2015-07-24

Citrininiai keksiukai su avietiniu kremu

Jau džiaugiausi, kad vasara yra nuostabus metas, kai yra galimybė prisivalgyti įvairiausių uogų iki soties :) Taigi dabar noriu pasidalinti dar vienu nauju receptu, kuriame labai puikiai dera citrinos rūgštumas ir aviečių saldumas.
Keksiukams (16 vnt.) reikės
1. 115 g sviesto (kambario temperatūros)
2. 200 g cukraus (naudojau 100 g, tačiau saldumo tikrai nebuvo per mažai)
3. 2 didelių kiaušinių
4. 2 a. š. vanilės ekstrakto (naudojau miltelius)
5. 190 g miltų
6. 2 a. š. kepimo miltelių
7. 0,5 a. š. druskos
8. 120 ml pieno
9. 2 vidutinių citrinų sulčių ir žievelės (naudojau vienos didesnės ir tik sultis, be žievelės)

Avietiniam sviestiniam kremui reikės:
1. 170 g sviesto (kambario temperatūro)
2. 420 g cukraus pudros (sunaudojau apie 200 g)
3. 3 v. š. grietinėlės (30 proc. riebumo)
4. 2 a. š. vanilės ekstrakto
5. 0,25 a. š. druskos
6. 165 g aviečių (sunaudojau 200 g gal šiek tiek daugiau, nepakenkia :) )

Keksiukų gaminimo eiga:
1. Sviestą išplakti su cukrumi iki vientisos kreminės masės, įmušti kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti) ir vanilę sudėti. Viską gerai išmaišyti.
2.  Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską.
3. Į kiaušinių masę per kelis kartus supilti pieną, citrinos sultis (ir žievelę, jei dėsite) ir miltų mišinį. Vėl viską išmaišyti iki vientisos masės. 
4. Paskirstyti masę į kepimo formeles (recepte rašo, kad turėjo gautis 12-14 keksiukų, tačiau man gavosi 16 :) ) ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 15-20 min. Iškepusius keksiukus išimti ir atvėsinti.

Kol kepa bei vėsta keksiukai paruošti kremą:
1. Sviestą gerai išplakti iki baltumo (tai užtrunka apie 5-7 min), suberti cukraus pudrą ir išplakti iki vientisos masės. Sudėti likusius ingridientus bei vėl gerai išplakti iki gan tvirto kremo konsistencijos. (jeigu dedate daugiau pudros, gali prireikti daugiau ir grietinėlės, kad būtų kremas minkštesnis).*

Keksiukų papuošimas ir paruošimas valgymui:
1. Paruoštą kremą sudėti į konditerinį maišą su norimu antgaliu ir išspausti ant visiškai atvėsusių** keksiukų.  galimaDar papuošti aviete ar citrinos skiltele.
2. RAGAUTI, SKANAUTI ir dalintis :)
* taip pat kremo gavosi daugiau nei reikia 16 keksiukų uždengti, tad likutį užšalčiau kameroje kitam kartui.
** jeigu keksiukai bent kažkiek bus šilti kremas nesilaikys ir ištirps.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą