2014-10-17

"Citrinukas" ir imbieriniai sausainukai

Kaip gimsta.. ne dar per anksti taip sakyti :) tiksliau ir geriau sakyti - kada atrandu naujus tortų receptus? Žinoma, kai artėja gimtadienis ar kitokia šventė, kuriai yra būtinas tortas, o seni, išragauti tortai šiek tiek būna atsibodę ir norisi kažko naujo, tada belieka pasitelkti interneto galimybes ir ieškoti naujo recepto, kuris būtų patrauklus. Radus, jeigu reikia galima šiek tiek pakoreguoti receptą pagal save ir eiti gaminti :) Tortas su citrininiu kremu patraukė dėl kremo, norėjosi išbandyti citrininį skonį :)
Šį receptą bandau antrą kartą, pirmasis buvo skirtas kolegom (įamžinti nelabai pavyko, tad negaliu juo pasidalinti), o antrasis skirtas net penkiems jubiliatams, gimusiems rudenį. Tikiuosi, kad visiems šis tortas patiks ir norės dar ir dar :) 
Tiesa, biskvitus antrą kartą dariau kitokius nei pirmąjį, nes nelabai patiko originaliame recepte pateiktas biskvito receptas. Tad nusprendžiau gaminti jau išbandytą baltojo aksomo, kuris yra pakankamai drėgnas ir skanus :)
Pagrindinis torto akcentas yra - citrininis kremas. Kuris labai dera su maskarponės sūriu, suteikia suptilaus gaivumo :) Tad šiam tortui daviau "Citrinuko" vardą - tai mano šventė, nes pirmą kartą tortui daviau vardą, manau, tai geras ženklas :)

Taigi pasiruošiam biskvitus, o tada jau ruošiam kremus.

Citrininiam kremui reikės:
1. 50 g sviesto
2. 0,25 stiklinės citrinos sulčių
3. 0,5 citrinos nutarkuotos žievelės
4. 1/3 stiklinės cukraus
5. 0,5 a. š. kukurūzų krakmolo (naudojau paprastą)
6. šiek tiek druskos
7. 3 didelių kiaušinių trynių

Gaminimas:
1. Sviestą ištirpinti katiliuke, nuimti nuo šilumos. Į jį sudėti citrinos sultis bei žievelę. 
2. Sumaišytus cukrų, druską ir krakmolą supilti į sviestą. 
3. Visą mišinį dėti ant ugnies, kaitinant sudėti trynius ir maišant apie 10 minučių šildyti (kol kremas sutirštės ir lips prie šaukšto).
4. Prieš naudojimą kremą būtina gerai atvėsinti.*

Maskarponės kremui reikės:
1. 500 g maskarponės sūrio
2. apie 2/3 stiklinės citrininio kremo
3. 450 g riebios grietinėlės
4. 3 v. š. cukraus pudros

Gaminimas:
1. Grietinėlę kartu išplakti iki standžių putų.
2. Į grietinėlę sudėti maskarponę, cukraus pudrą ir 2 v. š. citrininio kremo. Viską lėtai išplakti, kad visi ingridientai susimaišytų. Turi gautis tvirtas kremas.

Torto surinkimas:
1. Biskvitą perpjauti į dvi ar tris dalis. Ant pirmojo biskvito dėti ir paskleisti maskarponės kremą, tada aptepti 2-3 v. š. citrininiu kremu. Dėti antrą biskvitą ir pakartoti, galiausiai uždėti paskutinį biskvitą ir aptempti visą tortą likusių maskarponės kremu (galima per du kartus - pirmą aptepti tik šiek tiek kremu, dėti į šaldytuvą, po kiek laiko aptepti likusiu kremu, storesniu sluoksniu ir vėl dėti į šaldytuvą). Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų, laikyti iki patiekimo.

* Citrininį kremą dariau dieną prieš surenkant tortą, šiek tiek atvėsusį įdėjau į šaldytuvą, ten jis visiškai atvėso ir sutvirtėjo.

Rudeninį tortuką taip pat papuošiau imbieriniais sausainukais-lapeliais, kurie yra traškūs, labai kvapnūs ir manau, puikiai papuošė tortą :)

Imbieriniams sausainukams reikia:
1. 100 g dviejų rūšių rudojo cukraus (tamsų ir šiek tiek šviesesnį)
2. 100 g paprasto cukraus
3. 100 g auksaspalvio sirupo arba medaus
4. 75 ml vandens
5. 150 g sviesto
6. 1 a. š. cinamono
7. 1 a. š. imbiero
8. 0,5 a. š. maltų pipirų**
9. 1 a. š. kepimo miltelių
10. 500 g miltų (+ dar šiek tiek kočiojimui)

Gaminimo eiga:
1. Puodą*** su cukrumi, sirupu ar medumi bei vandeniu kaitinti ant ugnies kol cukrus ištirps, tada įdėti sviestą mažesniais gabaliukais ir taip pat ištirpinti.
2. Nukelti puodą nuo ugnies ir sudėti prieskonius ir kepimo miltelius, išmaišyti. Padėti, kad pravėstų.
3. Kai sirupas atvėsta įsijoti miltus ir užminkyti tešlą.
4. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį, kad sušaltų. Palaikyti bent kelias valandas arba per naktį.
5. Išimtą tešlą išminkyti su šiek tiek miltų (jeigu reikia), ir iškočioti norimo storio lakštą, jame išspausti ar išpjauti norimos formos sausainukus.
6. Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 8-10 min., kol gražiai paruduos. Ištraukus atvėsinti ir ragauti :)

** vietoje pipirų naudojau 1 a.š. maltų kardamonų, 1 a.š. maltų gvazdikėlių ir 0,5 a.š. malto muskato.
*** naudoti patariu didesnį puodą, nes viską sudėjus kepimo milteliai labai suputoja ir gali visas mišinys išlipti iš puodo, man taip nutiko:))

Kremo šaltinis: notsohumblepie.blogspot.com,
imbierinių sausainių receptas: www.neringa-blogas.com

2014-10-15

Šokoladinis tortas su rikotos sūrio ir šokoladiniu kremu

Taigi taigi pagaliau išbandžiau naują receptą, kuriuo galiu pasidalinti su jumis :) jau gavau pastabų ir pati pastebėjau, kad seniai nerašiau, tačiau kol neturiu puikaus recepto, negaliu rašyt :)) 
Džiaugiuosi, kad gavosi labai skanus tortas. Subtilaus skonio - šokoladinis sūrio kremo tortas. Naudojau du kremus šokolado ir rikotos (jis yra šiek tiek sūrus, šis sūris kremui suteikė pikantiškumo), kurie puikiai suderėjo tarpusavyje. 
Pagrindui naudojau šiuo metu mėgstamiausią šokoladinio aksomo biskvitą (dažų biskvitui nenaudojau), kurį sulaisčiau kava (jos nejaučiau, tačiau tai nebuvo blogai).


Taigi rikotos sūrio kremui reikės:
1. 250 g rikotos sūrio
2. 450 g riebios grietinėlės
3. 3-4 a. š. cukraus pudros (visada reikia ragauti ir saldinti pagal save :) )
4. 1 a. š. vanilės

Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę išplakti iki standžių putų. Sudėti rikotą, pudrą bei vanilę ir sumažinus plaktuvo greitį ir viską gerai išmaišyti. Ne per ilgai, tik kad visi ingridientai susimaišytų. 
2. Dėti kremą į šaldytuvą valandai ar šiek tiek ilgiau, kad pastovėtų. Po to galima naudoti.

Šokoladiniui kremui reikės:
1. 150 g juodo šokolado
2. 250 g riebios grietinėlės
3. 3 a.š. cukraus (arba taip pat pagal skonį, tik nepadauginkit, kad neužgožtų šokolado skonio)

Gaminimo eiga:
1. Grietinėlę su šokoladu ištirpinti uždėjus ant puodo su vandeniu :) (niekad nežinau kaip šitą dalį užrašyti, bet gal viskas aišku? į puodelį reikia įpilti vandens, ant jo uždėti dubenėlį su grietinėle ir šokoladu (dubuo turi būti tokio dydžio, kad nepraeitų garai pro šonus, tai yra būtina!!) ir tada laikas nuo laiko pamaišyti, kol šokoladas ištirpsta).
2. Kai šokoladas ištirpsta dubenį nuimti nuo puodo ir maišant leisti atvėsti iki kambario temperatūros. Tada kremą išplakti plaktuvu, kad šiek tiek taptų tvirtesnis, tai nėra privaloma, jeigu kremas pastovės ilgiau jis taip pat taps tvirtesnis, nes šokoladas pradės stingti.

Taigi abu kremai paruošti, galima surinkti tortą :)

Biskvitą padalinti į tris dalis, dėti pirmą biskvitą ant padėklo, sulaistyti kava (manau, tai nėra būtina, nes biskvitas ir taip yra drėgnas) tada aptepti 1/3 rikotos kremu, po to 1/2 šokoladiniu kremu. Pakartoti su antru biskvitu ir uždėti trečią biskvitą. Aptepti visą tortą likusiu rikotos kremu. Dėti į šaldytuvą, laikyti kelias valandas arba per naktį. Tortą papuošiau šviežiomis avietėmis ir apelsino žievelėmis, tai dariau iš ryto, kad avietės nesudrėgtų ir atrodytų gražiau:).

2014-08-27

Nuostabūs šokoladiniai keksiukai

Pagaliau atradau laiko supažindinti jus su NUOSTABIU šokoladinių keksiukų receptu! Pastaruoju metu daugiausia receptų išbandau atradusi juos Pinterest svetainėje. Sudominęs receptas laukia savo eilės ir dažniausiai būna išbandytas :) šiuos keksiukus taip pat atradau minėtame puslapyje. Esu išbandžiusi tikrai nemažai šokoladinių keksiukų ir visi buvo skanūs, tačiau norėjosi, kad būtų ne tik skanu, bet gardu gardu :) Norėjosi kažko naujo.. gali pasirodyti - kaip šokoladiniai keksiukai, gali būt "kažkas naujo"? tačiau tikrai gali! :)  Jie minkšti, jie drėgni, jie labai šokoladiniai ir su maloniai jaučiamu kavos skoniu! Verti kiekvienos akimirkos praleistos virtuvėje juos gaminant :) Būtina pažymėti, kad aš juos dariau kitaip nei originaliame recepte - nenaudojau papildomai šokolado gabaliukų, tačiau paskaninau kitaip :))) gal tai taip pat turėjo įtakos, nes keksiukai tapo dar subtilesni. Aš į juos pirmą kartą įdėjau po keletą vyšnių, antrą ir trečią kartus - aviečių uogienės. Uogos suteikia gaivumo.

Taigi pristatau receptą (24 vnt normalaus dydžio keksiukų arba du 25x11 cm ir 19x11 cm keksai):
1. 1 3/4 puodelio miltų
2. 1 puodelio nesaldžios kakavos
3. 1 a. š. kepimo miltelių
4. 1 a. š. sodos
5. 0,5 a. š. druskos
6. 200 g minkšto (kambario temperatūros) sviesto
7. 2 puodeliai cukraus
8. 3  kiaušiniai
9. 1 puodelis pieno
10. 0,5 puodelio stiprios kavos (dėjau 2 a. š. tirpios kavos ir užpyliau karštu vandeniu)
11. 1 a. š. vanilės (naudojau vanilinį cukrų)

Gaminimo eiga:
1. Visus sausus produktus (miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską ir vanilinį cukrų) sumaišyti viename inde.
2. Kitame inde išplakti sviestą. Po to berti cukrų ir vėl gerai išplakti. Įmušti po vieną kiaušinius ir gerai išplakti.
3. Kavą sumaišyti su pienu ir palaukti kol kava pravės.
4. Į sviesto masę dalimis pilame pieną su kava ir miltų mišinį, gerai viską išmaišome ir pakartojame, kol visus produktus sumaišome. Tešla gaunasi labiau skysta nei tiršta :)
5. Supilstom tešlą į kepimo formeles, ant viršaus sudedam uogas ir kepam įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių - keksiukus apie 18 min., o keksus apie 30 min. Patikrinam su mediniu pagaliuku!
6. Iškepusius keksiukus išimame ir palaukiame kol pravės, tuo tarpu darom arbatą ir ragaujam :)

Taip atrodo uogytės ant keksiukų prieš kepimą ir po jo*:
Pirmuosius keksiukus kepiau penktadienio pusryčiams, tą dieną suėjo metukai, kai tapau ponia :)

Antrieji skirti sekmadienio popietei su draugais

o tretieji - didieji, keksai puikiai tiko einant į svečius :)

*uogos išlieka paviršiuje, o uogienė, matosi prieš paskutinėje nuotraukoje, atsiduria apatiniame sluoksnyje, tačiau skoniui, tai tikrai nepakenkia :)

šaltinis: www.livingbettertogether.com

2014-08-24

Tortas "Trys draugai"

Naujai išbandytas, pirmą kart ragautas, tačiau nuostabaus skonio tortas - desertas, kurį pavadinau - "trys draugai" :) Kodėl gi trys, o to dėl, kad desertą sudaro trys nuostabios dalys - šokoladinis kavos biskvitas, nektarinų grietinėlės putėsiai ir šokoladiniai grietinėlės putėsiai. Argi nenuostabi sudėtis? :)
Išsiduosiu, originaliame recepte, kurį pasitobulinau, buvo naudojami mangai, tačiau aš jų neturėjau, tad naudojau nektarinus :) gal su mangais dar nuostabesnis skonis būtų, na bet gal dar bus po ranka kada mangai, tad būtinai išbandysiu :)
Šį tortą galima daryti ir kaip desertą, įvairiuose indeliuose, pvz. taurėse :)


Pirmajam sluoksniui - biskvitui reikės (22 cm kepimo forma):
1. 1 3/4 puodelio miltų
2. 2 puodeliai cukraus
3. 3/4 puodelio nesaldžios kakavos
4. 1 a. š. kepimo miltelių
5. 2 a. š. sodos
6. 1 a. š. druskos
7. 2 didelių kiaušinių
8. 1 puodelis stiprios kavos
9. 1 puodelis jogurto (galima naudoti kefyrą bei pasukas)
10. 1/2 puodelio aliejaus
11. 1 a. š. vanilės

Antrajam sluoksniui - nektarinų grietinėlės putėsiams reikės:
1. 3 nektarinų (nuluptų ir susmulkintų iki vientisos purė)
2. 220 ml grietinėlės
3. 2 v. š. cukraus
4. 1 a. š. citrinos sulčių
5. 2 v. š. želatinos
6. 1/4 puodelio vandens

Trečiajam sluoksniui - šokoladiniams grietinėlės putėsiams reikės:
1. 100 g šokolado
2. 220 g grietinėlės
3. 100 g maskarponės sūrio
4. šiek tiek cukraus jeigu truktų saldumo
5. 1 v. š. želatinos
6. 2 v. š. šalto vandens
7. 4 v. š. karšto vandens

Biskvito gaminimas:
1. Visus sausus produktus, t.y. miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą bei druską sumaišyti viename inde.
2. Kitame inde suplakti kiaušinius, supilti aliejų, jogurtą ir kavą. Viską gerai išmaišyti.
3. Į kiaušinių masę iš lėto sudėti miltų mišinį bei vanilę. Viską gerai išmaišyti ir supilti paruoštą tešlą į kepimo formą. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40 - 45 minutes arba kol įkištas medinis pagaliukas liks visiškai sausas.
4. Išimti biskvitą ir gerai atvėsinti.

Nektarinų grietinėlės putėsių paruošimas:
1. Pasigaminam nektarinų purė, į ją dedam sukrų ir sultis, gerai išmaišome.
2. Į nedidelį puodelį supilam želatiną, užpilame vandeniu ir pašildome, kol želatinos granulės ištirpsta. Nuimti nuo ugnies, kad atvėstų.
3. Atvėsusią želatiną supilti į nektarinų purė, gerai išmaišyti ir dėti į šaldytuvą. Tuo metu išsiplakame grietinėlę iki standžių putų.
4. Į nektarinų purę dedame 1/3 dalies grietinėlės atsargiai išmaišome, po to sudedame visą grietinėlę ir vėl gerai išmaišome. Gautą masę sudedam ant biskvito ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Bent jau kelioms valandoms (aš laikiau per naktį).

Trečiojo sluoksnio gaminimas:
1. Želatiną užpilam vandeniu, kad išbrinktų.
2. Šokoladą kartu su maskarpone ištirpinti ant vandens voneles, kol taps vientisa šokoladinė masė. Atidėti kol pravės.
3. Želatiną užpilti karštu vandeniu ir išmaišyti, kol ištirps.
4. Grietinėlę  plakti, kai šiek tiek susiplaks supilti želatiną (atvėsintą) ir išplakti iki standžių putų.
5. Į šokolado masę įdėti 1/3 dalies grietinėlės ir išmaišyti, po to sudėti likusią dalį. Visa gautą masę užpilti ant torto.
6. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kol sutvirtės.

SKANAUS!!


šaltinis: ohsweetday.com

2014-08-03

Baltasis aksomas su vyšniomis

Aksomą jau dariau nekartą, tiksliau "Raudonąjį aksomą" dariau tik vieną kartą, visi kiti kartai buvo improvizacijos, kurios pasiteisino. Kam naudoti raudonus dažus biskvitui, jeigu jau naudojama kakava, kuri biskvitą nudažo rudai ir suteikia skonio, o raudoni dažai tik spalvą.. kuri atrado gražiai, tačiau skoniui nesuteikia jokio pliuso. Tad aš jos pirmiausia ir atsisakiau, taip atsirado "Šokoladinis aksomas". Šiek tiek vėliau sumaniau suteikti dar daugiau gaivumo panaudojant įdarui vyšnias, taip atsirado "Šokoladinis aksomas su vyšniomis :) O gi paskutinis variantas buvo be kakavos, dėl to jį pavadinau "Baltuoju aksomu su vyšniomis" :) Kartais taip jau būna, kad šokoladas būna nereikalingas..keista ir gaila.. tačiau taip būna, ne visi jo gerbėjai gi :) labai buvo baisu, kad šiam tortui kakavinis biskvitas suteikia ypatingą skonį, o be jo jis nebus toks nuostabus, tačiau baimės nepasiteisino, tortas vistiek buvo puikus :)   
Negaliu nepasidalinti ragavusių citata - "Noriu padėkot už nerealiai skanų tortą :) !!! Visiems labai patiko.. Tikrai valgėm ir mėgavomės kiekvienu kąsneliu, nebuvo kas nevalgė. Net viena panelė kuri nevalgo jokių saldumynų, paragavo kąsnelį :)" 
Tokie žodžiai suteikia begales džiaugsmo ir noro nesustoti daryti tai ką pradėjau :) kiekvieną kartą darydama bet kokį kepinį jame sutalpinu begalę šilumos ir meilės :) 


Biskvitui naudojau (24 cm kepimo formai):
1. 350 g miltų
2. 200 g cukraus
3. 1 a. š. sodos
4. 1 a. š. druskos
5. 2 kiaušiniai
6. 300 g aliejaus
7. 300 g natūralaus jogurto
8. 1 a. š. vanilės ekstrakto
9. 1 a. š. obuolių acto

Produktai kremui:
1. 500 g varškės (naudojau skirtą kepiniams su vanile)
2. 500 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
3. citrinos sulčių pagal skonį (sunaudojau apie puse citrinos)
4. 300 g vyšnių (naudoju atšaldytas be kauliukų, atšaldau su 2 a. š. cukraus)

Gaminimo eiga:
1. Miltus, cukrų, sodą ir druską sumaišome.
2. Kitame inde išplakame kiaušinius, plona srovele pilame aliejų (vis plakant), ir jogurtą. Gerai išplakame. Dedame vanilę ir actą. Gerai viską išmaišome.
3. Į kiaušinių mišinį supilame miltų mišinį ir gerai išmaišome.
4. Į paruoštą kepimo formą pilame tešlą, kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (kol ištrauktas pagaliukas bus sausas).
5. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Tada supjaustom į tris biskvitus.

Kol biskvitas aušta gaminame kremą:
1. Plakikliu plakame grietinėlę, kai jau darosi standi dedame varškę, pilame sultis ir plakame iki standumo.

Torto surinkimas:
1. Pirmą biskvitą dedame ant padėklo (lėkštės), aptepame kremu ir apdėliojame vyšniomis. Kartojam su antru biskvitu ir galiausiai dedam trečią biskvitą, aptepame kremu viršų ir šonus. Dedame šaltai pastovėti bent jau 30 min. (kol šiek tiek kremas apstingsta), aš laikiau per naktį. Tada galima puošti :) aš puošiau seniau atrasta saldžia mase, kurios receptą galima rasti čia.



2014-08-02

Nuostabus šokoladainis su kreminiu sūriu

Šį šokoladainį dariau jau ne kartą, tačiau vis nepavykdavo įamžinti :) Nėra labai jis fotogeniškas, o gal ir man įgūdžių vis pritrūksta :)
Nepaisant to kiek kartų kepiau, tarp ragavusių jam abejingų nelikdavo, o tai svarbiausia! Labai šokoladinis, tačiau drėgnas, nuostabaus skonio.  

Taigi negaliu nepasidalinti, 24 - 26 cm kepimo formai reikės:
1. 85 g sviesto
2. 115 g šokolado
3 130 g cukraus
4. 2 kiaušiniai
5. 70 g miltų
6. 1 v. š. kakavos
7. 1/8 a. š. druskos
8. 1 a. š. vanilės
9. 80 g šokolado gabaliukų (nė kart nenaudojau :) )
10. 200 g kreminio sūrio (philadelpia, maskarponė, rikota ir pan.)
11. 1 kiaušinis
12. 75 g cukraus
13. 1/8 a. š. vanilės

Gaminimo eiga:
1. Sviestą kartu su šokoladu ištirpinti ant vandens vonelės arba puodelyje. Supilti cukrų ir gerai išmaišyti.
2. Į šokolado masę įmušti kiaušinus ir išplakti (aš kiaušinius išsiplaku atskirai ir tada supilu į šokolado masę).
3. Miltus, kakavą, druską sumaišyti atskirame inde (taip pat jeigu naudosite įdėkite šokolado gabaliukus).
4. Miltų mišinį per kelis kartus supilti į šokolado masę, gerai išmaišyti ir supilti į paruoštą kepimo formą.
5. Kreminį sūrį kartu su kiaušiniu, cukrumi (75 g) ir vanile sumaišyti (išplakti) iki vientisos masės ir sudėti ant šokoladinės masės kepimo formoje. Šiek tiek pamaišyti, kad sūrio masė įsimaišytų į šokoladinę masę.
6. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 35 min. Iškepusį, atvėsinti ir ragauti :)

Skanaus!!
  šaltinis: saulėta virtuvė

2014-07-31

Raffaello tortas* :)

Raffaello tortą jau esu darius ne kartą, tačiau šiek tiek keitėsi jo papuošimas, tad nusprendžiau visus pakeitimus surašyti, kad išliktų kitam kartui :) 
 Biskvitams naudojau (20 cm kepimo forma):
1. 5 kiaušinius
2. 230 g cukraus
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 65 g aliejaus 
5. 230 g miltų
6. 20 g kepimo miltelių

Kremui naudojau
1. 1 indelio kondensuoto pieno (saldinto, 385 g)
2. 180 g sviesto (kambario temperatūros)
3. 450 g riebios grietinėlės  (35 proc. riebumo)
4. 2 pakeliai grietinėlės standiklio
5. 50 g kokoso drožlių
6. 250 g rikotos sūrio

Sulaistymui*:
1. 50 ml vandens
2. puse citrinos sulčių
3. 1 a. š. cukraus

Papuošimui:
1. trys saldainukai
2. raidelės iš saldžios masės
Biskvitą kepiau taip pat kaip ir seniau:
1. Kiaušinius išplakiu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (vanile), kol masė padidės ir pasidarys baltesnė.
2. Plona srovele, plakant į kiaušinių masę supilu aliejų.
3. Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir palengva įmaišau į kiaušinių masę.
4. Gautą masę supilu į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepu įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 30-35 min. Šį kartą kepiau beveik 45 min., tačiau beveik visada pirmą tikrinimą darau po 30 min. :)
5. Iškepus biskvitui pilnai atvėsinu ir perpjaunu į tris dalis.**

Kremo paruošimas:
1. Grietinėlę šiek tiek paplaku, supilu standiklį ir gerai išplaku iki standžių putų. Dedu į šaldytuvą.
2. Sviestą išplaku su kondensuotu pienu (aš sunaudojau šiek tiek daugiau nei pusę indelio, na kažkaip nekyla rankos supilti viso, nes baisu, kad bus per saldu, bet gal kada nors padarysiu iš viso :). Dedu į šaldytuvą šiek tiek sušalti.
3. Po 30 min. puse sviesto kremo sumaišau su puse grietinėlės, sudedu kokosų drožles.  Dedu į šaldytuvą. Šį kremą naudosiu torto viduje. Kadangi vien tik su sviestu ir kondensuotu pienu kremas gaunasi gelsvas, papuošimui norėjau baltesnio
4. Kitą sviesto kremo dalį sumaišau su rikota (aš paplakiau plakikliu, kad kremas būtų vientisas ir pūrus) ir sudedu grietinėle, gerai sumaišau. Dedu į šaldytuvą. Šį kremą naudosim torto papuošimui.

Sulaistymui išspaudžiu citrinos sultis, įpilu vandens ir įdedu cukraus, viską išmaišau.

Kai visos sudedamosios dalys paruoštos, galiu surinkti tortą:
1. Dedu pirmąjį biskvitą, sulaistau, aptepu kremu ir pakartoju. Kai uždedu paskutinį biskvitą tortą šiek tiek paspaudžiu ir dedu į šaldytuvą. (kadangi beprotiškai karšta, šaldytuvas yra išsigelbėjimas :).
2. Pasiruošiu torto papuošimui - maišelį su angaliu, permaišau kremą, sudedu į maišelį, išsiimu tortą ir puošiu.*** Dedu vėl į šaldytuvą. Laikau per naktį
3. Ryte uždedu raideles**** ir raffaello saldainius. Pakuoju, transportuoju ir dovanoju :)

Galimas ir toks, baltas baltas variantas, prieš uždedant raideles :)
O čia keletas pastabėlių:
* šiam tortui labai svarbus sulaistymas!!
** aš beveik visada biskvitą iškepu iš vakaro, kad per naktį jis pastovėtų, tikrai atvėstų :) ir šiaip darant tortą nereikia skubėti, tad geriau pradėti keliomis dienomis ankščiau, nei paskubomis :)
*** su kremu reikia dirbti greitai, kadangi tarp rankų jis greitai tirpsta ir gali išsiskirti vanduo, nuo oro temperatūros tai nelabai priklauso, tad ir žiemą aktualu :)
**** saldi masė uždėta ant kremo pradeda tirpti, tad ją geriau uždėti paskutiniu momentu.

2014-07-15

Atostogų pabaiga ir prancūziški canele pyragėliai

Paskutinė atostogų diena.. galėčiau sakyti, kad turėjau geriausias atostogas, bet gi visos atostogos yra geros, kad ir kaip jos būtų praleidžiamos :) Visi jų laukiam ir skaičiuojam paskutines darbo dienas iki jų, o va kai ateina jų pabaiga, pradeda darytis liūdna, kad štai ir viskas - reikės vėl keliauti į darbą ir laukti kitų atostogų :) Tačiau man šiuo metu kažkoks keistas geras jausmas - esu puikiai pailsėjusi ir visai nesigraužiu, kad jau paskutinė atostogų diena - Vasara gi nesibaigia dar, o tik įpusėjo ir laukia daugybė nuotykių :) 
Taigi visas atostogas tinginiavau, šiek tiek pakeliavau po gražųjį Lietuvos pajūrį, bet didžiąją dalį atostogų buvo užėmęs TINGINYS :) Baisu, kad galima prie to priprasti.. iš tiesų nuostabu, kai niekur nereikia skubėti, gali pasidžiaugti tekančia saule, rytine kava..arba gulėti lovoje tiek kiek norisi, kai už lango nevisai vasariškas oras :)

Dėl tos priežasties blog'as šiek tiek liūdėjo, tačiau manau, kad viskas bus gerai, reikia gi šiek tiek atsipūsti, o po to vėl kibti į darbus pilna jėga :) 
Tai pradėsiu nuo šiandien išmėginto nuostabaus recepto - nuostabių prancūziškų pyragėlių - CANELE. Tiesą sakant šiuos pyragėlius ragavau tik kartą, tačiau jų skonis yra nuostabus, tada jau seniai audžiau mintį juos pasidaryti ir štai išaušo ta lemtinga diena - jie ant mano stalo. Nuostabaus skonio, netobulos konsistencijos (šiek tiek perkepiau, nes bijojau, kad nebus iškepę reikiamai, tačiau kitą kartą bus tobulai :) ), bet skonis pirmam kartui labai svarbesnis.

Viename blog'e paskaičiau, kad canelių pagamintą tešlą reikia palaikyti 24-48 valandas..tai šiek tiek išgąsdino, nes gi galima ir užmiršti, kad norėjau jų :D tačiau po keleto dienų užmačiau kitą receptą, kuriame apie tokį laikimą visiškai nėra užsiminta, tai kaip ir buvo startas pradėti gaminti :) Gaminau pagal naujai atrastą įdomių gaminimo technologijų puslapį - chefsteps, receptą mažinau per pus (visgi pirmas kartas, nežinojau, kaip gausis). 

Taigi, canelių gaminimui reikės:
1. 380 g pieno
2. 40 g sviesto
3. 112 g miltų
4. 50 g kiaušinių trynių (sunaudojau tris nedidelių kiaušinių trynius)
5. 188 g cukraus
6. 25 g romo (naudojau viskį :) )
7. žiupsnelį druskos

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia pieną supilti į puodelį, sudėti į jį sviestą ir ištirpinti ant nedidelės ugnies.
2. Kitame inde sumaišyti likusius ingridientus ir plona srovele supilti pieno ir sviesto mišinį, nuolat maišant.
3. Kai masė paruošta (gaunasi, kad skysta, bet vientisa masė), reikia pasiruošti kepimo indelius (nors chefsteps rašo, kad silikoninių formelių geriau nenaudot, nes jose blogai pasiskirsto šiluma, aš jas naudojau, nes neturėjau kitų - o keksiukų formos nenorėjau naudoti - norėjosi, gražesnių canelių :)). Tad formeles gerai patepam sviestu, jo nereikėtų pamažinti, nes bus sunku išimti ;) 
4. Į paruoštas formeles supilstom canelių masę, nereikia pripilti sklidinai.
5. Dėti į įkaitintą iki 195 laipsnių orkaitę ir kepti 30-40 min. (priklauso kokiose formelėse kepsite - jeigu didesnėse tai užtruks ilgiau, jeigu mažesnėse - tai trumpiau).
6. Iškepusias caneles išimti iš orkaitės ir iškart išimti iš formelių, ilgai nelaukus reikia ir ragauti, nes kvapas užburiantis..nuostabu :) SKANAUS!

p.s. visgi kitą kartą naudosiu metalines formeles (reiks pirkt :)), nes manosios šį kartą kepė netolygiai.. noriu tikėti, kad tai dėl formelių :)

2014-06-25

Nuostabus pyragas su braškėmis ir šokoladu

Pamačius šio pyrago nuotrauką Pinterest iš kart užsimaniau jo paragauti..toks nuostabus ir viliojantis vaizdas :) Tad ilgai nelaukus ir pasinaudojus braškių sezonu, nutariau išbandyti šį receptą ir įsitikinti - ar nuotraukos neapgauna. 
Turiu pasakyti, kad šio pyrago skonis yra NEAREALUS!! :) Nominuoju jį - "Vasaros pradžios pyragų karaliumi" - kvapas pasklidęs visuose namuose tiesiog gniaužia kvapą, o skonis tiesiog nepakartojamas - braškės, šokoladas ir minkštas bei drėgnas pyragas... Nieko daugiau ir nereikia!! :) O ir pagaminamas tikrai paprastai, gaminau du kartus - vieną po kito :) labai rekomenduoju pabandyti! :) tik šį kart mano nuotraukos ne pačios patraukliausios, na bet skoniui tikrai neliko abejingų :)
Galėčiau girti ir girti, tačiau geriau patys pamėginkit pagaminti ir nuspręsti ar pritarsite mano vertinimui.
Taigi, šiam pyragui reikės (26 cm kepimo formai):
1. 1,5 puodelio* miltų
2. 1,5 a. š. kepimo miltelių
3. 1/8 a. š. druskos
4. 3 v. š. kambario temp. sviesto** (nežinau kaip tiksliai atmatuoti, tad tiesiog gnybiau su šaukštu ir tiek, gavosi apytiksliai 100 g :) )
5. 3 v. š. graikiško jogurto (naudojau paprastą natūralų jogurtą)
6. 1 puodelis* cukraus
7. 1 didelis kiaušinis
8. 0,5 puodelio* pieno
9. 1 a. š. vanilės ekstrakto
8. 1/3 puodelio šokolado gabaliukų 
9. 0,5 kg braškių (supjaustytų per pusę)

Gaminimo eiga:
1. Inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kitame inde suplakti sviestą, jogurtą ir cukrų iki vientisos purios masės. Po to įmušti kiaušinį, taip pat išplakti. Galiausiai supilti pieną ir vanilę. Viską gerai išmaišyti.
3. Miltų mišinį po truputi pilti į masę ir maišyti, kol gaunasi vientisa masė.
4. Supilti masę į paruoštą kepimo formą, sudėti pusę šokolado gabaliukų, tada išdėlioti braškes ir baigti dėlioti šokoladą (šiek tiek šokolado taip pat galima pasilikti kepimo pabaigai, kad mažiau ištirptų, tačiau mano gabaliukai nebuvo maži, tad aš sudėjau visą).
5. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 30 min (nors originaliame recepte prašyta, jog kepti reikia 1 val., tačiau man jis jau po 30 min tikrai buvo iškepęs ir manau, kad daugiau nereikia kepti, nes tiesiog labiau išsausėtų). Patikrinti ar iškepė taip pat galima ir pagaliuku.
6. Iškepusį pyragą atvėsinti ir ragauti, galima ragauti ir karštą (aš taip padariau, nes galvojau, kad šiltas jis turėtų būt skanesnis, tačiau klydau, skanesnis jis gerai atvėsęs). Pamiršau apibarstyti cukraus pudra, prideda šiek tiek žavesio ;)

Būtina pasivaišinti šiuo skanėstu su artimais! :) Tad antrą kartą kepiau didesnį (3 kartus), norėjosi pavaišinti kolegas:

* puodelio tūris siekia 220 ml
**sviestą geriausia bent 1-2 val. prieš gaminimą išimti iš šaldytuvo, kad jau būtų tikrai labai minkštas.

2014-06-18

Šokoladiniai keksiukai su sūrio kremu

Vakarienei šokoladiniai keksiukai? Man tinka, o kaip jums? :) Paprasta, gardu, na žinoma ir saldu! 
Vakar vakare išbandyti dar vieni šokoladiniai keksiukai su sūrio kremu - minkšti, purūs ir tikrai labai gardūs.
Taigi, šokoladinaims keksiukams (14 vnt.) reikės:
1. 1/2 puodelio (64 g) nesaldžios kakavos
2. 3/4 puodelio (95 g) miltų (pridėjau dar 2 v. š., nes pasirodė tešla per skysta)
3. 0,5 a. š. sodos
4. 0,75 a. š. kepimo miltelių
5. 0,25 druskos
6. 2 didelių (turėjau tik vidutinius) kiaušinių (būtina kambario temperatūros*)
7. 100 g cukraus (naudojau 45 g)
8. 100 g šviesiai rudo cukraus (naudojau 45 g)
9. 1/3 puodelio (80 ml) aliejaus
10. 2 a. š. vanilės ekstrakto
11. 1/2 puodelio (120 ml) kefyro/pasukų (manau tiktų ir jogurtas)**

Gaminimas:
1. Nedideliame inde sumaišome kakavą, miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską. Padedame į šalį.
2. Kitame inde suplakame kiaušinius, cukrų, aliejų, vanilės ekstaktą iki vientisos masės.
3. Į sausų produktų mišinį pilame pusę šlapių, išmaišome ir supilame puse kefyro/pasukų. Ir pakartojame, viską gerai išmaišome. (Recepte nurodyta maišyti tik kelis kartus, tačiau aš pamaišiau daugiau, nes kai supyliau kiaušinių masę ant miltų susidarė gumuliukai..tai norėdama juos sunaikinti paplakiau su plakikliu :) manau keksiukams tai tikrai nepakenkė :) )
4. Gautą masė išdėliojame į paruoštas kepimo formeles, užpildome 2/3 formelės ir kepame įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) apie 15 min arba kol pagaliukas įkištas į keksiuko vidų ištrauktas būtų sausas :)
5. Išimame iš orkaitės ir leidžiame šiek tiek atvėsti, tada išimame iš formelių, kad keksiukai visiškai atauštų.

Kol keksiukai vėsta galima pasiruošti kremą, nors jis labai paprastas ir lengvai pagaminamas, tad galima šiek tiek ir atsipūsti :) Na, o po to plakti :)

Kremui reikės:
1. 1 puodelio grietinėlės
2. 250 g maskarponės
3. 1 a. š. vanilinio cukraus
4. 1 a. š. cukraus pudros (galima ir daugiau jeigu norisi saldžiau :))

Gaminimas:
1. Pirmiausia išplakti grietinėlęsu cukraus pudra ir vanile iki standžių putų, po to kitame inde išplakti maskarponę.
2. Į maskarponę sudėti grietinėlę ir palengva sumaišyti. 
3. Sudėti kremą į konditerinį maišą su jums patinkančiu antgaliu ir papuošti keksiukus. 
4. Apibarstyti keksiukus kakava ir papuošti pjaustytu nektarinu (turėjau po ranka :) galima ir kaip kitaip :) ) 5. Ragauti!!! :)

keksiukų šaltinis: sallys baking addiction.

* jeigu kiaušiniai tik iš šaldytuvo, juos galima įdėti į stiklinę su šiltu vandeniu ir palaikyti kelias minutes, kiaušinių temperatūra pakils iki reikiamos :)
** jeigu neturite nei kefyro, nei pasukų, galite juos pakeisti pienu su citrina. Reikės 1/2 puodelio pieno ir puse citrinos sulčių. Šiuos produktus sumaišyti ir šiek tiek palaikyti, užteks porą minučių ir galima naudoti :)

2014-05-23

Ilga savaitė ir trys tortai

Po ilgos, nors greitai prabėgusios savaitės galima šiek tiek laiko skirti sau - sustoti.. pailsėti, apgalvoti greitai praeinančius savaitės įvykius.
Savaitė buvo labai darbinga - ne tik kasdienis darbas, bet ir po darbuko trys tortukai. Tai džiugina, tačiau po tokios savaitės nieko nebesinori..Savaitgalis laukia taip pat aktyvus.. tai nė kiek neguodžia, tačiau vienas ramus vakaras yra puiki proga atsigauti ir pailsėti :) tereikia susirangyti arba išsitiesti savam kampelyje, įsijungti mėgstamą serialą ir ilsėtis.. tai aš ir padarysiu, po to kai papasakosiu kokius tortukus ruošiau šią savaitę.

Pirmasis - paprastas, tačiau dar kartą įsitikinau, jog nuostabaus skonio - šokoladinis tortas maskarponės/kavos kremu.

Antrasis - vasariškas, šokoladinis, tikiuosi gavosi ir gaivus :) - šokoladinis velvetas su vyšniomis ir šokoladiniu grajumi.


Trečiasis -  taip pat šokoladinis velvetas su vyšniomis, papuoštas saldainių mase.



Antras ir trečias tortukai daryti kaip ir seniau, tik biskvitą sulaisčiau vyšnių sirupu (šaldytas vyšnias sumaišiau su 4 v. š. cukraus, kai atitirpsta lieka sirupėlis), po to aptepiau kremu ir sudėliojau vyšnias, tada uždengiau antru biskvitu ir vėl sulaisčiau, užtepiau kremu ir vyšniomis, tada trečiasis biskvitas ir likęs kremas tik jau ant viso torto :)

Smagaus, turiningo, poilsingo savaitgalio! :)

2014-05-10

Keksiukai su rabarbarais

Praėjusio savaitgalio bandymas - keksiukai su rabarbarais. Gavosi minkšti, gardūs, saldžiarūgščiai keksiukai su švelniu varškės kremu.
Gavosi 18 didelių ir 6 mažesnių keksiukų, kuriems naudojau:
1. 230 g sviesto, kambario temperatūros
2. 180 g (0,5 indelio) kondensuoto pieno
3. 2 kiaušinius
4. 300 g jogurto, natūralaus
5. 300 g miltų
6. 3 a. š. kepimo miltelių
7. 400 g rabarbarų

Gaminimo eiga:
1. Sviestą išsukti su kondensuotu pienu iki vientisos, purios masės. (sukti galima su plakikliu, blenderiu ar mediniu šauktu :))
2. Į sviesto masę įmušti kiaušinius ir sudėti jogurtą, viską gerai išplakti.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į paruoštą kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.
4. Galiausiai į tešlą sudėti nuluptus ir kubeliais supjaustytus rabarbarus, vėl gerai išmaišyti.
5. Po šauktą tešlos sudėlioti į paruoštas keksiukų formeles, kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, apie 15-20 min (arba kol medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas, sausas). Iškepusius keksiukus išimti ir atvėsinti, o tuo tarpu pasidaryti kremą.

Naudojau varškės-grietinėlės kremą, kuriam naudojau:
1. 200 g grietinėlės
2. 200 g desertinės varškės

Grietinėlę gerai išplakti, sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti. (Jeigu naudojama ne desertinė varškė, ją reikėtų pirmiausia gerai sutrinti ir paskaninti cukrumi) Paruoštu kremu puošiam visiškai atvėsusius keksiukus, apibarstom spalvotais pabarstukais :).

Skanaus!!!

2014-05-01

"Raudonasis aksomas" ir įsimylėję kačiukai

Dar vienas "Raudonasis aksomas" su kačiukais ruoštas kolegės gimimo dienos proga :) Receptas toks kaip ir šis. Papuošimui naudojau kremą bei katinukų trafaretą ir kakavą.