Taip žinau, senai nerašiau jau.. prisipažinsiu, esu
kalta :):) bet buvo keletas priežasčių, apie kurias gal kiek vėliau dar bus
progų parašyti :) Tačiau džiugu, kad po truputi grįžtų į vėžes ir vėl pradedu
kepti bei ieškoti naujų receptų.
Vieną naują receptuką jau turiu, nėra jis visiškai
naujas, tačiau šiek tiek pakeistas ir bandytas padaryti šiek tiek gaivesniu.
Manau, tai puikiai pavyko! Esu patenkinta rezultatu :)
Naudojau labai pamėgtą šokoladinio aksomo biskvitą ir
varškės kremą, o vietoje vyšnių konservuotus persikus. Būtent jie tortui
suteikia gaivumo.
Pačio torto dar neragavau, skirtas jis rytojui, tačiau visada paragauju visų sudedamųjų dalių prieš sutepant tortą. Taip įsitikinu ar viskas dera, ar užtenka cukraus ir pan. :)
Pačio torto dar neragavau, skirtas jis rytojui, tačiau visada paragauju visų sudedamųjų dalių prieš sutepant tortą. Taip įsitikinu ar viskas dera, ar užtenka cukraus ir pan. :)
Surašysiu detaliai visą receptą, kad kitam kartui būtų
aiškiau, taip pat ir jums nereikėtų klajoti per senesnius receptus :)
1. 2 kiaušinius
2. 250 g aliejaus
3. 250 g jogurto
4. 300 g miltų
5. 2 v. š. kakavos
6. 1 a. š. kepimo miltelių
7. 1 a. š. vanilinio cukraus
8. 200 g cukraus
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius išplakiau plaktuvu iki putų, tada plona
srovele supyliau aliejų ir sudėjau jogurtą. Išplakiau iki vientisos balkšvos
masės.
2. Miltus, kakava, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį
cukrų sumaišiau atskirame inde ir per kelis kartus įmaišiau į kiaušinių
masę.
3. Visą masė gerai išmaišiau iki vientisos, kad
neliktų gumulėlių ir sukrėčiau į paruoštą kepimo formą (kepimo formos dugną
išklojau kepimo popieriumi).
4. Paruoštą masę įdėjau į įkaitintą iki 180 laipsnių
orkaitę ir kepiau apie 40-50 min. (kol įkišus medinį pagaliuką ištraukiau jį
sausą).
5. Biskvitą išėmiau iš orkaitės ir leidau pilnai
atvėsti.
Kremui naudojau:
1. 400 g grietinėlės, 36 proc. riebumo
2. 600 g kreminės varškės
Gaminimo eiga:
1. Išplakiau šaltą grietinėlę iki nevisai standžių
putų ir sudėjau kreminę varškę, tada baigiau plakti kremą kol pasidarė
tvirtesnis.
2. Įdėjau į šaldytuvą apie 30 - 60 min, kad atšaltų ir
dar labiau sutvirtėtų.
Prie kremo, kaip jau minėjau, naudojau konservuotus
persikus (sunaudojau 400 g skardinę). Juos supjausčiau riekelėmis.
Sulaistymui naudojau persikų sirupą, esantį
skardinėje, atskiestą su vandeniu. Pasidariau tokio sirupo apie pusę puodelio.
Torto surinkimas:
1. Biskvitą supjausčiau į tris vienodas dalis*.
Pirmąjį biskvitą gausiai sulaisčiau, tolygiai užtepiau kremo ir išdeliojau
persikų riekeles. Viską pakartojau su antru, trečią biskvitą taip pat
sulaisčiau užtepiau kremo, tačiau jau aptepiau ir šonus (negausiai tik šiek
tiek) ir dėjau į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
2. Po maždaug 40 min. vėl visą tortą aptepiau kremu,
šį kartą gausiau ir išlyginau viršų bei šonus. Vėl dėjau į šaldytuvą, kad
kremas sutvirtėtų.
3. Beliko tik papuošti :) Kadangi buvo greitas
gaminimas tai pauošimams nebuvo daug laiko ir gavosi gan kuklus :)
* man biskvitas visada gaunasi su kepurėle, tad ją
nupjaunu ragavimui :)
** gavosi 2 kg tortukas