2015-11-20

Trapūs sviestiniai sausainukai su spanguolėmis

Artėjant gražiausioms metų šventėms, galvoje sukasi mintys apie dovanas.. sunku :) tačiau šiemet kaip niekad ankščiau susideliojau ir pasiruošiau anksti, nes jau ne tik sąrašiukas, bet ir kai kurios dovanos nupirktos :) Aišku mano dovanos nebūtų dovanos, jeigu prie jų nebūtų pridėta mano gamintų skanėstų. Norėjosi šiemet naujų sausainukų tad išbandžiau naują receptą, kuriuo ir noriu pasidalinti :)

Šiems sausainėliams (apie 45 vnt.) reikės:
1. 360 g minkšto (kambario temperatūros) sviesto
2. 2 kiaušinių
3. 200 ml cukraus (galima dėti ir daugiau, nes sausainiai nebuvo labai saldūs)
4. 4 puodelių miltų 
5. 2 šaukštelių apelsinų žievelės (naudojau pirktą pakeliuose parduodamą susmulkintą apelsino žievelę)
6. 2 saujų džiovintų spanguolių (galima naudoti ir riešutus) 
7. 2 šaukštelių kepimo miltelių
8. 1 šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

1. Sviestą išsukti su cukrumi ir druska.
2. Maišant į sviesto masę po truputį sijoti miltus, suberti apelsinų žieveles ir kepimo miltelius.
3. Įmušti kiaušinius ir gerai užminkyti tešlą (gali būti sunku su mikseriu, tad patogiau rankomis)
4. Sudėti spanguoles ir gerai jas įminkyti į tešlą.
5. Padalinti į dvi dalis ir padaryti tešlos dešras, nuo dešros diametro priklausys sausainio dydis. Suvinioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą ar kamerą, kad sušaltų (taip lengviau bus supjaustyti).
6. Sušalusią tešlą supjaustyti norimo storio apskritimais ir dėti į kepimo formą su kepimo popieriumi. Tarp sausainių paliekame apie 1-2 cm tarpelius. Kepti apie 20 min. kol sausainukai gražiai paruduoja. 
7. Leisti atvėsti ir galima ragauti :) SKANAUS! :)

receptas koreguotas pagal šį receptą: cravingsomethinghealthy.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą