2014-10-15

Šokoladinis tortas su rikotos sūrio ir šokoladiniu kremu

Taigi taigi pagaliau išbandžiau naują receptą, kuriuo galiu pasidalinti su jumis :) jau gavau pastabų ir pati pastebėjau, kad seniai nerašiau, tačiau kol neturiu puikaus recepto, negaliu rašyt :)) 
Džiaugiuosi, kad gavosi labai skanus tortas. Subtilaus skonio - šokoladinis sūrio kremo tortas. Naudojau du kremus šokolado ir rikotos (jis yra šiek tiek sūrus, šis sūris kremui suteikė pikantiškumo), kurie puikiai suderėjo tarpusavyje. 
Pagrindui naudojau šiuo metu mėgstamiausią šokoladinio aksomo biskvitą (dažų biskvitui nenaudojau), kurį sulaisčiau kava (jos nejaučiau, tačiau tai nebuvo blogai).


Taigi rikotos sūrio kremui reikės:
1. 250 g rikotos sūrio
2. 450 g riebios grietinėlės
3. 3-4 a. š. cukraus pudros (visada reikia ragauti ir saldinti pagal save :) )
4. 1 a. š. vanilės

Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę išplakti iki standžių putų. Sudėti rikotą, pudrą bei vanilę ir sumažinus plaktuvo greitį ir viską gerai išmaišyti. Ne per ilgai, tik kad visi ingridientai susimaišytų. 
2. Dėti kremą į šaldytuvą valandai ar šiek tiek ilgiau, kad pastovėtų. Po to galima naudoti.

Šokoladiniui kremui reikės:
1. 150 g juodo šokolado
2. 250 g riebios grietinėlės
3. 3 a.š. cukraus (arba taip pat pagal skonį, tik nepadauginkit, kad neužgožtų šokolado skonio)

Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę su šokoladu ištirpinti uždėjus ant puodo su vandeniu :) (niekad nežinau kaip šitą dalį užrašyti, bet gal viskas aišku? į puodelį reikia įpilti vandens, ant jo uždėti dubenėlį su grietinėle ir šokoladu (dubuo turi būti tokio dydžio, kad nepraeitų garai pro šonus, tai yra būtina!!) ir tada laikas nuo laiko pamaišyti, kol šokoladas ištirpsta).
2. Kai šokoladas ištirpsta dubenį nuimti nuo puodo ir maišant leisti atvėsti iki kambario temperatūros. Tada kremą išplakti plaktuvu, kad šiek tiek taptų tvirtesnis, tai nėra privaloma, jeigu kremas pastovės ilgiau jis taip pat taps tvirtesnis, nes šokoladas pradės stingti.

Taigi abu kremai paruošti, galima surinkti tortą :)

Biskvitą padalinti į tris dalis, dėti pirmą biskvitą ant padėklo, sulaistyti kava (manau, tai nėra būtina, nes biskvitas ir taip yra drėgnas) tada aptepti 1/3 rikotos kremu, po to 1/2 šokoladiniu kremu. Pakartoti su antru biskvitu ir uždėti trečią biskvitą. Aptepti visą tortą likusiu rikotos kremu. Dėti į šaldytuvą, laikyti kelias valandas arba per naktį. Tortą papuošiau šviežiomis avietėmis ir apelsino žievelėmis, tai dariau iš ryto, kad avietės nesudrėgtų ir atrodytų gražiau:).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą