga, prisimenu, kaip dažnai sukčiaudavau renkantis skaičių ar atsakymą, kad rezultatas būtų tokio kokio noriu pati :) :) 
Giliau stalčiuje užslėptos guli pažymių knygelės :) Jos sukėlė taip pat daug prisiminimų - nuo ketvirtos iki dvyliktos klasės..mokytojos pastabos ir palinkėjimai :) Peržiūrėjus pažymius supratau, kad mokykloje man sekėsi visai neblogai.. buvau pamiršus šį faktą :) :) Toliau klasės nuotraukos, tokias tai tikrai visi turim, kiekvienais metais daromos - visi sustatomi dviem eilėm ir nufotografuojami.. Vienoje nuotraukoje visi tokie apsimiegoję, mažom akutėm :) turbūt tik atėjusius į mokyklą fotografavo :) Įdomu palyginti kaip keitėmės.. 
Virš rašomojo stalo pastebėjau prikabintą seną laikraščio iškarpėlę su receptu.. tai priverčia suklusti..neprisimenu, kada ją ten pakabinau, tačiau gal receptai ir kepiniai visada buvo šalia manęs tik to seniau tiek nesureikšmindavau kaip dabar? :) Nesu apie tai labai galvojusi, tačiau dabar esu priversta apie tai pagalvoti ir ieškoti atsakymų :) (kol kas nieko taip greitai neatradau, tačiau kai tik bus aišku ar bent jau kažkokios užuominos būtinai pasidalinsiu :)). Tiek prisiminimų šiam kartui.. kažkaip patiko panarplioti savo prisiminimuose, tad reikės tai padaryti ir kitą kartą :)

Kai tik yra laiko mama visada pasiūlo iškepti kokį nors pyragą :) Mama pyragų beveik nevalgo, tačiau visada smagu kepti drauge.. tad greitai pasineriam į interneto platybes ir surandam patrauklų, paprastą bet tikrai neprastą receptą - Obuolių pyragas su spanguolėmis ir lazdynų riešutais. Kuriuo ir pasidalinsiu šiandien.


Pyragui reikės (24 cm kepimo formai):
1. 125 g minkšto sviesto
2. 125 g cukraus
3. 3 kiaušinių
4. 150 g miltų
5. 2 a. š. kepimo miltelių
6. 4 obuolių (sunaudojom apie 6 vidutinius)
7. 100 g spanduolių
8. 1 a. š. cinamono
9. 1 v. š. rudojo cukraus
10. 30 g šalto sviesto
11. lazdyno riešutų (naudojom migdolus)
12. cukraus pudros apibarstymui

Gaminimo eiga:
1. Obuolius nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Riešutus nuplauti ir nulupti odeles, šiek tiek pakepti ir susmulkinti (jeigu naudojami lazdyno riešutai pirmiausia reikia pakepinti ir po to nulupti odeles).
2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
3. Kitame inde sviestą išsukti su cukrumi iki vientisos masės. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir vėlgi viską gerai išplakti. Kol gausis vientisa masė
4. Į kiaušinių - sviesto masė per kelis kartus sudėti miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti.
5. Į tešlą sudėti obuolius ir spanguoles (mes naudojome "konservuotas" uogas, tad jas prieš dedant į tešlą reikia nusausinti) ir viską gerai išmaišyti.
6. Sudėti tešlą į paruoštą kepimo formą, naudojome molinę formą, tad visą ją ištepėme sviestu ir apibarstėme miltais.
7. Smulkintus riešutus sumaišome su cinamonu ir cukrumi bei sviestu. Turi gautis trupiniukai, jais aptrupiname pyrago viršų. Taip pat mes apibarstėm keliom spanguolėm☺
8. Dedame paruoštą pyragą į įkaitintą orkaitę iki 160 laipsnių ir kepame apie 50 minučių. 

Čia nuotrauka iš arčiau:
Labai skanus šiltas, tačiau ir sekančią dieną buvo tirpstantis burnoje :) Mes sunaudojome daugiau riešutų nei 50 g, tad viršutinis riešutų sluoksnis uždengė visą pyrago viršų, tačiau tai buvo itin skanus atradimas :) norėčiau ir dabar šio gabalėlio..

Pabandykite, skanaukite ir iki kito karto! :)

2014-10-17

"Citrinukas" ir imbieriniai sausainukai

Kaip gimsta.. ne dar per anksti taip sakyti :) tiksliau ir geriau sakyti - kada atrandu naujus tortų receptus? Žinoma, kai artėja gimtadienis ar kitokia šventė, kuriai yra būtinas tortas, o seni, išragauti tortai šiek tiek būna atsibodę ir norisi kažko naujo, tada belieka pasitelkti interneto galimybes ir ieškoti naujo recepto, kuris būtų patrauklus. Radus, jeigu reikia galima šiek tiek pakoreguoti receptą pagal save ir eiti gaminti :) Tortas su citrininiu kremu patraukė dėl kremo, norėjosi išbandyti citrininį skonį :)
Šį receptą bandau antrą kartą, pirmasis buvo skirtas kolegom (įamžinti nelabai pavyko, tad negaliu juo pasidalinti), o antrasis skirtas net penkiems jubiliatams, gimusiems rudenį. Tikiuosi, kad visiems šis tortas patiks ir norės dar ir dar :) 
Tiesa, biskvitus antrą kartą dariau kitokius nei pirmąjį, nes nelabai patiko originaliame recepte pateiktas biskvito receptas. Tad nusprendžiau gaminti jau išbandytą baltojo aksomo, kuris yra pakankamai drėgnas ir skanus :)
Pagrindinis torto akcentas yra - citrininis kremas. Kuris labai dera su maskarponės sūriu, suteikia suptilaus gaivumo :) Tad šiam tortui daviau "Citrinuko" vardą - tai mano šventė, nes pirmą kartą tortui daviau vardą, manau, tai geras ženklas :)

Taigi pasiruošiam biskvitus, o tada jau ruošiam kremus.

Citrininiam kremui reikės:
1. 50 g sviesto
2. 0,25 stiklinės citrinos sulčių
3. 0,5 citrinos nutarkuotos žievelės
4. 1/3 stiklinės cukraus
5. 0,5 a. š. kukurūzų krakmolo (naudojau paprastą)
6. šiek tiek druskos
7. 3 didelių kiaušinių trynių

Gaminimas:
1. Sviestą ištirpinti katiliuke, nuimti nuo šilumos. Į jį sudėti citrinos sultis bei žievelę. 
2. Sumaišytus cukrų, druską ir krakmolą supilti į sviestą. 
3. Visą mišinį dėti ant ugnies, kaitinant sudėti trynius ir maišant apie 10 minučių šildyti (kol kremas sutirštės ir lips prie šaukšto).
4. Prieš naudojimą kremą būtina gerai atvėsinti.*

Maskarponės kremui reikės:
1. 500 g maskarponės sūrio
2. apie 2/3 stiklinės citrininio kremo
3. 450 g riebios grietinėlės
4. 3 v. š. cukraus pudros

Gaminimas:
1. Grietinėlę kartu išplakti iki standžių putų.
2. Į grietinėlę sudėti maskarponę, cukraus pudrą ir 2 v. š. citrininio kremo. Viską lėtai išplakti, kad visi ingridientai susimaišytų. Turi gautis tvirtas kremas.

Torto surinkimas:
1. Biskvitą perpjauti į dvi ar tris dalis. Ant pirmojo biskvito dėti ir paskleisti maskarponės kremą, tada aptepti 2-3 v. š. citrininiu kremu. Dėti antrą biskvitą ir pakartoti, galiausiai uždėti paskutinį biskvitą ir aptempti visą tortą likusių maskarponės kremu (galima per du kartus - pirmą aptepti tik šiek tiek kremu, dėti į šaldytuvą, po kiek laiko aptepti likusiu kremu, storesniu sluoksniu ir vėl dėti į šaldytuvą). Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų, laikyti iki patiekimo.

* Citrininį kremą dariau dieną prieš surenkant tortą, šiek tiek atvėsusį įdėjau į šaldytuvą, ten jis visiškai atvėso ir sutvirtėjo.

Rudeninį tortuką taip pat papuošiau imbieriniais sausainukais-lapeliais, kurie yra traškūs, labai kvapnūs ir manau, puikiai papuošė tortą :)

Imbieriniams sausainukams reikia:
1. 100 g dviejų rūšių rudojo cukraus (tamsų ir šiek tiek šviesesnį)
2. 100 g paprasto cukraus
3. 100 g auksaspalvio sirupo arba medaus
4. 75 ml vandens
5. 150 g sviesto
6. 1 a. š. cinamono
7. 1 a. š. imbiero
8. 0,5 a. š. maltų pipirų**
9. 1 a. š. kepimo miltelių
10. 500 g miltų (+ dar šiek tiek kočiojimui)

Gaminimo eiga:
1. Puodą*** su cukrumi, sirupu ar medumi bei vandeniu kaitinti ant ugnies kol cukrus ištirps, tada įdėti sviestą mažesniais gabaliukais ir taip pat ištirpinti.
2. Nukelti puodą nuo ugnies ir sudėti prieskonius ir kepimo miltelius, išmaišyti. Padėti, kad pravėstų.
3. Kai sirupas atvėsta įsijoti miltus ir užminkyti tešlą.
4. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį, kad sušaltų. Palaikyti bent kelias valandas arba per naktį.
5. Išimtą tešlą išminkyti su šiek tiek miltų (jeigu reikia), ir iškočioti norimo storio lakštą, jame išspausti ar išpjauti norimos formos sausainukus.
6. Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 8-10 min., kol gražiai paruduos. Ištraukus atvėsinti ir ragauti :)

** vietoje pipirų naudojau 1 a.š. maltų kardamonų, 1 a.š. maltų gvazdikėlių ir 0,5 a.š. malto muskato.
*** naudoti patariu didesnį puodą, nes viską sudėjus kepimo milteliai labai suputoja ir gali visas mišinys išlipti iš puodo, man taip nutiko:))

Kremo šaltinis: notsohumblepie.blogspot.com,
imbierinių sausainių receptas: www.neringa-blogas.com

2014-10-15

Šokoladinis tortas su rikotos sūrio ir šokoladiniu kremu

Taigi taigi pagaliau išbandžiau naują receptą, kuriuo galiu pasidalinti su jumis :) jau gavau pastabų ir pati pastebėjau, kad seniai nerašiau, tačiau kol neturiu puikaus recepto, negaliu rašyt :)) 
Džiaugiuosi, kad gavosi labai skanus tortas. Subtilaus skonio - šokoladinis sūrio kremo tortas. Naudojau du kremus šokolado ir rikotos (jis yra šiek tiek sūrus, šis sūris kremui suteikė pikantiškumo), kurie puikiai suderėjo tarpusavyje. 
Pagrindui naudojau šiuo metu mėgstamiausią šokoladinio aksomo biskvitą (dažų biskvitui nenaudojau), kurį sulaisčiau kava (jos nejaučiau, tačiau tai nebuvo blogai).


Taigi rikotos sūrio kremui reikės:
1. 250 g rikotos sūrio
2. 450 g riebios grietinėlės
3. 3-4 a. š. cukraus pudros (visada reikia ragauti ir saldinti pagal save :) )
4. 1 a. š. vanilės

Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę išplakti iki standžių putų. Sudėti rikotą, pudrą bei vanilę ir sumažinus plaktuvo greitį ir viską gerai išmaišyti. Ne per ilgai, tik kad visi ingridientai susimaišytų. 
2. Dėti kremą į šaldytuvą valandai ar šiek tiek ilgiau, kad pastovėtų. Po to galima naudoti.

Šokoladiniui kremui reikės:
1. 150 g juodo šokolado
2. 250 g riebios grietinėlės
3. 3 a.š. cukraus (arba taip pat pagal skonį, tik nepadauginkit, kad neužgožtų šokolado skonio)

Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę su šokoladu ištirpinti uždėjus ant puodo su vandeniu :) (niekad nežinau kaip šitą dalį užrašyti, bet gal viskas aišku? į puodelį reikia įpilti vandens, ant jo uždėti dubenėlį su grietinėle ir šokoladu (dubuo turi būti tokio dydžio, kad nepraeitų garai pro šonus, tai yra būtina!!) ir tada laikas nuo laiko pamaišyti, kol šokoladas ištirpsta).
2. Kai šokoladas ištirpsta dubenį nuimti nuo puodo ir maišant leisti atvėsti iki kambario temperatūros. Tada kremą išplakti plaktuvu, kad šiek tiek taptų tvirtesnis, tai nėra privaloma, jeigu kremas pastovės ilgiau jis taip pat taps tvirtesnis, nes šokoladas pradės stingti.

Taigi abu kremai paruošti, galima surinkti tortą :)

Biskvitą padalinti į tris dalis, dėti pirmą biskvitą ant padėklo, sulaistyti kava (manau, tai nėra būtina, nes biskvitas ir taip yra drėgnas) tada aptepti 1/3 rikotos kremu, po to 1/2 šokoladiniu kremu. Pakartoti su antru biskvitu ir uždėti trečią biskvitą. Aptepti visą tortą likusiu rikotos kremu. Dėti į šaldytuvą, laikyti kelias valandas arba per naktį. Tortą papuošiau šviežiomis avietėmis ir apelsino žievelėmis, tai dariau iš ryto, kad avietės nesudrėgtų ir atrodytų gražiau:).

2014-08-27

Nuostabūs šokoladiniai keksiukai

Pagaliau atradau laiko supažindinti jus su NUOSTABIU šokoladinių keksiukų receptu! Pastaruoju metu daugiausia receptų išbandau atradusi juos Pinterest svetainėje. Sudominęs receptas laukia savo eilės ir dažniausiai būna išbandytas :) šiuos keksiukus taip pat atradau minėtame puslapyje. Esu išbandžiusi tikrai nemažai šokoladinių keksiukų ir visi buvo skanūs, tačiau norėjosi, kad būtų ne tik skanu, bet gardu gardu :) Norėjosi kažko naujo.. gali pasirodyti - kaip šokoladiniai keksiukai, gali būt "kažkas naujo"? tačiau tikrai gali! :)  Jie minkšti, jie drėgni, jie labai šokoladiniai ir su maloniai jaučiamu kavos skoniu! Verti kiekvienos akimirkos praleistos virtuvėje juos gaminant :) Būtina pažymėti, kad aš juos dariau kitaip nei originaliame recepte - nenaudojau papildomai šokolado gabaliukų, tačiau paskaninau kitaip :))) gal tai taip pat turėjo įtakos, nes keksiukai tapo dar subtilesni. Aš į juos pirmą kartą įdėjau po keletą vyšnių, antrą ir trečią kartus - aviečių uogienės. Uogos suteikia gaivumo.

Taigi pristatau receptą (24 vnt normalaus dydžio keksiukų arba du 25x11 cm ir 19x11 cm keksai):
1. 1 3/4 puodelio miltų
2. 1 puodelio nesaldžios kakavos
3. 1 a. š. kepimo miltelių
4. 1 a. š. sodos
5. 0,5 a. š. druskos
6. 200 g minkšto (kambario temperatūros) sviesto
7. 2 puodeliai cukraus
8. 3  kiaušiniai
9. 1 puodelis pieno
10. 0,5 puodelio stiprios kavos (dėjau 2 a. š. tirpios kavos ir užpyliau karštu vandeniu)
11. 1 a. š. vanilės (naudojau vanilinį cukrų)

Gaminimo eiga:
1. Visus sausus produktus (miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską ir vanilinį cukrų) sumaišyti viename inde.
2. Kitame inde išplakti sviestą. Po to berti cukrų ir vėl gerai išplakti. Įmušti po vieną kiaušinius ir gerai išplakti.
3. Kavą sumaišyti su pienu ir palaukti kol kava pravės.
4. Į sviesto masę dalimis pilame pieną su kava ir miltų mišinį, gerai viską išmaišome ir pakartojame, kol visus produktus sumaišome. Tešla gaunasi labiau skysta nei tiršta :)
5. Supilstom tešlą į kepimo formeles, ant viršaus sudedam uogas ir kepam įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių - keksiukus apie 18 min., o keksus apie 30 min. Patikrinam su mediniu pagaliuku!
6. Iškepusius keksiukus išimame ir palaukiame kol pravės, tuo tarpu darom arbatą ir ragaujam :)

Taip atrodo uogytės ant keksiukų prieš kepimą ir po jo*:
Pirmuosius keksiukus kepiau penktadienio pusryčiams, tą dieną suėjo metukai, kai tapau ponia :)

Antrieji skirti sekmadienio popietei su draugais

o tretieji - didieji, keksai puikiai tiko einant į svečius :)

*uogos išlieka paviršiuje, o uogienė, matosi prieš paskutinėje nuotraukoje, atsiduria apatiniame sluoksnyje, tačiau skoniui, tai tikrai nepakenkia :)

šaltinis: www.livingbettertogether.com

2014-08-24

Tortas "Trys draugai"

Naujai išbandytas, pirmą kart ragautas, tačiau nuostabaus skonio tortas - desertas, kurį pavadinau - "trys draugai" :) Kodėl gi trys, o to dėl, kad desertą sudaro trys nuostabios dalys - šokoladinis kavos biskvitas, nektarinų grietinėlės putėsiai ir šokoladiniai grietinėlės putėsiai. Argi nenuostabi sudėtis? :)
Išsiduosiu, originaliame recepte, kurį pasitobulinau, buvo naudojami mangai, tačiau aš jų neturėjau, tad naudojau nektarinus :) gal su mangais dar nuostabesnis skonis būtų, na bet gal dar bus po ranka kada mangai, tad būtinai išbandysiu :)
Šį tortą galima daryti ir kaip desertą, įvairiuose indeliuose, pvz. taurėse :)


Pirmajam sluoksniui - biskvitui reikės (22 cm kepimo forma):
1. 1 3/4 puodelio miltų
2. 2 puodeliai cukraus
3. 3/4 puodelio nesaldžios kakavos
4. 1 a. š. kepimo miltelių
5. 2 a. š. sodos
6. 1 a. š. druskos
7. 2 didelių kiaušinių
8. 1 puodelis stiprios kavos
9. 1 puodelis jogurto (galima naudoti kefyrą bei pasukas)
10. 1/2 puodelio aliejaus
11. 1 a. š. vanilės

Antrajam sluoksniui - nektarinų grietinėlės putėsiams reikės:
1. 3 nektarinų (nuluptų ir susmulkintų iki vientisos purė)
2. 220 ml grietinėlės
3. 2 v. š. cukraus
4. 1 a. š. citrinos sulčių
5. 2 v. š. želatinos
6. 1/4 puodelio vandens

Trečiajam sluoksniui - šokoladiniams grietinėlės putėsiams reikės:
1. 100 g šokolado
2. 220 g grietinėlės
3. 100 g maskarponės sūrio
4. šiek tiek cukraus jeigu truktų saldumo
5. 1 v. š. želatinos
6. 2 v. š. šalto vandens
7. 4 v. š. karšto vandens

Biskvito gaminimas:
1. Visus sausus produktus, t.y. miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą bei druską sumaišyti viename inde.
2. Kitame inde suplakti kiaušinius, supilti aliejų, jogurtą ir kavą. Viską gerai išmaišyti.
3. Į kiaušinių masę iš lėto sudėti miltų mišinį bei vanilę. Viską gerai išmaišyti ir supilti paruoštą tešlą į kepimo formą. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40 - 45 minutes arba kol įkištas medinis pagaliukas liks visiškai sausas.
4. Išimti biskvitą ir gerai atvėsinti.

Nektarinų grietinėlės putėsių paruošimas:
1. Pasigaminam nektarinų purė, į ją dedam sukrų ir sultis, gerai išmaišome.
2. Į nedidelį puodelį supilam želatiną, užpilame vandeniu ir pašildome, kol želatinos granulės ištirpsta. Nuimti nuo ugnies, kad atvėstų.
3. Atvėsusią želatiną supilti į nektarinų purė, gerai išmaišyti ir dėti į šaldytuvą. Tuo metu išsiplakame grietinėlę iki standžių putų.
4. Į nektarinų purę dedame 1/3 dalies grietinėlės atsargiai išmaišome, po to sudedame visą grietinėlę ir vėl gerai išmaišome. Gautą masę sudedam ant biskvito ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Bent jau kelioms valandoms (aš laikiau per naktį).

Trečiojo sluoksnio gaminimas:
1. Želatiną užpilam vandeniu, kad išbrinktų.
2. Šokoladą kartu su maskarpone ištirpinti ant vandens voneles, kol taps vientisa šokoladinė masė. Atidėti kol pravės.
3. Želatiną užpilti karštu vandeniu ir išmaišyti, kol ištirps.
4. Grietinėlę  plakti, kai šiek tiek susiplaks supilti želatiną (atvėsintą) ir išplakti iki standžių putų.
5. Į šokolado masę įdėti 1/3 dalies grietinėlės ir išmaišyti, po to sudėti likusią dalį. Visa gautą masę užpilti ant torto.
6. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kol sutvirtės.

SKANAUS!!


šaltinis: ohsweetday.com

2014-08-03

Baltasis aksomas su vyšniomis

Aksomą jau dariau nekartą, tiksliau "Raudonąjį aksomą" dariau tik vieną kartą, visi kiti kartai buvo improvizacijos, kurios pasiteisino. Kam naudoti raudonus dažus biskvitui, jeigu jau naudojama kakava, kuri biskvitą nudažo rudai ir suteikia skonio, o raudoni dažai tik spalvą.. kuri atrado gražiai, tačiau skoniui nesuteikia jokio pliuso. Tad aš jos pirmiausia ir atsisakiau, taip atsirado "Šokoladinis aksomas". Šiek tiek vėliau sumaniau suteikti dar daugiau gaivumo panaudojant įdarui vyšnias, taip atsirado "Šokoladinis aksomas su vyšniomis :) O gi paskutinis variantas buvo be kakavos, dėl to jį pavadinau "Baltuoju aksomu su vyšniomis" :) Kartais taip jau būna, kad šokoladas būna nereikalingas..keista ir gaila.. tačiau taip būna, ne visi jo gerbėjai gi :) labai buvo baisu, kad šiam tortui kakavinis biskvitas suteikia ypatingą skonį, o be jo jis nebus toks nuostabus, tačiau baimės nepasiteisino, tortas vistiek buvo puikus :)   
Negaliu nepasidalinti ragavusių citata - "Noriu padėkot už nerealiai skanų tortą :) !!! Visiems labai patiko.. Tikrai valgėm ir mėgavomės kiekvienu kąsneliu, nebuvo kas nevalgė. Net viena panelė kuri nevalgo jokių saldumynų, paragavo kąsnelį :)" 
Tokie žodžiai suteikia begales džiaugsmo ir noro nesustoti daryti tai ką pradėjau :) kiekvieną kartą darydama bet kokį kepinį jame sutalpinu begalę šilumos ir meilės :) 


Biskvitui naudojau (24 cm kepimo formai):
1. 350 g miltų
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. sodos
4. 1 a. š. druskos
5. 2 kiaušiniai
6. 300 g aliejaus
7. 300 g natūralaus jogurto
8. 1 a. š. vanilės ekstrakto
9. 1 a. š. obuolių acto

Produktai kremui:
1. 500 g varškės (naudojau skirtą kepiniams su vanile)
2. 500 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
3. citrinos sulčių pagal skonį (sunaudojau apie puse citrinos)
4. 300 g vyšnių (naudoju atšaldytas be kauliukų, atšaldau su 2 a. š. cukraus)

Gaminimo eiga:
1. Miltus, cukrų, sodą ir druską sumaišome.
2. Kitame inde išplakame kiaušinius, plona srovele pilame aliejų (vis plakant), ir jogurtą. Gerai išplakame. Dedame vanilę ir actą. Gerai viską išmaišome.
3. Į kiaušinių mišinį supilame miltų mišinį ir gerai išmaišome.
4. Į paruoštą kepimo formą pilame tešlą, kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (kol ištrauktas pagaliukas bus sausas).
5. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Tada supjaustom į tris biskvitus.

Kol biskvitas aušta gaminame kremą:
1. Plakikliu plakame grietinėlę, kai jau darosi standi dedame varškę, pilame sultis ir plakame iki standumo.

Torto surinkimas:
1. Pirmą biskvitą dedame ant padėklo (lėkštės), aptepame kremu ir apdėliojame vyšniomis. Kartojam su antru biskvitu ir galiausiai dedam trečią biskvitą, aptepame kremu viršų ir šonus. Dedame šaltai pastovėti bent jau 30 min. (kol šiek tiek kremas apstingsta), aš laikiau per naktį. Tada galima puošti :) aš puošiau seniau atrasta saldžia mase, kurios receptą galima rasti čia.



2014-08-02

Nuostabus šokoladainis su kreminiu sūriu

Šį šokoladainį dariau jau ne kartą, tačiau vis nepavykdavo įamžinti :) Nėra labai jis fotogeniškas, o gal ir man įgūdžių vis pritrūksta :)
Nepaisant to kiek kartų kepiau, tarp ragavusių jam abejingų nelikdavo, o tai svarbiausia! Labai šokoladinis, tačiau drėgnas, nuostabaus skonio.  

Taigi negaliu nepasidalinti, 24 - 26 cm kepimo formai reikės:
1. 85 g sviesto
2. 115 g šokolado
3 130 g cukraus
4. 2 kiaušiniai
5. 70 g miltų
6. 1 v. š. kakavos
7. 1/8 a. š. druskos
8. 1 a. š. vanilės
9. 80 g šokolado gabaliukų (nė kart nenaudojau :) )
10. 200 g kreminio sūrio (philadelpia, maskarponė, rikota ir pan.)
11. 1 kiaušinis
12. 75 g cukraus
13. 1/8 a. š. vanilės

Gaminimo eiga:
1. Sviestą kartu su šokoladu ištirpinti ant vandens vonelės arba puodelyje. Supilti cukrų ir gerai išmaišyti.
2. Į šokolado masę įmušti kiaušinus ir išplakti (aš kiaušinius išsiplaku atskirai ir tada supilu į šokolado masę).
3. Miltus, kakavą, druską sumaišyti atskirame inde (taip pat jeigu naudosite įdėkite šokolado gabaliukus).
4. Miltų mišinį per kelis kartus supilti į šokolado masę, gerai išmaišyti ir supilti į paruoštą kepimo formą.
5. Kreminį sūrį kartu su kiaušiniu, cukrumi (75 g) ir vanile sumaišyti (išplakti) iki vientisos masės ir sudėti ant šokoladinės masės kepimo formoje. Šiek tiek pamaišyti, kad sūrio masė įsimaišytų į šokoladinę masę.
6. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 35 min. Iškepusį, atvėsinti ir ragauti :)

Skanaus!!
  šaltinis: saulėta virtuvė

2014-07-31

Raffaello tortas* :)

Raffaello tortą jau esu darius ne kartą, tačiau šiek tiek keitėsi jo papuošimas, tad nusprendžiau visus pakeitimus surašyti, kad išliktų kitam kartui :) 
 Biskvitams naudojau (20 cm kepimo forma):
1. 5 kiaušinius
2. 230 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 65 g aliejaus 
5. 230 g miltų
6. 20 g kepimo miltelių

Kremui naudojau
1. 1 indelio kondensuoto pieno (saldinto, 385 g)
2. 180 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 450 g riebios grietinėlės  (35 proc. riebumo)
4. 2 pakeliai grietinėlės standiklio
5. 50 g kokoso drožlių
6. 250 g rikotos sūrio

Sulaistymui*:
1. 50 ml vandens
2. puse citrinos sulčių
3. 1 a. š. cukraus

Papuošimui:
1. trys saldainukai
2. raidelės iš saldžios masės
Biskvitą kepiau taip pat kaip ir seniau:
1. Kiaušinius išplakiu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (vanile), kol masė padidės ir pasidarys baltesnė.
2. Plona srovele, plakant į kiaušinių masę supilu aliejų.
3. Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir palengva įmaišau į kiaušinių masę.
4. Gautą masę supilu į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepu įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 30-35 min. Šį kartą kepiau beveik 45 min., tačiau beveik visada pirmą tikrinimą darau po 30 min. :)
5. Iškepus biskvitui pilnai atvėsinu ir perpjaunu į tris dalis.**

Kremo paruošimas:
1. Grietinėlę šiek tiek paplaku, supilu standiklį ir gerai išplaku iki standžių putų. Dedu į šaldytuvą.
2. Sviestą išplaku su kondensuotu pienu (aš sunaudojau šiek tiek daugiau nei pusę indelio, na kažkaip nekyla rankos supilti viso, nes baisu, kad bus per saldu, bet gal kada nors padarysiu iš viso :). Dedu į šaldytuvą šiek tiek sušalti.
3. Po 30 min. puse sviesto kremo sumaišau su puse grietinėlės, sudedu kokosų drožles.  Dedu į šaldytuvą. Šį kremą naudosiu torto viduje. Kadangi vien tik su sviestu ir kondensuotu pienu kremas gaunasi gelsvas, papuošimui norėjau baltesnio
4. Kitą sviesto kremo dalį sumaišau su rikota (aš paplakiau plakikliu, kad kremas būtų vientisas ir pūrus) ir sudedu grietinėle, gerai sumaišau. Dedu į šaldytuvą. Šį kremą naudosim torto papuošimui.

Sulaistymui išspaudžiu citrinos sultis, įpilu vandens ir įdedu cukraus, viską išmaišau.

Kai visos sudedamosios dalys paruoštos, galiu surinkti tortą:
1. Dedu pirmąjį biskvitą, sulaistau, aptepu kremu ir pakartoju. Kai uždedu paskutinį biskvitą tortą šiek tiek paspaudžiu ir dedu į šaldytuvą. (kadangi beprotiškai karšta, šaldytuvas yra išsigelbėjimas :).
2. Pasiruošiu torto papuošimui - maišelį su angaliu, permaišau kremą, sudedu į maišelį, išsiimu tortą ir puošiu.*** Dedu vėl į šaldytuvą. Laikau per naktį
3. Ryte uždedu raideles**** ir raffaello saldainius. Pakuoju, transportuoju ir dovanoju :)

Galimas ir toks, baltas baltas variantas, prieš uždedant raideles :)
O čia keletas pastabėlių:
* šiam tortui labai svarbus sulaistymas!!
** aš beveik visada biskvitą iškepu iš vakaro, kad per naktį jis pastovėtų, tikrai atvėstų :) ir šiaip darant tortą nereikia skubėti, tad geriau pradėti keliomis dienomis ankščiau, nei paskubomis :)
*** su kremu reikia dirbti greitai, kadangi tarp rankų jis greitai tirpsta ir gali išsiskirti vanduo, nuo oro temperatūros tai nelabai priklauso, tad ir žiemą aktualu :)
**** saldi masė uždėta ant kremo pradeda tirpti, tad ją geriau uždėti paskutiniu momentu.

2014-07-15

Atostogų pabaiga ir prancūziški canele pyragėliai

Paskutinė atostogų diena.. galėčiau sakyti, kad turėjau geriausias atostogas, bet gi visos atostogos yra geros, kad ir kaip jos būtų praleidžiamos :) Visi jų laukiam ir skaičiuojam paskutines darbo dienas iki jų, o va kai ateina jų pabaiga, pradeda darytis liūdna, kad štai ir viskas - reikės vėl keliauti į darbą ir laukti kitų atostogų :) Tačiau man šiuo metu kažkoks keistas geras jausmas - esu puikiai pailsėjusi ir visai nesigraužiu, kad jau paskutinė atostogų diena - Vasara gi nesibaigia dar, o tik įpusėjo ir laukia daugybė nuotykių :) 
Taigi visas atostogas tinginiavau, šiek tiek pakeliavau po gražųjį Lietuvos pajūrį, bet didžiąją dalį atostogų buvo užėmęs TINGINYS :) Baisu, kad galima prie to priprasti.. iš tiesų nuostabu, kai niekur nereikia skubėti, gali pasidžiaugti tekančia saule, rytine kava..arba gulėti lovoje tiek kiek norisi, kai už lango nevisai vasariškas oras :)

Dėl tos priežasties blog'as šiek tiek liūdėjo, tačiau manau, kad viskas bus gerai, reikia gi šiek tiek atsipūsti, o po to vėl kibti į darbus pilna jėga :) 
Tai pradėsiu nuo šiandien išmėginto nuostabaus recepto - nuostabių prancūziškų pyragėlių - CANELE. Tiesą sakant šiuos pyragėlius ragavau tik kartą, tačiau jų skonis yra nuostabus, tada jau seniai audžiau mintį juos pasidaryti ir štai išaušo ta lemtinga diena - jie ant mano stalo. Nuostabaus skonio, netobulos konsistencijos (šiek tiek perkepiau, nes bijojau, kad nebus iškepę reikiamai, tačiau kitą kartą bus tobulai :) ), bet skonis pirmam kartui labai svarbesnis.

Viename blog'e paskaičiau, kad canelių pagamintą tešlą reikia palaikyti 24-48 valandas..tai šiek tiek išgąsdino, nes gi galima ir užmiršti, kad norėjau jų :D tačiau po keleto dienų užmačiau kitą receptą, kuriame apie tokį laikimą visiškai nėra užsiminta, tai kaip ir buvo startas pradėti gaminti :) Gaminau pagal naujai atrastą įdomių gaminimo technologijų puslapį - chefsteps, receptą mažinau per pus (visgi pirmas kartas, nežinojau, kaip gausis). 

Taigi, canelių gaminimui reikės:
1. 380 g pieno
2. 40 g sviesto
3. 112 g miltų
4. 50 g kiaušinių trynių (sunaudojau tris nedidelių kiaušinių trynius)
5. 188 g cukraus
6. 25 g romo (naudojau viskį :) )
7. žiupsnelį druskos

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia pieną supilti į puodelį, sudėti į jį sviestą ir ištirpinti ant nedidelės ugnies.
2. Kitame inde sumaišyti likusius ingridientus ir plona srovele supilti pieno ir sviesto mišinį, nuolat maišant.
3. Kai masė paruošta (gaunasi, kad skysta, bet vientisa masė), reikia pasiruošti kepimo indelius (nors chefsteps rašo, kad silikoninių formelių geriau nenaudot, nes jose blogai pasiskirsto šiluma, aš jas naudojau, nes neturėjau kitų - o keksiukų formos nenorėjau naudoti - norėjosi, gražesnių canelių :)). Tad formeles gerai patepam sviestu, jo nereikėtų pamažinti, nes bus sunku išimti ;) 
4. Į paruoštas formeles supilstom canelių masę, nereikia pripilti sklidinai.
5. Dėti į įkaitintą iki 195 laipsnių orkaitę ir kepti 30-40 min. (priklauso kokiose formelėse kepsite - jeigu didesnėse tai užtruks ilgiau, jeigu mažesnėse - tai trumpiau).
6. Iškepusias caneles išimti iš orkaitės ir iškart išimti iš formelių, ilgai nelaukus reikia ir ragauti, nes kvapas užburiantis..nuostabu :) SKANAUS!

p.s. visgi kitą kartą naudosiu metalines formeles (reiks pirkt :)), nes manosios šį kartą kepė netolygiai.. noriu tikėti, kad tai dėl formelių :)