2015-06-21

Rabarbarų pyragas

Lietingas ir tingus sekmadienio rytas.. dar gulėdama lovoje ir vartydama naujų receptų nuotraukas Pinterest, užmačiau pyrago su rabarbarais receptą, kurį nusprendžiau išbandyti:) Kadangi rabarbarų turėjau tai bebuvo sunku įgyvendinti šio rytinio noro :D
Taigi, kas dar turite rabarbarų, būtinai išbandykite šį receptą dar šiemet, na o jeigu jau jų sezoną baigėte, tai būtinai išbandykite kitais metais! :) Nes šis pyragas yra minkštas, šiek tiek saldus su nuostabia rūgštele bei traškia plutele ant viršaus :)


Receptas (20 cm kepimo formai, galima naudoti iki 26 cm, tačiau pyragas bus žemas):
Tešlai reikės
1. 2 didelių arba 3 mažesnių kiaušinių
2. 6 v. š. sviesto
3. 1 stiklinės cukraus
4. 1,25 stiklinės miltų
5. 1 a.š. vanilinio cukraus
6. 0,25 druskos
7. 200-300 g rabarbarų
Viršutiniams trupiniams reikės:
1. 2 a.š. sviesto
2. 0,25 stiklinės miltų
3. 0,25 stiklinės rudojo cukraus
4. 0,25 a.š. druskos

Trupinių paruošimas:
1. Visus ingridientus sumaišome nedideliame inde rankomis, gaumame rudus trupinukus.

Tešlos paruošimas:
1. Ištirpiname sviestą ir padedame, kad atvėstų.
2. Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
3. Kai sviestas atvėsęs plona srovele supilame į kiaušinių masę, viską gerai išplakame.
4. Į masę supilame miltus, viską gerai išmaišome.
5. Rabarbarus nulupame ir supjaustome kūbeliais ir sudedame į tešlą.
6. Visą masę sudedame į kepimo formą, ant viršaus sudedame patuoštus trupinius.
7. Dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių (kol įkištas pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus).
8. Iškepus palaukti kol šiek tiek pravės ir išimti iš kepimo formos.

Recepto šaltinis: fiveandspice.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą