Išsiduosiu, originaliame recepte, kurį pasitobulinau, buvo naudojami mangai, tačiau aš jų neturėjau, tad naudojau nektarinus :) gal su mangais dar nuostabesnis skonis būtų, na bet gal dar bus po ranka kada mangai, tad būtinai išbandysiu :)
Šį tortą galima daryti ir kaip desertą, įvairiuose indeliuose, pvz. taurėse :)
Pirmajam sluoksniui - biskvitui reikės (22 cm kepimo forma):
1. 1 3/4 puodelio miltų
2. 2 puodeliai cukraus
3. 3/4 puodelio nesaldžios kakavos
4. 1 a. š. kepimo miltelių
5. 2 a. š. sodos
6. 1 a. š. druskos
7. 2 didelių kiaušinių
8. 1 puodelis stiprios kavos
9. 1 puodelis jogurto (galima naudoti kefyrą bei pasukas)
10. 1/2 puodelio aliejaus
11. 1 a. š. vanilės
Antrajam sluoksniui - nektarinų grietinėlės putėsiams reikės:
1. 3 nektarinų (nuluptų ir susmulkintų iki vientisos purė)
2. 220 ml grietinėlės
3. 2 v. š. cukraus
4. 1 a. š. citrinos sulčių
5. 2 v. š. želatinos
6. 1/4 puodelio vandens
Trečiajam sluoksniui - šokoladiniams grietinėlės putėsiams reikės:
1. 100 g šokolado
2. 220 g grietinėlės
3. 100 g maskarponės sūrio
4. šiek tiek cukraus jeigu truktų saldumo
5. 1 v. š. želatinos
6. 2 v. š. šalto vandens
7. 4 v. š. karšto vandens
Biskvito gaminimas:
1. Visus sausus produktus, t.y. miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą bei druską sumaišyti viename inde.
2. Kitame inde suplakti kiaušinius, supilti aliejų, jogurtą ir kavą. Viską gerai išmaišyti.
3. Į kiaušinių masę iš lėto sudėti miltų mišinį bei vanilę. Viską gerai išmaišyti ir supilti paruoštą tešlą į kepimo formą. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 40 - 45 minutes arba kol įkištas medinis pagaliukas liks visiškai sausas.
4. Išimti biskvitą ir gerai atvėsinti.
Nektarinų grietinėlės putėsių paruošimas:
1. Pasigaminam nektarinų purė, į ją dedam sukrų ir sultis, gerai išmaišome.
2. Į nedidelį puodelį supilam želatiną, užpilame vandeniu ir pašildome, kol želatinos granulės ištirpsta. Nuimti nuo ugnies, kad atvėstų.
3. Atvėsusią želatiną supilti į nektarinų purė, gerai išmaišyti ir dėti į šaldytuvą. Tuo metu išsiplakame grietinėlę iki standžių putų.
4. Į nektarinų purę dedame 1/3 dalies grietinėlės atsargiai išmaišome, po to sudedame visą grietinėlę ir vėl gerai išmaišome. Gautą masę sudedam ant biskvito ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Bent jau kelioms valandoms (aš laikiau per naktį).
Trečiojo sluoksnio gaminimas:
1. Želatiną užpilam vandeniu, kad išbrinktų.
2. Šokoladą kartu su maskarpone ištirpinti ant vandens voneles, kol taps vientisa šokoladinė masė. Atidėti kol pravės.
3. Želatiną užpilti karštu vandeniu ir išmaišyti, kol ištirps.
4. Grietinėlę plakti, kai šiek tiek susiplaks supilti želatiną (atvėsintą) ir išplakti iki standžių putų.
5. Į šokolado masę įdėti 1/3 dalies grietinėlės ir išmaišyti, po to sudėti likusią dalį. Visa gautą masę užpilti ant torto.
6. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kol sutvirtės.
SKANAUS!!
šaltinis: ohsweetday.com