2014-08-03

Baltasis aksomas su vyšniomis

Aksomą jau dariau nekartą, tiksliau "Raudonąjį aksomą" dariau tik vieną kartą, visi kiti kartai buvo improvizacijos, kurios pasiteisino. Kam naudoti raudonus dažus biskvitui, jeigu jau naudojama kakava, kuri biskvitą nudažo rudai ir suteikia skonio, o raudoni dažai tik spalvą.. kuri atrado gražiai, tačiau skoniui nesuteikia jokio pliuso. Tad aš jos pirmiausia ir atsisakiau, taip atsirado "Šokoladinis aksomas". Šiek tiek vėliau sumaniau suteikti dar daugiau gaivumo panaudojant įdarui vyšnias, taip atsirado "Šokoladinis aksomas su vyšniomis :) O gi paskutinis variantas buvo be kakavos, dėl to jį pavadinau "Baltuoju aksomu su vyšniomis" :) Kartais taip jau būna, kad šokoladas būna nereikalingas..keista ir gaila.. tačiau taip būna, ne visi jo gerbėjai gi :) labai buvo baisu, kad šiam tortui kakavinis biskvitas suteikia ypatingą skonį, o be jo jis nebus toks nuostabus, tačiau baimės nepasiteisino, tortas vistiek buvo puikus :)   
Negaliu nepasidalinti ragavusių citata - "Noriu padėkot už nerealiai skanų tortą :) !!! Visiems labai patiko.. Tikrai valgėm ir mėgavomės kiekvienu kąsneliu, nebuvo kas nevalgė. Net viena panelė kuri nevalgo jokių saldumynų, paragavo kąsnelį :)" 
Tokie žodžiai suteikia begales džiaugsmo ir noro nesustoti daryti tai ką pradėjau :) kiekvieną kartą darydama bet kokį kepinį jame sutalpinu begalę šilumos ir meilės :) 


Biskvitui naudojau (24 cm kepimo formai):
1. 350 g miltų
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. sodos
4. 1 a. š. druskos
5. 2 kiaušiniai
6. 300 g aliejaus
7. 300 g natūralaus jogurto
8. 1 a. š. vanilės ekstrakto
9. 1 a. š. obuolių acto

Produktai kremui:
1. 500 g varškės (naudojau skirtą kepiniams su vanile)
2. 500 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
3. citrinos sulčių pagal skonį (sunaudojau apie puse citrinos)
4. 300 g vyšnių (naudoju atšaldytas be kauliukų, atšaldau su 2 a. š. cukraus)

Gaminimo eiga:
1. Miltus, cukrų, sodą ir druską sumaišome.
2. Kitame inde išplakame kiaušinius, plona srovele pilame aliejų (vis plakant), ir jogurtą. Gerai išplakame. Dedame vanilę ir actą. Gerai viską išmaišome.
3. Į kiaušinių mišinį supilame miltų mišinį ir gerai išmaišome.
4. Į paruoštą kepimo formą pilame tešlą, kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (kol ištrauktas pagaliukas bus sausas).
5. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Tada supjaustom į tris biskvitus.

Kol biskvitas aušta gaminame kremą:
1. Plakikliu plakame grietinėlę, kai jau darosi standi dedame varškę, pilame sultis ir plakame iki standumo.

Torto surinkimas:
1. Pirmą biskvitą dedame ant padėklo (lėkštės), aptepame kremu ir apdėliojame vyšniomis. Kartojam su antru biskvitu ir galiausiai dedam trečią biskvitą, aptepame kremu viršų ir šonus. Dedame šaltai pastovėti bent jau 30 min. (kol šiek tiek kremas apstingsta), aš laikiau per naktį. Tada galima puošti :) aš puošiau seniau atrasta saldžia mase, kurios receptą galima rasti čia.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą